ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ...
Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο φορέα κρατικό ή ιδιωτικό ενδιαφέρθηκε η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» να συνεργαστεί και να στηρίξει το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων με την συνεργασία που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα. Μια πρωτοβουλία που θα ενισχύσει παραπέρα και την κτηνοτροφία στην Ήπειρο, αλλά και την δημιουργία νέων προϊόντων στο χώρο της γαλακτοκομίας.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ...
Λίγοι ήταν εκείνοι που πριν δύο χρόνια πίστευαν ότι η αλλαγή καθεστώτος στη «Δωδώνη» μόνο προς όφελος της ίδιας της βιομηχανίας θα ήταν αλλά και της ίδιας της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο. Ακούστηκαν πολλά, γράφτηκαν πολλά, κινητοποιήσεις επί κινητοποιήσεων, καταγγελίες ένα σωρό από κόμματα, πολιτικούς, δημάρχους κι ένα σωρό άλλους, ενδιαφερόμενους και μη. Όλα σε μια σκοπιμότητα χωρίς τελικά περιεχόμενο. Και ύστερα από δύο χρόνια αποδεικνύεται στην πράξη ότι το δίκιο ήταν με το μέρος της νέας ιδιοκτησίας της «Δωδώνης», η οποία εφαρμόζει όσα είχε υποσχεθεί.

❁ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ...
Δύο εκδηλώσεις, δύο πολιτικοί αρχηγοί, δύο πολιτικά κόμματα, δύο φιλοσοφίες, δύο κόσμοι, ένα το ζητούμενο, η πρόοδος της χώρας, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Από τη μία μεριά ο Α. Σαμαράς γιόρταζε τα 40 χρόνια από την γέννηση της Ν.Δ. και η αναφορά ήταν στον Κων/νο Καραμανλή και στην αντίπερα όχθη ο Α. Τσίπρας σε γιορτή νεολαίας γιόρταζε τον Άρη Βελουχιώτη, τον Νίκο Μπελογιάννη, τον Πέτρουλα και τον Λαμπράκη!

■ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ!..
Όπως σας το γράφω έτσι τα είπε ο Αλέξης στην νεολαία του, που ήταν τόσο... νεολαία ώστε ο μέσος όρος ηλικίας ήταν στα 60-65 χρόνια από αυτό που έδειχνε η ΝΕΡΙΤ που τόσο μισεί ο Αλέξης, η Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ κι άλλοι τέτοιοι «νεολαίοι»...

❖ ΜΑΖΕΜΕΝΟΣ!
Μαζεμένος στις παροχές ο Α. Σαμαράς διότι ό,τι έχει δίνει, «πάρτε διαβόλοι βάγια» ο Αλέξης, που εδώ ισχύει το τζάμπα μάγκας. «Θα δώσουμε όχι μόνο όσα είπαμε στην ΔΕΘ αλλά ακόμη περισσότερα», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο σύντροφος και «συνοδοιπόρος» του Άρη Βελουχιώτη Αλέξης Τσίπρας και πάγωσε το ακροατήριο για τις πελώριες παροχές «που όμως θα γίνουν σε βάθος χρόνου, με πόνο και κόπο», όπως κατέληξε!

❁ ΤΑ... ΘΑΥΜΑΤΑ!
Όσο πιο κοντά φτάνει σ’ ένα ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο απλώνει το χρόνο που θα κάνει τα θαύματα για την ευημερία του λαού! Τώρα το’χει ρίξει στο αντάρτικο με τον Άρη Βελουχιώτη και τον Νίκο Μπελογιάννη που έπνιξαν στο αίμα την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα την γνωστή πηγάδα του Μελιγαλά. Και οι δυο τους «πήγαν» από χέρια αριστερών, ο μεν ένας στην Μεσούντα της Άρτας όταν του έδειξαν τον Ριζοσπάστη που τον αποκήρυσσε το ΚΚΕ και ο άλλος από την «προοδευτική» κυβέρνηση που τον εκτέλεσε μετά το τέλος του Εμφυλίου...

