ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ… ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!
Αλήθεια. Τι έγινε βρε παιδιά; Ο Γάλλος Πρόεδρος, ο κ. Μακρόν, συνεπικουρούμενος από τους Ολλανδό και Δανό Πρωθυπουργούς, έθεσαν «βέτο» στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής για την είσοδο της «Βόρειας Μακεδονίας» (sic) και της Αλβανίας στην Ε.Ε. ή μάλλον για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων!
Αιτία: Και οι δύο χώρες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τον σκοπό αυτό. Χάλασε ο κόσμος! Όλοι οι άλλοι κατηγορούν τους τρεις ότι ενήργησαν άστοχα σε μια περίοδο που η Ευρώπη ταλανίζεται από τις επιπτώσεις του Brexit και η ίδια η Βρετανία ακόμα περισσότερο γι’ αυτήν την… αποκοτιά της!
Το περίεργο είναι ότι κι εμείς οι Έλληνες, τασσόμαστε με το μέρος των… πολλών, επειδή, λέει, δεν μας συμφέρει, οι δύο αυτές χώρες να βρίσκονται εκτός Ευρώπης!
Πιθανόν, μάλλον… έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν αυτήν την εκοχή, δεδομένου του ότι κατά την διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στα «κεφάλαια» που θα… ανοιγο-κλείνονται θα υπάρχει όλος ο χρόνος για την έκφραση των αντιρρήσεων. Αν υπάρξουν και πόσες.
Όμως στην ουσία κανένας δεν μιλάει για το πού τέλος πάντων έχουν άδικο οι τρεις… «βετοθέτες»; Είναι δυνατόν το επίσημο… «χασισοπωλείο» της Ευρώπης και του κόσμου, με τα έσοδά του να κατευθύνονται, σύμφωνα με τις διαδόσεις και προς τις τσέπες πολιτικών στελεχών που κυβερνούν αυτή τη χώρα (εύκολο να αποδειχτεί με τα «πόθεν έσχες» τους), να παίρνει έτσι εύκολα «διαβατήριο» για την είσοδο στην Ε.Ε., έστω κι αν αυτό γίνει με «ανοιγοκλείσιμο» κεφαλαίων;
Έτσι, λοιπόν, επειδή κάποιοι στην Αγγλία τρελάθηκαν;
Αν η Ε.Ε. δεν θα μπορέσει να αντέξει μια τέτοια «τρέλα» τότε δεν θα μπορέσει ποτέ να αποτελέσει την ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση που όλοι εμείς προσδοκούμε.
Κι αλλοίμονο εάν η «Ένωση» αυτή των Κρατών της Ευρώπης εξαρτάται εκάστοτε από τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα των επί μέρους κρατών της.
Θα φέρω ένα παράδειγμα: Η Ελληνική «φέτα» ζήταγε την κατοχύρωσή της ως ένα Π.Ο.Π. προϊόν επειδή με ειδικό τρόπο παρασκευάζεται από γιδοπρόβειο γάλα και αυτό επιτεύχτηκε, το αίτημα της Ελλάδας δηλαδή, επειδή ήταν η αλήθεια και επειδή η φέτα που παράγονταν σε άλλα κράτη, βόρεια, της Ευρώπης και αλλού (Καναδάς) παρασκευάζεται από γελαδινό γάλα. Είναι αλήθεια ότι εκείνοι αντέδρασαν σε αυτή την κατοχύρωση, αλλά τελικά υπερίσχυσαν οι νόμοι κι εμείς μείναμε ενθουσιασμένοι. Αυτό θα πει ισχυρή ένωση κρατών που εφαρμόζει τις καταστατικές αποφάσεις για την αέναη ύπαρξή της. Έτσι την είχαν οραματιστεί οι ιδρυτές της.
Τώρα πάνε να αλλάξουν τα πράγματα από τους σημερινούς ηγέτες της, οι οποίοι συναγωνίζονται, όχι στο ποιος έχει δίκιο σε μία άποψη, αλλά σε τίνος τα συμφέροντα προσκρούει η άποψη αυτή, ανεξαρτήτως του αν είναι ορθή ή όχι.
