ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους, ο Απρίλης θα είναι ο μήνας που θα κρίνει τα πάντα στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

Το Σαββατοκύριακο που ξεκινάει θα έχουμε ντέρμπι παραμονής και τελικούς, εντός και εκτός εισαγωγικών.
Στα 3 Σαββατοκύριακα του μήνα που διανύουμε ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ εκτός σήμερα, θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης την επόμενη Κυριακή και στη συνέχεια θα παίξει με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απρίλη δεν υπάρχει αγωνιστική δράση καθώς είναι το Πάσχα και η σεζόν ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου με τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα.
Η σημαντική νίκη στη Λιβαδειά πρέπει να έχει συνέχεια. Η ομάδα πρέπει να κοιτάξει προς τα πάνω βαθμολογικά και να κυνηγήσει την απευθείας παραμονή και ανεξαρτήτως του τι θα αποφασιστεί τελικά με την αναδιάρθρωση. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται η ομάδα να μην ηττηθεί σήμερα και να παίξει τα ρέστα της κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έχει έναν βαθμό παραπάνω. Η ψυχολογία και η χρονική συγκυρία είναι με το μέρος του ΠΑΣ πλέον. Αρκεί να φανεί σοβαρός...
Το σημερινό παιχνίδι έχει σπουδαία βαθμολογική σημασία αλλά και ιδιαιτερότητες. Ο ΠΑΣ ξέφυγε με 4 βαθμούς από τον ΟΦΗ και η έφεση των Κρητικών κατά της πρωτόδικης απόφασης του υποβιβασμού τους δεν έχει ακόμα βγει.

Επομένως είναι ακόμα ένα ντέρμπι παραμονής.

Ο Πετράκης επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και θα κοντραριστεί με την ομάδα στην οποία ήταν παίκτης, αλλά και προπονητής.
Η πίεση και το άγχος είναι στην πλευρά του ΟΦΗ κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΣ. Οι Ηρακλειώτες έχουν την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος μαζί με τον Απόλλωνα και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα η ομάδα θα σκοράρει. Γενικά το στυλ παιχνιδιού του ΟΦΗ είναι άναρχο. Από τη μέση και μπροστά βγάζει φάσεις και θέλει προσοχή αμυντικά, αλλά πίσω είναι τελείως ευάλωτος και ο ΠΑΣ με παίκτες όπως ο Νικολιάς μπορεί και πρέπει να χτυπήσει στην ταχύτητα.
Οι τραυματισμοί είναι δυστυχώς μόνιμο φαινόμενο φέτος για τον ΠΑΣ. Η ομάδα έχει μάθει να ζει και να παλεύει για την σωτηρία της χωρίς ποτέ να παίξει πλήρης. Η ατυχία, η γκαντεμιά πιο λαϊκά, με τον Νεόφυτο Μιχαήλ, είναι ότι ο Κύπριος είχε ολοένα και καλύτερες εμφανίσεις και είχε αρχίσει να μονιμοποιείται κάτω από τα δοκάρια. Ευκαιρία σήμερα για τον Βελλίδη να δηλώσει παρών και με μια καλή απόδοση να αυξήσει τον συναγωνισμό για τη θέση του τερματοφύλακα. Στις άλλες θέσεις δεν πιστεύω ότι θα δούμε θεαματικές αλλαγές στα πρόσωπα. Η θέση του "κόφτη", του αμυντικού χαφ, προβληματίζει τον Πετράκη. Εκεί ίσως δούμε τον Γιάκο ή τον Τζημόπουλο. Αυτό θα εξαρτηθεί από το σύστημα που θα επιλέξει ο Πετράκης. Η αίσθηση μου πάντως είναι ότι θα γίνει ανοιχτό παιχνίδι σήμερα.
Στα υπόλοιπα ματς της 27ης αγωνιστικής, για τη μάχη της παραμονής ενδιαφέρον έχουν το Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός και το Πανιώνιος-Λάρισα. Η ομάδα του Κούγια δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή παρότι κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης. Αν ο Πανιώνιος κερδίσει σήμερα, την βάζει σε περιπέτειες γιατί στα τρία τελευταία παιχνίδια παίζει με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός είναι σε κακό φεγγάρι. Η ομάδα της Αρκαδίας πάλεψε στο Κύπελλο αλλά ηττήθηκε με 2-0 από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Λεβαδειακός είναι ουσιαστικά υποβιβασμένος. Όσο βέβαια ισχύουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δηλαδή απευθείας υποβιβασμό τριών ομάδων και μπαράζ.
Στην Γ Εθνική τα Σερβιανά κυνηγούν ένα μικρό θαύμα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Ο καθοριστικός αγώνας για τον Θρίαμβο είναι αύριο στη Λευκάδα με αντίπαλο τον Τηλυκράτη. Αν δεν κερδίσει, τότε δυστυχώς υποβιβάζεται στο τοπικό. Οι Λευκαδίτες έχουν την εμπειρία με το μέρος τους, όμως οι παίκτες του Νίκου Γκούρα παλεύουν όλα τα ματς στα ίσια. Ντέρμπι παραμονής με τα όλα του...
Ντέρμπι παραμονής και στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Η Προοδευτική Περάματος αντιμετωπίζει την ισόβαθμη της Αγία Παρασκευή σε ένα ματς ζωής ή θανάτου. Όποιος χάσει, υποβιβάζεται. Η ισοπαλία δεν βολεύει τη γιαννιώτικη ομάδα γιατί θα υστερεί στην ισοβαθμία.
Κλείνω με μπάσκετ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι εδραιωμένος στη δεύτερη θέση, όμως θα πρέπει να κερδίσει αύριο τον Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη για να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την άνοδο. Το IBC έφτασε μέχρι τον τελικό της ΕΣΚΑΒΔΕ αήττητο. Σήμερα το απόγευμα αντιμετωπίζει στο Αγρίνιο την ΓΕ Αγρινίου, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών. Καλή επίτυχία σε όλες τις γιαννιώτικες ομάδες...