ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ!
Υπάρχουν κάποια πράγματα ακαταλαβίστικα που μας συμβαίνουν πολύ συχνά και που χρήζουν ψυχικής ανάλυσης. Από τη μια πλευρά κλαίμε και οδυρόμεθα για παγιδευμένα αρκουδάκια και αγριογουρουνάκια από ασυνείδητους πολίτες και την ίδια στιγμή γίνονται εκκλήσεις από καλλιεργητές για την εξόντωσή τους επειδή καταστρέφουν τις καλλιέργειες και τα κοπάδια. Μάλιστα οι αρκούδες σουλατσάρουν και στα χωριά μέρα μεσημέρι όπως έγινε και στο Μέτσοβο!

ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ
Ας αποφασίσουμε τελικά με ποιον είμαστε για να μην υπάρχει σύγχυση. Είμαστε φιλόζωοι ή με την χλωρίδα. Το να δείχνουμε ευαισθησίες για τα καϋμένα τα αρκουδάκια και τα γουρουνάκια κι από σήμερα να γίνεται νόμιμος πόλεμος των κυνηγών για την εξολόθρευσή τους, μάλλον υποκριτές είμαστε όσον αφορά τις φιλοζωίκές μας ευαισθησίες.

❁ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Χωρίς χειρουργό γιατρό θα μείνει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας μέχρι το τέλος του μηνός με αποτέλεσμα σ’ ένα ακόμη τομέα το πολύπαθο αυτό Νοσοκομείο να μη μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Την καταγγελία έκαναν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν βγει στους δρόμους ζητώντας την αποκατάσταση της τάξης.

■ Η ΚΑΛΗΨΗ
Από την πλευρά του το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα καλυφθεί το κενό με άλλους γιατρούς της ίδιας ή άλλων ειδικοτήτων κι αυτό είναι θέμα χρόνου κι αφού ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά. Ποια είναι τα διαδικαστικά που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια αυτό το Νοσοκομείο δεν μας τα αναφέρει κανείς!

❖ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ!
Δυστυχώς μια ακόμη νοσηλευτική μονάδα έχει αφεθεί στην τύχη της εδώ και πολλά χρόνια. Οι ελλείψεις ήταν το μόνιμο πρόβλημα αυτού του Νοσοκομείου που εγώ δεν θυμάμαι να λειτούργησε μια φορά σε πλήρη σύνθεση. Έχουν χαθεί ζωές και έχουν γίνει μεγάλα ιατρικά λάθη από την... αλαλουμοκατάσταση που επικρατεί σ’ αυτό το Νοσοκομείο, το οποίο ούτε το κλείνουν ούτε το στελεχώνουν για να λειτουργήσει κανονικά.

❁ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ!
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού, όπου οι δυνατότητες αντιμετώπισης έστω και απλών περιστατικών είναι δύσκολη. Λίγο έλειψε να στοιχίσει ζωή κατοίκου της περιοχής από αδυναμία αντιμετώπισης περιστατικού που η διάγνωση έδειξε απλό τραυματισμό ενώ επρόκειτο περί θρόμβωσης του πνεύμονος όπως διαπιστώθηκε από το Νοσοκομείο της Άρτας που διεκομίσθη ο ασθενής.

■ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ...
Μιλάμε για ένα γενικό μπάχαλο στο χώρο της Υγείας που ξέραμε ότι έχουμε υγεία επειδή το διαλαλούσε από το πρωί μέχρι το βράδυ στα ΜΜΕ ο γνωστός Άδωνις, τον οποίο αναγκάστηκε ν’ αποσύρει ο Πρωθυπουργός μαζί με όλη την υπόλοιπη ομάδα (Μπέζα, Μακρή), αξιοποιώντας σε θέση υπουργική τον Α. Μπέζα μόνο. Το μαγκάλι με τα αναμμένα κάρβουνα τώρα το έχει παραδώσει στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος τουλάχιστον δεν αρλουμπολογεί ασυστόλως διότι τα γεγονότα των ξεπερνούν σε πολλές των περιπτώσεων.

