ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ... ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ!
Για να μην μπλεχτώ με τα... κορακοαγγλικά των Τσίπρα - Καμμένου, γράφω τον τίτλο του σημειώματός μου απ’ ευθείας στα γνήσια ελληνικά.
Θυμήθηκα τον τίτλο της σπουδαίας ελληνικής ταινίας «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» με τον αείμνηστο Β. Λογοθετίδη ονειρικά να εντυπωσιάζεται από την... αριστερή καθοδήγηση στο «ψυχιατρείο» από τον αείμνηστο Μίμη Φωτόπουλο. «Η διεθνής μπουρζουαζία και ο καπιταλισμός είπαααα, τείνουν να κατακλύσουν την ανθρωπότητα, είπαααα!».
Θυμήθηκα επίσης τα ουρανομήκη συνθήματα όλων των «προοδευτικών» διαδηλώσεων: «Έξω οι βάσεις του θανάτου» και «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!». Ρίγησα από συγκίνηση από την εθνικά υπερήφανη αριστεροσύνη ενός τέτοιου λαού, ο οποίος έστειλε τον πρωθυπουργό του στον Τραμπ, τον μπουρζουά και καπιταλιστή, για να γυρίσει με πολλά ωφελήματα για την πατρίδα, καταπίνοντας και τη δική του αριστεροσύνη.
Μηδέν εις το πηλίκον! Θρασύτατος ο μπουρζουάς, το πρώτο θέμα που έθιξε στη συνέντευξή του, ήταν η συμφωνία των 2,4 δις για τα F16, η οποία αποβαίνει τόσο επωφελής για την Αμερική και θα δώσει δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενούς της. Καμία κουβέντα για το πού τα χρειάζεται η Ελλάδα, ή για τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο, ή για τις Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ή ακόμα και για τα Σκόπια.
Κατά τα άλλα... πόσο καλός είναι ο Τσίπρας, που επιτυγχάνει τόσο επωφελείς για τους Αμερικάνους συμφωνίες!
Άλλωστε, έγιναν κι άλλα που δεν ειπώθηκαν! Καλά τώρα η «βάση της Σούδας» είναι εξασφαλισμένη για τον Τραμπ εις το... διηνεκές. Φαίνεται όμως πως ζήτησε και κατάφερε άλλη μία σ’ αυτό το ακίνητο «αεροπλανοφόρο» που λέγεται Κρήτη. Έτσι τα χαμόγελα των Τσίπρα – Καμμένου δεν έχουν τελειωμό. Χώρια οι περιποιήσεις στα δώματα του Λευκού Οίκου που δεν περιγράφονται. Κρίμα που απουσίαζε –ή όχι;- ο Κουίκ, που κατάπιε απνευστί την Τουρκική Ένωση Ξάνθης προκειμένου να μη χάσει αυτήν την ευτυχία.
Τώρα για τα υπόλοιπα εδώ στην Ελλάδα θα αφήσουν τον Καρανίκα, τον Φίλη, τον Κυρίτση και τόσους άλλους, που θα αναλάβουν... αγωνιστικά να ξεπλύνουν αυτές τις πομπές και στο τέλος δεν θα τρέχει τίποτα! Σε κάποια συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης... θα βγάλει και το σακάκι και από του «αριστερού» βήματος θα τα ψάλει στον Τραμπ και τους Αμερικάνους μπουρζουάδες κα καπιταλιστές!
Σε ένα πάνελ άκουσα έναν περισπούδαστο Συριζαίο δημοσιογράφο να λέει σαρκάζοντας: Ξεχάσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου με τις κολοτούμπες του για τους Αμερικάνους; Εμείς βέβαια δεν τον ξεχάσαμε, αλλά όταν λέμε ότι ο Αλέξης είναι ένας κακός μίμος του Ανδρέα, όλοι οι Συριζαίοι εξανίστανται. Εκείνος, ο Ανδρέας δηλαδή, έγλειψε εν μία νυχτί το σύνθημα με το οποίο κέρδισε τις εκλογές του 1981: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»! Εκείνος μάλιστα έβγαλε το ζιβάγκο, που πούλαγε τότε πολύ στα αριστερά χαχολάκια και με σινιέ γραβάτες συμμετείχε και στα δύο παραπάνω συνδικάτα, έσβησε τα περί CIAκωβου και... έδιωξε «οριστικά» από την Ελλάδα τις Αμερικάνικες «βάσεις του θανάτου». Γι’ αυτό και τιτλοφορώ το παραπάνω σημείωμά μου: «Οι Αμερικάνοι ξανάρχονται». Θα κάνω όμως και μία άλλη υπενθύμιση. Ο μεγάλος Έλληνας ηγέτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν δέχτηκε να πάει στον Λευκό Οίκο επισήμως μετά την δικτατορία και το δράμα της Κύπρου. Αυτή είναι η διαφορά ηγετών.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΤΑΚΤΑΤΑΙ...
Σε μία από τις σπάνιες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, ακούστηκε αυτή η λιτή φράση: «Η ελευθερία κατακτάται» και φυσικά εννοούσε ότι δεν χαρίζεται. Αυτό φυσικά απευθύνεται βασικά στην αντιπολίτευση του 85% και στο λαό της που περιμένει την ελευθερία από τον βραχνά των Συριζοκαμμένων... εξ ουρανού. Αν είναι έτσι ποτέ δεν πρόκειται νάρθει λευτεριά, επειδή αυτοί εκεί που στρογγυλοκάθησαν στο σβέρκο μας νοιώθουν πολύ άνετα, τρώνε καλά, περνάνε καλά, κάνουν ό,τι τους ζητηθεί γι’ αυτούς που μας δανείζουν, ξεπουλάνε τη χώρα και πολεμούν το λαό. Ποτέ δεν ήταν πιο εύρωστοι, ούτε ο Τσίπρας κι ούτε ακόμα περισσότερο ο καλοθρεμένος ανά τας Ευρώπας και τας... Αμερικάς Καμμένος. Σκέτοι αριβίστες.
Διαβάζοντας με προσοχή ένα μακροσκελές άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη στα «Νέα», βγαλμένο από καρδιάς, διαπίστωσα και τους λόγους της οργής του εναντίον του Τσίπρα. Στα 2012 είχαν διαπιστώσει με τον Μανώλη Γλέζο και κάποιον κύριο Κασιμάτη ότι μάζες λαού είχαν αποδεσμευτεί οργισμένες από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και θεώρησαν ευκαιρία να ιδρύσουν ένα νέο Ε.Α.Μ., ένα νέο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο με το προσωρινό όνομα «Σπίθα» και προσωρινό αρχηγό τον Μίκη. Συνεννοήθηκαν, όπως γράφει ο Μίκης με τον κ. Τσίπρα να πάρει όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδριάζουσα Βουλή και να κατέβουν στην μεγάλη συγκέντρωση του «Συντάγματος». Ο Τσίπρας όμως τους... την έφερε και δεν βγήκε από τη Βουλή, ενώ αυτοί (φωτό) έφαγαν όλα τα «χημικά» της αστυνομίας με την γνωστή λιποθυμία του Γλέζου. Ο Τσίπρας... νίκησε και κυβερνά άνετα με τον Καμμένο και τον Κουίκ. Ο λαός και προδόθηκε και νικήθηκε.
Γι - Πας