ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΟΜΑΛΑ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ!

Είτε το θέλουν είτε όχι, η προεκλογική περίοδος μπήκε μπροστά για τα καλά. Οι ημερομηνίες είναι αμείλικτες και πλησιάζουν παναθεμά τες οι εκλογές. Κάποτε, κάνοντας χαρτί άλλοι, τις αποζητούσαν έντονα και αυθάδικα ή ακόμα και τις εκβίαζαν, αν τους λάχαινε! Τώρα που κάνουν χαρτί αυτοί, όσο κι αν θεωρούνται εκ των πραγμάτων απαραίτητες , κυρίως για την οικονομία, τις αποφεύγουν σαν ο διάολος το λιβάνι και τις εξορκίζουν. Τώρα λοιπόν... κάνουν τζιζ κι’ αυτοί νόμιζαν οτι οι περίφημες... συνταγματικές προθεσμίες παραπέμπουν στο πολύ μακρινό μέλλον. Αλλά φευνάτος κι ο Οκτώβρης, τον Σεπτέμβρη τους τον χαρίζουμε, και ο λαός θα βάλει τον κάθε κατεργάρη στη θέση του.
Και ο μεν λαός χαίρεται που θα το κάνει, τρίβοντας τα χέρια του, αυτοί όμως αναλογίζονται πόσο γρήγορα κατανάλωσαν την αγάπη, που τους έδωσε ο λαός και προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι αυτό... δεν είναι δυνατό να γίνει. Δεν είναι δυνατό να φανταστούν τους εαυτούς τους να έχουν μόνο αναμνήσεις περασμένων μεγαλείων και διηγώντας τα να κλαίνε. Και όμως, αυτή η εποχή επέρχεται και καλό θα είναι να συνηθίσουν στην ιδέα.
Άλλως τε, θα προηγηθεί μια τρομερή δοκιμασία. Αυτή των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών, που δεν είναι προγνώσεις, τις οποίες εύκολα τις αναθεμάτιζαν, ως προερχόμενες από... άλλα κέντρα.
Εδώ θα είναι αποτέλεσμα καλπών... κουκιών του λαού, που θα διπλασιάσει την την αναθεματισμένη «παράσταση νίκης» ή μάλλον ήττας για τον Οκτώβρη. Εμείς ευχόμαστε να το... τραβήξουν μέχρι τότε,για να απολαύσουμε τους... «θριαμβευτικούς θρήνους» τους!
Κι όμως: Πλανώνται πολλά ερωτηματικά και πολλές απορίες... πρωτόβγαλτες για προεκλογική περίοδο Ελληνική. Πως είναι δυνατόν να φτάσουμε σε εκλογές πολλαπλές, μακράς διαρκείας, που προβλέπουν πάρα πολλές συγκεντρώσεις και από διαφορετικά πάνελ και πρόσωπα με τέτοια αστυνομοκρατία; Προ ημερών στα Γιαννιτσά, σε μια πολύ ήσυχη πόλη, επρόκειτο να μιλήσει σε περιορισμένη συγκέντρωση ατόμων ο κ. Φώτης Κουβέλης. Σιγά τώρα το πρόσωπο και την ιδιότητά του και έγινε κάτι το πολύ πρωτόγνωρο. Καμμιά εικοσαριά άτομα αδιακρίτως που βρίσκονταν ή περνούσαν εκεί κοντά, μέχρι και παιδιά ακόμα, προσήχθησαν στην αστυνομία για κανένα δίωρο αναιτιολόγητα! Είναι δυνατό να κάνουμε χωριό έτσι; Είναι δυνατό να πάμε σε πολλαπλές εκλογές έτσι; Είναι δυνατό μια κυβέρνηση της αριστεράς να έχει τόση ανάγκη προστασίας από την αστυνομία για το... ψύλλου πήδημα και ολόκληρη η επικράτεια να ταλαιπωρείται αφάνταστα και πολύ σοβαρά μάλιστα από έλλειψη έστω αστυνομικής παρουσίας;
Υπουργός πήρε επώνυμα τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και αφού του γνώρισε ότι τον... «γράφει» του έθεσε τελεσίγραφο, ότι θα πάει εκεί για να... τα πούνε καλύτερα! Αλήθεια που ζούμε; Η Περιφερειάρχης της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, σε επίσημο πόρισμα της Δικαιοσύνης κατηγορείται για πολύ σοβαρές παραλείψεις και εκείνη συνεχίζει ακάθεκτη για τις εκλογές! Οι εκατό νεκροί, του Ματιού δεν την στοίχειωσαν. Δανεικοί βουλευτές υπουργοποιημένοι στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία υπογράφοντας μάλιστα και δήλωση, άλλοι προβλέπονται παράτυπα να διατηρούν τα υπουργικά τους χαρτοφυλάκια και ταυτόχρονα να είναι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή. Σε πολλούς όλη αυτή η κατάσταση μυρίζει... Μαδούρο και Βενεζουέλα. Δεν καταλαβαίνουν τάχα οτι εδώ δεν μπορούν να γίνονται αυτά; Ξυπνήστε επι τέλους. Φεύγετε!

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...
Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία των ημερών, στην τηλεόραση και στις εφημερίδες, Αθηναϊκές και εγχώριες, σαν... παλιά καραβάνα σε πολλές προεκλογικές περιόδους βλέπω ορισμένα πράγματα, τα οποία, παρά την πείρα μου δεν τα έχω ξανα δει και με γεμίζουν ερωτηματικά! Κατ’ αρχήν, δεν θυμάμαι άλλη εποχή, που να είναι τόσο παγιωμένη η πεποίθηση ότι οι κυβερνώντες μας αποχαιρετούν από την εξουσία. Ακόμα και το 1981 που το ΠΑΣΟΚ κάλπαζε, δεν ήταν τόσο παγιωμένη η πεποίθηση ότι επέρχεται η ΑΛΛΑΓΗ. Τα ερωτηματικά όμως παραμένουν. Ερωτηματικό πρώτο: Τρίβω τα μάτια μου και τσιμπιέμαι για να διαπιστώσω αν πράγματι συμβαίνει, φιλήσυχοι και άσχετοι με... επικινδυνότητα πολίτες να οδηγούνταιι στο αστυνομικό τμήμα και να κρατούνται αναιτιολόγητα για ώρες, επειδή βρέθηκαν τυχαία κοντά σε εκδήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου! Αλήθεια συνέβη αυτο; Ερωτηματικό δεύτερον: Ένα κυβερνητικό αεροπλάνο της Βενεζουέλας προσγειώθηκε και παρέμεινε για τέσσερις περίπου ώρες στο «Ελ. Βενιζέλος» καθ’ ήν στιγμήν, λέει, δεν του επέτρεψαν άλλες χώρες να προσγειωθεί. Με βάση τα συμβαίνοντα στη χώρα αυτή δεν μπορεί κανείς να μη διερωτάται! Ερωτηματικό τρίτο: Πληθαίνουν τελευταία οι πληροφορίες ότι πολλοί μετανάστες παίρνουν «χαρτιά», που θα τους επιτρέψουν την συμμετοχή τους στις ψηφοφορίες των επερχόμενων εκλογών. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, κατηγορώ ευθέως την υπεύθυνη αντιπολίτευση, που δεν αποκαλύπτει τα συμβαίνοντα και προπαντός που δεν παίρνει θέση έντονη και αποφασιστική. Κατόπιν εορτής δεν θα έχει καμμιά απολύτως σημασία! Υπάρχουν και άλλα πολύ σοβαρά ερωτήματα, αλλά προς το παρόν μένω σε αυτά τα τρία.
Γι - Πας