❖ ΤΟ ΦΡΕΝΟ!
Φρένο στις σπατάλες των διαγνωστικών εξετάσεων πάει να βάλει ο ΕΟΠΥΥ. Φρένο ναι, όχι όμως στο καθόλου εξετάσεις που σκέφτεται να πάει το Υπουργείο για να συμμαζέψει τα οικονομικά που για πολλά χρόνια ήταν η πηγή πλουτισμού των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας. Αυτό το συμμάζεμα θα το πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς αν θέλουν να βρουν την υγειά τους. σκάσε και πλήρωνε, ένα πράμα.

❁ ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ!
Μαύρα μάτια έχει κάνει ο Στ. Καλογιάννης να δει τον Υπουργό Χαρδούβελη να του... σπικάρει δυο λόγια για τις αντικειμενικές αξίες στο Νομό Ιωαννίνων. Πρώτα ήθελε να δει τον Στουρνάρα και τώρα ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Τζίφος και στις δύο περιπτώσεις. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά πέντε φορές κατέθεσε ερώτηση ο Βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην Υπουργός και τις πέντε φορές κρύφτηκαν οι τσάροι της οικονομίας, διότι είχαν σοβαρές απασχολήσεις. Τι σοβαρές; Αλλά να λέμε τώρα ότι κάτι σοβαρό κάνουν όπως την επιβολή του ΕΝΦΙΑ που και οι δύο Υπουργοί του έβγαλαν τα μάτια.

■ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ...
Είδε και αποείδε ο Στ. Καλογιάννης ότι δεν τον λογαριάζουν και τους τραβάει μια διαμαρτυρία στον Πρόεδρο της Βουλής, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις των Υπουργών. «Δεν θέλω να ενημερώσουν εμένα αλλά τους πολίτες που τρέχουν και δεν σώνουν», λέει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής, ο οποίος φαίνεται να... τα έχει πάρει στο κρανίο με την απαξίωση των Υπουργών να δώσουν εξηγήσεις. Όταν θα ψάχνουν τον λαό οι Στουρναραίοι και οι Χαρδουβελαίοι θα γίνεται εκείνος άφαντος... Αλλά τι τους νοιάζει. Έτσι κι αλλιώς διορισμένοι Υπουργοί είναι και τον λαό τον γράφουν στα από «τέτοια» τους.

❖ ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ!
Σε νέο Χριστόδουλο εξελίσσεται ο Μητροπολίτης Μάξιμος που δεν περιμένει τους πιστούς στην εκκλησία μόνο, αλλά ο ίδιος πηγαίνει στους χώρους όπου συχνάζουν εκείνοι. Ακόμη και σε καφετέριες κάνει εμφανίσεις συζητώντας με νέους που κάποιοι από εκείνους είναι σε αναζητήσεις γενικώς. Την Δευτέρα στις 6 μ.μ. ο Μάξιμος θα «αγιάσει» τη νέα διοίκηση της ΕΠΣΗΠ, κάτι που γίνεται για πρώτη ίσως φορά και το πιο σπουδαίο είναι ότι μ’ αυτή του την κίνηση ο Δεσπότης δείχνει το ενδιαφέρον προσέγγισης των νέων που ασχολούνται με το πιο δημοφιλές σπορ που είναι το ποδόσφαιρο. Νέα ήθη και νέοι καιροί από την νέα διοίκηση της ΕΠΣΗΠ.

