Προσκήνιο-Παρασκήνιο

on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ!

*   Από όλους τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, είχα την τύχη, ύστερα από πρόσκλησή μου, να ακούσω την κ. Ρόδη Κράτσα (φωτό). Είναι η μοναδική εν ενεργεία ευρωβουλευτής της Ν.Δ., η οποία παρέμεινε και ως υποψήφια με σταυροδοσία. Η πληθωρική δραστηριότητά της στην Ευρωβουλή, την ανέδειξε επάξια και ως Α’ αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και με τη σειρά της αναδεικνύει εκεί τα προβλήματα της Ελλάδας. Δεν θα σταθώ στα ονόματα. Υπάρχουν κι άλλες γυναίκες και άνδρες στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. μέσα στους οποίους μπορεί κάποιος, άνετα αισθανόμενος, να κάνει την επιλογή του, βέβαιος ων ότι έπραξε σωστά και διαφωνώ απολύτως με κάποιες φωνές, μεταξύ των οποίων και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, οι οποίες κατακρίνουν τον Σαμαρά για τις επιλογές του. Εμείς τελικά θα κάνουμε την επιλογή. Προσοχή λοιπόν. Η δομή και οι δυνατότητες του Ευρωκοινοβουλίου είναι γνωστές, και θα πρέπει ιδιαίτερα να προσέξουμε για την ύπαρξη και δράση μας μέσα στις δύο κυρίως μεγάλες ομάδες οι οποίες κατευθύνουν ουσιαστικά αυτές τις δομές και δυνατότητες.
Ο κ. Τσίπρας, ένεκα... «γενετικών» πεποιθήσεων, θέλησε να ενταχθεί μέσα στις μικροομάδες του ευρωσκεπτικισμού και της διαμαρτυρίας. Η ψυχή βγαίνει το χούι δεν βγαίνει, λένε οι ανατολίτες και γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας ακολούθησε το «εν Ελλάδι» χούι του. Δεν είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να βρεθούμε και στην Ευρώπη έξω από τα κέντρα των αποφάσεων, ακόμα περισσότερο μη δίνοντας δεκάρα για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και ασχολούμενοι απλά με το πώς θα ρίξουμε την Κυβέρνηση, για να βρεθούμε στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ της ακυβερνησίας της γενικής φτώχειας, της δυστυχίας και της διεθνούς πραγματικής απομόνωσης.

ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΕ ΓΚΡΕΜΙΣΕ!..

*   Όλα τα χρόνια της κρίσης «παίζεται» το σλόγκαν ότι για ό,τι μας συνέβη «φταίνε οι πολιτικοί» που μας κυβέρνησαν την τελευταία τριακονταετία. Εδώ που τα λέμε, ούτε οι ίδιοι αποποιούνται αυτήν την ευθύνη, μόνο που ο καθένας την... βγάζει από πάνω του, ρίχνοντάς την σε κάποιον άλλο!
Τελευταία όμως προστέθηκε σε αυτό το... «παιχνίδι» και το πονηρό επακόλουθο: Είναι δυνατόν αυτοί που ευθύνονται για τα δεινά μας να μας απαλλάξουν οι ίδιοι από αυτά; Είναι φυσικό να προκύπτει αβίαστη η απάντηση «όχι» και έτσι ο καθένας βγάζοντας και πάλι τον εαυτό του έξω από τις ευθύνες, εύκολα μας παριστάνει τον... «σωτήρα» μας.
Το ωραίο είναι ότι αφήνεται σαφώς να εννοηθεί ότι... κάποιος άγνωστος Χ μας επέβαλλε αυτούς τους πολιτικούς και γι’ αυτό τώρα ήλθε η ώρα να τους εξωπετάξουμε μαζικά και αδιακρίτως!
Παραβλέπεται ότι μετά την απελευθέρωση και από το 1946 διενεργούνται εκλογές στην πατρίδα μας και συνήθως όχι κάθε τέσσερα χρόνια που προβλέπει το Σύνταγμά μας, αλλά πολύ πιο σύντομα. Η... «προοδευτική» μερίδα του λαού επανειλημμένα αμφισβήτησε την «εγκυρότητα» των εκλογών, μέχρις εκείνες, που αποκλήθηκαν «εκλογές βίας και νοθείας». Μεσολάβησε η διακυβέρνηση από αυτούς τους «προοδευτικούς» και στη συνέχεια η επταετία των συνταγματαρχών. Ποικιλία δηλαδή.
Από το 1974 όμως με την εγκατάσταση της ζηλευτής δημοκρατίας από τον Κων/νο Καραμανλή, ποτέ δεν αμφισβητήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών.
Έτσι το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου... εγκατέστησε αβίαστα το λαό στην εξουσία και τίναξε στον αέρα κάθε έννοια κρατικής δομής, ευταξίας και αξιοκρατίας! Στα 33 χρόνια που ακολούθησαν κυβέρνησαν οι «Προοδευτικοί» χοντρικά τα εικοσιένα και οι... έξω από δω δεξιοί τα δώδεκα - τα δύο τελευταία σε συνεργασία με προοδευτικούς - στα οποία - κατά τύχη; - έγιναν προσπάθειες αποκαταστάσεως του «μπάχαλου» που προκλήθηκε από την αμιγή διακυβέρνηση των «προοδευτικών». Αυτά είναι γεγονότα με χρονολογίες που είναι αδύνατο να διαψευστούν. Δεν θα επεκταθώ επομένως. Αυτός ο ίδιος λαός, ο οποίος για δικούς του «συμφεροντολογικούς» λόγους εξέλεγε όλους τους πολιτικούς με ελεύθερες εκλογές και έκανε τις δουλίτσες του προτρέποντάς τους να δανείζονται αφειδώς, τώρα καλείται, από ποιους λέτε εσείς; Από τους προοδευτικούς συλλήβδην που... βγάζουν την ουρίτσα τους απ’ έξω, μετακινηθέντες σε άλλους σχηματισμούς να... αποπέμψουν, εκείνους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κρίση και τα δεινά του. Εύκολα δε δείχνουν ως υπεύθυνους εκείνους που κυβέρνησαν λιγότερο και αποδεδειγμένα προσπάθησαν να επανορθώσουν τα κακώς κείμενα των «προοδευτικών»!
Ο λαός όμως τώρα, μετά τις νίλες που υπέστη και υφίσταται είναι προβληματισμένος και... ανοιχτομάτης! Γνωρίζει καλά τις ευθύνες των πολιτικών και ποιων από αυτούς, όπως γνωρίζει καλά και τις δικές του ευθύνες, που υπάρχουν αναμφισβήτητα. Ίσως γι’ αυτό με την θυμοσοφία του πιστεύει ότι: ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΕ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΣΗΚΩΣΕΙ!
Γι - Πας