ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

•  Καλημέρα σε όλους, ο Γενάρης βρίσκεται στα μέσα του και πλέον η αθλητική δράση έχει επιστρέψει για τα καλά σε όλα τα αθλήματα και όλα τα επίπεδα.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα νικάει στους αγωνιστικούς χώρους και ο κόουτς Γιαννίκης κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους τόσο προπονητικά όσο και σαν παρουσία στα Γιάννινα. Εκείνο που με χαροποιεί είναι πως ο κόουτς παραμένει μετρημένος και με χαμηλό προφίλ, τόσο στις νίκες και τις επιτυχίες όσο και στα αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία μέχρι στιγμής είναι ελάχιστα. Και παρότι γερμανοτραφής, οι δηλώσεις του δεν είναι...κασέτα, μιλάει με ειλικρίνεια σχετικά με το κάθε παιχνίδι. 
Στο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ κέρδισε και την Παναχαϊκή με 1-0 και έφτασε τους 30 βαθμούς. Πρωταγωνιστής ο Γάλλος Λέο με το φοβερό γκολ που έβαλε. Καλύτερος ο ΠΑΣ από τους Πατρινούς, όμως λιγότερο παραγωγικός σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Αήττητος μετά από 12 παιχνίδια δεν είναι και μικρό επίτευγμα. 9 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες. Αν η διαφορά με τον Απόλλωνα σταθεροποιηθεί στους 7 ή ακόμα και στους 10 βαθμούς, τότε μόνο αν «αυτοκτονήσει» η γιαννιώτικη ομάδα δεν θα πάρει την άνοδο. Είναι τέτοιο το σύστημα διεξαγωγής των play off (με τους βαθμούς να παραμένουν ως έχουν) που δύσκολα καλύπτονται μεγάλες βαθμολογικές διαφορές. 
Πάμε τώρα στο Κύπελλο. Το πάλεψε ο ΠΑΣ και προηγήθηκε στο σκορ, αλλά αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό. Πλήρωσε τον φόβο του και ένα κακό 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Το λάθος του βοηθού Καλύβα να ακυρώσει το γκολ του Ινσούα, έκανε ακόμα και το αχανές ΟΑΚΑ έδρα από τις διαμαρτυρίες. Περισσότερο όμως από τους διαιτητές, έχασαν τη συγκέντρωσή τους οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΣ. Φάνηκε η έλλειψη εμπειρίας ορισμένων παικτών να διαχειριστούν συνθήκες πίεσης. Ο Γιαννίκης από τον πάγκο είχε δεμένα τα χέρια λόγω των γρήγορων αλλαγών και δεν μπόρεσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα παρότι έβλεπε το... κακό να έρχεται.  
Οι αναγκαστικές αλλαγές των Σιόντη και Κάστρο σίγουρα έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Δεν είναι δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα. Μιλάμε για τα δύο βασικά αμυντικά χαφ. Όταν χάνεις και τους δύο «κόφτες» σου, μοιραία το γήπεδο γέρνει. Και στο κακό διάστημα από το 50' έως το 70' δεν υπήρχε παίκτης να κρατήσει μπάλα. Δυστυχώς οι παίκτες του ΠΑΣ δεν αντεξαν στην πίεση, αν και αγωνιστικά θα μπορούσαν να φτάσουν σε μια μεγάλη πρόκριση.
Το κέρδος είναι ότι ο ΠΑΣ έβαλε πραγματικά δύσκολα στον Παναθηναϊκό και ανάγκασε τον Δώνη να ξεσπάσει σε κλάματα από την πίεση μετά το τέλος του αγώνα. Ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξει σε όλους ότι παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος παρότι υποβιβάσθηκε πέρυσι. Χρειάζεται όμως προσήλωση και δουλειά. Μπορεί ο ΠΑΣ να ξεχωρίζει στην Super League 2, όμως η κατηγορία δεν έχει ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Κακά τα ψέματα, υπάρχει διαφορά με την Super League, παρότι και σε αυτή δεν ξεχειλίζει το ποδοσφαιρικό θέαμα. Πρέπει λοιπόν η ομάδα να κάνει σταθερά βήματα προς τα πάνω, χωρίς ενθουσιασμούς και εντυπωσιασμούς. Υπάρχει δρόμος ακόμα...
Η φετινή πορεία της Ανατολής φέρει την προσωπική σφραγίδα του Ανέστη Ζώη. Με ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας, με πολλά διοικητικά-οικονομικά προβλήματα κι όμως καταφέρνει και την έχει στην 7η θέση με 19 βαθμούς. Διπλό στο Καστράκι επί του Απόλλωνα Ευπαλίου με 1-2 με πρωταγωνιστή τον Νούγια. Την Κυριακή η Ανατολή υποδέχεται το Καναλάκι 
Στο μπάσκετ, οι άντρες μετά και τη νίκη επί της Καβάλας και με απολογισμό 13 νίκες σε 14 ματς νομίζω ότι δεν γίνεται να χάσουν την άνοδο στην Α2. Η πόλη έχει αγκαλιάσει το γιαννιώτικο μπάσκετ, τολμώ να πω ότι πλέον έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπασκετικό κοινό και είναι έτοιμη για το άλμα. Δηλαδή να διαθέτει επαγγελματική ομάδα στην Α2, Οι γυναίκες του ΠΑΣ ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι το μεγαθήριο στο γυναικείο μπάσκετ και την Κυριακή το μεσημέρι θα παίξουν τα... ρέστα τους στο ντέρμπι παραμονής με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.