ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους και καλή Σαρακοστή να έχουμε με υγεία. Η αγωνία συνεχίζεται για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έφυγε την Κυριακή της Αποκριάς με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Λαμία και έχει μπροστά του τρία παιχνίδια-«φωτιά» με Λάρισα εντός και Λεβαδειακό, ΟΦΗ εκτός. Τρία ματς όλη η χρονιά για τους Ηπειρώτες.
Πριν ξεκινήσω με τα αγωνιστικά θέλω να σταθώ στην ασυνέπεια που επιδεικνύει η ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του κ. Βασιλειάδη ότι θα γκρεμίσει την παράγκα, θα βάλει τέλος στην ατιμωρησία της αθλητικής βίας κτλ, υπάρχει έλλειψη οργάνωσης και σοβαρότητας στη λήψη των αποφάσεων. Έχουμε φτάσει 6 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Super League και 11 από την Football League και ακόμα δεν ξέρουμε αν, πώς και με ποιον τρόπο θα γίνει η περίφημη και περιβόητη αναδιάρθρωση. Δηλαδή πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν, πόσες και με ποιον τρόπο θα ανέβουν από την Football League κτλ.
Παρά τις υποσχέσεις του Υφυπουργού, η τροπολογία για την αναδιάρθρωση δεν μπήκε ούτε αυτή τη φορά στο αθλητικό νομοσχέδιο και τα πάντα είναι ρευστά ακόμα. Όλη αυτή η χρονική καθυστέρηση φυσικά δεν βοηθάει και ελαττώνει την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων. Ο κ. Βασιλειάδης δίνει συνεντεύξεις ρίχνοντας το μπαλάκι στην ΕΠΟ και την Super League, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση και ότι μέσα από αυτή δεν ορίζεται ο αριθμός των ομάδων, αλλά η δομή των νέων πρωταθλημάτων. Εκατέρωθεν παιχνίδια με τις λέξεις και τα νοήματα προκειμένου να μην παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε θεωρίες συνωμοσίας, στις οποίες όμως δίνει τροφή η δική του καθυστέρηση.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από την Super League υποβιβάζονται απευθείας 3 ομάδες και μία παίζει μπαράζ. Ο 13ος της Super League παίζει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Football League. Για να το θέσουμε ως παράδειγμα, αν τελείωναν σήμερα τα πρωταθλήματα, θα υποβιβάζονταν απευθείας Απόλλωνας, ΟΦΗ και Λεβαδειακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έπαιζε μπαράζ με τον Απόλλωνα Λάρισας.
Η ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής έφερε μια σημαντική διαφοροποίηση. Η Λάρισα ήταν η κερδισμένη της αγωνιστικής καθώς κέρδισε 2-0 τον Λεβαδειακό και εκμεταλλεύτηκε τις βαθμολογικές απώλειες όλων των υπολοίπων. Δηλαδή ξέφυγε 4 πόντους από τον ΠΑΣ και έπιασε στους 26 τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο. Γι’ αυτό το μεθαυριανό παιχνίδι είναι μισή χρονιά για τον ΠΑΣ. Γιατί πρέπει να ξαναπλησιάσει την Λάρισα σε απόσταση βολής.
Η ομάδα της Ηπείρου πήρε πολύτιμο βαθμό στην Λαμία, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Ακόμα ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, από τα πολλά που βλέπουμε φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με την κεφαλιά του Κάργα στο πρώτο μέρος, όμως ο Σέρβος Σαράνοφ έκανε φοβερή επέμβαση και συνέχισε το σερί των καλών εμφανίσεων. Η Λαμία προηγήθηκε με κεφαλιά του Καραμάνου μετά την επιμονή του Βάντερσον Σκαρντοβέλι, του Βραζιλιάνου που έφερε ο ΠΑΣ στην Ελλάδα. Η συνεχώς ανοδική πορεία του Κάστρο πιστοποιήθηκε με το γκολ του λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Πρώτο γκολ του Κολομβιανού με τη φανέλα του ΠΑΣ και μακάρι να βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια.
Ατυχής η επιλογή Πετράκη για τον Βιδάλ, καθώς ο Βραζιλιάνος είναι αρνητικός στα περισσότερα παιχνίδια, ενώ και οι εκτελέσεις του στις στημένες φάσεις στη Λαμία δεν ήταν καλές. Πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός και ο Σέρβος Πάντελιτς, όμως ούτε αυτός ξεχώρισε. Γενικά, η παρουσία του Κάργα έχει συμμαζέψει κατά πολύ την άμυνα, αλλά κατά γενική ομολογία ο ΠΑΣ βγάζει φάσεις με το... σταγονόμετρο.
Η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας παραμένει ρευστή και τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Η αγωνιστική που έρχεται θα κρίνει πολλά. Τόσο από το ΠΑΣ-Λάρισα όσο και από το ΟΦΗ-Λεβαδειακός. Ο ορισμός του Σιδηρόπουλου στο ματς του Σαββάτου δείχνει πάντως ότι ο επικεφαλής της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα δείχνει επιτέλους το ανάλογο ενδιαφέρον και για τις διαιτησίες στη μάχη της παραμονής. Αφού βέβαια πρώτα όρισε Γερμανό διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και Σέρβο στο Ατρόμητος-ΑΕΚ. Πολλά ντέρμπι έχει η 25η αγωνιστική. Σε όλα τα επίπεδα...