ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους, τέταρτη διαδοχική ήττα για τον ΠΑΣ ήταν αυτή στα Πηγάδια από τη Ξάνθη και συνολικά έκτη στο φετινό πρωτάθλημα. Τα πράγματα ζορίζουν πλέον για τον ΠΑΣ που έχει μόλις 6 βαθμούς μετά από 8 αγωνιστικές.
Αυτή η ήττα όμως ήταν διαφορετική από τις άλλες και με πολλά αίτια, πολυπαραγοντική που λέμε. Νούμερο ένα παράγοντας η διαιτησία του Μανούχου. Κάκιστη διαιτησία του πρωτάρη ρέφερι από την Αργολίδα. Το πέναλτι που δίνει στον Αποστολόπουλο στο ξεκίνημα είναι από ανύπαρκτο έως αστείο. Το γκολ της ισοφάρισης της Ξάνθης προέρχεται από ανύπαρκτο φάουλ, 2-3 offside ήταν λανθασμένες υποδείξεις και γενικά η διαιτητική τριάδα δεν πέτυχε ούτε φάση. Ίσως μόνο τις αποβολές στο τέλος.
Πραγματικά φέτος η ΚΕΔ επιχείρησε μια ανανέωση προσώπων στους πίνακες της Super League, αλλά δυστυχώς είναι εκτεθιμένη πλήρως μέχρι τώρα. Πολλές κακές διαιτησίες και πειραματισμοί. Σε όλα τα ντέρμπι έχουμε ξένους διαιτητές και έτσι όπως πάει το πράγμα στο τέλος θα τα σφυρίζουν όλα ξένοι. Δεν ξέρω αν λείπει το ταλέντο ή υπάρχει απαξίωση στον Έλληνα διαιτητή, πάντως το σίγουρο είναι ότι φέτος οι διαιτησίες πάνε από το κακό στο χειρότερο. Κι η αλήθεια είναι ότι φέτος ο ΠΑΣ αντιμετωπίζεται εχθρικά στο κομμάτι διαιτησίας.
Και ο Κοτσάνης στο Περιστέρι και ο Μανούχος στη Ξάνθη έκαναν τρανταχτά λάθη εναντίον του ΠΑΣ. Η ΠΑΕ από την πλευράς της έβγαλε ένα βίντεο με τα λάθη που έγιναν στα Πηγάδια. Επικοινωνιακή προσέγγιση κυρίως με το βλέμμα στα ερχόμενα παιχνίδια.
Αν σταθούμε όμως μόνο στη διαιτησία, θα δούμε το δέντρο και θα χάσουμε το δάσος. Και είμαι αρκετά χαρούμενος που ακούω και διαβάζω φίλους του ΠΑΣ να μην πέφτουν σε αυτή τη «λούμπα» της διαιτησίας, αλλά να καυτηριάζουν και τις αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε απαιτητικούς και σκεπτόμενους φιλάθλους και όχι «πρόβατα».
Πάμε λοιπόν στα αγωνιστικά. Ο Πετράκης γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 από 3-5-2 και τουλάχιστον ο ΠΑΣ έκανε αυτή τη φορά 3-4 καλές ευκαιρίες. Πέραν του γκολ του Μυστακίδη, είχε το δοκάρι με την κεφαλιά του Αθανασιάδη, τις δύο ευκαιρίες του Νικολιά, αλλά και την κεφαλιά του Αθανασιάδη που έδιωξε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς. Η ομάδα ήταν πιο παραγωγική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και έδειξε διάθεση για κάτι καλύτερο. Έπεσε όμως στην παγίδα του εκνευρισμού, ιδίως η άμυνα και κυρίως ο Μιχαήλ, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο β’ ημίχρονο οι παίκτες της Ξάνθης.
Η εικόνα του ΠΑΣ στο β’ ημίχρονο δεν ήταν καλή, ανεξάρτητα από την εχθρική διαιτησία. Τα δύο γκολ της Ξάνθης φανέρωσαν τις χτυπητές αμυντικές αδυναμίες του ΠΑΣ. Και δεν φταίει μόνο ο Βελλίδης για την άστοχη έξοδο, αλλά και συνολικά η αμυντική λειτουργία.
Πλέον το παιχνίδι με τη Λαμία την Κυριακή είναι οριακό για τον ΠΑΣ που κινδυνεύει να μπλέξει σε περιπέτειες. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός. Υπάρχουν χειρότερες ομάδες από τον ΠΑΣ και θα φανεί αυτό στην πορεία του πρωταθλήματος. Η νίκη είναι μονόδρομος κόντρα στους Λαμιώτες, οι οποίοι προέρχονται από νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό. Σωστή η κίνηση της ΠΑΕ να βάλει 5 ευρώ γενική είσοδο για να προσελκύσει κόσμο. 
Πριν το παιχνίδι της Κυριακής υπάρχει ένα ματς κυπέλλου την Πέμπτη με την Θύελλα Καμαρίου. Η λογική λέει ότι ο Πετράκης θα βάλει όσους δεν παίζουν πολύ στο πρωτάθλημα. Κι εδώ μονόδρομος η νίκη για να εξασφαλίσει ο ΠΑΣ την πρόκριση και ενδεχομένως και την πρώτη θέση του ομίλου.
Κλείνω με ερασιτεχνικό. Εμφανίστηκαν πάλι φαινόμενα βίας και καφρίλας σε παιχνίδι της Α Ερασιτεχνικής. Στο ΑΕΜ-Ανατολή. Η ΕΠΣΗΠ πρέπει να λάβει τα μέτρα της, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά εν έτη 2018. Οι λίγοι κάφροι, δεν μπορούν να χαλάνε τη χαρά και την ευχαρίστηση των πολλών. Και το ερασιτεχνικό είναι και θα είναι ο αιμοδότης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.