ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, ο Δεκέμβριος μπήκε καλά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μετρά επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα και ιδίως το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε όλο νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΣ έχει μπει σε σωστές ράγες και παρά τα προβλήματα τραυματισμών και απουσιών πετυχαίνει τις νίκες και τους στόχους του. Την Κυριακή κόντρα στον Πλατανιά είδαμε τον καλύτερο και πιο παραγωγικό ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι στιγμής για τη φετινή χρονιά. Χωρίς Νικολιά, χωρίς Καρτάλη κι όμως έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο. Σε αυτό βοήθησε πολύ η δεξιά πτέρυγα με τους Οικονομόπουλο και Ξύδα να δημιουργούν πολλά ρήγματα. Αν ήταν λίγο πιο εύστοχος ο Κρίζμαν, ο ΠΑΣ θα είχε καθαρίσει το παιχνίδι πιο νωρίς. Χρειάστηκαν δύο κόρνερ του Πίτου Γκαρσία για να «ξεκλειδώσει» η άμυνα του Πλατανιά και κυρίως δύο λάθη του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα Γκοτ για να έρθει η νίκη.
Ο Γιάννης Τάτσης υπήρξε από παιδί μέλος του ΠΑΣ Γιάννινα. Έχει περάσει από σχεδόν όλα τα πόστα. Ποδοσφαιριστής, γενικός αρχηγός, προπονητής τμημάτων υποδομής. Το χειροκρότητημα που δέχτηκε από τους φιλάθλους ήταν αυθόρμητο και το ίδιο και η υπόκλιση του όταν μπήκε στο «Ζωσιμάδες». Ο κόσμος δεν ξεχνάει τη συνεισφορά του στην ομάδα και πολλοί θα ήθελαν να τον δουν προπονητή στον πάγκο του ΠΑΣ. Η άποψη μου επ' αυτού είναι ότι οι ομάδες πρέπει να στελεχώνονται εκ των έσω σε ορισμένες θέσεις. Πάνω σε αυτό ήταν σωστή η κίνηση με τον Ντάσιο τεχνικό διευθυντή στη θέση του Νιαρχάκου και ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα. Μακάρι να έρθει η μέρα που θα δούμε ξανά ένα Γιαννιωτόπουλο στον πάγκο του ΠΑΣ, γιατί όχι ο Γιάννης Τάτσης; Συνολικά πάντως η οικογένεια Τάτση είναι μια αμιγώς αθλητική οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά στον γιαννιώτικο αθλητισμό.
Το είχαμε γράψει το καλοκαίρι από τα φιλικά ότι φέτος θα είναι η χρονιά του Παμλίδη και ο ίδιος φροντίζει σε κάθε ματς να μας επιβεβαιώνει. Το ματς Κυπέλλου στη Βέροια φέρει την προσωπική του σφραγίδα. Με δικό του γκολ άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη και φυσικά την πρόκριση, ενώ περισσότερο ακόμα μέτρησε η κίνηση του στις καθυστερήσεις να αφήσει την εκτέλεση στον Πήλιο για το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, τρία στο Κύπελλο και πέντε στα φιλικά για τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΣ και του πρωταθλήματος της Super League 2. Μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός, φαντεζί παίκτης, αλλά η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι απίστευτη. Είναι πάντα εκεί που πρέπει όταν πρέπει και πχ το γκολ του με σκάψιμο στο 2-2 με τον Εργοτέλη ήταν γκολάρα που δείχνει και ποδοσφαιριστή με τεχνικές αρετές. Ο Παμλίδης έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 με τον ΠΑΣ. Ελπίζω να μην του έχουν μπει τίποτα ιδέες του Χριστοβασίλη. Γιατί η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε επιθετικό, όχι να πουλήσει κι αυτούς που βάζουν γκολ.
Ο Πήλιος, ο Λιάσος, ο Λώλης, ο Γροσδάνης, ο Γώγος και οι υπόλοιποι είναι μια φουρνιά πιτσιρικάδων που αποτελούν το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα. Μπράβο στον Γιαννίκη που τολμά και τους βάζει να παίξουν και μακάρι να παίζουν ολοένα και περισσότερο. Ο μέσος όρος ηλικίας έχει πέσει και η ανανέωση παίρνει σάρκα και οστά. Αρκεί να υπάρχει και συνέχεια με τον απαραίτητο προγραμματισμό...
Η Ανατολή του Ανέστη Ζώη έχει σταθεροποιηθεί στη μέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ Εθνικής. Επικράτησε 4-2 του Αστέρα Ιτέας και έφτασε τους 14 βαθμούς. Από το 0-4 επί του Ναυπακτιακού Αστέρα και μετά η Ανατολή έχει πάρει τα πάνω της, ήταν η νίκη ψυχολογίας που χρειάζονταν η γιαννιώτικη ομάδα. Ντέρμπι την Κυριακή με το Σούλι Παραμυθιάς.
Στο μπάσκετ το Σαββατοκύριακο ήταν ιδανικό. Νίκη και 9 στα 9 για τον ανδρικό ΠΑΣ Γιάννινα κόντα στο Στρατώνι, την ομάδα που τον είχε αποκλείσει στο Κύπελλο, αλλά και μια σπουδαία νίκη για τις γυναίκες του ΠΑΣ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν συνεχίσει έτσι ο ανδρικός ΠΑΣ δεν τη χάνει με τίποτα την άνοδο στην Α2, ενώ οι γυναίκες είναι αυτό που λέμε ομάδα έδρας. Και πως να μην είναι άλλωστε όταν ο κόσμος ειναι τόσο κοντά τους; Οι προσθήκες των Καλχούν και Τακ έχουν βοηθήσει τον ΠΑΣ να πετύχει νίκες ουσίας και βαθμολογικής σημασίας. Η Τακ μάλιστα αναδείχτηκε MVP της αγωνιστικής καθώς κόντρα στον ΠΑΟΚ πέτυχε 14 πόντους, μάζεψε 20 ριμπάουντ και είχε 4 ασίστ και 2 κοψίματα.
Θα κλείσω και πάλι με μπάσκετ. Με χαρά ενημερωθήκαμε για τη δημιουργία ομάδας με αμαξίδιο με έδρα τα Γιάννινα από το IBC. Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του IBC για μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, η οποία μάλιστα έρχεται σε συνέχεια του τουρνουά που είχε διοργανωθεί τον περασμένο Μάιο. Το κεντρικό σύνθημα είναι «όλοι διαφορετικοί αλλά μαζί». Θεωρώ δεδομένο ότι Δήμος και Περιφέρεια θα στηρίξουν το εγχείρημα. Εκτός από θέμα πολιτισμού είναι και ζητούμενο οι ίσες ευκαιρίες προς όλους.