ΤΟΛΜΗΡΑ

on . Posted in Τολμηρά

ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Αρχίζουν τις περιοδείες εν όψει Ευρωεκλογών με σταθμό τα Γιάννενα το επόμενο τριήμερο. Η Μπατζελή από την ΕΛΙΑ (μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ), Χρυσόγελος από τους Πράσινους και ο Νότης Μαριάς από τους ΑΝΕΛ. Αν εξαιρέσω τον Νότη Μαριά που έχει ξανάρθει στην Ήπειρο και στα Γιάννενα ας μου λύσει καποιος την απορία εκείνη η Μπατζελή πότε ανακάλυψε την πιο φτωχή, όπως ξανακατάντησε, περιφέρεια της Ε.Ε.;

❁ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Άλλο και τούτο. Είπε η Κυβέρνηση να μοιράσει το περιβόητο πλεόνασμα και οι μόνοι που φέρονται ως δικαιούχοι είναι οι Ινδοί, Πακιστανοί κι άλλων χωρών ή Ηπείρων μετανάστες. Οι χαμένοι είναι οι Ελληνόπαιδες που είναι άνεργοι και κάνουν το μέγα λάθος να συγκατοικούν με τους γονείς τους ή ακόμη χειρότερα συμμετείχαν σε κανένα 5μηνο πρόγραμμα για την καταπολέμιση ανεργίας.

■ Η ΒΑΣΗ

Όταν προγραμματίζει κάτι τέτοιο το Υπουργείο δεν έχει κάποιος δυο δράμια μυαλό να ορίσει μια βάση για να γίνει σωστή και χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις έστω αυτό το μικρό φιλοδώρημα προς όλους τους μη έχοντες συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών.

❖ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τώρα, λένε, θα το ξαναδούνε το ζήτημα και θα το κάνουν πιο δίκαιο έτσι ώστε να μην χρεώνονται 2.000 ευρώ φόρους για ν’ αποκτήσουν 500 ευρώ φιλοδώρημα λόγω αλλαγής φορολογικής κλίμακας.

❁ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ!

Από τα 500 εκατομμύρια που υπολόγιζαν τα οικονομικά επιτελεία ότι θα ήταν το πλεόνασμα τελικά έχει φτάσει στα 3,5 δισ. ευρώ! Ποιος είπε ότι μόνο στο γάμο της Κανά έγιναν θαύματα και πολλαπλασιάστηκαν τα ψωμιά και τα ψάρια για να φάνε όλοι. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και να έλθει η ανάκαμψη, η ανάπτυξη και η έξοδος από τα μνημόνια.

■ ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ...

Ζήσαμε και το ακούσαμε κι αυτό, από Έλληνα καθηγητή Πανεπιστημίου ονόματι Χριστόπουλο που σιτίζεται από το Ελληνικό Κράτος αλλά δηλώνει υπέρμαχος των Τούρκων της Θράκης. «Η μειονότητα στη Θράκη είναι ένα συμπαγές πράμα...». Άνθρωπος των γραμμάτων και των επιστημών ο κ. Χριστόπουλος που είχε κάνει επάγγελμα τις ΜΚΟ που ασχολούνταν με τους «Μακεδόνες» των Σκοπίων και τους Τούρκους της Θράκης! Την ίδια στιγμή η σύζυγός του σιτίζονταν από την μαμά ΕΡΤ για να μορφώνει τηλεοπτικά τους Έλληνες. Και μια λεπτομέρεια: Ο κ. καθηγητής έχει διατελέσει σύμβουλος του Γιωργάκη για θέματα εξωτερικής πολιτικής!

❖ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Δεν είναι ένα συμπαγές πράμα οι Πομάκοι, οι Τσιγγάνοι και οι Μουσουλμάνοι της Θράκης. Έτσι τους τσουβαλιάζει το Τούρκικο Προξενείο με εντολές της Άγκυρας. Ακόμη και πολλοί Τουρκογενείς της Θράκης έχουν διαφορές με άλλους ομόθρησκους και είναι αυτοί που δεν παίρνουν γραμμές κι εντολές από την Άγκυρα.

❁ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

Υπάρχουν Πομάκοι και Τσιγγάνοι που δεν έχουν καμία σχέση με Τούρκικη καταγωγή. Απλά είναι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και διδάχτηκαν την Τουρκική γλώσσα λόγω της τοπικής «συγγένειας» και λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής που άσκησαν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις μετά την ανταλλαγή πληθυσμών και τη συνθήκη της Λωζάνης την οποία ο κ. Χριστόπουλος, καθηγητής πράμα, έχει αρχίσει ν’ αμφισβητεί.

■ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ

«Γαμπρός» του πρώην ΠΑΣΟΚ μέσω της συζύγου του γνωστής τηλεπαρουσιάστριας της ΕΡΤ Κατσίμη, παρτεναίρ του γνωστού Αρβανίτη που βρήκε επαγγελματική κομματική στέγη στο ράδιο κόκκινο και που η κυρία Κατσίμη ελέω πατρός Κατσίμη -κάποτε μεγάλο αφεντικό της ΕΡΤ- είχε διοριστεί και που θύμωσε όταν κόπηκε η προπαγανδιστική εκπομπή. Λίγο μπερδεμένα τα πράγματα αλλά η αλήθεια είναι αυτή που έχει κάνει τον καθηγητή να βγει στα «κάγκελα» παραδίδοντας μαθήματα ανθελληνισμού!

