ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, καλή εβδομάδα με υγεία και δύναμη. Δυστυχώς η περιοχή μας παραμένει στα δύσκολα.

Το οξύμωρο είναι ότι παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί η κατάσταση χειροτερεύει αντί να καλυτερεύει. Τα κρούσματα αυξάνονται αντί να μειώνονται, όπως σε άλλες περιοχές όπως η Αχαΐα και τα Τρίκαλα.
Για να είμαστε αντικειμενικοί, ο περισσότερος κόσμος στα Γιάννινα τηρεί τα μέτρα, φοράει μάσκες, κρατάει αποστάσεις κτλ. Λίγοι έως ελάχιστοι είναι οι «ξυπνητζήδες» και οι «ζαμάν φου» που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δυστυχώς, όμως οι λίγοι μπορούν να βοηθήσουν στη διασπορά αυτού του διαολεμένου ιού που μας ταλαιπωρεί σαν κοινωνία εδώ και μήνες.
Βγαίνει ο Χαρδαλιάς στις επίσημες ανακοινώσεις και λέει ότι, μετά τη διασκέδαση, δεύτερη αιτία διασποράς είναι η άθληση. Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: τι κάνει η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ για να μας προστατεύσουν από τις βασικές αιτίες διασποράς; Τι ακριβώς κάνουν για να προστατεύσουν αθλητές και όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό; Αφού σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα η άθληση διασπείρει τον ιό;
Χτες η ΕΠΣΗΠ αποφάσισε να ξεκινήσουν και πάλι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα το προσεχές Σαββατοκύριακο, αν τα Γιάννινα παραμείνουν στο επίπεδο 3 και το πορτοκαλί χρώμα στον υγειονομικό χάρτη.

Σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος η ΕΠΣΗΠ...νίπτει τας χείρας της και μετατοπίζει τις ευθύνες σε όσους κρατούν τα Γιάννινα στο επίπεδο 3. Ειδικοί δεν είμαστε, αλλά αποτελεί κοινό μυστικό ότι μερικοί αριθμοί γίνονται... λάστιχο. Τώρα από ποιους και με ποιον σκοπό παραμένει άγνωστο. Θα φανεί εντός των επόμενων ημερών...
Πάμε τώρα στα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει φτιάξει ομάδα με τσαγανό και τσαμπουκά που δεν στηρίζεται στις ατομικές ενέργειες, αλλά συνολική προσπάθεια. Ο ΠΑΣ στάθηκε άτυχος κόντρα στην ΑΕΚ και νικήθηκε κυρίως από το VAR. Ακόμα μια παλικαρίσια εμφάνιση για τους Γιαννιώτες που έπεσαν μαχόμενοι. Τα πολλά μπράβο ανήκουν στον Γιαννίκη για το γεγονός ότι η ομάδα παίζει στρωτό ποδόσφαιρο και δεν προσπαθεί μόνο να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου.
Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο μετά το βαρύ 3-0 από την Μπράγκα στο Europa League, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έπαιξε φοβισμένα και μπορεί να έχασε τους 3 βαθμούς, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις. Κι αυτό γιατί το μοναδικό γκολ που δέχτηκε ήταν με πέναλτι που καταλογίστηκε με χρήση VAR.

Είναι από τις φορές που το γράμμα του κανονισμού δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του παιχνιδιού. Γιατί όταν συγκρούστηκε ο Χουτεσιώτης με τον Χνιντ ήταν μεν η μπάλα εντός πεδιάς, αλλά όδευε προς τα πετεινά του ουρανού και την οδό 28ης Οκτωβρίου.
Τα γκολ των Παμλίδη και Ελευθεριάδη ακυρώθηκαν ορθά έστω και οριακά ως off side. Η χρήση του VAR θα αλλάξει πολλά στο ποδόσφαιρο. Σημασία έχει ότι ο ΠΑΣ δημιούργησε, έβαλε δύο γκολ, είχε δοκάρι και δεν ήταν παθητικός στο παιχνίδι του. Θα μπορούσε να είχε πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αυτή τη φορά το καλό κομμάτι του παιχνιδιού του ΠΑΣ ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Οι Γιαννιώτες βρέθηκαν για πρώτη φορά πίσω στο σκορ, πάλεψαν, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Επειδή όμως το ρόστερ είναι περιορισμένο, ας ευχηθούμε να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του αρχηγού Σιόντη στη μέση γιατί πρόκειται για υπερπολύτιμο ποδοσφαιριστή σε μια νευραλγική θέση.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Γιαννίκης έχουν αρχίσει και κερδίζουν τον σεβασμό των αντιπάλων και της φίλαθλης κοινής γνώμης για τον τρόπο παιχνιδιού τους. Δεν είναι όλοι οι φίλαθλοι πορωμένοι και με οπαδικές παρωπίδες.

Αν ανατρέξει κανείς στα σχόλια δημοσιογράφων και αναγνωστών σε μεγάλα αθλητικά ΜΜΕ θα καταλάβει ότι η ομάδα κερδίζει συμπάθειες για τον τρόπο που αγωνίζεται. Κι αυτό σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στον Τρικαλινό τεχνικό που δεν θέλει η ομάδα να παίζει... κρυφτούλι, αλλά ποδόσφαιρο κατοχής.
10 κρούσματα στον Άρη και τουλάχιστον 4 στον Απόλλωνα Σμύρνης και μοιραία ήρθαν οι αναβολές στο Λάρισα - Άρης και Απόλλων Σμύρνης - Λαμία.

Πριν από κάθε παιχνίδι γίνονται τεστ κορωνοϊού σε κάθε ομάδα. Άρης και Απόλλωνας ήρθαν καθαροί να παίξουν στα Γιάννινα.

Είναι τυχαίο που λίγες ημέρες μετά το μεταξύ τους παιχνίδι στο Ζωσιμάδες εμφανίστηκαν τόσα κρούσματα και στις δύο ομάδες; Απλή σύμπτωση; Αυτά για όσους εντός των τειχών εξακολουθούν να πουλούν φούμαρα για την κατάσταση στην περιοχή...
Κουτσουρεμένη η 6η αγωνιστική καθώς έγιναν μόνο 4 από τα 7 παιχνίδια. Ο Βόλος ξέρανε στο τέλος τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο του Μπόλονι, ενώ ο Μπαράλες συνεχίζει να σκοράρει και ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον ΟΦΗ με 1-0 και έφτασε τους 10 βαθμούς. Ο ΠΑΣ το Σάββατο ταξιδεύει στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο που χτες έπαιξε με τον Παναιτωλικό στην έδρα του.