ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ;
  Είναι η δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που αναγκάζομαι να απευθύνω έκκληση προσωπική στον Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα. Δεν έχει σημασία αν η πρώτη ήταν χωρίς αποτέλεσμα, δεδομένου του ότι απευθύνθηκε... κατόπιν εορτής κυριολεκτικά.
Υποθέτω όμως ότι η έκκλησή μου εκείνη περιήλθε σε γνώση του κ. Δημάρχου και αυτό θα μου αρκούσε, επειδή σε αυτά τα θέματα θα πρέπει να λαβαίνονται υπ’ όψη και κάποιες γνώμες συμπολιτών. Υποθέτω επίσης, ανεξάρτητα από την τελική έκβαση, οι «δράστες» θα κατάλαβαν κάποια πράγματα, που δεν σηκώνουν «τσαμπουκά»! Αυτή τη φορά το θέμα, το οποίο με κάνει να απευθύνω αυτήν την έκκληση προς τον Δήμαρχο είναι αυτό της διαμορφώσεως της Κεντρικής Πλατείας, ύστερα από τις συνεχιζόμενες... «ατυχίες» της! Ποιος δεν θυμάται εκείνα τα ανεκδιήγητα πλακάκια της περιόδου Φίλιου, από τα οποία ο πεζοπορών επ’ αυτής λασπώνονταν μέχρι το γόνα στο αποβρόχι, λόγω της απαράδεκτης τοποθέτησής τους, από κάποιους που καλοπληρώθηκαν. Ύστερα ήρθε το υπόγειο parking, η ολοσχερής απώλεια της φυσιογνωμίας της και η νέα εικόνα της, η οποία «μούδιασε» την πλειοψηφία των συμπολιτών, πλην όμως αντιμετωπίστηκε και με κάποια... εχθρότητα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, δεν ξέρω γιατί. Εξηγούμαι λέγοντας ότι αφέθηκαν πλήρως ελεύθεροι οι... «γαβριάδες» με εκείνες τις πατινοσανίδες τους, οι οποίοι κατέστρεψαν με μανία καλογυαλισμένα μάρμαρα πανάκριβα και μόλις κατάφεραν τελείως τον σκοπό τους, εξαφανίστηκαν από την πλατεία!
Για να μην πολυλογώ αυτή η πλατεία, όπως έχει καταντήσει τώρα, χρειάζεται την παρέμβαση και φροντίδα μερακλήδων Δημοτικών Αρχόντων, όχι και πάρα πολύ δύσκολη υποθέτω. Η θέα προϊδεάζει για πολύ λουλούδι!
Δεν γνωρίζω τα περί διαγωνισμού και βραβείων. Περιήλθε σε γνώση μου όμως κάποια εικόνα «κυριολεκτικά μαύρη», η οποία δεν γνωρίζω αν προήλθε από την φαντασία για την «Κόλαση του Δάντη» κάποιου διαγωνιζομένου Αρχιτέκτονα. Σε καμία όμως περίπτωση αυτή η φανταστική εικόνα δεν θα πρέπει να επικρατήσει για την πλατεία μας, γι’ αυτό το «μπαλκόνι» των Γιαννίνων μας, που αξίζουν καλύτερης τύχης με Δήμαρχο τον Θωμά Μπέγκα, γιο του μερακλή περί τα τεχνικά αείμνηστου Δημάρχου Κώστα Μπέγκα.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι από αυτήν την σχεδιαζόμενη πλατεία το μόνο που θα λείπει θα είναι τα... καζάνια με την βραστή πίσα και η... «γέαινα του πυρός»! Θυμίζω το εξής: Όταν ο επίσης μερακλής και αποδεδειγμένος με τα έργα που κατέλειπε αείμνηστος Κώστας Φρόντζος, με την ευκαιρία της δωρεάς, του επίσης αείμνηστου Κ. Κατσάρη, πρότεινε την ανέγερση του δωριζόμενου Δημοτικού Θεάτρου στην «Αίγλη», απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο. Χάλασε ο κόσμος! Δεν γνωρίζω πόσο αυτή η αντίδραση ήταν κατευθυνόμενη ή όχι. Εγώ ήμουν πάντως υπέρ της ανέγερσης εκεί του Δημοτικού Θεάτρου. Ο Φρόντζος όμως, ζυγίζοντας τις αντιδράσεις έκανε πίσω και αντί του Δημοτικού Θεάτρου έχουμε... ανέπαφη την «Αίγλη» και την «καμαρώνουμε» όπως είναι και έχουμε επίσης και το παραλίμνιο «Πάρκο Κατσάρη» αντί του θεάτρου, το οποίο επίσης «καμαρώνουμε» όπως είναι! Αγαπητέ μου Δήμαρχε, μην αφήνεις να παρεμβαίνουν στην πόλη μας αυτοί που την μισούν!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
 Εν έτει 2018, «διοικούντος» την Ελλάδα του –αλήθεια ποιας ιδεολογικής τάσεως- Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας στην άκρη τις σπουδές του, εάν υπήρξαν, πώς υπήρξαν και ποιες υπήρξαν, δεν έχει σημασία, εφόσον υποτίθεται ότι μελετούσε τα... ιδεολογικά δρώμενα πάσης αριστερής αποχρώσεως, από τον δομημένο κομμουνισμό μέχρι τον αναρχισμό. Τα μελετούσε όμως; Εδώ είναι το κουμπί. Εν έτει 2018, λοιπόν, η Δημοκρατία τον έταξε να διοικήσει την Ελλάδα! Ευτυχώς στις Δημοκρατίες υπάρχουν και ορισμένες δομές, προκύπτουσες από το... λεγόμενο «Σύνταγμα», οι οποίες δυσκολεύουν την πλήρη... «εξουσία» σε όσους δημοκρατικά καταλαμβάνουν κάποια πόστα. Αυτές τις συνταγματικές δομές, όσες απομένουν, επικαλέστηκε η σύζυγος του προμνησθέντος στην μοναδική συνέντευξή της για την μη κατάληψη της... «πλήρους εξουσίας» από τον σύζυγό της, διότι εκείνη απολαμβάνει ήδη στην ζούλα την καταστρατήγησή τους και... σιωπά αναιδημόνως! Βοηθά στην Διοίκηση και ο έτερος... «συνεπιβάτης» απλά και μόνο για να κάνει το κέφι του με κάποιους ομοίους του. Σε αυτή την εποχή, λοιπόν, την δύσκολη, κατά δυστυχή συγκυρία, οικονομικά για όλους, υπάρχουν, ζουν και εργάζονται με οδηγό την συνείδησή τους και κάποιοι αδάμαντες σε όλους τους τομείς. Ειδικότερα ανεφέρομαι στον πολύ ευαίσθητο τομέα της υγείας, λόγω ιδιότητος, ο οποίος αφέθηκε στο έλεος ενός κάποιου κυρίου Πολάκη, τον οποίο η Ιπποκράτεια ιερή επιστήμη είχε την ατυχία να ενταχθεί στις τάξεις της. Απευθύνω ιερή έκκληση σε όσους έχουν την δυνατότητα, Συριζαίους και μη, αλλά με συνείδηση, να εγκύψουν με ενδιαφέρον στα συμβαίνοντα στα νοσηλευτικά ιδρύματα των Ιωαννίνων για να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι τους διωγμούς που υφίστανται από τους εγκάθετους του Πολάκη οι ιατρικοί αδάμαντες.
Γι - Πας