ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
•  Το έφεραν έτσι οι συγκυρίες μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και ύστερα από το αποτέλεσμα ενός περίεργου, αλλοπρόσαλλου και επικίνδυνου δημοψηφίσματος, για το οποίο κατά την προσωπική μου άποψη δεν έφερε καμία ευθύνη εκείνος, ώστε να βρεθεί σε αντικατάστασή του, ένας ώριμος, συνετός και έμπειρος πολιτικός, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικεφαλής της «ΝΔ».
Από την αρχή έδειξε τις πατριωτικές του διαθέσεις προσπαθώντας να συνετίσει κυρίως τον παραπαίοντα από τα… αριστερότερα χτυπήματα της «αριστεράς» του, τον Αλέξη Τσίπρα και από τα άκρως επικίνδυνα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που του είχε επιβάλλει ο Βαρουφάκης.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με την τετράγωνη λογική του και τα Εθνοσωτήρια αισθήματά του, συνεπικουρούμενος και από τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά κατόρθωσε να λογικέψει τον Αλέξη Τσίπρα για να πράξει το αυτονόητο εκείνης της στιγμής για την σωτηρία της πατρίδας. Αναγκάστηκαν και οι τρεις προαναφερθέντες να ψηφίσουν το τρίτο- ακραιφνώς «Τσιπρικό μνημόνιο» και παρακάλεσαν τον Τσίπρα για εθνική συνεννόηση. Εκείνος προτίμησε τις εκλογές!
Και εκεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προστάτεψε την πατρίδα και το μοναδικό στήριγμά της την ΝΔ! Δικαιώθηκε από τον «θίασο» πού …όρκισε ο κ. Τσίπρας για κυβέρνηση! Η πατρίδα κινδυνεύει.
Η ΝΔ χρειάζεται τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι πολίτες το απαιτούν.
Ο Βαγγέλης θα είναι ο Αρχηγός, ο Εθνικός ηγέτης, η ήρεμη δύναμη.

ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟΣ!...
•  Είμαι και φαίνομαι, αλλά ούτε θέλω και ούτε πρέπει να κρύψω την... παλαιότητά μου παριστάνοντας το… τζόβενο. Είμαι όμως και ενεργός πολίτης αυτής της χώρας δεχόμενος κάθε τι το εκσυγχρονιστικό και εκ των πραγμάτων απορρίπτοντας τα… πεπαλαιωμένα «ξεμπερδεύοντας» με αυτά.
Ως εκ τούτου, θα περίμενα από την παράταξη που επικράτησε στις πρόσφατες εκλογές και είχε ως κεντρικό σύνθημα το προαναφερθέν… «ξεμπέρδεμα» με τα παλιά και φθαρμένα, να απαλλαγεί και με ότι παλιό έσερνε πάνω της η ίδια.
Μπα, δε βαριέσαι! Το παλιό ασκεί πάντα μία παράξενη γοητεία και δεν είναι εύκολο ν’ απαλλαγεί κανείς απ’ αυτό.
Ιδιαίτερα αυτό ισχύει στην πολιτική, όπου το.. πάρε-δώσε είναι ο κανόνας! Πώς να το κάνουμε τώρα. Είναι δυνατό να μη κάνεις υπουργό τον αγαπημένο... νονό του παιδιού σου; Τι κι αν το «πάρε» αφορά σε μια προσοδοφόρα εργολαβία και το «δώσε» είναι ένα σημαντικό υπουργείο που αφορά στον «συντονισμό του κυβερνητικού έργου» σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. Πού να ψάχνεις τώρα για «μάστερς» και «διδακτορικά» γι’ αυτήν τη δουλειά. Άλλωστε, ποιος μπορεί να ξεχάσει το πάθημα με τις «περγαμηνές» του Βαρουφάκη.
Μακάρι, αν δεν έχεις εσύ πανεπιστημιακές περγαμηνές, γιατί να μη τις δώσεις στη γυναίκα σου.
Βάλε καλύτερα π.χ. στο υπουργείο Παιδείας, που …καίγεται στα προβλήματα έναν.. «φτωχοκακομοίρη» ηθοποιό, που να έχει τη δυνατότητα με κυβερνητικά μέσα να δίνει και καμιά παράσταση στο εξωτερικό, για να μη ξεχνάει και το... ζανάτι!
Στην ουσία η απαλλαγή μας από το παλιό ήταν η… εκπαραθύρωση του νεωτερίζοντος αναρχικού βουλευτή της Καστοριάς, της εμφανώς νεωτερίζουσας Προέδρου της Βουλής σε όλους τους τομείς αλλά και της «φάρας» Λαφαζάνη που νόμισε ότι το «Ευρώ» είναι το παλιό και η «Αρχαία δραχμή» είναι το καινούργιο! Α, ξέχασα τον φωτογενή Βαρουφάκη.
Για να σοβαρευτούμε όμως μέσα στην τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε, η οποία έγινε ακόμα δυσκολότερη τους εφτά μήνες που κυβέρνησε η υπερψηφισθείσα από τον λαό κυβέρνηση, θα περίμενε κάποιος ν’ αλλάξουν ορισμένα πράγματα για βελτίωση της ζωής μας και της δρομολόγησης της ανόρθωσης της πατρίδας μας. Εν τούτοις, οι αλαζόνες που κέρδισαν τις εκλογές, παρερμήνευσαν την ψήφο που πήραν και δεν εννοούν, ν’ αλλάξουν τίποτα από όσα κακά έκαναν. Αυτό φάνηκε από την αρχή με το φαινόμενο των λαθεμένων επιλογών προσώπων για την τοποθέτησή τους σε απολύτως γνωστά πόστα.
Κατά την διάρκεια της σύντομης αυτής προεκλογικής περιόδου ρίχτηκαν ορισμένες σωστές ιδέες από την Ν.Δ. και το Ποτάμι, αλλά και από την συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ.
Όχι μόνο δεν εισακούστηκαν από τους αλαζόνες της κυβερνώσας παράταξης, αλλά ούτε και ο λαός με την ψήφο του προσπάθησε να τους συνετίσει. Οι νέοι είναι πάντα νέοι και παρορμητικοί και στις γυναίκες ..αρέσουν τα «τεκνά» και ο νοών νοείτω.
Γι - Πας