ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΑΝΙΚΟΣ… ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!
Όλες τους οι κινήσεις διέπονται από μέγιστο πανικό! Αλήθεια είχαν πιστέψει ότι αυτός ο λαός, που τους έδωσε τόσες ευκαιρίες, που έτρωγε «ψωμί και κρομμύδι», κάνοντας πως δεν βλέπει τι… τρώνε αυτοί, που άφηνε τους μπαχαλάκηδες να αλωνίζουν με αυτόν τον χυδαίο τρόπο, κάνοντας πως δεν βλέπει ότι αυτοί όλοι δρούσαν με την ανοχή, αν όχι με οδηγίες της Κυβέρνησης ή… μελών της, ότι όταν θα έρχονταν η ώρα της κάλπης θα εξακολουθούσαν να ψηφίζουν Σύριζα;
Σοβαρά πίστεψαν ότι ο λαός αυτός ο δοκιμασμένος και πραγματικά πεινασμένος θα τους ψήφιζε παίρνοντας έτσι «φόρα παρτίδα» τις αμέσως πριν προεκλογικές μέρες κάποια ψίχουλα, που πραγματικά τον ανακούφισαν και ονομάστηκαν 13η σύνταξη; Ότι θα τους ψήφιζε, επειδή είχαν τη φαεινή ιδέα να επισπεύσουν την καταβολή των κουτσουρεμένων συντάξεων, οι οποίες έδειξαν άμεσα και τη διαφορά με τα προεκλογικά δωράκια;
Τόση αλαζονεία; Τόση υποτίμηση ενός ολόκληρου λαού; Έφτασε στο σημείο ο… «μπάρμπας» - αλήθεια ποιος είναι αυτός που συντόνιζε κιόλας το… κυβερνητικό έργο -, να μαλώνει αυτόν τον λαό, επειδή τους πήρε χαμπάρι τι «κουμάσια» είναι και δεν τους ψήφισε… μονοκούκι! Έφτασε στο σημείο ένας «γιατρός», που τοποθετήθηκε να διευθύνει το Υπουργείο Υγείας, καπνίζοντας αρειμανείως σε όλους τους απαγορευμένους, εκ του αντικαπνιστικού νόμου, χώρους, να βρίσει χυδαία, όπως συνηθίζει, ένα εκλεκτό συνάδελφό του, ένα θαύμα της φύσης, που αξίζει τον θαυμασμό όλων και γι’ αυτή του την ανηθικότατη πράξη, υποστηρίχθηκε ένθερμα και έμπρακτα μόνο από τον Πρωθυπουργό!
Δεν έφτασε δηλαδή η αλαζονεία αυτού του… ψευτονταή, θα έπρεπε να υποστηριχτεί και από τον Πρωθυπουργό; Όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη ακόμα αναρρίγησαν μπροστά σε τόση αδιάντροπη απανθρωπιά. Ακόμα και πολλοί στενοί του συνεργάτες διαφωνούσαν, αλλά αυτός πίστευε ότι ο λαός θα κάνει ό,τι του λέει αυτός και ο Τζανακόπουλος και ιδού το αποτέλεσμα! Τρέχουν και δεν φτάνουν. Ο ίδιος έγινε… τορπίλη και νομίζει ότι έχει τη δυνατότητα να τα… γυρίσει! Τι διάολο, θα χάσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ποτέ δεν έβαλε κάτω τη σύγκριση μεταξύ τους. Την σχολική τους πορεία, την οικογενειακή τους πορεία. Διάολε, ο καθένας έχει μια οικογένεια στην οποία μεγάλωσε και δέχτηκε ή δεν δέχτηκε την προσοχή της.
Να συγκρίνει τα πτυχία τους. Ποια έχει ο καθένας και κυρίως… πώς τα πήρε. Να συγκρίνει τις μεταπτυχιακές δουλειές τους, ανάλογα με τις ικανότητες που αποκτήθηκαν από αυτά τα πτυχία. Ο Μητσοτάκης δούλεψε αμειβόμενος από την δουλειά του, εκείνος, με την βοήθεια του Αλέκου Αλαβάνου μεταφέρθηκε κατ’ ευθείαν από την εμπειρία των σχολικών καταλήψεων σε… αρχηγία κόμματος… έστω μικρού! Ο Μητσοτάκης μπήκε από την εργασία στην πολιτική, στην οποία έδειξε τις ικανότητές του και ο λαός της παράταξής του τον ανέδειξε πανηγυρικά με ψηφοφορία αρχηγό του δικού του κόμματος.