❁ ΛΟΥΜΠΑΓΚΟ!
Έπρεπε να δηλώσει ασθένεια από λουμπάγκο ο Πρωθυπουργός για να ξεκουραστεί για λίγες μέρες στην πατρίδα του στο Ναύπλιο. Αυτή η ασθένεια τον κράτησε μακριά από τον εκκλησιασμό την ημέρα της Παναγίας στην οποία σχεδόν κάθε χρόνο έδινε παρουσία. Καλά αυτός ασθένησε, οι άλλοι οι Υπουργοί του πού χάθηκαν αυτές τις μέρες και δεν τους είδαμε στις εκκλησίες. Προφανώς κτυπούσαν «όρθρους» σε παραλίες και εσπερινούς σε πολιτιστικά κέντρα τύπου Βαγγέλη Γιαννόπουλου...

■ Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ...
Δεν φτάνει το λουμπάγκο του Α. Σαμαρά τώρα έχει και τον πονοκέφαλο για το τι θα προκύψει από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη Σερρών! Ένας πονοκέφαλος που θα γίνει πιο γλυκός αν τελικά κάτι σπουδαίο προκύψει από τα ευρύματα και που θα εξαλειφθεί εντελώς αν έχουν να κάνουν με οικογένεια Μ. Αλεξάνδρου. Προς το παρόν το μεγάλο ζόρι το τραβούν οι Σκοπιανοί που παρακαλούν τον θεό τους γονατιστοί μην τους προκύψει κανένας τάφος Μ. Αλεξάνδρου και πάνε να πνιγούν όλοι τους.

❖ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ!
«Τι λες βρε παιδί μου! Δεν το ήξερα! Αν μου το είχες πει πιο νωρίς θα σε είχα υπ’ όψιν μου. Τώρα έδωσα το λόγο μου αλλού και δεν μπορώ να τον πάρω πίσω»... Αυτά είναι τα λόγια πολιτικών, στους οποίους προσφεύγουν πολίτες ζητώντας την στήριξή τους. Όταν έλθει η ώρα της εκλογής κάτι τέτοιο σκέφτονται και οι πολίτες και όταν τους πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα τους έρχεται αχαμνά και κυρίως όταν μένουν στα αζήτητα.

❁ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ
Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό κάποιων πολιτικών σαν αυτούς που περιγράφω παραπάνω, που δεν έχουν αφήσει συνταξιούχο που να μην τον αξιοποιούν σε καίριες θέσεις επειδή πιστεύουν ότι έχουν στο τσεπάκι τους ψηφαλάκια. Όταν τους το υπενθυμίζει κανείς και πολλές φορές κάπως άγαρμπα τότε επιστρατεύουν χίλιες δυο παπαριές για να σε πείσουν του τύπου «άσε καϋμένε, δεν είναι για σένα αυτά, που αξίζεις για πολύ ανώτερα πράγματα». Μου τα εκμυστηρεύτηκε φίλος που έπεσε θύμα πολιτικής μπαμπεσιάς. Ας πρόσεχε!

■ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Τέτοια σφάλματα δεν κάνει το ΠΑΣΟΚ που τα δικά του παιδιά τα έχει σε προτεραιότητα. Τρανταχτό πρόσφατο παράδειγμα ο διορισμός του εξ Άρτης ορμώμενου πρώην Βουλευτή Τσιρώνη στη θέση του Γεν. Γραμματέα δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κατόπιν ενεργειών του Α. Λοβέρδου. Εις άλλα με υγείαν, λέμε εμείς...

❖ «ΧΑΝΟΜΑΙ»!
Με αυτά κλείνω για σήμερα τη στήλη και «χάνομαι» για καμιά δεκαπενταριά μέρες. Πάω να γεμίσω μπαταρίες και να επιστρέψω το φθινόπωρο δριμύτερος, αφού τότε θα έχουμε εξαποστείλει και τους δυνάστες μας τους Τροϊκανούς και η οικονομία μας θα έχει ανακάμψει. Θα ρίξω και μια επίσκεψη στη ΔΕΘ, όπου ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει ελαφρύνσεις βαρών πάντα με το βλέμμα σε εθνικές εκλογές εν όψει και της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Γεια χαραντάν αδέλφια...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.