ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, τα δύσκολα είναι μπροστά για τον ΠΑΣ Γιάννινα που παλεύει για την παραμονή του στην κατηγορία και πρέπει να κάνει αγωνιστική υπέρβαση για να την πετύχει.
Η ομάδα έχει μαζέψει μέχρι τώρα 17 βαθμούς μετά από 18 αγωνιστικές και χρειάζεται να φτάσει τουλάχιστον 30 για να είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κοινώς ο ΠΑΣ χρειάζεται τουλάχιστον 13 βαθμούς ακόμα για να εξασφαλίσει τη σωτηρία.
Το πρόγραμμα του ΠΑΣ δεν είναι καθόλου εύκολο στα 11 παιχνίδια που έχει ακόμα να δώσει. Κατά σειρά, Άρης εκτός, Παναθηναϊκός και Ατρόμητος στα Γιάννινα, Παναιτωλικός στο Αγρίνιο, Ξάνθη στα Γιάννινα, στη Λαμία, με Λάρισα εντός, στη Λιβαδειά και στην Κρήτη με ΟΦΗ, με Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα, με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τελευταία αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ομάδα χρειάζεται και εκτός έδρας βαθμούς για να ξεπεράσει το όριο των 30 βαθμών. Εκτός αν πάρει και τα 5 ματς που έχει στα Γιάννινα, οπότε είναι εξασφαλισμένος.
Ένα ματς στο οποίο ευελπιστεί να πάρει κάτι είναι και αυτό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Άρης έχει καλούς μέσους και γενικά καλή μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά είναι μέτριος στην άμυνα και ευάλωτος στις πτέρυγες. Μπορεί η ομάδα του Πετράκη να το χτυπήσει στα ίσια το ματς, αρκεί να δείξει το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση που έδειξε στην Τούμπα.
Από τις τρεις μεταγραφές που έκανε ο ΠΑΣ, οι δύο ήδη αποδίδουν. Ο Μάνος πέτυχε ήδη δύο γκολ, ενώ και ο Σεργκελασβίλι δείχνει να σταθεροποιείται στη βασική ενδεκάδα και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Περιμένουμε να δούμε και τι «ψάρια ψαρεύει» και ο Σέρβος Πάντελιτς στη μεσαία γραμμή καθώς το δείγμα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν μικρό.
Γενικά ο ΠΑΣ χρειάζεται και ένα ακόμα στόπερ και το πιθανότερο είναι να αποκτήσει παίκτη από την ελεύθερη αγορά. Ιδίως με τριάδα στόπερ και 3-5-2 η ομάδα χρειάζεται έναν ποιοτικό κεντρικό αμυντικό. Και μέχρι τώρα ο Πετράκης δεν φαίνεται να εμπιστεύεται καθόλου τον νεαρό Γώγο, αν και ο Ευαγγέλου φροντίζει συνεχώς να μην τον δικαιώνει στα παιχνίδια που παίζει.
Από την ομάδα αποχώρησαν οι Μυστακίδης, Κακούμπα, Κούζικ και Λούκινας. Από τους τέσσερις αυτούς μόνο οι Μυστακίδης κάτι έδειξε, αλλά και αυτός λίγα πράγματα για παίκτης που ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ. Ο περιβόητος και πολυσυζητημένος μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού απέτυχε.
Η μάχη της παραμονής φούντωσε και η 19η αγωνιστική έχει κρίσιμα για την μέση και την ουρά της βαθμολογίας. Η Λαμία έχει τρίτο σερί εντός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά με τον Παναιτωλικό. Αν το πάρει κι αυτό, τότε θα ξεφύγει αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο ΟΦΗ υποδέχεται τη Ξάνθη, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης παίζει στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα. Η Λάρισα υποδέχεται τον Ατρόμητο, ενώ ο Λεβαδειακός αν χάσει και από τον Παναθηναϊκό δύσκολα θα προλάβει το...τρένο της παραμονής.
Το ντέρμπι της αγωνιστικής γίνεται στο ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ φύγει αλώβητος από την Αθήνα, τότε ο τίτλος θα έχει κριθεί γιατί ακόμα και με ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στην Τούμπα η διαφορά δεν υπερκαλύπτεται. Ίδωμεν...
Κλείνω με μπάσκετ. Αύριο το απόγευμα στις 17:00 υπάρχει το γιαννιώτικο ντέρμπι της Γ Εθνικής ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΑΓΣΙ. Οι δύο γιαννιώτικες ομάδες φέτος είναι πολύ δυνατές και μαζί με Πρωτέα Γρεβενών και Δόξα Λευκάδες συνθέτουν μια πολύ ανταγωνιστική τετράδα που θα παλέψει μέχρι τέλους για την άνοδο. Το γιαννιώτικο μπάσκετ κάνει συνεχώς βήματα προόδου και μακάρι του χρόνου να έχουμε ομάδα ή ομάδες στην Β Εθνική.