ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, επιστροφή στην αγωνιστική δράση και την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με την μάχη της παραμονής να φουντώνει και τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίζει σήμερα ντέρμπι στην Λιβαδειά.
Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την Εθνική Ελλάδας. Μία νίκη και μια ισοπαλία, δηλαδή 4 βαθμοί στα δύο πρώτα παιχνίδια, τα οποία ήταν εκτός έδρας. Σοβαρή, κόντρα στο Λιχτενστάιν επικράτησε με 0-2.

Το πρώτο εικοσάλεπτο στη Βοσνία ήταν εφιαλτικό, με τον Πιάνιτς να κάνει πάρτι, όμως η Εθνική ανέτρεψε την κατάσταση και έφυγε με την ισοπαλία 2-2. Η Ελλάδα έχει την τύχη πλέον να βρίσκεται στον πάγκο της ο καλύτερος Έλληνας κόουτς.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μπορεί να έχει τις περιέργειες του, πολλά με τα οποία διαφωνεί κανείς, αλλά είναι ο καλύτερος τεχνικός στο κοουτσάρισμα κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού και φάνηκε αυτό και στο παιχνίδι με την Βοσνία. Ένα εξάμηνο πέρασε από τον ΠΑΣ το 2012 κι ακόμα μνημονεύεται στα Γιάννινα η συμβολή του αυθεντικού Άγγελου στην πορεία της ομάδας.
Στις αρχές Ιουνίου η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται την Ιταλία και την Αρμενία. Οι Ιταλοί είναι το φαβορί του ομίλου και ήδη βρίσκονται στην πρώτη θέση. Αν η Εθνική καταφέρει να τους κερδίσει θα έχει μπει δυναμικά για την πρόκριση στο Euro 2020. Το ζητούμενο είναι που θα γίνουν αυτά τα δύο παιχνίδια αφού η ΕΠΟ δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την έδρα.

Το "Καραϊσκάκης" είναι εκτός συζήτησης, το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα, στην Τούμπα δεν θέλουν την Εθνική οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, το ίδιο και στο Ηράκλειο οι οπαδοί του ΟΦΗ κτλ. Αστεία πράγματα και ασόβαρη διαχείριση από την ΕΠΟ μέχρι τώρα. Η έδρα έπρεπε να είχε ήδη αποφασιστεί και χωρίς πολλές περιστροφές.
Μετά τα δύο παιχνίδια της Εθνικής, υπάρχει επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η επιλογή της ΕΠΟ να ορίσει τον ημιτελικό ΑΕΚ-Λαμία την Τετάρτη έφερε αλλαγή στο πρόγραμμα της Super League και έτσι οι Λαμιώτες θα παίξουν σήμερα με αντίπαλο τον Πανιώνιο.

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής είναι το ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Λεβαδειακό στην Λιβαδειά.

Ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της χρονιάς για την ομάδα της Ηπείρου. 23 βαθμούς ο ΠΑΣ, 22 ο ΟΦΗ και 20 ο Λεβαδειακός.
Οι δυο ομάδες έχουν μαζί με τον Απόλλωνα τις χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος, οπότε λογικά πάμε σε κλειστό παιχνίδι που ίσως κριθεί στο γκολ. Η ομάδα του Κομπότη είναι ο κακός δαίμονας του ΠΑΣ, ιδίως εκτός έδρας. Πυροβολισμοί για γάμους και άλλα ωραία ευτράπελα τώρα δεν υπάρχουν, οπότε ας μιλήσουμε για μπάλα. Τον ΠΑΣ τον βολεύει και η ισοπαλία γιατί θα κρατήσει από κάτω τον Λεβαδειακό στο -3 και θα έχει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Το παιχνίδι θα κριθεί στο πάθος και τη διάθεση. Η επιστροφή Σεργκελασβίλι μαζί με τον Νικολιά δίνουν ποιότητα στον ΠΑΣ από αριστερά. Είναι το δυνατό σημείο της ομάδας και από εκεί θα χτυπήσει ο Πετράκης.
Στα υπόλοιπα ματς της 26ης αγωνιστικής, Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης είναι στους 27 και κοντράρονται μεταξύ τους.

Αν δεν κερδίσουν οι Λαρισαίοι θα έχουν πρόβλημα καθώς παίζουν τις 3 τελευταίες αγωνιστικές με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Βέβαια το +4 από τον ΠΑΣ και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι μαξιλαράκι ασφαλείας για την ομάδα του Κούγια. Ενδιαφέρον έχει και το Άρης-ΟΦΗ. Ο Άρης έχει καπαρώσει την πεντάδα και δεν απειλείται από κανέναν ουσιαστικά, ενώ ο ΟΦΗ παίζει για την παραμονή του.

Παρεπιπτόντως, το πιθανότερο είναι η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να βγεί μετά το ΟΦΗ-ΠΑΣ. Δικηγόροι του ΟΦΗ είναι οι Κούγιας και Λίβας.
Τα παιχνίδια ΑΕΚ-Παναιτωλικός και Ολυμπιακός-Ατρόμητος είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Οι ΠΑΟΚτζήδες θα κάνουν απόβαση στα Πηγάδια και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις εναντίον του Πανόπουλου στην Ξάνθη.

Τέλος, τη Δευτέρα ο ουραγός Απόλλωνας παίζει με τον Παναθηναϊκό που περιμένει την δευτεροβάθμια απόφαση για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Στην Γ’ Εθνική τα Σερβιανά κάνουν μια συγκινητική προσπάθεια παραμονής χωρίς βοήθεια και στήριξη.

Υποδέχονται αύριο τον Κρόνο Αργυράδων. Την προηγούμενη αγωνιστική πήραν την ισοπαλία στην έδρα του πρωτοπόρου Μακεδονικού Φούφα, γιατί όχι και τη νίκη κόντρα στον δεύτερο Κρόνο; Είμαστε 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το πιθανότερο είναι ότι τα πάντα για τα Σερβιανά θα κριθούν στο ντέρμπι παραμονής της επόμενης αγωνιστικής με τον Τηλυκράτη στην Λευκάδα.
Κλείνω με μπάσκετ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα καλείται να εκμεταλλευτεί τη νίκη του Μαντουλίδη επί της Λευκάδας και να κερδίσει το Πολύκαστρο για να σιγουρέψει την δεύτερη θέση.

Σήμερα το απόγευμα ο Σπάρτακος υποδέχεται τη ΓΕ Αγρινίου στο Νέο Κλειστό για να ισοφαρίσει τους ημιτελικούς, ενώ αύριο το IBC ταξιδεύει στο Μεσολόγγι για να πάρει την πρόκριση στον τελικό μετά τη νίκη του στον πρώτο ημιτελικό.

Καλή επιτυχία σε όλες τις γιαννιώτικες ομάδες...