ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΡΜΟΙ!..
Αρμός κυριολεκ.: Το μέρος ένθα συναρμόζονται δύο αντικείμενα προς άλληλα (Λεξ. Δημητράκου). Από εκεί και κάτω, συναρμογή, σύμπηξις, σύνδεσις, με κατάληξη την γνωστή μας πια αρμονία. Πάνω στους «αρμούς» της στηρίζεται μία οικοδομή και πάνω στους «αρμούς» του (αρθρώσεις του) το ανθρώπινο σώμα.
Ίσως ο κ. Τσίπρας από τις… συνελεύσεις, όπου μεγάλωσε να δημιούργησε στην φαντασία του ότι «αρμός» είναι κάποιο… «βρωμερό κατασκεύασμα» του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο ο Λένιν κατάφερε να καταστρέψει και έτσι κατεστραμμένο το παρέδωσε στον Στάλιν για να το αποτελειώσει.
Εκείνος βέβαια το παράκανε, δημιουργώντας το «τέρας» του «Υπαρκτού Σοσιαλισμού» με την σκληρή θυσία των 30, όπως υπολογίστηκε εκατομμυρίων συμπατριωτών του του αρχιπελάγους των γκουλάγκ.
Η υπερβολή του Στάλιν δημιούργησε τον «ατσάλινο» ερυθρό στρατό που σάρωσε τις επίσης πειθαρχημένες μεν, ορδές δε του Αδόλφου Χίτλερ, αλλά δεν μπόρεσε να σταθεί μεταπολεμικά και κατέρρευσε ως… χάρτινος πύργος το 1989-90 χωρίς αρμούς. Δεν χρειάστηκε ούτε καν ένα ελαφρό σπρώξιμο από κάπου για να καταρρεύσει… αύτανδρο το «τέρας» αυτό, το χωρίς αρμούς, του Λένιν και του Στάλιν!
Και από τα ερείπια αναπήδησαν όλα τα μπουμπούκια της κομμουνιστικής νομενκλατούρας με τα πολλά εκατομμύρια πλούτου βγαλμένα από τις ψυχές των θυσιασμένων της… Σοβιετίας.
Είχαν τόσα εκατομμύρια πλούτου αυτές οι ψυχούλες; Φαίνεται πως είχαν! Οι σημερινοί διαχειριστές τους κάποτε ήταν… βέροι κομμουνιστές!
Ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε ποτέ τι σημαίνει «αρμός». Άκουσε την… «κολοπετσωμένη» γυναίκα του ότι χωρίς την κατάργηση των «αρμών» εξουσία δεν υπάρχει! Δεν έδωσε όμως την δέουσα σημασία και έχασε την εξουσία, την οποία είχε πάρει με αναπάντεχο τρόπο και την στήριξε με λάθος υλικά, προσπαθώντας να κατασκευάσει «αρμούς» δικής του έμπνευσης.
Δεν κατάλαβε ποτέ τι σημαίνει «κοινοβουλευτικές δημοκρατίες» στο οικοδόμημα των οποίων στηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση με ισχυρούς «αρμούς»! Εκείνος πίστευε ότι… «Δημοκρατία» είναι μία λέξη που γράφεται με κιμωλία σε έναν μαυροπίνακα και την οποία ο οιοσδήποτε ύστερα μπορεί να σβήνει με το σφουγγάρι κατά το δοκούν, αρκεί να «κατέχει» την «εξουσία»!
Αμ δε. Η Δημοκρατία αποκαλύφτηκε στον κ. Τσίπρα διαθέτουσα ισχυρούς «αρμούς» εκ κατασκευής και εκεί… την πάτησε. Δεν είχε καταλάβει τι του έλεγε η κυρία Μπαζιάνα όταν διαπίστωνε… «κλαίοντας όπως έλεγε» ότι ο άνδρας της «έχει μεν την Κυβέρνηση και όχι την εξουσία»!
Η ίδια είχε διαπιστώσει ότι οι… Πανεπιστημιακοί «αρμοί» είναι πολύ εύκολο να αλωθούν, όπως στην περίπτωσή της. Οι άλλοι «αρμοί» όμως, όπως αυτοί της Δικαιοσύνης, της Ελευθεροτυπίας και ιδιαίτερα του ηλεκτρονικού τύπου και της Διεθνούς οικονομίας, που συνδέονται με την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι πολύ δύσκολο να αλωθούν. Προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν οι ΠαπαδοΠολάκηδες.
