ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ… ΚΑΤΑ!
Συμπληρώθηκαν ήδη έξι μήνες από την σημαδιακή νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019. Θα περίμενε κάποιος πως μετά τους πρώτους ενθουσιασμούς και διαρκούσης ακόμα της μεγάλης οικονομικής κρίης, που συμπλήρωσε ήδη δεκαετία, θα άρχιζε ήδη και πάλι η καθίζηση μιας και προστέθηκαν σε αυτήν τα πολύ σοβαρά Εθνικά θέματα και το… προσφυγικό.
Εν τούτοις, τα φαινόμενα δείχνουν ότι, όχι μόνο δεν επήλθε καθίζηση, αλλά τουναντίον, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, έστω και βραδέως, συνεχίζεται η ανοδική πορεία της Ελλάδας, διεθνώς αναγνωριζόμενη και κυρίως από τον ίδιο τον χειμαζόμενο λαό που αισιοδοξεί. Αυτό το τελευταίο είναι εκείνο που θα πρέπει να «δίνει φτερά» στους κυβερνώντες, να τους κάνει πιο εργατικούς και προ παντός πιο προσεκτικούς. Το λέω αυτό, επειδή σ’ αυτό το τελευταίο εξάμηνο, πέραν των επιτυχιών, αποτόκων συστηματικού προγραμματισμού και συνέπειας συνέβηκαν και πολύ σημαντικά λάθη, τα οποία δεν έπρεπε να γίνουν και για τα οποία υπάρχουν συγκεκριμένοι υπεύθυνοι, που θα πρέπει να ευρεθούν –όχι τόσο δύσκολα- και να «τιμωρηθούν» με την απομάκρυνσή τους από τα τεκταινόμενα.
Θα αναφέρω τα πιο χτυπητά: Πρώτο, η διατήρηση του Πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης για το οποίο είχε γίνει τόσος ντόρος όταν ο κ. Τσίπρας το ίδρυσε για τακτοποίηση κάποιων τελείως άσχετων «δικών» του. Δεν επεκτείνομαι, αλλά επισημαίνω ότι η διατήρηση αυτού του «γραφείου» δημιούργησε… πολλούς συνειρμούς. Ας πρόσεχαν.
Δεύτερο, ο ύστερα από… πολύ κόπο δημοσιευθείς κατάλογος των Διοικητών των Νοσοκομείων. Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα και οι αντίπαλοι της Ν.Δ. έτριβαν από χαρά τα χέρια τους, όταν ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και εκείνο, του γνωστού αχρείου γέροντος, που ζήτησε και τα ρέστα μετά τις αντιδράσεις… σύμπαντος του Ελληνισμού! Ο κόσμος περίμενε και εδώ την αξιοκρατία και προ παντός την εξειδίκευση των επιλεγέντων. Προσωπικά δεν αντιλέγω για την… πολιτική τους ταυτότητα, αλλοίμονο αν αυτή η παράταξη δεν είχε περίσσεια ικανών επιστημόνων του είδους. Μακριά όμως από τα… «κομματόσκυλα» των πολιτικών γραφείων. Αυτή η μέθοδος επιλογής θα πρέπει να εκλείψει οριστικά και αμετάκλητα. Ο λαός διψά για κλωτσιές σε κάτι τέτοιους. Τολμήστε το!
