ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΧΟΝΤΡΕΣ… ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ!..
Χαμός έγινε στην τελευταία προ των εκλογών συνεδρίαση της Ελληνικής Βουλής, όπου οι… ευαγγελιζόμενοι το «καινούργιο» της πρώτης αριστεράς κλπ., κλπ., δεν άφησαν οτιδήποτε παλιό… «μαυρογυαλούρικο» που θα λέγανε, που να μην το χρησιμοποιήσουν. Σε ένα απολύτως άσχετο ψηφιζόμενο νομοσχέδιο, πρόσθεσαν ένα μάτσο διάφορες παροχολογικές τροπολογίες, τόσες που περνούσαν κατά πολύ το κυρίως ψηφιζόμενο κείμενο.
Όταν δε οι έκπληκτοι από αυτό το καραμπινάτο φαινόμενο του παλαιοκομματισμού, βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και ασφαλώς δεν επρόκειτο να ψηφίσουν αυτές τις αηδίες, κατάφεραν να έχουν όλο το «μάτσο» στα χέρια τους, έψαχναν με αγωνία να βρουν και εκείνη κατά την οποία σε κάθε εκλογικό τμήμα, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται στην πόρτα και θα μοιράζουν, εκτός από τα… «σταυρωμένα» για διευκόλυνση και απόδοση «χρεών» σε Κουντουρά, Δανέλλη, Κόκκαλη, κλπ., και… «λαχταριστά δεκάευρα ή εικοσάευρα», αναλόγως! Ήταν τόσο φανερές και παρόμοιες οι προτεινόμενες προς ψήφιση τροπολογίες, ώστε μόνο αυτή έλειπε. Πλάκα θα είχε!
Χώρια εκείνο το… ολοκαίνουργιο σιδηροδρομικό βαγόνι στο… «Μετρό» της Θεσσαλονίκης, όπου οι Σπίρτζης, Παππάς (ο πατήρ) και λοιποί «εγκαινίαζαν» την… λειτουργία του! Καλά δεν έβαλαν μυαλό ύστερα από το φιάσκο που προηγήθηκε με τον κ. Τσίπρα να εγκαινιάζει κυλιόμενες σκάλες, που οδηγούσαν σε φωτογραφικό πανό εκδοτηρίων εισιτηρίων! Τόσο πολύ έχουν υποτιμήσει τη νοημοσύνη αυτού του λαού, ώστε να προσπαθούν να τον ταΐσουν με τέτοια «άχυρα»;
Εκτός κι αν; Εκτός κι αν κατάλαβαν πια ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι μέρες τους πλησιάζουν στο τέλος τους. Η απόγνωση σε αυτήν την περίπτωση τους οδηγεί σε αυτές τις χοντράδες.

ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ!..
Βρέθηκα την περασμένη Κυριακή κατά τύχη στις εκβολές του Αχέροντα, στην πανέμορφη Αμμουδιά (Σπλάντζα). Ρώτησα τον βαρκάρη που μας έκανε μια βόλτα σε αυτό το κομμάτι του ποταμού, αν το χωριό Σκαφιδωτή είναι μακριά από εκεί, επειδή το 1944 πιτσιρικάς είχα πάει με το άλογό μου εκ μέρους των ανταρτών του Ζέρβα, για να φορτώσω βλήματα όλμων, που είχαν ξεφορτώσει στη Σπλάντζα τα συμμαχικά υποβρύχια.
Ο βαρκάρης μου απάντησε ότι η Σκαφιδωτή είναι εκεί κοντά και πρόσθεσε: Καταλαβαίνω ότι είστε από τα Γιάννενα και θέλω να σας πω ότι αυτόν τον καιρό το χωριό μας, η Αμμουδιά, είναι στην πλειοψηφία τους αριστεροί, αλλά στις περιφερειακές εκλογές θα ψηφίσουμε Καχριμάνη, αυτό το παλικάρι από τα μέρη σας, το οποίο είναι ο μόνος που μας έδωσε σημασία και μας βοήθησε πολύ πρακτικά.
Ευτυχώς είπε αυτά τα λόγια παρουσία αρκετών και υποθέτω ψηφοφόρων διαφόρων παρατάξεων, όχι για τίποτε άλλο, αλλά για να μη παρεξηγηθώ ως… αυλοκόλακας και… εφαψίας της εξουσίας που… τόλμησα να τα γράψω!
Κοντολογίς: Έκαστος υποψήφιος θα κριθεί από τα έργα του, τα οποία θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κρίση των συμπολιτών μας, είτε υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι αυτοί, είτε υποψήφιοι περιφερειάρχες. Η περίοδος της προϋπηρεσίας εκάστου, που προηγήθηκε, ήταν αρκετά σημαντική και μας δίνει κάθε δικαίωμα για την σωστή επιλογή μας.
Και κάτι άλλο: και βέβαια το πρόγραμμα εκάστου θα κριθεί ανάλογα, επειδή το… «αντί» δεν είναι επαρκές για την κρίση μας, την οποία δεν θα πρέπει να υποτιμούν οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων. Τι να κάνουμε δηλαδή να ξεχάσουμε το «έργο»;

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ… ΕΡΓΑΣΙΑ!..
Η περίπτωση είναι χαρακτηριστική: Ή πρόκειται για ένα ηθελημένο ψέμμα, από αυτά που έχουν εθιστεί να ταΐζουν το… «προοδευτικό πόπολο», που τα υιοθετεί αμάσητα, ή πρόκειται για μια γκάφα ολκής, στην οποία έπεσαν προσπαθώντας πανικόβλητοι να πολεμήσουν με ό,τι έχουν μπροστά τους τη Ν.Δ. και τον Κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Δεν εξηγείται αλλιώς!
Η καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» ή αλλιώς «Philip Moris», θέσπισε εφταήμερη λειτουργία της επιχείρησης, με την οποία οι εργαζόμενοι, πέραν της πενθήμερης εργασίας τους (διότι άλλο «λειτουργία της επιχείρησης» και άλλο εργασία των εργαζομένων), κερδίζουν ετήσια και άλλα «μπόνους» στο ωράριό τους.
Ήταν επόμενο η τωρινή Υπουργός κα Αχτσιόγλου να υπογράψει την εφταήμερη λειτουργία της επιχείρησης και ο κ. Πρωθυπουργός με επιτόπια επίσκεψη να την επιβραβεύσει!
Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε κάποια συνέντευξη, επιβράβευσε και αυτός αυτήν την εφταήμερη λειτουργία μιας επιχείρησης, εφ’ όσον συμφέρει απολύτως τους εργαζομένους.
Ξεχύθηκαν, λοιπόν, του Πρωθυπουργού προεξάρχοντος και του θεσμικού ψεύτη (όρα και περίπτωση «Μάτι») κ. Τζανακόπουλου να μας λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ της «εφταήμερης εργασίας», περί μεσαίωνα, κλπ., κλπ. Το… μεγαλύτερη «κουτορνίθι» όση άγνοια των αριθμών κι αν είχε, δεν θα τολμούσε προεκλογικά να… προτείνει μια τόσο «επαναστατική» σε βάρος των εργαζομένων αλλαγή στις εργασιακές συνθήκες!
Η εξήγηση επομένως είναι απλή, απλουστάτη: Μέγας πανικός κατέλαβε το Συριζαϊκό στρατόπεδο και δεν ξέρει τι λέει! Απομένει μόνο η απορία: Τι διάολο κάνουν οι επικοινωνιολόγοι του;
Γι - Πας