ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΩΣ ΠΟΤΕ;
Αλήθεια, ως πότε η Ελλάδα θα εξακολουθεί τις... ευγένειες απέναντι σε δύο, τουλάχιστο ασήμαντους σε ισχύ γείτονές της, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν το... μπόι τους απέναντί της και δεν εννοώ φυσικά την υλική ισχύ, αλλά την καταγεγραμμένη με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία, ιστορική και πνευματική ισχύ;
Κάποτε σε ένα δρόμο, λέει ένα καλαμπούρι, με το οποίο δεν θα πρέπει να μου φορτωθεί ρατσιστική πρόθεση, έτρεχαν μπροστά ένας σωματώδης αράπης και πίσω ένας πιτσιρικάς, ο οποίος απαντούσε με σημασία σε κάθε έναν περαστικό που ρωτούσε πού πάνε; Πάω να... τον αράπη! Κι όταν ρωτούσαν εκείνον αν ο μικρός λέει την αλήθεια, με ένα πλατύ γέλιο που έδειχνε τα κάτασπρα δόντια του έλεγε: Όποιος έχει μάτια βλέπει!
Το ίδιο συμβαίνει πραγματικά και με τους δύο γείτονές μας. Επειδή όμως στη διπλωματία δεν είναι σωστό να απαντά κάποιος με αυτόν τον ουσιαστικό μεν, παιδαριώδη δε τρόπο του καλαμπουριού, θα πρέπει κατά καιρούς να υπάρχει από την Ελληνική ηγεσία πιο γερή απάντηση και δεν εννοώ φυσικά μια... πολεμική σύρραξη. Έτσι επί παραδείγματι συνέβη μόνο μια φορά, πρωθυπουργεύοντος του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι κι εκείνος το έκανε αντρίκεια, αγνοώντας κάποιο προσωπικό κόστος, απέναντι σε έναν... Πλανητάρχη!
Αφήνω προς το παρόν στην άκρη τον... κοκορευόμενο «Μακεδόνα», απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και του Αριστοτέλη, προκαλώντας τον γέλωτα σε κάθε γνωρίζοντα ή θέλοντα να γνωρίσει. Ασχολούμαι σήμερα με τους... ονειρευόμενους την... Μεγάλη Αλβανία γείτονες, οι οποίοι, εκτός από τα παντός είδους «φρούτα» που μας προμηθεύουν και γεμίζουν καθημερινά τα 9 δέκατα των αστυνομικών δελτίων, εξακολουθούν να δυναστεύουν την Βόρειο Ήπειρό μας με μεθόδους της εποχής του αλήστου μνήμης Εμβέρ Χότζα, μεσούντος του 2016. Έχει απόλυτο δίκιο ο ακρίτας Ιεράρχης κ. Ανδρέας ότι η... αιδήμων σιγή και η αδιαφορία στις παντός είδους προκλήσεις θεωρείται από την άλλη πλευρά ως... αδυναμία και γι’ αυτόν το λόγο επαυξάνει την θρασύτητά της.
Νομίζω ότι, επειδή μια φορά η παγκόσμια κοινότητα, με αφορμή την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τον ευκαιριακό καθορισμό νέων συνόρων στα δημιουργηθέντα κρατίδια, υποχώρησε και δημιούργησε ένα ακόμα με το όνομα Κοσυφοπέδιο, ότι μπορεί να... παρέμβει στην Ελλάδα για ικανοποίηση των ορέξεων κάποιων που ονειρεύονται μεγαλεία... πέρα από το μπόι τους! Λησμονούν ότι στην Βόρειο Ήπειρο γράφτηκε η πρώτη νίκη απέναντι στις δυνάμεις του άξονα κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με αντιπάλους τους Έλληνες, τους Ιταλούς και τους Αλβανούς υπό την ηγεσία των δεύτερων. Τα Ελληνικά κορμιά που είναι θαμμένα στα χωράφια της Βορείου Ηπείρου είναι αψευδείς μάρτυρες όσο κι αν οι Αλβανοί και οι... Τσάμηδες τους προσπαθούν να τους... κρύψουν. Τι θέλουν; Δεν κάθονται καλύτερα στ’ αυγά τους;

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ...
Ζούμε μια άνευ προηγουμένου εποχή κατά την οποία τα ...υπολείμματα της αριστεράς, της αριστεράς που ζούσε με το παράπονο του κυνηγημένου από τα μεταπολεμικά επικρατήσαντα καθεστώτα στην Ελλάδα, εκδηλώνει τους τελευταίους... σπασμούς της προ του οριστικού θανάτου της. Οι νεοαριστεροί είναι άλλοι, είναι τελείως διαφορετικοί και φυσικά είναι εναρμονισμένοι με τα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης.
Οι προηγούμενοι δεν αρκέστηκαν στην καθολική επικράτησή τους το 1981, όταν με την απλή θέαση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ευγνωμόνως τους άφησε να διαλύσουν τα πάντα στην δημόσια διοίκηση, αλλά κυρίως προχωρώντας στις ιδέες, δεν άφησαν τίποτε όρθιο στην παιδεία, την θρησκεία, την εθνική συνείδηση και κυρίως στην ηθική διαπαιδαγώγηση των πολιτών, μετατρέποντάς τους σε οπαδούς της αρπαχτής και της αναξιοκρατίας. Όσο κι αν προσπάθησαν, οι μετά Ανδρέα κυβερνήσεις να συγκρατήσουν τον κατήφορο, δεν κατέστη δυνατό να τιθασεύσουν αυτήν την δυναμική.
Οι οπαδοί αυτής της δυναμικής, τους οποίους κατακεραύνωσε προχθές στην Βουλή η κα Φώφη Γεννηματά, νόμισαν ότι βρήκαν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τον διάδοχο του Ανδρέα Παπανδρέου και στριμώχτηκαν δίπλα του. Τον ανάγκασαν κι αυτόν ευγνωμόνως να τους αφήσει να διαλύσουν ότι είχε απομείνει. Θρασύτατοι μερικοί προσπάθησαν να αναστηλώσουν την εικόνα (sic) του αλήστου μνήμης Άρη Βελουχιώτη, δημιουργώντας τον γέλωτα πολλών και τα χάχανα των υπολοίπων. Ο ίδιος ο Τσίπρας αλλάζει ρότα ολοταχώς. Ο κατήφορος τελειώνει εκ των πραγμάτων!

Γι - Πας