Τρίτο και πολύ μεγάλο λάθος είναι η διαφυγή της προσοχής στο προσφυγικό, όπου, όπως φαίνεται, κυκλοφορεί μπόλικο χρήμα, το οποίο δεν είχε διαφύγει της προσοχής των προκατόχων και δεν είχαν χάσει την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν. Είναι αλήθεια πως, αμέσως από την αρχή συνέβη να αρχίσει η… λεγόμενη «αύξηση των ροών» από τα παράλια και την ξηρά της Τουρκίας, σύμφωνα με τις ορέξεις του Ερντογάν. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να διαφύγει της προσοχής και της μέριμνας των αρμοδίων. Δεν είναι δυνατό, τουναντίον είναι εξόφθαλμα επικίνδυνο, να υπάρχουν τόσοι μετανάστες στα νησιά μας, που να ξεπερνούν σε αριθμό τους μονίμους κατοίκους τους. Οι άλλοι, οι αριστεροί τους έβλεπαν ως δυνάμει ψηφοφόρους τους με κάποιους τρόπους, όπως το έκαναν και με τους… «γύφτους». Μία σωστή όμως κυβέρνηση θα πρέπει να ανασκουμπωθεί για τα καλά και να διαχειριστεί το μεγάλο αυτό θέμα με σοβαρότητα, ανθρωπιά και εντιμότητα και να διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είναι διατεθειμένη να παραμελήσει τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό προς όφελος των προσφύγων και των μεταναστών. Αυτές οι κουβέντες δεν είναι καθόλου ρατσιστικές. Αυτά τα λένε εκείνοι που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια χώρα… παρία του κόσμου ολόκληρου. Δεν είναι δυνατό οι συνευρωπαίοι μας να μην το βλέπουν αυτό το πράγμα και να μας χλευάζουν χαμογελώντας, όπως έκανε προχθές η κυρία Μέρκελ στην Διάσκεψη του Βερολίνου με τον… επιστήθιο φίλο της Ερντογάν. Πέρασαν έξι μήνες και ακόμα οι διάφορες Μ.Κ.Ο. αλωνίζουν στα νησιά μας ασχημονούσες παντοιοτρόπως.
Κύριε Μητσοτάκη, Πρωθυπουργέ μας, βγάλε το… «λουρί» και βάρα, όπως ξέρεις να το κάνεις και μας το δείχνεις έμπρακτα. Σε εμπιστευόμαστε.

ΚΡΗΤΗ ΓΙΟΚ!..
Κάθισε ο… πολυσπουδαγμένος σε ναυτικές ακαδημίες σύγχρονος Τούρκος ναύαρχος να μελετήσει την ναυτική ιστορία της πατρίδας του, η οποία δεν περιλάμβανε και τίποτε σπουδαίες περγαμηνές, εκτός από σφαγές, ληστείες και μεγάλες ήττες. Θέλησε να εστιάσει σε εκείνο το περίφημο «Μάλτα γιοκ», για να δει με τα ίδια του τα μάτια τι στο δαίμονα είχε πάθει ο πρόγονός του και δεν έβρισκε ένα τόσο μεγάλο νησί.
Άξαφνα ακούει φωνές στο τηλέφωνο από το Προεδρικό – Σουλτανικό γραφείο: Η Κρήτη δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα και έτσι με την Λιβύη είμαστε φάτσα – φάτσα για να υπογράψουμε συμφωνία μαζί της. Ο Ναύαρχος ανασκίρτησε, πήρε χαρτί και μολύβι και έφτιαξε τους περίφημους χάρτες, που τους παρουσίασε στον Ερντογάν, που του είπε: Αυτός είσαι! Τα υπόλοιπα είναι γνωστά υπό τα γέλια και του πιο τελευταίου παρδαλού κατσικιού, πλην όμως ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος με τη γνώμη και τα σχέδια του σπουδαίου Ναυάρχου του. Καζάν – καζάν το πάει ο Ερντογάν και… φιρί – φιρί ο Καπουδάν πασάς να πάθει καμιά νίλα.
Προσωπικά εγώ ο απλός και μηδαμινός στεργιανός διερωτήθηκα: Νησί και η Κύπρος, νησί και η Κρήτη. Πώς είναι δυνατό το ένα να έχει υφαλοκρηπίδα και το άλλο όχι; Διότι ο κ. Ερντογάν βασίζεται στην ύπαρξη αυτής της υφαλοκρηπίδας, την οποία του παραχώρησε για έρευνες και γεωτρήσεις ένα μέρος της Κύπρου που δεν αναγνωρίζεται ως κρατική οντότητα από κανένα άλλο κράτος του κόσμου, πλην της Τουρκίας, ούτε από τον ΟΗΕ, που αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, Ευρωπαϊκό Κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το νησί λοιπόν, η Κύπρος έχει υφαλοκρηπίδα, ενώ η Κρήτη δεν έχει. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος στον κόσμο που να τα βλέπει αυτά;
Γι - Πας