❖ Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Προσέξτε τώρα! Οι Συριζαίοι ανακάλυψαν έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο σε κάποιο Δήμο της Θράκης που επισκέφθηκε το γραφείο ενός «Τούρκου» της Θράκης και προσπάθησαν να το ισοφαρίσουν με την αθλιότητα που έγινε εις βάρος της Τσιγγάνας που δεν αντέχει άλλο την τουρκοπίεση μέσω του τούρκικου Προξενείου το οποίο εδώ και δεκαετίες εφαρμόζει ανενόχλητα Τούρκικη πολιτική στη Θράκη, όπως και τον άλλο εκλεκτό τους υποψήφιο που πόζαρε με τους γκρίζους λύκους;

❁ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ

Αρνούνται οι καθηγητές να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο από τις καταλήψεις και είπαν να παρατείνουν τις πασχαλινές διακοπές με απεργίες! Μιλάμε για εκείνους τους καθηγητές που έσπρωχναν τους μαθητές σε καταλήψεις για να κάνουν την φθινοπωρινή επανάσταση όπως ήθελε ο Αλέξης και που τελικά πάπαλα. Μόνο σε 500 σχολεία «πέτυχαν» την επανάσταση και σ’ αυτά τα 500 σχολεία διακόπτονται οι διακοπές από το Υπουργείο για να καλυφθεί η διδακτική ύλη των μαθητών οι οποίοι προφανώς υπολείπονται άλλων σχολείων που δεν ανταποκρίθηκαν στις καταλήψεις.

■ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

Έρχεται καπάκι το Υπουργείο Παιδείας και απειλεί τους καθηγητές με «ποινές» αν δεν διακόψουν τις Πασχαλινές διακοπές και δεν μπουν στις αίθουσες. Μέχρι τώρα κάποιοι πήραν το μήνυμα, κάποιοι όχι κι έχουν αρχίσει την επαναστατική γυμναστική και μάλιστα είκοσι πέντε μέρες πριν τις εκλογές. Τυχαίο;

❖ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

Ρωτά η Άννα Ασημακοπούλου τον Αλέξη Τσίπρα αν αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης, υιοθετώντας την άποψη του Χριστόπουλου νυν υποψήφιου ευρωβουλευτή, πρώην συμβούλου του Γιωργάκη και συζύγου της Κατσίμη; Αλήθεια περιμένει σοβαρή απάντηση η κ. Ασημακοπούλου από την Κουμουνδούρου; προφανώς το ερώτημα είναι ρητορικό οπότε δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί η επιθυμία της ούτε θα μάθει ο λαός προεκλογικά τις απόψεις και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για εθνικά ζητήματα.

❁ ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Κυκλοφορούσε κάποτε ως ανέκδοτο και αφορούσε τα θύματα του πολέμου που αποκτούσαν άδεια περιπτέρου... «Ένα όχι του Μεταξά έφτανε να γιομίσει η χώρα μας περίπτερα» έλεγαν όσοι δεν ήθελαν ν’ ακούνε για Μεταξά και την άρνησή του να παραδωθεί άνευ όρων στους Ιταλογερμανούς.

■ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Στην επικαιρότητα μετά από 75 χρόνια τα περίπτερα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα εφαρμοστεί με νομο που έχει ετοιμάσει η Κυβέρνηση. Άδειες περιπτέρων πλέον θα παίρνουν όσοι επιθυμούν με διαγωνισμό και όσοι μέχρι τώρα δικαιούχοι ανάπηροι φεύγουν από τη ζωή οι άδειες δεν θα μεταβιβάζονται. Η απόφαση της Κυβέρνησης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση διότι το ισχύον καθεστώς δεν έχει λόγο ύπαρξης διότι θύματα πολέμου σπανίζουν.

❖ Η ΚΡΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια και τα περίπτερα περνούν κρίση με άλλα να κλείνουν κι άλλα να ζουν στα όρια της φτώχειας σε σχέση με το παρελθόν που είχαν γίνει χρυσοφόρες επιχειρήσεις και που για να νοικιάζει κάποιος ένα περίπτερο - super market (στην Αθήνα κυρίως) ήθελε μια ολόκληρη περιουσία σ’ ενοίκιο και σε «αέρα». Μάλιστα πολλά περίπτερα πέρασαν στα χέρια αλλοδαπών με πρώτους τους Αλβανούς που έκαναν χρυσές δουλειές.

❁ ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ

Να προτιμηθούμε εμείς οι παλιοί περιπτεράδες στις νέες αδειοδοτήσεις υποστηρίζουν οι σημερινοί ενοικιαστές - ιδιοκτήτες, διότι θα χάσουμε θέσεις εργασίας και έχουν δίκιο. Απ’ ότι φαίνεται το επάγγελμα απελευθερώνεται οπότε περιορισμοί δεν θα υπάρχουν μεταξύ παλιών και νέων. Όσοι έχουν κουράγιο να μπουν σ’ ένα επάγγελμα που δεν είναι αποδοτικό όπως πριν, για να μην πω απαγορευτικό πλέον, δεν έχουν παρά να απευθύνονται στους Δήμους οι οποίοι θα εκχωρούν τις άδειες και θα καθορίζουν τον αριθμό και τις θέσεις.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.