ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ...
Υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά μεταξύ της γνωστής και... «επιτυχούς» για εκείνον, απαίτησης του κ. Τσίπρα για... αποπομπή του κ. Σαμαρά από τον Ελληνικό λαό, ο οποίος είχε υποστεί τις φοβερές, όπως φαίνονταν τότε, συνέπειες των πρώτων μνημονίων, χωρίς να διανοείται καν αυτές που θα ακολουθούσαν. Ο επίδοξος επερχόμενος άλλως τε υπόσχονταν διαρρήδην την επάνοδο εις την ευτυχή «προμνημονιακή» εποχή, μαζί με τον συγκυριακό συνεταίρο του. Υπάρχει, όπως προανέφερα, ειδοποιός διαφορά με την... απαίτηση του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. για αποπομπή του κ. Τσίπρα και της ανεκδιήγητης Κυβέρνησής του από τον Ελληνικό λαό. Η ειδοποιός διαφορά συνίσταται στο ότι εκείνος εκμεταλλεύτηκε το ότι υπήρχε συγκεκριμένη κοντινή ημερομηνία σίγουρων εκβιαστικών εκλογών, ενώ ο κ. Μητσοτάκης... απαιτεί δικαίως χωρίς να μπορεί να τις προκαλέσει. Οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν καταπατήσει κάθε συνταγματική έννοια προκειμένου να εγκαταστήσουν «Καρανίκες» ως καθοδηγητές της αριστερής εξουσίας, βασίζονται μόνο σε ένα στοιχείο του Συντάγματος: Στο ότι οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να διενεργηθούν σε τέσσερα χρόνια από την διεξαγωγή των τελευταίων και στο μεταξύ δεν μεσολαβεί τίποτε άλλο εκτός από την αγανάκτηση του λαού, την οποία γράφουν εις τα... παλαιότερα των υποδημάτων τους! Οι διενεργούμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν αυτήν την αγανάκτηση του λαού, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να εφησυχάζει σύμπασα την αντιπολίτευση. Αντίθετα θα πρέπει να μην αφήνουν τίποτε να πάει χαμένο και να... πέφτει κάτω ανεκμετάλλευτο, όπως συνέβη με την ρύπανση του Σαρωνικού και ας μην παραιτήθηκε, ο αρμόδιος Υπουργός. Όπως συνέβη με τις παλλινωδίες των «Σκουριών» και ας μην παραιτήθηκε ο αρμόδιος Υπουργός. Όπως συμβαίνει κάθε μέρα, με το αίσχος του Πολυτεχνείου, και τα αίσχη του «Ρουβίκωνα» κι ας μην παραιτείται ο αρμόδιος Υπουργός και όσοι άλλοι... χαϊδολογούν τους εμφανείς παρανομούντες και καταστροφείς, όχι μόνο υλικών αγαθών, κυρίως όμως των Διεθνών standards της τάξης και της ευνομίας. Όπως συμβαίνει με τις τελευταίες γελοιότητες της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό που πρόκειται να... τακιμιάσει με αυτήν της ευεργεσίας του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για να δώσουν από κοινού την αξία της την πραγματική στην παραλία της Αθήνας και του Πειραιά για να θαυμάζεται από όλον τον κόσμο και να την χαίρονται οι ζώντες και εργαζόμενοι σε αυτήν Έλληνες. Και ας μην παραιτείται και εδώ όχι μόνο αρμόδιος Υπουργός, αλλά και αρμόδιος Γεν. Γραμματέας. Όλα αυτά, εφόσον δεν υπάρχουν παραιτήσεις ευθιξίας, ούτε και αποπομπές ευθυνών χτυπούν κατ’ ευθείαν έναν και μοναδικό. Τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν μπορεί να παίζει σε διπλό ταμπλό. Χτυπούν επίσης τον ανεκδιήγητο συνεταίρο του, τον κ. Καμμένο, που... ξεσκάει για λίγο στα χλιδάτα «καζίνο» του Λονδίνου και δείχνει ότι και οι δύο αγωνίζονται μόνο και μόνο για την εξουσία και την καρέκλα τους, εκβιαζόμενοι από τους πάντες. Αυτή πρέπει να είναι η πολιτική όλων στην αντιπολίτευση. Η πολιτική του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω και καλά κάνει.
Μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν αυτοί οι «κύριοι», που νέμονται ανερυθρίαστα όλα τα αγαθά της εξουσίας και στρογγυλοκάθονται σε αυτήν θρασύτατα, διορίζοντας Καρανίκες, διορίζοντας ανίψια και ξαδέρφια, διορίζοντας όλο το συγγενικό φάσμα. Όλο αυτό το φάσμα θα πρέπει να αναλυθεί μπροστά στα μάτια του Ελληνικού λαού. Είναι υποχρεωτικό καθήκον των αντιπολιτευομένων.
Η ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ «ΡΟΤΑΡΥ»
Αύριο  στη 1 το μεσημέρι, μπροστά από την είσοδο της «Περιφέρειας Ηπείρου» ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων παραδίδει μία καινούργια μοτοσυκλέτα για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.
Έτσι για μία ακόμα φορά ο Ρ.Ο.Ι. ανταποκρινόμενος έμπρακτα σε αυτό που αποτελεί τον σκοπό της υπάρξεώς του, δηλαδή την προσφορά υπηρεσιών προς την κοινωνία και τον πλησίον, δείχνει την παρουσία του στην πόλη και το περιβάλλον της, όπου τα μέλη του διαβιούν. Δεν αποτελεί επομένως σκοπό η εβδομαδιαία συνάντησή τους, μόνο το... φαγητό, όπως εύκολα αφήνεται να νοηθεί από πολλούς, αλλά η ανταλλαγή ιδεών για το πώς καλύτερα θα προσφέρουν υπηρεσίες, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους και του «ευ διαβιείν». Κατά τύχη εδώ στα Γιάννινα όλα τα μέλη του Ομίλου αυτού είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και χαίρονται που οι προσφορές και υπηρεσίες τους ανταποκρίνονται πλήρως στα χριστιανικά τους ιδεώδη.
Θα σταχυολογήσω μερικές από τις σημαδιακές προσφορές που αποτέλεσαν σταθμούς για τον Ρ.Ο.Ι.:
• Φιλοξενία Κυπριωτόπουλων μετά την Τουρκική εισβολή για ένα χρόνο.
• Ειδικά εξειδικευμένα όργανα για το Σχολείο παιδιών με προβλήματα ακοής.
• Αυτοκίνητο (βανάκι) για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων.
• Προσφορά «απινιδωτή» στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων.
• Προσφορά πρωινού για δύο σχολικές χρονιές σε Δημοτικό Σχολείο
• Προσφορά μοτοσικλέτας στο ΕΚΑΒ.
Αυτά αποτελούν τυχαία επιλεγέντα ενδεικτικά στοιχεία των προσφορών, οι οποίες περιλαμβάνουν και άλλα πολλά, μεταξύ των οποίων, αιμοδοσίες, αναδασώσεις, συμμετοχές σε περιβαλλοντικές εξορμήσεις, παγκόσμια προγράμματα και άλλες φιλανθρωπικές δράσεις, οι οποίες δεν φαίνονται, ανταποκρινόμενες πλήρως στο Ελληνικότατο «κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό».
Γι - Πας