ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ!..

Σε αυτήν την περίπτωση θα... παρασπονδήσω και θα μιλήσω για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τις οποίες τόσοι φίλοι βρίσκονται... διάσπαρτοι στα διάφορα ψηφοδέλτια και δεν θέλω να τους πικράνω. Όμως θα μιλήσω για την περίπτωση του Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος προχθές μίλησε για την συνέχιση των σχεδίων του και παρουσίασε τα διακεκριμένα άτομα που τον πλαισιώνουν.
Πραγματικά δεν χρειάζεται ο Αλέκος διαφήμιση. Αυτήν την έκαναν αλόγιστα ορισμένοι, που μπήκαν δυνατά με μία πολεμική, που δεν έχει προηγούμενο! Προσπάθησαν παντοιοτρόπως να μας πείσουν ότι, παρά τις, με εκλογές κάθε φορά, προϋπηρεσίες του σε Δήμους, Νομαρχίες και προπαντός περιφέρειες, ο Αλέκος... δεν αξίζει μία πεντάρα! Ήταν επόμενο αυτό το πράγμα, αυτή η αδιάκοπη πολεμική, να μας πεισμώσει και να τους πούμε ότι έχουμε και εμείς γνώμη όταν επανειλημμένα στις εκάστοτε εκλογές ψηφίζουμε Καχριμάνη! Τον ψηφίζουμε επειδή μας πείθει ότι σε κάθε περίπτωση ανάγκης στην περιοχή ο Αλέκος είναι πάντοτε παρών και με τις δυναμικές παρεμβάσεις του, που στηρίζονται αφ’ ενός μεν στις επιστημονικές του γνώσεις και αφ’ ετέρου στο δυναμικό ταμπεραμέντο του και την ακριβή γνώση του κάθε προβλήματος από επιτόπια επίσκεψή του, προσφέρει τις ορθές και πραγματικές υπηρεσίες του. Κυρίως όμως αποτελεσματικές και αυτό προκύπτει και από τις απανταχού ακουόμενες πληροφορίες μας από ζωντανές αφηγήσεις συμπολιτών μας. Από την άλλη μεριά δεν προσπαθούμε, ακόμα και στους ίδιους τους εαυτούς μας να τον παρουσιάσουμε ως άγιο και προπαντός αναμάρτητο. «Ουδείς γαρ αναμάρτητος», αλλά εκείνος, ο οποίος θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό του ως αναμάρτητο... «πρώτος τον λίθον βαλέτω»!
Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να συνεννοούμαστε την σήμερον ημέραν! Από την άλλη μεριά, ο Αλέκος Καχριμάνης, όλα αυτά τα χρόνια που η ψήφος η δική μας τον έφερε σε θέσεις διοίκησης δημιούργησε στελέχη με γνώσεις στην διοίκηση και εμπειρίες στην άσκηση των δραστηριοτήτων, για τις οποίες εκλέχτηκε τέτοιες και τόσες, ώστε αυτή η θητεία τους κοντά του να αποτελεί ένα σημαντικό προσόν και ας μην προσπαθήσουν κάποιοι να... αμφισβητήσουν αυτά που γράφω, επειδή αποτελούν ζωντανά παραδείγματα.
Η θητεία της υποψήφιας Δημάρχου του Δήμου Ιωαννιτών κας Τατιάνας Καλογιάννη, ως αντιπεριφερειάρχη, δεν ανέδειξε μόνο τα δικά της αναμφισβήτητα προσόντα, αλλά έδειξε ότι και εκείνη πρόσθεσε πολλά στον τομέα της Διοίκησης την οποία πρόκειται να ασκήσει. Γι’ αυτό άλλωστε και με κοινή τους συμφωνία αποφάσισε να ηγηθεί της προσπάθειας να ασχοληθεί από την πλευρά του ηγήτορα για τον Δήμο Ιωαννιτών. Είναι επίσης γνωστές οι απόψεις μου για τον έτερο υποψήφιο και παλαιό Δήμαρχο κ. Νίκο Γκόντα, ο οποίος όλο το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη εκλογή ήταν σταθερός και ακίνητος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και παρείχε σοβαρές απόψεις για τα διαλαμβανόμενα. Ο λαός θα κρίνει ανάλογα όλους τους συμμετέχοντες.

ΕΤΣΙ... ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ!
Έκπληκτοι, εδώ και κάμποσο καιρό, παρακολουθούσαμε την διαδρομή μιας κυρίας, η οποία επί εποχής Ν.Δ. δραστηριοποιούνταν στις τάξεις της, προσπαθώντας να παίζει σημαίνοντα ρόλο στον τομέα των γυναικών.
Άξαφνα, μεσούντος του ΣΥΡΙΖΑ, ή μάλλον διανύοντας τα τελευταία χρονικά του περιθώρια, ...τα έσπασε με την Ν.Δ., ανεξαρτητοποιήθηκε και βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ανάγκη βουλευτικής στήριξης από οπουδήποτε – βουλευτική ψήφος να είναι και ό,τι νάναι – δεν δίστασε η κυρία να δεχτεί... αναπληρωτοϋπουργικό χαρτοφυλάκιο, που της προσέφερε ο κ. Τσίπρας και νάτη συνάμενη και κουνάμενη στα Υπουργικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντάς μας να τρίβουμε τα μάτια μας για τα... μυαλά της! Όχι τίποτα άλλο, αλλά φαινόταν να τα.. έχει στο κρανίο της. Δεν δίστασε μάλιστα, μαζί με άλλους ανεξαρτητοελληνοποταμίσιους να υπογράψει και αυτή μία δήλωση, εξευτελιστική πάσης προσωπικότητας, ότι θα ψηφίζει οτιδήποτε φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ό,τι κι αν είναι αυτό, μέχρι το... τέλος του βίου του! Του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή!
Εάν δεν υπήρχαν ορισμένα εμφανή συμφέροντα, θα έλεγε κανείς ότι μια τέτοια αγέλη δεν στέκει καλά στα μυαλά της. Το είπαν κάποιοι αντιπολιτευόμενοι και θεωρήθηκαν... κακοί! Άξαφνα η προαναφερθείσα κυρία, τοποθετημένη από τον κ. Τσίπρα στον τομέα της Δημόσιας Τάξης, και με βάση τα όσα συμβαίνουν επί σειράν ετών στα Εξάρχεια, τα οποία τελευταία ξεπέρασαν κάθε όριο αταξίας, αναρχίας, απρέπειας και πάσης παρανομίας, δήλωσε: Μα τι λέτε καλέ; Εγώ βλέπω τα Εξάρχεια σαν... κέντρο πολιτισμού, σαν την Μονμάρτη της Αθήνας! Τώρα εξηγείται πλήρως η διαδρομή της κυρίας. Θα έλεγαν για οποιονδήποτε ότι αυτός είναι για δέσιμο!
Γι - Πας