Εάν ο Τσίπρας είχε την στοιχειώδη εξυπνάδα να συγκρίνει τις δύο αυτές πορείες δεν θα έφτανε ποτέ να λοιδωρήσει έτσι τον αντίπαλό του λέγοντας: «Εγώ ούτε ένα στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να χάσω από τον Μητσοτάκη»! Σιγά ρε μεγάλε. Ποιος είσαι εσύ; Τόλμησες ποτέ να βάλεις κάτω τις δύο διαδρομές και να τις συγκρίνεις; Νόμισες ότι μετά την αναπάντεχη… πρωθυπουργοποίησή σου, μαθαίνοντας με εντατικό φροντιστήριο –απόλυτα εμφανές για σένα δυστυχώς- Αγγλικά, ξόφλησες με την… παιδεία και εκπαίδευσή σου;
Η «μνημονιακή» μας μοίρα σε έφερε να γίνεις Πρωθυπουργός μας, που δεν γνώριζες ούτε τι σημαίνουν τα «θαλάσσια σύνορα». Και τελικά ούτε τα… γήινα, όπως αποδείχτηκε από την αφέλειά σου στην «Συμφωνία των Πρεσπών»! Τώρα ο λαός θα σε στείλει εκεί από όπου ήρθες. Μη σου κακοφαίνεται.

ΟΧΙ ΕΤΣΙ… ΑΚΟΜΑ κ. ΚΟΤΡΩΤΣΕ!
Παρακολουθώντας, για λίγο, το… διακομματικό πάνελ του κ. Κοτρώτσου στην ΕΡΤ1, έμεινα εμβρόντητος που ένας τόσο έμπειρος δημοσιογράφος εξακολουθεί να εκτελεί «διατεταγμένη» υπηρεσία και εκπομπή!
Αντιληφθείς την απειρία και αφέλεια του εκπροσώπου βουλευτή της Ν.Δ., τον ερώτησε εάν η Ν.Δ., ως κυβέρνηση προτίθεται να στέλνει για εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα τους ασθενείς που προσέρχονται στα Δημόσια Νοσοκομεία! Ο βουλευτής δεν απάντησε ευθέως, επικαλεσθείς το πρόγραμμα της Ν.Δ. και έδειξε σαφώς ότι δεν είχε παρακολουθήσει την συνέντευξη Μητσοτάκη, όπου εκείνος είχε πει τα εξής: Γιατί τάχα να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμα προηγμένων υγειονομικά χωρών, όπως η Σουηδία, φερ’ ειπείν, και άλλες, όπου στην Ουψάλα, αγοράζουν την τεχνογνωσία από τις εταιρείες, οι οποίες εγκαθιστούν στα Δημόσια Νοσοκομεία τα πανάκριβα μηχανήματα και τα υπόλοιπα εκτελούνται από το προσωπικό του Νοσοκομείου. Αυτά είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη του, κ. Κοτρώτσε, κι εσύ πιάνοντας στον ύπνο τον απροετοίμαστο βουλευτή, τον ρωτούσες επίμονα για διαφορετικό πράγμα. Σαν αυτό που γίνονταν συνεχώς στην Άρτα, όπου ο αξονικός τομογράφος ήταν μονίμως «χαλασμένος» και οι ασθενείς κατευθύνονταν σε ιδιωτικό κέντρο το οποίο θησαύριζε!
Κατά τύχη… αυτό είχε κάποια σχέση με την κα Γεροβασίλη, όπως ειπώθηκε! Είναι το ίδιο πράγμα, κύριε Κοτρώτσε, αυτό με εκείνο που είπε ο κ. Μητσοτάκης. Γι’ αυτό τρέμετε τον Άδωνι απέναντί σας, που δεν μασάει. Αυτά είναι που πρέπει να αλλάξουν στην δημόσια τηλεόραση. Ή όχι;
Γι - Πας