Χάλασαν τον κόσμο όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης, επισκεπτόμενοι διαδοχικά τα Σκόπια, μια χώρα που έχει σχέση με τη Μακεδονία όσο ο Φάντης με το ρετσινόλαδο –η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι για τους Γάλλους ή τους Ολλανδούς ή τους Δανούς- για να τους καταφέρουν να υπογράψουν την «συμφωνία των Πρεσπών», έστω και με πολύ ανορθόδοξους τρόπους (πληρωμένοι βουλευτές, κλπ.) και όταν αυτό επιτεύχτηκε, ανέβασαν τον Τσίπρα στα ουράνια, μια και εκείνος εκπροσωπούσε τα συμφέροντα που τους βόλευαν!
Γνωρίζω προσωπικά την αλλαγή των απόψεων των Γερμανών! Πόσο καλός είναι ο… νεαρός ηγέτης σας και πόσο θα πρέπει να τον… ξαναψηφίσετε. Έμεινα έκπληκτος επειδή πριν λίγους μήνες δεν είχαν την ίδια άποψη και τους απάντησα: Μη χάνεστε, ο Τσίπρας δεν θα ξαναβγεί επειδή δεν συμφέρει την Ελλάδα!

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!..
Την Κυριακή 20-10-2019, μαζί με τον Ροταριανό Όμιλο Ιωαννίνων, επισκεφτήκαμε την… «κρασομητέρα» Ζίτσα, με αφορμή την παρακολούθηση των εργασιών της εκ βάθρων επισκευαζομένης στέγης του οικήματος, όπου στεγάζεται το εκεί λειτουργόν «Ίδρυμα Αυτιστικών Παιδιών Γ. και Ελένης Γύρα».
Το Ίδρυμα αυτό ανεγέρθηκε με τις φιλάνθρωπες ενέργειες του προαναφερθέντος αειμνήστου ζεύγους και έχει την δυνατότητα να στεγάσει, θρέψει, περιθάλψει, στηρίξει ψυχολογικά και εκπαιδεύσει με την ευρύτερη δυνατή έννοια, δώδεκα αυτιστικά παιδιά. Αυτήν την στιγμή στεγάζει ένδεκα και εκτός των χορηγών, ευτυχώς επενέβη και κάποιο κονδύλι του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Κανένας… ανύποπτος δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την τεράστια αυτή προσφορά, η οποία δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μέσα σε μία οικογένεια που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα, έστω και για ένα άτομο, όσο αγαπητό κι αν είναι αυτό στην οικογένεια αυτή.
Δυστυχώς κατά καιρούς τα Μ.Μ.Ε. αποκαλύπτουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις με πολύ τραγικό τρόπο, όπως επίσης και την επιβίωσή τους σε κάποια όχι τόσο οργανωμένα Ιδρύματα, όπως αυτό της Ζίτσας. Εκεί αισθάνεται κανένας υπερήφανος που είναι άνθρωπος και μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά σε αυτές τις υπάρξεις, αντί να… προτείνει τον Καιάδα.
Δεν αξίζουν οι ευγνωμοσύνες μόνο στους αείμνηστους χορηγούς, αλλά ακόμα περισσότερες στο προσωπικό ολόκληρο αυτού του Ιδρύματος που καταφέρνει έναν τόσο μεγάλο άθλο, ώστε οι χώροι του και οι ένοικοι να είναι τόσο περιποιημένοι. Μπράβο τους!
Κάποιοι Ροταριανοί του Ομίλου Ιωαννίνων ενημερώθηκαν για τα σοβαρά προβλήματα του ηλεκτρικού πίνακα της αυτόματης «γεννήτριας», και της στέγης και ανέλαβαν όλες τις δαπάνες αυτών των εργασιών, συνεπικουρούμενοι από έναν Ροτ. Όμιλο του Καναδά, του οποίου είναι μέλη οι Γιαννιώτες αδελφοί Παπανικόλα. Όλα αυτά στα όρια της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
Γι - Πας