ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΙ... ΚΛΑΑΑΜΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ!
Εκπληκτικό! Τελευταία έγινε πλέον... της μόδας, υπουργοί να υπογράφουν τις αποφάσεις που αφορούν στα «μνημόνια», τα οποία πρόσφατα κατακεραύνωναν, και στη συνέχεια, για το θεαθήναι, να επιδίδονται σε κλαυθμούς και οδυρμούς! Μη συμφωνώντας, λέει, με ό,τι υπέγραψαν!
Η αρχή έγινε με τον πρώην Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. ένα σημαντικό συνδικαλιστή επιστημονικού κλάδου και υποτίθεται «συμβουλάτορα» του Κράτους σε τεχνικά θέματα ονόματι Σπίρτζη, για την περίφημη σύμβαση των Περιφερειακών Αεροδρομίων, η οποία θα απέδιδε στο Κράτος 1,2 δις ευρώ άμεσα. Και τι δεν είχαν σύρει στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά που ήδη είχε διενεργήσει τον Διεθνή διαγωνισμό και είχε κατακυρωθεί σε μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού.
Καθυστέρησαν την υπογραφή της για ενάμισυ περίπου χρόνο, για τα... μάτια του κόσμου και με τεράστια ζημία, τόσο οικονομική όσο και ηθική στον τομέα των επενδύσεων. Και, ω του θαύματος, ο προαναφερθείς κ. Σπίρτζης, υπογράφων φαρδειά πλατειά, ξέσπασε σε... γοερά κλάματα, επειδή, λέει, θεωρεί αυτή τη σύμβαση, ασύμφορη για το Κράτος και για έναν λαό που λιμοκτονεί στα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας. Πρωτοφανές! Όλοι απορέσαμε. Προς τι το κλάμα αντί μιας παραίτησης από τον Υπουργικό θώκο; Ο Άρης Βελουχιώτης, που έχει πίσω από το γραφείο του, για μια άρνηση τέτοιας υπογραφής, ξεκίνησε το... δεύτερο αντάρτικο, τον εμφύλιο και τον χαμό του με προδοσία από τους ίδιους τους «Συντρόφους» του. Δεν τα γνωρίζει αυτά; Αλλά ο Άρης ήταν και άντρας, πέρα από τα καταγραφέντα εγκλήματά του. Αντί, λοιπόν, ο Προεδρεύων του «πολυπληθούς» Υπουργικού Συμβουλίου να του υποδείξει την έξοδο, τον άφησε στη θέση του και έκτοτε η μέθοδος έγινε «συρμός» με δεύτερο τον κ. Δρίτσα, για την Σύμβαση του Λιμανιού του Πειραιά, που μας είχε πρήξει με την αναγγελία της παραίτησής του σε περίπτωση υπογραφής της. Ο κ. Σπίρτζης του έδειξε την... «μέθοδο» της μη απωλείας της «καρέκλας»; Ακολούθησε – κορόιδο ήταν; - ο συνεταίρος της παρέας ο κ. Καμμένος, ο οποίος, δεν έκλαυσε μεν πικρά, είπε όμως πολύ βαρειές κουβέντες, τόσο για τον κ. Μουζάλα, όσο και για τα μέτρα που μόλις το προηγούμενο βράδυ ψήφισε στην Βουλή και μάλιστα... επιχειρηματολογών! Βρε τόσο κουτορνίθια μας βλέπουν όλους ή απλά το κάνουν για ορισμένους που τρώνε το «σανό» που τους ταΐζουν; Τον «χορό» έκλεισε και πάλι ο κ. Σπίρτζης όταν υπέγραφε, κλαίων και πάλι γοερά, την μεγαλύτερη σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου, την οποία είχε βρει και αυτή «έτοιμη προς υπογραφή» από την Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και την οποία σύμπας ο «Συριζαϊκός εσμός» θεωρούσε ξεπούλημα της Ελλάδας! Πρόκειται για την σύμβαση του «Αεροδρομίου του Ελληνικού». Πού ζούμε Θεέ μου;

KΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ... ΑΡΧΑΙΑ!
Προσωπικά σαν μαθητής ήμουν και εγώ με εκείνους που, δυσκολευόμενος, εύρισκα τα Αρχαία Ελληνικά... άσχετα με την καθόλου εκπαίδευσή μου στο Γυμνάσιο. Περνώντας όμως οι καιροί... «τω όντι» διαπίστωσα την σπουδαιότητά τους, την αναγκαιότητά τους και αισθάνθηκα πολλές φορές υπερήφανος που η γυμνασιακή μου εκπαίδευση μου πρόσφερε τη γνώση αυτών των λίγων, έστω, στοιχείων των Αρχαίων Ελληνικών, ώστε να γνωρίζω, μεταξύ των άλλων, τι θα πουν οι δύο αυτές λεξούλες που έβαλα στα εισαγωγικά στην αρχή της παραγράφου. Δεν θα μιλήσω με λεπτομέρειες, δεν είμαι «ειδικός» και δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο. Θα πω όμως ότι τα Αρχαία Ελληνικά είναι η «βάση» της Ελληνικής γλώσσας από την οποία ξεκινούν οι ρίζες του σχηματισμού όλων των λέξεων και ο κατέχων τα στοιχεία της γλώσσας αυτής δεν χρειάζεται να ανοίγει κάθε φορά το λεξικό για να διαπιστώσει τι λέει και τι γράφει. Ας το προσέξουν λίγο αυτό το πράγμα αυτοί που για διάφορους λόγους – ακόμα και προοδευτισμού – γίνονται αβασάνιστα πολέμιοι της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στα Ελληνικά σχολεία. Ο σκέτος «δημοτικιστής» είναι ένας... ανάπηρος γλωσσολογικά. Η γλώσσα είναι ένα ζωντανό στοιχείο που προοδεύει δημιουργώντας την καθομιλουμένη. Πόσο δίκιο έχει η κα Ντότη, που έγραφε προχθές  σε επιστολή της στον «Π.Λ.»: Ο Μέγας Διδάσκαλος – Θεός για εμάς τους Χριστιανούς – Ιησούς Χριστός, μόλις άκουσε ότι τον ζητούν κάποιοι Έλληνες αναφώνησε: «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου»! το είπε Αυτός ο Θεός ο Μέγας και είναι καταγεγραμμένο. Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις... «προοδευτικές» αηδίες.
Γι - Πας