ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ... ΝΕΑΣ ΕΡΤ!
Παρακολούθησα ένα βράδυ μία «επετειακή» εκπομπή της... νέας ΕΡΤ μετά την παλλινόρθωση από το «τράκο» του Αντώνη Σαμαρά. Όπως ήταν φυσικό ο οργανωτής δημοσιογράφος παρέλειψε επιμελώς ν’ αναφερθεί στους σοβαρούς οικονομικούς και... «πληθυσμιακούς», λόγω της πληθώρας καλώς αμοιβομένων αργομίσθων «δημοσιογράφων» και μη, οι οποίοι οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά να προβεί στο κλείσιμό της. Και το έκανε ύστερα από μακροχρόνιες απεργίες και έλλειψη ενημερώσεως του Ελληνικού λαού από την Δημόσια, καλοπληρωμένη από τον ίδιο, τηλεόρασή του. Θεώρησε απλά ότι ο Σαμαράς θέλγονταν από το... ενημερωτικό «μαύρο»!
Παρέλειψε επίσης ότι ένας... «προοδευτικός» και καλοπληρωμένος δημοσιογράφος της ΕΡΤ αποκαλούσε έναν εκλεγμένο από τον λαό Έλληνα Πρωθυπουργό «μας»! Τέλος πάντων ο άνθρωπός μας πήρε εντολή από την «νέα παλλινορθωθείσα ΕΡΤ» να της ανεβάσει το «Πρεστίζ», να μας πει πόσο καλή και αδέκαστη είναι και δεν δικαιολογείται η τόσο χαμηλή ακροαματο-θεαματικότητά της έναντι των ιδιωτικών καναλιών, όσο κακά κι αν είναι αυτά και αξίζουν την... περιφρόνηση από τον κόσμο και το... κλείσιμό τους από τον κ. Νίκο Παππά! Οργάνωσε λοιπόν ο... άνθρωπός μας της «νέας ΕΡΤ» μια εκπομπή σαν αυτή του ιδιωτικού καναλιού «STAR» με τον έγκριτο και παραδεδεγμένο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Από την μια μεριά έβαλε κατ’ αποκλειστικότητα δύο δημοσιογράφους της επίσημης κυβερνητικής εφημερίδας «ΑΥΓΗ» και δύο «δοτούς» ανθρώπους των ειδήσεων της Ε.Ρ.Τ.! Από την άλλη έβαλε τον... λαό στο όνομα μιας επιτροπής από τα σπλάχνα του, τα άτομα δε που συμμετείχαν στην εκπομπή επιλέχτηκαν με κλήρωση!
Το θέμα ήταν το γνωστό «δημοψήφισμα» του «ΟΧΙ» τις συνέπειες του οποίου πλήρωσε ακριβά – 100 δις ευρώ λένε – και συνεχίζει να πληρώνει με τα Capital Controls, ο ελληνικός λαός. Οι προαναφερθέντες δημοσιογράφοι της «ΑΥΓΗΣ» και οι «δοτοί» της ΕΡΤ ανέλυσαν ότι τα ιδιωτικά κανάλια πρόβαλαν 100% το ΝΑΙ ενώ η ΕΡΤ ήταν 100% αδέκαστη και ανεξάρτητη.
Ο πρώτος από το «λαό», που πήρε το μικρόφωνο, ένας ήρεμος άνθρωπος, τόλμησε να αμφισβητήσει τα νούμερα που αναφέρθηκαν από τους προηγηθέντες, λέγοντας ότι αυτός άκουσε και... άλλες εκδοχές!
Δεν πρόλαβε ο άνθρωπος ν’ αποσώσει τα λόγια του και διακόπηκε βάναυσα, από τους «δοτούς» κυρίως, οι οποίοι τον αποκάλεσαν ψεύτη και συκοφάντη για να του κόψουν τον... βήχα που τόλμησε να τους αμφισβητήσει! Αυτή είναι η σημερινή ΕΡΤ.

ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΑ «ΑΡΧΕΙΑ»!
Όπως ήταν φυσικό, ύστερα έκανα ζάπινγκ και άλλαξα κανάλι, μη μπορώντας να αντέξω μια τόσο ολοφάνερη συριζαϊκή προπαγάνδα από αφιονισμένους συριζιακά δημοσιογράφους και δοτούς, πληρωμένους από εμάς, συριζαίους.
Θα αντιταχθεί ότι τα... ίδια γινόνταν και πριν αντιστρόφως! Αυτό ακριβώς είναι το θέμα μας. Ψηφίστηκαν από τον Ελληνικό λαό για να μην κάνουν τα ίδια, όσο κι αν η δική τους ολοφάνερη σταλινική προπαγάνδα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με κάθε τι προηγούμενο, κι ας ανατρέξουν οι ίδιοι στα κατά καιρούς αναμεταδιδόμενα... «αρχεία της ΕΡΤ», για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι και ωσί πότε γίνονταν ανεξάρτητη δουλειά και πότε γίνεται καθαρή προπαγάνδα. Νομίζω ότι έτσι... συνεννοούμαστε! Πώς τολμούν επιτέλους να μιλάνε αυτοί για ανεξαρτησία την στιγμή που συνάδελφοί τους ιδιωτικών καναλιών που τόλμησαν στο περίφημο δημοψήφισμα του 62% «ΟΧΙ», που έγινε 100% «Ναι», από τον ίδιο διοργανωτή του Τσίπρα μέσα σε λίγες μέρες, να πουν τη γνώμη τους και... τιμωρήθηκαν σκληρά από την ΕΣΗΕΑ; Πότε είχε ξαναγίνει αυτό; Και ποια είναι η θέση της «Νέας ΕΡΤ» και των «δοτών» εκπροσώπων της γι’ αυτό το πρωτοφανές;
Πότε ξανακούστηκε εν χορώ από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς, ότι για όλα τα δεινά μας φταίνε οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων και των καναλιών που... αντιπολιτεύονται την Κυβέρνηση; Γι’ αυτό προσπαθούν να τα κάνουν όλα δικά τους;
Γι - Πας