ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο


ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ... ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ!
*  Με την ευκαιρία της ...παραίτησης του Έλληνα πρεσβευτή στη Γερμανία, στην ουσία της οποίας δεν θα υπεισέλθω, θα ήθελα ως Έλληνας πολίτης, να πω μερικά πράγματα για τον ρόλο των διπλωματικών μας αντιπροσωπειών στο εξωτερικό.
Σε προηγούμενη αναφορά μου από την επίσκεψη στο Μουσείο της Περγάμου του Βερολίνου, μου έκανε εντύπωση το ότι η επεξήγηση κάτω από τις ελληνικές αρχαιότητες, που δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους που τις πούλησαν στους Γερμανούς, ήταν γραμμένη στα Γερμανικά και στα Τούρκικα! Τέλος πάντων, δύο... «σύγχρονοι» συνεταίροι αλληλοεπεξηγούν πράγματα απλησίαστου γι’ αυτούς Αρχαίου πολιτισμού!
Αυτή τη φορά επισκέφτηκα ένα «νέο Μουσείο» (φωτό), δίπλα στο Μουσείο της Περγάμου, όπου μεταξύ των άλλων στεγάστηκε και το... «Αιγυπτιακό Μουσείο» με το περίφημο άγαλμα της Νεφερτίτης.
Έκπληκτος σε μία από τις πρώτες αίθουσες κάτω από μία μπρούτζινη αιχμή δόρατος διάβασα στην επεξήγηση ότι αυτή βρέθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας και δίπλα σε παρένθεση (GR)?. Για φαντάσου λοιπόν μία «σύμμαχος» χώρα σε ένα μεγάλο και επίσημο Μουσείο της... αμφιβάλλει με ένα ερωτηματικό, όπως δείχνει η από εμένα κακοτραβηγμένη και «λαθραία» φωτογραφία (ένθετη), ότι η Αρχαία Πέλλα της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα και βάζει ένα ερωτηματικό που παραπλανεί τον κάθε επισκέπτη αυτού του Μουσείου!
Ερωτώ λοιπόν: Τι κάνουν οι Έλληνες διπλωματικοί υπάλληλοι, ακόμα και ο ίδιος ο παραιτηθείς πρέσβης εκεί στο Βερολίνο; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στις πρεσβείες των χωρών υπάρχουν πολύ σοβαρά πράγματα για να κάνουν. Εν τούτοις, υπάρχει και ένα τμήμα στις πρεσβείες, στο οποίο προΐσταται ο Μορφωτικός ακόλουθος και του οποίου η δουλειά, πέραν των άλλων, είναι και να παρακολουθεί όσα πράγματα θίγουν την πατρίδα του, η οποία τον μοσχοπληρώνει για να κάνει αυτή τη δουλειά και να ενημερώνει τους προϊσταμένους του για τέτοιες παραβάσεις, οι οποίες, όσο λεπτομερειακές κι αν φαίνονται, εν τούτοις είναι μεγάλες και πολύ σοβαρές. Δεν είναι δυνατόν η ΠΕΛΛΑ του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η ΠΕΛΛΑ της οποίας η θέση σήμερα είναι γνωστό τοις πάσι που βρίσκεται και τι φιλοξενεί από εκείνη την εποχή, να δημιουργεί ερωτηματικά για τη θέση της σε κάποιους ηλιθίους Γερμανούς και η Ελληνική Πρεσβεία του Βερολίνου να... κοιμάται μακαρίως!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!..
*  Αυτή την εποχή, με τον «ΕΝΦΙΑ» και τα επακόλουθά του, ήταν επόμενο οι δημοσκοπήσεις να εκφράζουν την μεγάλη πίκρα των Ελλήνων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν ακόμα να πάρουν μία ανάσα από τις συνεχείς μειώσεις των μισθών και συντάξεών τους. Πρόκειται, όπως πάντα, για τους συνεπείς φορολογουμένους και μισθοδοτούμενους.
Από τα νούμερα αυτών των δημοσκοπήσεων, τα οποία κατά την άποψή μου θα έπρεπε να είναι πολύ χειρότερα, ξεσάλωσαν οι Συριζαίοι και ονειρευόμενοι «εξουσία» άρχισαν να... ράβουν υπουργικά κοστούμια, σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο κ. Μανώλης Γλέζος να αναγκαστεί να πει ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα διανείμει μόνος του τα ...υπουργικά χαρτοφυλάκια! Τσακωμός από τώρα για το... πάπλωμα δηλαδή και που είσαι ακόμα!
Το φαιδρό της υποθέσεως είναι ότι στηρίζουν ολόκληρη την οικονομική τους πολιτική στην σχεδόν ολική διαγραφή του Ελληνικού Χρέους με το «έτσι θέλω», προεξοφλώντας τον... πανικό των δανειστών, από τις φωνές του Λαφαζάνη και του Δραγασάκη!
Καλά αλήθεια, υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, που να πιστεύει ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο; Είναι βέβαιο όμως το ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να τεθεί με σοβαρούς οικονομικούς όρους και με τρόπο που να δείχνει στους δανειστές ότι ο απέναντί τους δεν είναι άσχετος με τους διεθνείς κανόνες και την διεθνή πρακτική. Αλλιώς εύκολα και προπαντός άφοβα μπορούν να του πουν... άει σιχτίρ και κόψε το λαιμό σου! Και τότε... Τότε αλίμονο στους ευκολόπιστους που θα πεισθούν από τις κραυγές του Λαφαζάνη και την... παροχολογία των υπολοίπων. Δεν υπάρχει επιστροφή!
Γι - Πας