Βγήκε προχθές και θρασύτατα από κάποιο «βήμα» μας είπε, μας απείλησε ότι όταν ξαναέλθει στην εξουσία θα… καταργήσει αυτούς τους «αρμούς» που εμποδίζουν κάποιον να έχει «πλήρη εξουσία», για να χαμογελάει και το χειλάκι της γυναίκας του, του Ν. Παππά, του Τζανακόπουλου και του Πολάκη!
Ξεχνά ότι στην Δημοκρατία για να… ξαναπάρει κάποιος μία κυβέρνηση χρειάζεται νίκη στις εκλογές;
Είναι δυνατό με αυτές τις αντιδημοκρατικές μπούρδες που λέει να τον εμπιστευτεί ο Ελληνικός λαός και μάλιστα όταν τον έχει γευτεί στο πετσί του;
Είναι δυνατό με αυτά που συνέβαιναν επί των ημερών του στην Ελληνική Δικαιοσύνη από κάποιους «επίορκους» με κατασκευή «προστατευομένων ψευδομαρτύρων», που τώρα έντρομοι τρέπονται σε φυγή να επανέλθει ο κ.Τσίπρας; 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΗ ΜΕΡΑ!..
Να την και πάλι στα Γιάννενα η πιο μεγάλη τους, η πιο λαμπρή τους μέρα. Η μέρα που περίμεναν να δουν πέντε ολόκληρους αιώνες, χωρίς να αλαξοπιστήσουν, με τραγικό παράδειγμα τον Νεομάρτυρά τους Γεώργιο και χωρίς να χάσουν την γλώσσα τους την Ελληνική, για την οποία φρόντισαν όλοι οι ξενιτεμένοι τους ευεργέτες, με πρώτους και καλύτερους τους αδελφούς Ζωσιμάδες.
Για όλους τους Ηπειρώτες Ευεργέτες και είναι πολλοί και μεγάλοι, που δεν ευεργέτησαν μόνο την Ήπειρο, αλλά την πατρίδα Ελλάδα, ο πρώην Πρύτανης του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μασσαλάς θύμισε πρόσφατα ότι: «Αφού η… Μεγάλη Πατρίδα, η Ελλάδα δείχνει να θέλει να τους ξεχάσει, εμείς οι νέοι Ηπειρώτες να ανεγείρουμε στην Πρωτεύουσά της τα Γιάννενα, ένα περικαλλές μνημείο αιώνιας μνήμης τους». Ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση;
Αυτή λοιπόν, την λαμπρή ημέρα, την ημέρα της απελευθέρωσης γιορτάσαμε ανήμερα της 21ης Φεβρουαρίου, που ήταν λαμπρή και από τον Θεό και γέμισε κόσμο το κέντρο της, οι δύο πλατείες της, η πλατεία Πύρρου και η πλατεία Κωνσταντίνου του Ελευθερωτού, όπως λέγονταν η πλατεία όπου οι Γιαννιώτες εκείνης της εποχής πέταξαν τα φέσια τους μπροστά στο άλογο του Κωνσταντίνου, του επικεφαλής του Ελληνικού απελευθερωτικού στρατού. Κάποιοι βάνδαλοι αποτόλμησαν την… μετονομασία της!
Αυτή τη λαμπρή μέρα και η Μαιρούλα μας η Κωστή έκανε την επανεμφάνισή της στα «Σκόρπια Λόγια» ύστερα από κάποια περιπετειούλα της. Νάναι καλά που μας θύμισε την μεγάλη στρατιωτική περηφάνεια και την απέραντη γονεϊκή συντριβή του Στρατηγού Καλλάρη μπροστά στο σκήνωμα του νεκρού γιου του ανθυπολοχαγού, που έπεσε μαχόμενος στην πρώτη γραμμή!
Εμείς αυτήν την θριαμβευτική νίκη εναντίον των Τούρκων στα πεδία των μαχών θυμούμαστε κύριε Ερντογάν, όπου κανένας άμαχος Τούρκος πειράχτηκε ούτε φυσικά και οι 30.000 αιχμάλωτοι Τούρκοι στρατιώτες. Εσείς είναι επόμενο να θυμάστε υπερηφανευόμενος τις σφαγές των αμάχων, του Δεσπότη και την λεηλασία της Σμύρνης. Αυτοί είστε και αυτοί είμαστε!
Παλεύουμε κάθε φορά για κάποιο… «Νέο Μπιζάνι», όπως είπε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Κ. Τασούλας.
Γι - Πας