ΤΟΛΜΗΡΑ

on . Posted in Τολμηρά

«ΝΤΑΠΑ - ΝΤΟΥΠΑ»!..

Εν τω μεταξύ, στο Καλπάκι θα αρχίσει να κτυπά η καρδιά της ανάπτυξης ντάπα - ντούπα! Μετά την υπογραφείσα σύμβαση με πετρελαιοεταιρεία κι επειδή φαίνεται ότι έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου στην περιοχή, το Καλπάκι θα μοιάζει με Κουβέιτ, όπως έγραφε και ο «Π.Λ.» χθες πρωτοσέλιδα!

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα και πετρέλαιο να βρούμε καλό θα είναι! Τυχερός δήμαρχος ο Κώστας Καψάλης που επί των ημερών του υπογράφεται τέτοια συμφωνία για την περιοχή του. Τώρα τον βλέπω να είναι πιο κοντά στο να κυκλοφορεί σαν... σεΐχης με την ανάλογη αμφίεση κι απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, οι Καλπακιώτες θα του ανανεώσουν την θητεία!

Η «ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ»...

Είπα κι εγώ θα βγάλουμε πετρέλαιο στην Ήπειρο και δεν θ’ ακουστεί μια οικολογική ντουφεκιά! Ο γνωστός για τις οικολογικές του ευαισθησίες Μ. Μπούκας «μπουκάρισε» με δηλώσεις κατά της εξόρυξης πετρελαίου, διότι θα διαταραχθεί το οικοσύστημα, θα πνιγούμε στο πετρέλαιο και άλλα τέτοια συναφή! Υποψήφιος είναι ο άνθρωπος, κάτι πρέπει να πει...

ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΕΣ!

Διαφωνία στο πόσο μπροστά θα βρεθεί ο Γκόντας από τον δεύτερο είχαν δύο πρώην και νυν αποστασιοποιημένα στελέχη της «Ενότητας Πολιτών». Ο ένας μιλούσε για 10 μονάδες κι ο άλλος για 12 κι άνω! Και οι δύο όμως συμφωνούσαν στην πρωτιά Γκόντα! Επιθυμία εξέφραζαν, κάτι γνώριζαν, κάτι έμαθαν, κάτι τους είπαν, θα σας γελάσω! Ο ίδιος δεν τους άκουσα αλλά η «πηγή» μου είναι σοβαρή.

❁ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ...

Σε δύο 24ωρα από τώρα καλούμαστε όλοι ν’ αποφασίσουμε αν θα πάρουμε την τύχη του τόπου στα χέρια μας ή θα την αφήσουμε στους... μαθητευόμενους μάγους που εντελώς αδέξια προσπαθούν να βγάλουν λαγούς με πετραχήλια από το καπέλο τους.

■ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...

Όλοι οι Έλληνες καλούνται ν’ αλλάξουν κάποια δεδομένα ή να μείνουν στα ίδια. Γούστο και καπέλο του καθενός να κάνει ό,τι θέλει και να κάνει όποια επιλογή θέλει. Μόνο να μην στρέφει την ανοιχτή παλάμη προς το πρόσωπο την επόμενη μέρα, που για την αυτοδιοίκηση θα έλθει μετά από πέντε χρόνια!

❖ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ...

Ετούτη την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμους και περιφέρειες, την επόμενη, 25 του μηνός, θα ψηφίσουμε για την Ευρώπη, της οποίας είμαστε ακόμη μέλος! Ετούτη την Κυριακή θα καταλήξουμε σε «δίδυμα» εκτός από κείνους τους τυχερούς που θα καθαρίσουν μία κι έξω και στην περιοχή μας θα υπάρξουν και τέτοιες περιπτώσεις.

❁ ΑΣ ΜΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!

Δεν είναι στις προθέσεις του υπογράφοντος να χαλάσει το κλίμα του πολιτικού πολιτισμού που επικράτησε μέχρι τώρα και δεν προτίθεμαι να παραβιάσω τέτοια αρχή. Αν χρειαστεί, θα το κάνω με το παραπάνω και θα παραδώσω στην χλεύη κάποια αληταριά που ζητούν και τα ρέστα, αντί να ψάχνουν τρύπες να κρυφτούν από τ’ ανομήματά τους.

■ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται την επόμενη Τρίτη ο υπουργός Δ/κής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για μια πρώτη γνωριμία με το Ηπειρωτικό γίγνεσθαι. Μαθαίνω ότι έρχεται «διαβασμένος», όχι μόνο για την ιστορία με την οποία συνέδεσε το όνομά του με δράση ο παππούς Κυριάκος Μητσοτάκης στους αγώνες του ‘12-’13, αλλά και για τους αγώνες των σύγχρονων Ηπειρωτών για την απελευθέρωση από τα δεσμά της ανέχειας και της ανεργίας.

❖ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ...

Παρέλαση Ευρωυποψηφίων στην πόλη μας και στο Νομό μας. Σειρά είχε προχθές ο γνωστός καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στεφανάδης, ο οποίος κέρδισε τις «καρδιές» πολλών Ηπειρωτών ως επιστήμονας πρώτα και ως υποψήφιος στη συνέχεια. Να δούμε πόσο «καρδιακοί» φίλοι θ’ αποδειχτούν οι Ηπειρώτες...

❁ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ...

Μετά τα Αθηναϊκά δημοσιεύματα για παραπομπές πολιτικών προσώπων και υπηρεσιακών παραγόντων για τις υπεξαιρέσεις στα ταμεία του Δήμου, τα οποία δημοσιεύματα χρεώνονται στον γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα, ο ίδιος ο Ντάσκας εμφανίστηκε στα Γιάννινα συνοδεύοντας τον καθηγητή Στεφανάδη. Εκεί λοιπόν και στο προλόγισμα που έκανε στη σύναξη που έγινε, ο κ. Ντάσκας μου είπαν ότι αναφέρθηκε εκ νέου στα όσα είχε αποκαλύψει και κυρίως στην γνωριμία του με τον Φ. Φίλιο πριν από κάμποσα χρόνια. Περισσότερα δεν γνωρίζω να σας πω, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει αν αυτή τη γνωριμία την επικαλέστηκε για καλό ή για κακό ο κ. Ντάσκας, ο οποίος κατάγεται από τα ορεινά της Άρτας...

■ ΔΕΝ ΗΤΑΝ... ΜΟΥΦΑ!

Όσον αφορά την είδηση για τις παραπομπές εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, τελικά δεν ήταν... μούφα όπως θέλησαν να το παρουσιάσουν οι «ενδιαφερόμενοι». Υπήρχε καπνός κι απλά άναψε η φωτιά, με τον κ. Φίλιο να επιβεβαιώνει ότι τα πράγματα οδηγούνται σε τακτική ανάκριση, αφού η προανάκριση έδειξε ενόχους!

❖ ΟΙ ΑΜΥΑΛΟΙ...

Καλό είναι λοιπόν να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό κάποιοι «κουφιοκεφαλάκηδες», που σε ότι ακούγεται ή γράφεται γίνονται αφοριστικοί για να γίνουν στη συνέχεια αναδιπλωτικοί!

❁ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ;

Κάποιοι συνάδελφοι δεν κατάλαβαν τι εννοεί ο Ν. Γκόντας ότι επί δικής του θητείας τα Γιάννινα βραβεύτηκαν ως «χρυσός προορισμός». Δεν το συνδέει αυτό με το αν λειτουργεί η PHILOXENIA, αλλά με την ίδια την επιλογή που γινόταν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, που απλά ανακοινώνονταν στην τουριστική έκθεση της Θεσσαλονίκης και εκεί γινόταν η βράβευση.

■ Η ΠΕΝΙΑ...

Όμως η μη λειτουργία της PHILOXENIAS είναι η αιτία της τουριστικής πενίας στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια, που κάποιοι ρίχνουν δίχτυα στους Τούρκους και στους Ισραηλινούς, οι οποίοι θα... κατέκλυζαν τα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα! Ας μη τρελαθούμε εντελώς, μέρες πούναι κι έχουμε κι εκλογές την Κυριακή, σύντροφε!



Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.