ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Με κατάνυξη γιορτάστηκε από πιστούς και… «απίστους» η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, αλλά και της Ανάστασης του Χριστού στην περιοχή μας, η οποία όπως φάνηκε από την σύνθεση του Εκκλησιάσματος προτιμήθηκε από πολλούς Έλληνες και ξένους.
Στην Λαμπρή ακολουθία της Ανάστασης στην Μητρόπολη… δέσποσε φέτος μεταξύ των πολυπληθών μη Γιαννιωτών, η μορφή του «άψογου» στην «μοντελική» του εμφάνιση Λάκη Γαβαλά, από την εξεζητημένη λαμπάδα, την τσάντα, μέχρι το τατουάζ και τα εκπληκτικά σκουλαρίκια. Νάναι καλά ο άνθρωπος. Όχι βέβαια ότι έψαξα ιδιαίτερα για να γράψω τα παραπάνω λόγια, αλλά επειδή έτυχε, μετά την αφή του Αγίου Φωτός να ανεβαίνουμε δίπλα – δίπλα τα σκαλιά για την ακολουθία της Ανάστασης στο προαύλιο της Μητρόπολης.
Φέτος υπήρξε επίσης και η… «νέα» αλλαγή του σημείου της συναντήσεως των επιταφίων που ήταν η πλατεία Πύρρου, απέναντι ακριβώς από το επιβλητικό κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου και ο μεγάλος χώρος γέμισε από κόσμο με τα αναμμένα κεριά. Ίσως ο χώρος να… αγιάστηκε έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η ασχήμια του περίφημου και περίεργου χριστουγεννιάτικου δέντρου και φυσικά ούτε η θρυλούμενη αλλαγή της, σύμφωνα με το… «εγκριθέν» σχέδιο του σχετικού διαγωνισμού!
Όσο για την κατάργηση των ακαλαίσθητων κατασκευών στο παρκάκι με την προτομή του αείμνηστου Πυρσινέλλα… δεν θα βάλουν οι Γιαννιώτες και τα μαύρα από την απελευθέρωση των χώρων του πρασίνου, όπως γράφτηκε από κάποιον, μια και… νοικιασμένοι από τον Δήμο Ιωαννιτών σε επιχειρηματίες δεν πρόσφεραν στον Δήμο τα ανάλογα για την συγκεκριμένη περιοχή έσοδα. Όπως πληροφορήθηκα, τόσο ο αποχωρήσας –λόγω κλεισίματος- επιχειρηματίας, όσο και ο παραμένων είχαν χρόνια να πληρώσουν… «μία». Έ αυτό πάει πολύ! Καλύτερα έτσι λοιπόν για τους πολίτες της πόλης. Ας δημιουργηθούν ευπρεπείς χώροι αναψυχής Δημοτικοί! Αυτό το τροπάρι κάποιοι να θησαυρίζουν πάνω στις περιουσίες των άλλων, μη εξαιρουμένου και του Δήμου, χωρίς να πληρώνουν ούτε τα συμφωνημένα ενοίκια και από την άλλη οι ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν φόρους υπέρογκους για ανείσπρακτα έσοδα, θα πρέπει κάποτε να σταματήσει. Τα ακίνητα αυτά δημιούργησαν και έζησαν επί σειρά ετών οικογένειες ευπρεπών και διορατικών επιχειρηματιών χωρίς εμπόδια. Για να μην πληρωθεί ο φόρος τώρα στο Δημόσιο θα πρέπει ο ιδιοκτήτης, με δαπάνες και κόπους του, να αποσπάσει νομική… «διαταγή πληρωμής», την οποία οι «σύγχρονοι» επιχειρηματίες γράφουν εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους και ζημιώνεται και το Ελληνικό Δημόσιο και εμείς όλοι γενικά οι φορολογούμενοι πολίτες!
Τι γράφω τώρα, χρονιάρες μέρες που είναι για τον θρίαμβο των μπαταξήδων και την επιβράβευση του μπαταξισμού! Ευτυχώς τις μέρες αυτές έφτιαξε ο καιρός κι έτσι βγήκε ο κόσμος από εκείνο το συνεχές… τσιρ – τσιρ και ακόμα οι ευπρεπείς επιχειρηματίες είδαν τις δουλειές τους να τους αποδίδουν για να βγάλουν τα χρήματα κάποιων μηνών για τις οικογένειές τους. Χριστός Ανέστη και του χρόνου να είμαστε καλά.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»;
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μου, ένας διακεκριμένος και πολύ αγαπητός στο κοινό της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου Δ/ντής χειρουργικής ειδικότητας «Ιπποκράτειος γιατρός», αποχωρεί από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», για την Κύπρο, μη αντέχοντας πια στις εις βάρος του τεχνηέντως διοργανούμενες πολεμικές.
Οι επιστημονικές του ικανότητες και κυρίως ο αδαμάντινος και αδάμαστος χαρακτήρας του είναι αυτά που δημιούργησαν για το όνομά του την λεγόμενη… «έξωθεν καλή μαρτυρία» και η εκούσια αποχώρησή του γίνεται ύστερα από έντονη και ώριμη σκέψη, αφήνοντας εδώ την λαμπρή του οικογένεια με τρία άψογα σπουδάζοντα στην μεσαία εκπαίδευση παιδιά και κυρίως την εξίσου λαμπρή επιστήμονα σε άλλη ειδικότητα της ιατρικής σύζυγό του, στο ίδιο Νοσοκομείο. Κοσμείται και εκείνη με τα ίδια επιστημονικά και προπαντός ηθικά προσόντα, τα οποία σήμερα… ενοχλούν! Όποιος έχει μάτια βλέπει και αυτιά ακούει και δεν θα πρέπει κάποιοι θρασείς να διαδίδουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός προτιμιέται από πολύ κόσμο στην δουλειά του… επειδή δεν παίρνει «φακελάκι»! Άκουσον θράσος! Αλλά ακόμα και αυτό να συμβαίνει, πώς είναι δυνατόν αυτή η «ιδιότητα» (του μη φακελάκια) να καταχωρίζεται σε κάποιον ως μειονέκτημα; Εκεί λοιπόν έφτασαν τα πράγματα στην εποχή του Πολάκη;
Ας προσέξουν αυτοί που τολμούν να τα λένε, επειδή θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες εναντίον τους! Και τότε ίσως φανεί και… ποιοι είναι οι πανηγυρίζοντες για την αποχώρηση αυτή και προπαντός γιατί. Ο συγκεκριμένος γιατρός από το Ζαγόρι αναθρεμένος μέσα στην Ελληνοπρεπή οικογένεια των δύο εκπαιδευτικών γονέων του, δεν έχει ανάγκη συμβούλων και προαπντός συμβουλών ηθικής. Ας ελπίσουμε, στην εποχή που ζούμε, ότι και η των ιδίων επιστημονικών και ηθικών προσόντων σύζυγός του, με την οποία αποτελούν συνάμα αρμονικότατο ζευγάρι γάμου, δεν θα χρειαστεί να πάρει την ίδια απόφαση και για τους ίδιους λόγους με τον σύζυγό της.
Γι - Πας