ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ!...

Δεν την αποκαλώ συμφορά, επειδή δεν είναι. Έχει άλλες η Ελλάδα να επιδείξει. Δεν την αποκαλώ προδοσία, επειδή δεν θέλω να εναρμονιστώ με το γενικό αίσθημα. Την αποκαλώ απλά ήττα, επειδή και στις Θερμοπύλες χρειάστηκε η παρέμβαση του «Εφιάλτη» για μια… ήττα, η οποία δόξασε την Ελλάδα και για την οποία ο «εφιάλτης» είναι απλά ένα τιποτένιο πρόσωπο και ως τέτοιο το ονοματίζει Ιστορία! Ιδού λοιπόν αυτοί οι παράγοντες της ήττας απαριθμισμένοι για να τους θυμούμαστε και εμείς και η Ιστορία επειδή τελικά θα καταλήξουν ως ασήμαντοι σαν τον «Εφιάλτη». Πρώτος και καλύτερος αυτός ο ζουμπάς, που ο καθοδηγούμενος απο τις ΗΠΑ Ο.Η.Ε έβαλε ως διαμεσολαβητή, πριν από τόσα πολλά χρόνια και ο οποίος κόντεψε να πεθάνει, ως υπερήλικας με τον καϋμό οτι δεν είχε εκπληρώσει την αποστολή του, που ήταν το στραπατσάρισμα των υπερήφανων για την καταγωγή τους Ελλήνων, μπροστά στον συρφετό των κατοίκων μιας περιοχής, που το περίφημο ΝΑΤΟ προόριζε για «βάση» του στην περιοχή. Μάθιου Νίμιτς! Είναι δε γνωστός ο «φιλελληνισμός» του ΝΑΤΟ από την περίπτωση του δράματος της Κύπρου.
Ο Δεύτερος παράγων ονομάζεται Κατερίνα Παπακώστα, που ούσα στέλεχος και βουλευτής της Ν.Δ. ψηφισμένη από νεοδημοκρατικό λαό, ονειρεύτηκε να γίνει υπουργός πάση θυσία, ακόμα και του Τσίπρα τον οποίο πολεμούσε με μανία, μαζί με τον λαό που την εξέλεξε. Ο τρίτος παράγων, κι’ αυτός γυναικείος ονομάζεται Έλενα Κουντουρά, που δίπλα από τον πολλά υποσχόμενο Καμμένο στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα ενός Υπουργείου, και ο ευαίσθητος… ποπός της έβγαζε ρόζους από αυτήν. Εγώ δεν θ’ αναφερθώ καν στα ακουόμενα περί ανεξοφλήτων δανείων κλπ. Μόνο που πολέμησε, λεκτικά, τον Άδωνη Γεωργιάδη, επειδή κάποιες αφίσες της υπενθύμιζαν το Εθνικό και Βουλευτικό της καθήκον, ξεχνώντας τα καψίματα των βιβλιοπωλείων του τελευταίου και τους προπηλακισμούς του. Αλήθεια γιατί τάχα;
Θα του κάνω τη χάρη να θεωρήσω τέταρτο παράγοντα τον έγκριτο δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος με ψεύτικες ιδεολογικές παπάρες, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, κατάφερε να παρασύρει πολύ σοβαρά στοιχεία της Ελληνικής πολιτικής ζωής, τα οποία κάθε μέρα ένοιωθαν προδομένα από εκείνον προσωπικά και ένα ένα τον εγκατέλειψαν, ώσπου παρέμεινε μονάδα, με γραβάτα αλήθεια και χωρίς σακίδιο στην πλάτη! Η επιμονή του για την θετική ψήφο στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών άφησε πολλά ερωτηματικά. Μέχρι που… έβαλε τα κλάματα μήπως… φύγει ο Ζάεφ από την πρωθυπουργία των Σκοπίων! Οι υπόλοιποι θα αναφερθούν μόνο ονομαστικά χωρίς καν σχολιασμό, επειδή δεν αξίζουν ούτε αυτόν.
Ο κορδακιζόμενος για ρήτορας Θανάσης Παπαχριστόπουλος βουλευτής των ΑΝΕΛ, που δεν… παρέδωσε την έδρα του, όπως είχε υποσχεθεί! Ο βουλευτής του «Ποταμιού» Σταύρος Δανέλης, προπομπός των συμπεριφορών του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο βουλευτής Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που εκλέχτηκε χωρίς ψήφο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Φώφης Γεννηματά, για να διατηρήσει το δικαίωμα, να αρχηγεύσει ως βουλευτής ενός ανύπαρκτου κόμματος και εν τούτοις δις μοιραίου! Οι υπόλοιποι, έντρομα ανθρωπάκια, που οι συγκυρίες τους έκαναν, βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς. Πώς να χαθούν αυτά σε μια μέρα; Έτσι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν αυτούς, που απολάμβαναν την… εκδίκηση τους για την ήττα του συμμοριακού (δημοκρατικού κατ’ αυτούς) στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι, όπου τα παληκάρια του Εθνικού Στρατού, που έχυσαν εκεί το αίμα τους, δεν τους είχαν επιτρέψει να κάνουν αυτό που έκαναν τώρα, τελείως αναίμακτα, με την συνδρομή και πάλι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Οι πραγματικοί αριστεροί, μεγάλα ονόματα, έχουν ήδη διαφοροποιηθεί για τα τότε και για τα τώρα!

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ!...
Επανήλθε και πάλι αυτές τις μέρες το «σχέδιο» για την ολική και πολυδάπανη αναμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας. Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες προϋπολογίζεται, λέει, να στοιχίσει σ’ όλους εμάς τους κακομοίρηδες, που μετράμε πια με με προσοχή και τα… «κόκκινα σεντς» στα πορτοφόλια μας. Σε αυτήν την δαπάνη δεν συμπεριλαμβάνεται, ούτε η ευπρεπής και πολυδάπανη πρόσφατη πλακόστρωση και αναμόρφωση του προ του κτιρίου της Περιφέρειας χώρου, αξίας 40 χιλιάδων ευρώ ο οποίος θα ανασκαφτεί και πάλι εκ βάθρων! Ούτε κάποια συντριβάνια απέναντι και ό,τι άλλο προέρχεται από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, με δαπάνες όμως όλων ημών των ιδίων κακομοίρηδων.
Και εάν επρόκειτο για κάποιο σχέδιο που θα παρέπεμπε σε κάποια μόνιμη ομορφιά αυτού του κεντρικού χώρου της πόλης μας, θα λέγαμε: χαλάλι να γίνει! Εδώ όμως έχουν όλοι το θράσος να δημοσιεύουν μελέτες και σχέδια τα οποία είναι αποκρουστικά όχι μόνο για την παράδοση των Γιαννίνων, αλλά και για οποιαδήποτε πόλη του κόσμου. Μετά το μαύρο της «κολάσεως», που παραπέμπει στο χρώμα της πίσας, επανήλθαν, λέει βελτιωτικά γκριζάροντας μόνο το χρώμα και εξαφανίζοντας κάθε πράσινο!
Μία είναι η λύση πλέον: Να προειδοποιηθούν όλοι αυτοί οι λάτρεις της… μαύρης καλλιτεχνίας, ότι οι Γιαννιώτες δεν θα δεχτούν δυναμικά, όλους αυτούς τους σχεδιασμούς κι’ ας τολμήσει, τότε ο κάθε… εγκεκριμένος εργολάβος να εγκαταστήσει συνεργείο. Εφ’ όσον οι αρμόδιοι κωφεύουν, αναμένοντας μόνο τον πακτωλό των χρημάτων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να πάρουν θέση.

Γι - Πας