ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, η υπόθεση της παραμονής του ΠΑΣ Γιάννινα απαιτεί υπομονή, ομοψυχία από όσους είναι μέσα στην ομάδα και αντοχή στα εμπόδια που θα βρεθούν μπροστά.
Η ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 είναι ήττα, όμως είχε και θετικά μηνύματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά. Καταρχήν, η ομάδα μπορεί να μην έβγαλε ούτε φάση πέρα από το γκολ του Μάνου, ωστόσο έδειξε πάθος και θέληση, κάτι που δεν είχε ξαναβγάλει σε κανένα φετινό ματς, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό.
Είναι θετικό το γεγονός ότι ο πρωτοπόρος και αήττητος ΠΑΟΚ χρειάστηκε δύο πέναλτι-μαϊμού για να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΣ, έστω κι αν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Μην γελιόμαστε, υπάρχει ποιοτική διαφορά μεταξύ των ομάδων, ωστόσο το γεγονός ότι ο ΠΑΣ κατάφερε να αγχώσει τόσο πολύ τους Θεσσαλονικείς είναι θετικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Επίσης, θετικό είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΣ στο πρόσωπο του Δημήτρη Μάνου φαίνεται να βρίσκει επιτέλους έναν επιθετικό που έχει το εύκολο γκολ. Που δεν την βασανίζει τη μπάλα, δύο επαφές και γκολ. Η αλήθεια είναι ότι αυτό έλειπε μέχρι τώρα από την ομάδα. Παρότι λοιπόν δανεικός, ο Μάνος δείχνει ότι δεν έχει έρθει στα Γιάννινα για τουρισμό, αλλά για να αποδείξει την αξία του. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνει απόλυτα. Δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα, δύο γκολ.
Η ομάδα δεν έπρεπε να αγωνιστεί με τόσες απουσίες στην Τούμπα. Και για αγωνιστικούς λόγους, αλλά και για λόγους πρεστίζ. Ακόμα και σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας δεν κατεβαίνεις με 7 απουσίες και δεν αναφέρομαι φυσικά στους τραυματίες, αλλά όσους δηλώθηκαν να εκτίσουν ποινή για κίτρινες κάρτες. Οι παίκτες απέδειξαν την Τετάρτη ότι δεν υπάρχουν χαμένα παιχνίδια πριν καν γίνουν.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, το αναγνωρίζουν οι πάντες αυτό, όμως η ποδοσφαιρική τύχη παίζει τον ρόλο της σε πολλά παιχνίδια. Αυτή την τύχη του ΠΑΣ ή τη γκίνια του ΠΑΟΚ άλλαξε με τις αποφάσεις του ο Φωτιάδης. Κοινώς, δεν άφησε το παιχνίδι στην τύχη του, αλλά καθόρισε (αλλοίωσε) το αποτέλεσμα.
Πάμε τώρα στα εξωαγωνιστικά. Ο Λουτσέσκου εξελίσσεται στον πιο αντιπαθητικό άνθρωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού ήταν απαράδεκτες έως εμετικές. Ο Ρουμάνος προπονητής τεχνικά είναι πολύ λίγος για ομάδες μεγέθους ΠΑΟΚ κι αυτό φάνηκε περίτρανα στην Ευρώπη. Τα έβαλε με τον ΠΑΣ επειδή προσπαθούσε να ροκανίσει τον χρόνο, όταν ο ίδιος όταν ήταν στον πάγκο της Ξάνθης έπαιζε το πιο αντιποδόσφαιρο που έχει παίξει ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Το να βγάζεις κόμπλεξ για ομάδες μικρότερου βεληνεκούς από τη δική σου, δείχνει ότι δεν μπορείς να μεγαλώσεις τη δική σου ομάδα, αλλά μόνο να την μικρύνεις με τέτοιες συμπεριφορές. Δείχνει ότι είσαι ανίκανος να διαχειριστείς την επιτυχία που έχεις μπροστά σου, ίσως γιατί έχει πολύ μικρό μερίδιο σε αυτή. Ίσως επειδή την επιτυχία αυτή στην πρόσφερε κάποιος δώρο και εσύ απλά είσαι διακοσμητικό στοιχείο...
Ας αναφερθώ λίγο και στα δημοσιογραφικά. Οι ερωτήσεις που έγιναν στον Πετράκη στη συνέντευξη Τύπου για παίκτες-κοτόπουλα κτλ αποτελούν ντροπή για τον δημοσιογραφικό κόσμο. Άνθρωποι λίγοι, επαγγελματίες της πλάκας προσπαθούν να βγάλουν οπαδισμό και φυσικά να...πουλήσουν σανό στα πρόβατα. Θεϊκό το ερώτημα «γιατί παίξατε έτσι κόντρα σε μια ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια;;». Τι ρωτάς ρε μεγάλε; Είσαι καλά; Δηλαδή έπρεπε να κάτσει ο ΠΑΣ να χάσει με κατεβασμένα χέρια επειδή ο ΠΑΟΚ παίζει για το πρωτάθλημα; Ερωτήσεις επιπέδου νηπιαγωγείου με οπαδικό προσανατολισμό. Ένα μεγάλο μπράβο στον Πετράκη που δεν απάντησε και δεν κατέβηκε στο επίπεδο όσων έκαναν τέτοιου είδους ερωτήσεις. Πολύ σωστή η στάση του προς όσους είχαν στόχο να τον μειώσουν.
Ευτυχώς εδώ στα Γιάννινα δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, τουλάχιστον στα αθλητικά που γνωρίζω, δηλαδή δημοσιογραφίας κατά παραγγελία. Το γνωρίζουν αυτό ο κ. Χριστοβασίλης και οι συν αυτώ, ότι δεν πρόκειται να πέσουμε ποτέ σε αυτό το χαμηλό επίπεδο. Ο Παναιτωλικός έπαιξε αντιποδόσφαιρο στα Γιάννινα, αλλά ο Δέλλας ήρθε και έφυγε σαν κύριος από τη συνέντευξη Τύπου. Ούτε κοτόπουλα, ούτε λοιπές γελοιότητες.
Στα χθεσινά ματς ο ΟΦΗ έμεινε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο και παρέμεινε κάτω από τον ΠΑΣ βαθμολογικά, ενώ ο Άρης έφυγε με το «διπλό» από τα Πηγάδια νικώντας την Ξάνθη με 0-1. Η νίκη του Πανιωνίου επί του Αστέρα Τρίπολης έφερε πολλές ανακατατάξεις στη μάχη της παραμονής. Θα είναι δύσκολη η μάχη αυτή για τον ΠΑΣ και χρειάζεται οπωσδήποτε και βαθμούς μακριά από τα Γιάννινα...