ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ...
Μια νέα εποχή εγκαινιάζει ο Μάξιμος για τα εκκλησιαστικά ειωθώτα της περιοχής. Κατάφερε για πρώτη φορά ν’ ανοίξει στον κλήρο την Μονή Φιλανθρωπινών συγκεντρώνοντας συγχρόνως και τους κληρικούς του Νομού, στους οποίους παρέδωσε «μαθήματα» εκκλησιαστικού και «λαϊκού» περιεχομένου. Πράγματα πρωτοφανή για τα εκκλησιαστικά δεδομένα της περιοχής που τα τελευταία χρόνια της ανημπόριας του Θεόκλητου η Μητρόπολη πετούσε με... αυτόματο πιλότο!

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ...
Στην ίδια σύναξη παρέστη ο ανθυποψήφιος για τη θέση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Δημήτριος Αργυρός, ο οποίος έδωσε το δικό του στίγμα όσον αφορά τα εκκλησιαστικά ζητήματα προκαλώντας την θετική εντύπωση, που σημαίνει ότι καθόλου τυχαία δεν ήταν η διεκδίκηση του Μητροπολιτικού δεσποτικού θρόνου. Όμως η «μαγκιά» ήταν του Μαξίμου που έδωσε βήμα στον Δημήτριο υπολογίζοντας στις ικανότητές του. Στην σύμπραξή του θα υπολογίζει εξάλλου για να βγει η Μητρόπολη από το τέλμα και τα αδιέξοδα...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!..
Μετά το άνοιγμα της Ι.Μ. Φιλανθρωπινών στους κληρικούς, ελπίζουμε να ανοίξουν και τα υπόλοιπα μοναστήρια στους λαϊκούς που θα έχουν ένα σοβαρό λόγο να επισκέπτονται αυτό τον ιστορικό και εκκλησιαστικό πλούτο, που ενώ ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια για την αναστήλωσή τους, εν τούτοις παρέμεναν ερμητικά κλειστά για ανεξήγητους λόγους, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να «προσκυνούν» στον χώρο που δολοφονήθηκε ο Αλή - Πασάς, ο οποίος δεν ήταν το σπίτι του, όπως το σερβίρουν κάποιοι Νησιώτες για επαγγελματικούς λόγους!

ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ!..
Λάθος πόρτα χτύπησε για την ανάπτυξη του τουρισμού και του Δήμου του ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων Ι. Σεντελές. Καλά έκανε και επισκέφτηκε τον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος όμως προσπαθεί να αναπτύξει τουριστικά την περιοχή χωρίς να έχει και πολλές οικονομικές δυνατότητες, όπως έχει η Περιφέρεια, της οποίας τρέχει πρόγραμμα τουριστικής προβολής. Επομένως, καλύτερα να κτυπήσει την πόρτα του Αλ. Καχριμάνη, αν θέλει να έχει μια καλύτερη τύχη. Άλλωστε, πού ν’ ανεβαίνουν στα Τζουμέρκα οι Εβραίοι και οι Τούρκοι τουρίστες που μας έχουν... πνίξει από τις επισκέψεις τους!

❁ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ!..
Το στραπάτσο ήταν μεγάλο, αυτό που υπέστη η κυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου ή τούμπαλιν, από το φιάσκο της μετάδοσης των εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ. Όλοι αυτοί οι μεγάλοι επικοινωνιολόγοι έπεσαν στην παγίδα των «μαστόρων» του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι άλλοι από τους πρώην ΠΑΣΟΚους, που σε συνεργασία με το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου έβαλαν στη θέση του απολογούμενου τον Α. Σαμαρά.

■ Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ...
Σήκωσε θέμα δημοκρατικών ελευθεριών ο Τσίπρας για την μη μετάδοση της ομιλίας του στην ΔΕΘ, η οποία τελικά μεταδόθηκε απ’ όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα με «χορηγία» της ΝΕΡΙΤ και την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι Έλληνες από όσους είχαν αρχικά αποφασίσει να την παρακολουθήσουν. Το απαγορευμένο πάντοτε εξάπτει κι εξιτάρει την φαντασία των Ελλήνων, η σκέψη και η λογική είναι εκείνα που περισσεύουν...
❖ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕ!
Ολόκληρη η κυβέρνηση ασχολούνταν επί μία εβδομάδα με το ποιος είχε αποφασίσει για την κάλυψη ή όχι των εκδηλώσεων από την ΝΕΡΙΤ, την οποία έχει φτυσμένη ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλά, έκανε φασαρία για τη φασαρία και τσίμπησε η... ανοιχτομάτισσα κυβέρνηση. Έγινε η κυβέρνηση ο μεγάλος διαφημιστής του Τσίπρα που έδειχνε να το διασκεδάζει, αφού είχε πετύχει το σκοπό του. Μας έβαλε όλους στο τρυπάκι ν’ ακούσουμε τα... θαύματα που θα κάνει, που δεν είναι τίποτα άλλο από μεγαλοπ...ρίες που είθισται να λέγονται κατά την περίοδο της αντιπολίτευσης.

❁ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...
Το γλυκό ήλθε κι έδεσε με την παραίτηση στελεχών της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση Βενιζέλου - Σαμαρά από τον περιβόητο Καψή που είχε αναλάβει τον εξωραϊσμό της ΕΡΤ, που όμως τελικά τον λογαριασμό τον έστειλε στον Α. Σαμαρά που απόλογείται για τις επιλογές ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση.

■ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ...
Οι παραιτήσεις των στελεχών της ΝΕΡΙΤ ήλθαν δύο μέρες πριν την άνοδο των Συριζαίων στη ΔΕΘ για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να κουμπώσουν με τις φήμες που ήθελαν παρεμβάσεις του Α. Σαμαρά στο κόψιμο του Α. Τσίπρα, ο οποίος έσπαγε πλάκα με τους αφελείς, ενώ είναι γνωστό ότι η ΝΕΡΙΤ θα είναι η πρώτη που θα δολοφονηθεί αν ανέβει στην εξουσία ο Αλέξης...

❁ ΑΠΟ ΠΙΣΩ...
Μια βδομάδα πριν και μια βδομάδα μετά η Κυβέρνηση εξακολουθεί να ασχολείται με τον Αλ. Τσίπρα τρέχοντας από πίσω του. Μέσα σε τρεις μέρες το οικονομικό επιτελείο κατάφερε να αποτιμήσει τις τζάμπα μαγκιές του Αλέξη στη ΔΕΘ και να τις ανεβάσει, κρατηθείτε, στα 27 δισ. ευρώ, αλλάζοντας την πρώτη εκτίμηση που ήταν 17 δισ. ευρώ! Οι ίδιοι οικονομικοί εγκέφαλοι εδώ και δύο μήνες δεν μπορούν να ξεμπλέξουν τον ΕΝΦΙΑ, που κινδυνεύει να ξεπεράσει τον τάφο της Αμφίπολης. Αυτός που θ’ ανοίξει, αν δεν μαζευτούν και δεν περιοριστούν στα καθ’ υμάς.

■ ΒΙΟΙ... ΑΓΙΩΝ!
Στο Άγιο Όρος ο Σαμαράς, στο Βατικανό ο Τσίπρας! Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ο Θεός χρειάζεται περισσότερο από κάθε φορά. Ο λαός πεσμένος στα γόνατα όχι προσευχόμενος αλλά χτυπημένος από τη δυστυχία και από την ανέχεια και όπου νάναι θα ξαπλώσει για τα καλά!

❖ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑ...
Σιγά - σιγά ο Αλέξης ανοίγει την βεντάλια και από τα 15μελή που είχε συνηθίσει να εξουσιάζει και στη συνέχεια από τα μοντέλα της Αργεντινής που ζήλευε, έκανε δεξιά στροφή 180° και άρχισε τις κακές παρέες της Δύσης και μετά το χειροφίλημα του Πάπα, δεν θ’ αργήσει να έλθει το χειροφίλημα της Άγγελας Μέρκελ, αλλιώς ευλογίες... γιοκ! Να σημειωθεί ότι οι Αγιορείτες θεωρούν τον μεγαλύτερο εχθρό της Ορθοδοξίας τον Πάπα, οπότε η επίσκεψη Αλέξη στο Αγ. Όρος πάει στράφι...

❁ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ...
Τέσσερις μονάδες φαίνεται σε δημοσκόπηση να έχει χάσει η Ν.Δ. από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου και δύο μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ! Καταλαβαίνουμε την απώλεια δυνάμεων της Ν.Δ. που κυβερνά την χώρα και φτιάχνει ΕΝΦΙΑδες. Ο Τσίπρας όμως που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες γιατί δεν φορτώνει; Με τέτοια ποσοστά πώς ζητά εκλογές για να κάνει κυβέρνηση με ποιούς άραγε; Με τους ΑΝΕΛ που μπαίνουν δεν μπαίνουν στη Βουλή ή με την Χ.Α. που είναι το τρίτο κόμμα; Με τέτοια ποσοστά ούτε ο Πάπας, ούτε οι παπάδες όλου του κόσμου δεν τον σώζουν τον «αμαρτωλό» Αλέξη.

■ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΒΓΟ!
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση πλέον με την Ιόνια Οδό στην οποία θα μπαίνουμε και θα βγαίνουμε στο Αβγό, αφού το στρατόπεδο δεν παραδίδεται στις πιέσεις όλων των Ηπειρωτών αξιωματούχων. Βρείτε μας άλλο στρατόπεδο, φτιάξτε μας άλλες αποθήκες για το πολεμικό υλικό και αποζημιώστε μας τα οικόπεδα, λέει ο Υφυπουργός Άμυνας Λαμπρόπουλος, συντοπίτης του Πρωθυπουργού. Δεν απαίτησε όμως να κάνουμε δημόσιο χαρακίρι για να υπερηφανεύεται ότι κάτι σπουδαίο έκανε στη ζωή του ως πολιτικός ο κ. Λαμπρόπουλος...

❖ ΚΥΝΙΚΑ...
Δεν πειράζει, παιδιά της Αθήνας. Φτιάξτε την Ιόνια μέχρι το στρατόπεδο μέχρι το τέλος του 2015 κι ας πάμε με τα πόδια εμείς μέχρι εκεί. Το να αραδιάζετε ένα σωρό δικαιολογίες για να καλύψετε την δική σας ανικανότητα και γύμνια δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο για μια περιοχή που δοκιμάζεται και που, ενώ έχει προσφέρει πολλά στο Έθνος, έχει πάρει τόσα λίγα. Όλα τα λεφτά πάνε στην Πελοπόννησο απ’ όπου κατάγεται ο πολύς Λαμπρόπουλος που συμπεριφέρεται τόσο κυνικά.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.