ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ… ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ!
Δεν είναι δυνατό οποιοσδήποτε πολιτισμένος άνθρωπος να μη συγκινείται με το φαινόμενο «προσφυγιά» και προπαντός με την θέα αυτών των ξεσπιτωμένων ανθρώπων.
Αυτό όμως δεν αποκλείει σε αυτόν τον πολιτισμένο άνθρωπο να διερευνά τις αιτίες του φαινομένου και προπαντός τις παρεμβάσεις κρατών και πολιτικών στην όλη εξέλιξή του, ανάλογα με τα «συμφέροντα» αυτών των κρατών.
Η περίπτωση της Ελλάδας ως… «ενδιαμέσου Ξενιστή» αυτών των δυστυχισμένων ψυχών είναι χαρακτηριστική, επειδή δεν γειτονεύει με κανένα από τα ευρισκόμενα σε εμπόλεμη κατάσταση κράτη. Είναι απλά το πρώτο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνορεύει με τον πιο κακόπιστο γείτονα αυτών των εμπολέμων κρατών και πολλαπλασιώτερα κακόπιστο γείτονα της Ελλάδας, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να την πολεμήσει, ζηλεύοντας ταυτόχρονα αυτήν τη μικρή χώρα που είχε κατορθώσει να μπει στα πρώτα δέκα κράτη, στον πυρήνα δηλαδή της Ε.Ε. Ας… όψεται ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής!
Η Τουρκία, γείτονας των εμπολέμων, αφού πρώτα φρόντισε για δικά της άνομα συμφέροντα να εμπλακεί και η ίδια σε αυτόν τον πόλεμο, φρόντισε επίσης να «μαζέψει» τους δυστυχείς πρόσφυγες του πολέμου, οι οποίοι φεύγοντας από τα σπίτια τους είχαν μαζί τους και το… κάτι τις τους ή ακόμα και τροφοδοτούνταν από μέλη των ευκατάστατων οικογενειών τους που είχαν μείνει πίσω. Οι περισσότεροι από αυτούς φλέγονται από την επιθυμία να γυρίσουν στα σπίτια τους, εκτός από εκείνους που είναι αντίθετοι με το καθεστώς, που κυβερνά την πατρίδα τους και είναι αρκετοί δυστυχώς.
Μέσα σε αυτές τις δυστυχισμένες οικογένειες βρήκαν την ευκαιρία να ενταχτούν και το… «κάθε καρυδιάς καρύδι» από τις οποιεσδήποτε χώρες του κόσμου, σωματέμποροι, έμποροι κυρίως ναρκωτικών και άλλων πραγμάτων και προπαντός τρομοκράτες, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την… τσιμπίδα της Διεθνούς Κοινότητας.
Αυτούς η Τουρκία τους… έκανε μισθοφόρους της και τους βάζει μπροστά για τις επεκτατικές της βλέψεις (Συρία, Λιβύη), ώστε να μη σκοτώνονται πολλοί Τούρκοι στρατιώτες και επαναστατήσει ο ίδιος ο πληθυσμός της Τουρκίας.
Δεν φτάνει λοιπόν που ξεκοκαλίζει παντοιοτρόπως και χρησιμοποιεί επίσης παντοιοτρόπως όλον αυτόν τον ευάριθμο πληθυσμό ο χιτλερο-σουλτανίσκος της Τουρκίας, παριστάνοντας τον… μάγκα, αποφάσισε, εκβιάζοντας την Ε.Ε. για λεφτά να χρησιμοποιεί την Ελλάδα, μέλος της Ε.Ε. με εύκολη πρόσβαση προς τα κοντινά σε αυτόν νησιά της, να τα πλημμυρίζει με ό,τι άχρηστο γι’ αυτόν… «υλικό» από αυτόν το πληθυσμό και προπαντός με το 70% να αποτελεί μέρος των… «τυχοδιωκτών» του κόσμου.
Η προηγούμενη Κυβέρνηση με… δήθεν «προοδευτική» πονοψυχία δεν έδωσε την δέουσα σημασία και άφησε τα νησιά μας στο έλεος της Τουρκίας, χαϊδεύοντας τους προσφυγομετανάστες και προωθώντας τους ανεξέλεγκτα στο εσωτερικό της χώρας, εμπλουτίζοντας τους εγχώριους παραβάτες των νόμων και τους… «κολλητούς» τους της αναρχίας!
Η προελθούσα από την ήττα στις εκλογές της πρώτης φοράς αριστερής Κυβέρνησης νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτός από το οικονομικό μπάχαλο της κρίσης βρήκε και το πρόβλημα των μεταναστών.

ΚΑΙ Η… ΛΥΣΗ ΤΟΥ!
Λάθος της μέγα το ότι δεν έδωσε εξ αρχής την δέουσα σημασία στο σοβαρό αυτό ζήτημα, όπως έδωσε σε άλλα πολύ σοβαρότερα οδηγώντας τα στην λύση τους.
Συνέβη βέβαια με την έλευση της Κυβέρνησης αυτής να επέλθει και η απροκάλυπτη πλέον παρέμβαση των Τούρκων με την μαζική αύξηση των μεταναστών προς τα νησιά. Έτσι το πρόβλημα διογκώθηκε ακόμα περισσότερο.
Θα πρέπει οι συμπαθείς νησιώτες κάτοικοι να δείξουν κατανόηση και να εμπιστευτούν την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Δεν καταλαβαίνουν ότι όσα καράβια κι αν χρησιμοποιηθούν για την… «αποσυμφόρηση» των νησιών, άλλες τόσες περισσότερες «βάρκες» θα έρχονται γεμάτες από την Τουρκία;
Η λύση είναι ο αριθμός να ελαττωθεί επί τόπου και αυτό πασκίζει η σοβαρή αυτή Κυβέρνηση. Είναι κρίμα να βλέπουμε τους νησιώτες μας να αντιδρούν με αυτόν τον ανεύθυνο Συριζαϊκό τρόπο.
Πρέπει ο κάθε… «κατεργάρης» να πάει στη θέση του, μηδέ της Ε.Ε. εξαιρουμένης!
Γι - Πας