ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝΕΙΑ SHOWS…
Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι… «φιλόσοφος» για να αντιληφθεί αυτό που έγραφα προ ημερών, ότι δηλαδή η ιστορία με την Τουρκία επαναλαμβάνεται ακριβώς ίδια με αυτήν του 1975, όταν το «Χόρα» αλώνιζε την περιοχή κοντά στην Καβάλα, όπου είχαν ανακαλυφθεί κοιτάσματα πετρελαίου και η Ελλάδα ετοιμάζονταν για εξόρυξη.
Ο Κων/νος Καραμανλής, όπως και ο σημερινός Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπεριφέρονταν με ψυχραιμία έχοντας με το μέρος του τις διεθνείς συνθήκες.
Αντίθετα ο Ανδρέας Παπανδρέου ορύονταν με την κραυγή… «βυθίσατε το Χόρα», όπως καλιώρα ακριβώς πράττει ο… φλεγόμενος από την επιθυμία να τον διαδεχθεί Αλέξης Τσίπρας, με το… εκσυγχρονισμένο «Χόρα» του Ερντογάν, το οποίο βόλταρε προχθές στην περιοχή του Καστελόριζου και της Κρήτης, όπου η Ελλάδα προγραμματίζει… «υδατογεώτρηση»!
Περίμενε ο Ερντογάν πιο δυναμική αντίδραση της Ελλάδας για να φωνάζει ότι οι Έλληνες τον κυνηγούν από τα Διεθνή ύδατα, όταν ήδη εκείνος… την έκανε σιγά – σιγά και… αλά Γαλλικά που λένε!
Δεν φανταζόταν ότι εκεί υπήρχε μια ολόκληρη φρεγάτα, η οποία γνώριζε όχι μόνο τι κάνει το… «ερευνητικό» του με απλωμένα τα καλώδιά του, αλλά και κάθε πόση ώρα ο καπετάνιος του πήγαινε στον καμπινέ για… κατούρημα, αν όχι για κάτι άλλο!
Φρύαξαν οι… Τσιπραίοι, που ο Κυριάκος θριάμβευσε.
Είναι αλήθεια πως τα σόου του Ερντογάν θα έχουν συνέχεια και αυτός ο… διεθνής νταής, που οι δικές του φρεγάτες συνοδεύουν φορτηγά σαπιοκάραβα γεμάτα με τανκς και οπλισμό για τον… ετοιμοθάνατο φίλο του Σάρατζ, θα φρονιμέψει μετά την εμφάνισή του στην διάσκεψη του Βερολίνου.
Εκείνος όμως, πέρα από εκείνη τη διάσκεψη, στην οποία η φίλη του Καγκελάριος της Γερμανίας του έδωσε την ευχέρεια να την καπελώσει, ακόμα και ως προς την σύνθεσή της, κατάφερε να την εξευτελίσει με τα μπιχλιμπιδάκια που της χάρισε και την υποχρέωσε να τα χρησιμοποιήσει μπροστά σε όλα τα Διεθνή μίντια. Κι αυτό δεν ήταν το μοναδικό του κόλπο και καπρίτσιο, αλλά κυρίως ήταν ο εξευτελισμός της διάσκεψης αυτής καθ’ εαυτής με την κατάφωρη καταπάτηση των μοναδικών συμπερασμάτων της, του να απέχουν όλοι από τον εξοπλισμό των αντιμαχομένων στην Λιβύη, προκειμένου να διατηρηθεί η εύθραυστη εκεχειρία!
Και ο μεν Γάλλος τους ξεσκέπασε με τις παρακολουθήσεις του αεροπλανοφόρου του, που βρίσκεται επί τόπου, ενώ ο Πούτιν και οι Αμερικάνοι παραμένουν αμήχανοι και ο Λίβυος στρατάρχης Χαφτάρ… είναι ελεύθερος να «δουλέψει» με λυμένα τα χέρια. Μύλος δηλαδή και ο Ερντογάν νομίζει ότι ελέγχει το… παιχνίδι.
Κανένας δεν μπορεί να πει ότι η κατάσταση είναι ρόδινη και ότι ο κάθε εχέφρων θα ήθελε να μπλεκόταν σε αυτά τα βρώμικα παιχνίδια. Ας αφήσουν επομένως οι Τσιπραίοι τις φωνές κι ας κάτσουν κάτω με σοβαρότητα να συναινέσουν στην ομόνοια και στην ενιαία αντιμετώπιση από την Ελλάδα των προβλημάτων, που η βρώμικη αυτή κατάσταση της δημιουργεί.

ΓΙΑΤΙ ΤΑΧΑ;
Κι ας έρθουμε τώρα στα εσωτερικά μας, τα οποία παραμελήθηκαν και γιγαντώθηκαν την τελευταία πενταετία. Κατ’ αρχήν ο… «τοξοβόλος» που συνελήφθη προχθές πάνοπλος και έτοιμος για «μακελειό» από την αντιτρομοκρατική, μαζί με τις απαραίτητες κοπελιές, που οι κάθε γονείς θεωρούν «προοδευτικό» χρέος τους να μη γνωρίζουν τι ποιούσι και αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο το σεξ αυτό που ποιούσι, αλλά πολύ σοβαρότερα πράγματα, μεγάλωσαν στην Πλατεία Συντάγματος μαζί με τους «αγανακτισμένους», που «σκόπευαν» την Βουλή των Ελλήνων.
Αυτή η τελευταία… μισοαλώθηκε μεν από την επακολουθήσασα πρόεδρό της και τον διάδοχό της, οι οποίοι έδειξαν τόση ευαισθησία για τις ομάδες, ταυτόσημες του «τοξοβόλου», που προσπάθησαν να την εξευτελίσουν. Εν τούτοις σαν σύμβολο και Ναός της Δημοκρατίας άντεξε σε αυτές τις επελάσεις και σήμερα εξακολουθεί να φωτίζει ως ένας δυνατός φάρος και σύμβολο της πραγματικής προόδου.
Κουβεντιάζοντας προ ημερών με έναν φίλο μου, του οποίου ο γιος είχε σπουδάσει στη Βουλγαρία, μου έλεγε πως ο γιος του τελευταία επισκέφθηκε την Βουλγαρία σαν τουρίστας και θέλησε να επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο όπου είχε σπουδάσει. Προσέκρουσε σε θυρωρό, ο οποίος του ζήτησε την «άδειά» του ή κάποιο έγγραφο ή στοιχείο, που να δικαιολογεί την είσοδό του. Εξήγησε ότι προ ετών είχε σπουδάσει εκεί και ότι τώρα ερχόταν σαν τουρίστας, αλλά με ευαισθησία για τον χώρο των σπουδών του. Με μεγάλη δυσκολία και λεπτότητα για την ιδιότητα του επισκέπτη του επέτρεψαν την είσοδο. Εκείνος έμεινε έκπληκτος με την καθαριότητα και ευταξία που επικρατούσε. Γιατί τάχα να ζηλεύουμε τη Βουλγαρία;
Γι - Πας