ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους, το Σαββατοκύριακο που έρχεται είναι ορόσημο για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ σε όλες τις κατηγορίες.
Ας ξεκινήσουμε με το ποδόσφαιρο. Τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ Γιάννινα είναι κοντά σε μια ακόμα επιτυχία. Η Κ 17 παίζει το πρωί της Κυριακής με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη κι αν δεν χάσει, παίρνει το εισιτήριο για το Final Four που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο την Μεγάλη Εβδομάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το καταφέρνει, έχει ξαναπαίξει σε Final Four. Το ζητούμενο όμως σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες δεν είναι οι τίτλοι και οι νίκες, αλλά στο να βγουν ταλέντα και να γίνουν επαγγελματίες που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Οι διοικούντες του ΠΑΣ δεν δίνουν όσο προσοχή χρειάζεται στις ευαίσθητες αυτές ηλικίες. Υπεύθυνος τμημάτων υποδομής εξ αποστάσεως, δεν γίνεται όσο καλά κι αν ενημερώνεται. Μπράβο λοιπόν στον Νίκο Μπαδήμα και τα πιτσιρίκια του για όσα έχουν καταφέρει φέτος. Τους βγάζω το καπέλο γιατί γνωρίζω τις αντιξοότητες.
Στην πρώτη ομάδα τώρα, το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ανήκει στο παρελθόν και πλέον ακόμα και στις επίσημες ανακοινώσεις το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης χαρακτηρίζεται ως ο αγώνας της χρονιάς. Στην Κρήτη ο ΠΑΣ δυστυχώς εμφάνισε τη γνωστή φετινή αδυναμία παραγωγής φάσεων. Συνολικά η εμφάνιση ήταν κακή, σε όλες τις γραμμές. Για τα εμετικά πανό και τις καφρίλες δεν θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα. Απλά, θέλω να πιστεύω ότι στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΣ δεν υπάρχει άνθρωπος, ακόμα κι ο πιο σκληροπυρηνικός, που θα έκανε σύνθημα και πανό το χαμένο μάτι ενός συνανθρώπου του. Σωστή η αντίδραση της ΠΑΕ ΟΦΗ, η ανόητη αυτή κόντρα πρέπει να σταματήσει μετά από τόσα χρόνια. Με εκατέρωθεν κινήσεις καλής θελήσεως.
Ακόμα και μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, ο ΠΑΣ κρατάει την τύχη στα χέρια του. Μπορεί ακόμα και τώρα να αποφύγει τα μπαράζ. Η ισοπαλία του Αστέρα Τρίπολης με τον Λεβαδειακό ήταν δώρο για τους Ηπειρώτες. Το δώρο αυτό πρέπει να το αποδεχτούν και να κερδίσουν την Κυριακή. Τα ψέματα τελείωσαν, τα ματς αυτά κρίνονται περισσότερο από το πάθος και τη θέληση και λιγότερο από τις ικανότητες. Είναι σημαντική η απουσία του Τζημόπουλου, αλλά επιστρέφει ο Κάργας και θα μπει στην τριάδα των στόπερ. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα του παιχνιδιού και το «Ζωσιμάδες» θα γεμίσει, όπως θα γεμίσει και με τον ΠΑΟΚ.
Η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας είναι ρευστή ακόμα. Απόλλωνας και Λεβαδειακός έχουν υποβιβασθεί, αλλά οι υπόλοιποι θα δώσουν μάχη. Το ΠΑΣ-Αστέρας και το ΟΦΗ-Αστέρας της επόμενης αγωνιστικής θα κρίνουν κατά 90% την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί απευθείας. Η θέση του μπαράζ θα παιχτεί ανάμεσα σε ΠΑΣ, Λάρισα, Αστέρα και ΟΦΗ. Ο ΠΑΣ χρειάζεται 6 βαθμούς για να αποφύγει το μπαράζ, δηλαδή δυο νίκες. Γιαυτό η νίκη την Κυριακή είναι μονόδρομος για την ομάδα του Πετράκη.
Στο μπάσκετ υπάρχει διπλό μέτωπο για τον ΠΑΣ. Οι άνδρες παίζουν το απόγευμα του Σαββάτου στη Λιμνοπούλα με τον Ολυμπιακό Βόλου και θέλουν μόνο νίκη. Την Κυριακή κοντράρονται Δόξα Λευκάδας και Πρωτέας Γρεβενών και οι Γιαννιώτες μπορεί να καπαρώσουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην Β’ Εθνική. Για τις γυναίκες ο αγώνας με το Νέο Ρύσιο είναι το ματς της χρονιάς. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν και όποια κερδίσει, μπαίνει στα μπαράζ ανόδου. Αυτή την ομάδα την έχει αγκαλιάσει ο φίλαθλος κόσμος γιατί είναι συγκινητική η προσπάθεια των παραγόντων της. Το πάθος που δείχνουν τα κορίτσια του Σιαμέτη είναι αξιοζήλευτο και η γυναικεία ομάδα δεν έχει πάρει άδικα τον τίτλο, το καμάρι των οπαδών.
Τέλος, το αήττητο IBC παίζει τον τελικό των τελικών το Σάββατο κόντρα στην ΓΕ Αγρινίου και με νίκη πανηγυρίζει την άνοδο στην Γ Εθνική. Καλή επιτυχία σε όλες τις γιαννιώτικες ομάδες...