ΠΑΣ...ΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΑΡΗΣ ΛΕΚΚΟΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

ΔΥΟ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...

• Ποσοστό επιτυχίας... 66% σημείωσαν οι Ελληνικές ομάδες που αγωνίστηκαν την Πέμπτη στα PLAY-OFF του Europa League.
Οι δύο απ’ τις τρεις σημείωσαν νίκες που ισοδυναμούν με... καπάρο για την πρόκριση στη φάση των ομίλων, ενώ η μία έμεινε «μεταξεταστέα» έχοντας πάντως τη δυνατότητα ολικής ανατροπής στη ρεβάνς.
Στη Λεωφόρο λοιπόν ο Παναθηναϊκός του «πυραυλοκίνητου» Σουηδού φορ Μάρκους Μπεργκ έκανε «πάρτυ» κόντρα στη Δανέζικη Μίντιλαντ, επικρατώντας με το ευρύ 4-1.
Το σκορ βέβαια θα μπορούσε να έχει πάρει «αστρονομικές» διαστάσεις αν οι παίκτες του «τροφυλλιού» ήταν πιο συγκεκντρωμένοι στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν.
Παρά τη... γκάφα ολκής του Κοτσόλη που επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν, ο Μπεργκ ήταν κυριολεκτικά «ταύρος εν υαλοπωλείο» μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με τρία γκολ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς.
Στην επανάληψη ο Αναστασίου προτίμησε να πάει σε συντήρηση του αποτελέσματος, μολονότι η Δανέζικη άμυνα θύμιζε... Ελβετικό τυρί αλλά έστω κι έτσι ο Μπεργκ ξαναχτύπησε λίγο πριν το φινάλε και το τελικό 4-1 στέλνει τους «πράσινους» να κάνουν «τουρισμό» στο Έρνινγκ...
Και οι... δώδεκα θεοί του Ολύμπου να φορέσουν τη φανέλα της Μίντιλαντ, δεν γίνεται να χάσει 3-0 ο Παναθηναϊκός...
Στο μακρινό Κισινάου της Μολδαβίας ο ΠΑΟΚ έμελε να ζήσει μια απ’ τις πιο ντροπιαστικές βραδιές της Ευρωπαϊκής του ιστορίας γνωρίζοντας την ήττα 1-0 απ’ την παντελώς άγνωστη Ζίμπρου.
Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη με... φιμωμένη ολότελα την επιθετική της γραμμή, απέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις που έχει το ρόστερ της και στη ρεβάνς της Τούμπας ο χαρακτήρας της αναμέτρησης θα είναι «ή ταν ή επί τας».
Ο «κροίσος» Ιβάν Σαββίδης μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι με... αέρα κοπανιστό δεν... βάφονται αυγά (για να μην χρησιμοποιήσω την κανονική έκφραση».
Οι μεταγραφές που έγιναν στον «δικέφαλο» απ’ τα... υπολείμματα της Ευρώπης, αντικατοπτρίζουν στον απόλυτο βαθμό την πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει φέτος ο ομογενής επιχειρηματίας, αλλά αν... καταφέρει ν’ αποκλειστεί απ’ αυτό τον αντίπαλο καλύτερα να ζητήσει από μόνος του... αποβολή από κάθε Ευρωπαϊκή διοργάνωση για την επόμενη πενταετία σ’ ένδειξη «τιμωρίας»...
Ο Αναστασιάδης κατά την προσφιλή τακτική του ανέλαβε κάθε ευθύνη για την ήττα, όμως αν δεν έχει την... βοήθεια της Παναγίας στη ρεβάνς δεν τον βλέπω να... μακροημερεύει στον «μελανόλευκο» πάγκο...
Χωρίς δισταγμό πάντως τα περισσότερα εύσημα ανήκουν στον καταπληκτικό Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος ξεπέρασε με περισσή άνεση την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Το 2-0 υπέρ των Αρκάδων τους μετατρέπει αυτόματα σε «σούπερ» φαβορί για πρόκριση, ενώ σημαντικό αβαντάζ αποτελεί το γεγονός ότι το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί στην Κύπρο λόγω της πολεμικής ατμόσφαιρας στο Ισραήλ.
Ο Στάικος Βεργέτης αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την άψογη εικόνα του Αστέρα όντας όχι απλά άξιος συνεχιστής του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο, αλλά καινοτόμος στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας.
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός που γίνεται στην Τρίπολη δικαιολογημένα διεκδικεί... βραβείο αφού κάθε χρόνο τουλάχιστον δύο - τρεις καινούργιοι του βγαίνουν «λαχείο».
Και η συμμετοχή για πρώτη φορά στα χρονικά στους ομίλους του Europa League θεωρείται επιστέγασμα των συντονισμένων κινήσεων διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας τα τελευταία έτη...
Μακάρι πάντως και οι τρεις σύλλογοι να βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφού κάτι τέτοιο θα «κλειδώσει» οριστικά την 13η θέση της Ελλάδας στη γενική βαθμολογία της UEFA...