ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΠΟΡΙΑΣ… ΑΞΙΟΝ!
Άλλο και τούτο. Όταν σε μία περιοχή δεν έχει… πατήσει κάποιος αρμόδιος εκ των κυβερνώντων, τότε αυτή η περιοχή βαφτίζεται εγκαταλειμένη από το επίσημο κράτος και προφανώς δικαίως, επειδή τα προβλήματά της είναι λίγο πολύ άγνωστα σε αυτό το κράτος, ως μη όφειλε.
Όταν σε μία περιοχή πάλι, ο Πρωθυπουργός της χώρας περνάει μόνο προεκλογικά για κάποιον… «δεκαρίσιο», τότε λέμε ότι πέρασε για να κοροϊδέψει τον κόσμο και να μαζέψει ψήφους. «Μαυρογιαλούρος»!
Όταν στην ίδια περιοχή ο κατά γενική ομολογία «προγραμματισμένος», με απτά δείγματα… γραφής, νέος Πρωθυπουργός της χώρας, περνάει με κλιμάκιο υπουργών και τον Πρόεδρο της Βουλής, που εκλέγεται πάντοτε πανηγυρικά σε αυτήν την περιοχή και λαβαίνει, έστω απλή γνώση, κάποιων προβλημάτων της, τότε είναι τουλάχιστο… απορίας άξιον, για να μην το χαρακτηρίσω διαφορετικά και πολύ βαριά μάλιστα, να ψέγουμε αυτόν τον Πρωθυπουργό γι’ αυτήν την επίσκεψη!
Ειλικρινά δεν είναι δυνατό να εισέλθω στις… μύχιες σκέψεις και επιδιώξεις αυτών που κατά τη γνώμη μου αποτολμούν αυτόν τον ψόγο, αλλά όταν κάποιος είναι γνώστης των… πιο πρόσφατων πολιτικών πραγμάτων, τότε μπορεί να καταλάβει πολλά από τα γραφόμενα, επειδή δεν είναι δυνατό να κρυφτούν, όσο «γερή… πένα» κι αν έχει κάποιος.
Δύο μήνες από την ορκωμοσία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα στον ορυμαγδό των Διεθνών επαφών του και των ενημερωτικών επισκέψεών του σε Υπουργεία και άλλους φορείς επισκέφτηκε τα ξεχασμένα από το… «κράτος των Αθηνών» Γιάννενα και έλαβε σαφή γνώση ορισμένων εκ των σοβαρών προβλημάτων τους.
Κάποια από αυτά ίσως πάρουν το δρόμο για την επίλυσή τους, ίσως και όχι. Πάντως τέθηκαν υπ’ όψιν του κ. Πρωθυπουργού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φημίζεται για… ξεχασιάρης.
Σε καμία περίπτωση αυτή η επίσκεψη δεν είναι δυνατόν να… εκληφθεί ως επιβλαβής, ή δημοσιοσχετίστικη, έστω κι αν οι εγχώριοι φορείς φρόντισαν να την κάνουν… «ξεκουραστική ανάπαυλα», έστω κι αν ήταν εκ των πραγμάτων «ξεθεωτική»!
Μόνον κάποιοι γειτονικοί ή μακρινότεροι τόποι της πατρίδας μπορεί να ζηλέψουν γι’ αυτό το τόσο σύντομο και έμπρακτο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τον τόπο μας, ή ακόμα και κάποιοι που θα επιθυμούσαν να ανήκουν σε αυτούς, που εμπιστεύεται και επαινεί ο κ. Πρωθυπουργός. Τι να κάνουμε όμως, καλώς ή… κακώς, αυτούς εμπιστεύτηκε και αυτοί του… χάρισαν την θριαμβευτική εκλογική νίκη μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, που είχαν δημιουργηθεί και τις οποίες με νύχια και με δόντια ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ομαλοποιήσει, έστω κι αν σε αυτήν την ομαλοποίηση δεν περιλαμβάνεται και η… αντικατάσταση, του Περιφερειάρχη, ή του Δεσπότη, ή του Δήμαρχου!

«ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ»!..
Έχω ξανασχοληθεί, αλλά δεν πειράζει νομίζω, επειδή αξίζει τον κόπο. Περπατώντας στο δρόμο πάτησα πάνω σε ένα χαρτί από αυτά που τα λένε «στικάκια» υποθέτω.
Έγραφε: «Είμαι εργάτης, δεν πάω στον στρατό για να υπηρετήσω τον ταξικό εχθρό»! Κάπως έτσι.
Συμφωνώ απολύτως! Ποιος τρελός είναι αυτός που θέλει να εκπαιδευτεί για να σκοτώνει ανθρώπους; Ή να φυλάει σκοπιά δύο ολόκληρες ώρες μέσα στην άγρια νύχτα, όταν όλοι οι… «λογικοί» άνθρωποι θα πρέπει να κοιμούνται;
Όποιος έγραψε αυτά τα ωραία λόγια θα πρέπει να αποκαλυφθεί σε κάθε μάνα, που δεν θέλει με τίποτε ο κανακάρης της να βρίσκεται στο έλεος του κάθε δεκανέα και προπαντός να κινδυνεύει να… σκοτωθεί!
Ως εδώ λοιπόν συνεννοηθήκαμε και συμφωνούμε… απόλυτα. Προκύπτουν όμως αμείλικτα ερωτήματα, που ζητούν απάντηση έστω και με παρόμοια «στικάκια» αυτών που ξέρουν να γράφουν τόσο ωραία.
Τι θα γίνει όταν κάποιοι, γείτονες ή μακρινότεροι, που τυχαίνει να διαθέτουν στρατό, εξαπολυθούν ασύδοτοι στη χώρα, που δεν διαθέτει αυτό το… απεχθές «προϊόν» και αρχίσουν, πέρα από τις λεηλασίες, να βιάζουν τις αδελφές, τις μανάδες ή ακόμα κάποιοι «μερακλήδες» και τους ίδιους… τρυφερούς βλαστούς, που διδάχτηκαν από κάποιους καθοδηγητάδες, ότι είναι κακό να εκπαιδευτούν στη χρήση των όπλων κι ακόμα χειρότερα να κρατούν κάποια από αυτά; Και μάλιστα μέσα στην άγρια νύχτα, που πάντα επιλέγουν οι εισβολείς για… επίθεση;
Παιδάκια: Δεν πειράζει αν μάθετε και λίγη ιστορία. Όταν ο Ξέρξης με τα μηλιούνια του στρατού του μήνυσε στον Λεωνίδα με τους τρακόσιους του να παραδώσει τα όπλα εκείνος απάντησε: «Μολών λαβέ» (έλα να τα πάρεις)! Και όταν η γυναίκα του Έκτορα αποχαιρετώντας τον στα τείχη της Τροίας με το μωρό της αγκαλιά του είπε να μη φύγει, επειδή οι οιωνοί δεν είναι καλοί, εκείνος της απάντησε: «Εις οιωνός άριστος. Αμύνεσθαι περί πάτρης»! Μετά την ερμηνεία… γράψτε τα στικάκια σας.
Γι - Πας