ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, σημαντικές οι επιτυχίες για τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σαββατοκύριακο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, όμως δυστυχώς τα επισκίασε όλα η αποτυχία της πρώτης ομάδας να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης.
Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης και σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού έπεσε στην 14η θέση που οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό. Η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει ακόμα ένα παιχνίδι στην έδρα της και το άγχος επικράτησε σε σχέση με την αγωνιστικότητα. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ναι η ακύρωση του γκολ του Κρίζμαν ήταν καραμπινάτη αλλοίωση αποτελέσματος από τον βοηθό Πάτρα, όμως αν μείνουμε σε αυτό θα δούμε το δέντρο και θα χάσουμε το δάσος.
Η αντίδραση του κόσμου μετά το παιχνίδι δείχνει ότι δεν στέκεται στην διαιτητική αδικία, αλλά στην συνολικά μέτρια έως κακή εμφάνιση. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα είναι άτοπη και πολύ καθυστερημένη. Δεν γίνεται να βγάζεις ανακοίνωση διαμαρτυρίας δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος αναφέρει σε δηλώσεις του ότι είναι η όγδοη αλλοίωση αποτελέματος εναντίον του ΠΑΣ φέτος. Κάπως αργά είναι τώρα και εκ των υστέρων.
Η ώρα του απολογισμού και του καταλογισμού των ευθυνών δεν έχει έρθει ακόμα. Απομένουν δύο παιχνίδια, με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και με τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ έχει 27 βαθμούς, ο ΟΦΗ 28 και ο Αστέρας Τρίπολης 29. Η ομάδα πρέπει να παλέψει με όλες τις δυνάμεις για δύο νίκες. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι σε δύσκολη θέση, αλλά έχει ακόμα ελπίδες. Φαβορί για την παραμονή είναι η Ξάνθη και ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Ξανθιώτες έχουν τον ουραγό Απόλλωνα στην έδρα τους, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης μετά τον ΟΦΗ θα υποδεχτεί την τελευταία αγωνιστική τον Πανιώνιο στην έδρα του. Παρά την ισοπαλία της με τον ΠΑΟΚ η Λάρισα ακόμα κινδυνεύει καθώς τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει να παίξει με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
Ο Λεβαδειακός ηττήθηκε από τον Πανιώνιο με 1-2 και θα ακολουθήσει τον Απόλλωνα στην χαμηλότερη κατηγορία, την Super League 2 ή όπως θα ονομαστεί αυτή. Απομένουν δύο θέσεις, η τρίτη του απευθείας υποβιβασμού και η θέση που οδηγεί στο μπαράζ. Το διπλό του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ έφερε αντιδράσεις στον Παναθηναϊκό. Τα ανεξήγητα προσπάθησε να εξηγήσει ο Νταμπίζας, αλλά ο...λεκές έμεινε στους "πράσινους". Άσσο ημίχρονο, διπλό τελικό και μάλιστα με τρία γκολ, δεν χωνεύεται εύκολα και δημιουργεί εύλογη δυσπιστία. Ο Ολυμπιακός έδειξε σοβαρότητα κόντρα στη Ξάνθη και την κέρδισε 4-0. Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο βαθμούς κόντρα στη Λάρισα και δεν κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα, αλλά το σημαντικό είναι ότι έχασε τον αρχηγό του Βιεϊρίνια μετά τον άσχημο τραυματισμό του.
Εκτός της πρώτης ομάδας, το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο ήταν άκρως θετικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η Κ 17 έδειξε μεγάλη ψυχή και πήρε την ισοπαλία 0-0 από τον Άρη στην Τριανδρία. Έτσι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Final Four και τη Μεγάλη Δευτέρα θα παίξει στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Σπουδαίο επίτευγμα για τους νεαρούς του Νίκου Μπαδήμα. Είναι η δεύτερη φορά που ο ΠΑΣ παίζει σε Final Four και πάλι στο Αγρίνιο. Ίσως αυτή να είναι η φορά που θα κάνει την υπέρβαση...
Στο μπάσκετ ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε σοβαρότητα και σταθερότητα και επικράτησε με 82-74 του Ολυμπιακού Βόλου. Η Δόξα Λευκάδας επικράτησε του Πρωτέα Γρεβενών και η μάχη για την άνοδο στην Β Εθνική συνεχίζεται. Τρεις αγωνιστικές έμειναν και με τρεις νίκες η γιαννιώτικη ομάδα αν τα καταφέρει θα φτάσει στην μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της.
Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι το πιο υγιές τμήμα του μεγάλου συλλόγου της Ηπείρου. Επικράτησε με 58-49 του Νέου Ρυσίου στο μεγάλο ντέρμπι της Α2 κατηγορίας και είναι ένα βήμα πριν τα μπαράζ ανόδου. Ο κόσμος ολοένα και περισσότερο αγκαλιάζει αυτή την ομάδα. Κατάμεστο το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο και το πάθος ξεχείλιζε. Έτσι χτίζονται οι μεγάλες ομάδες, μόνο με δέσιμο με τον κόσμο τους. Ο αρχηγός φαίνεται στα δύσκολα. Η Σαρηγιαννίδου πέτυχε 23 πόντους από τους 58. Ένα μεγάλο μπράβο και μια υπόκλιση από μένα, έτσι πρέπει να είναι οι αρχηγοί. Αν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΣ θα ήταν να παραδειγματιστούν από το πάθος της γυναικείας ομάδας και το πόσο κοντά της έφερε τον κόσμο.
Πολλά συγχαρητήρια και στο IBC που ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική αήττητο και απολύτως δίκαια. Δύο ομάδες πλέον στην Γ΄ Εθνική και πιθανότατα μία στην Β'. Η άνοδος του γιαννιώτικου μπάσκετ συνεχίζεται...