■ ΟΙ ΗΡΩΕΣ!
Προσκλητήριο «ηρώων» έκανε λοιπόν προχθές ο Αλέξης για να τονώσει το ηθικό της ανύπαρκτης νεολαίας, προς τιμήν της οποίας γίνονταν η εκδήλωση. Είχε προηγηθεί η ύψωση του... λαβάρου της επανάστασης του Βουνού στις Κορυσχάδες από την Δούρου που ζωσμένη με τα... φυσεκλίκια μάχεται εναντίον του Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης!

❖ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ...
Έβγαλε πλεόνασμα ο Σαμαράς από το ξεζούμισμα του λαού και άρχισε να το μοιράζει από τις πλατείες και τα Βελλίδεια ο Τσίπρας. Δηλαδή, ο Έλληνας θα συντηρείται από το αίμα του κατά τον Α. Σαμαρά και θα ζει πλουσιοπάροχα με τους Σκουρλέτηδες, Βούτσηδες, Λαφαζάνηδες και τ’ άλλα ανταρτόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ όλων των Συνιστωσών που έχουν δώσει ραντεβού στα... γουναράδικα!

❁ Ο,ΤΙ ΝΑ’ΝΑΙ...
Υπόσχεται ο Αλέξης ό,τι θέλει ν’ ακούσει ο δυστυχής λαός κι όχι ό,τι θα του καλυτερεύσει τη ζωή του. Τα είπε στην ΔΕΘ πριν από είκοσι μέρες και προχθές τα πολλαπλασίασε! Έφτασε σε σημείο να κηρύξει επανάσταση στην Ε.Ε. φέρνοντας στην εξουσία την αριστερά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη...

■ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...
Έφτασε ο αθεόφοβος να βιάζεται να συναντηθεί με την ιστορία με την οποία έχει ραντεβού! Ακόμη κι αυτό το σύνθημα του Αντρέα έκλεψε για να κλέψει τις καρδιές των ΠΑΣΟΚων που τον έχουν κάνει να παραληρεί και να λέει ό,τι του κατέβει. Καλά ο Αλέξης, αλλά αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι που έχουν μεταναστεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προκάνει να συναντηθούν με την ιστορία από το 1981 που την κυνηγούσε ο Αντρέας; Τέτοιο στήσιμο πια!

❖ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»!
Δέστε τώρα το «κλου» των ΣΥΡΙΖΑίων που έχουν λεφτά για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των Ελλήνων εκτός των 30 εργαζομένων στον ραδιοφωνικό τους σταθμό («ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»), που έκαναν 48ωρη απεργία! Είχαν σκοπό να τους πληρώσουν με... κίκια όπως θα κάνουν και με τους υπόλοιπους Έλληνες. «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» προΐσταται ο γνωστός Αρβανίτης, που τον εξεδίωξε η «ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ» από την ΕΡΤ, όπου συμπεριφέρονταν σαν τον γάτο που γ...σε και έσκουζε.

❁ ΕΛΙΩΣΕ Ο ΠΑΓΟΣ!..
Μετά από 22 χρόνια ο πάγος μεταξύ Α. Σαμαρά και Κ. Μητσοτάκη έσπασε με ένα «ευχαριστώ» που ο Πρωθυπουργός είπε στον επίτιμο. Είκοσι δύο χρόνια ήταν αρκετά για ένα «ευχαριστώ» που σήμαινε και αίτημα για άφεση αμαρτιών του Α. Σαμαρά για την ρήξη με την Ν.Δ. που επανέφερε στην εξουσία έναν αδύναμο από πάσης πλευράς Α. Παπανδρέου, που στη συνέχεια έφερε την εποχή Σημίτη των χρηματιστηρίων και του μεγάλου πλιάτσικου το οποίο πληρώνουμε όλοι μαζί τώρα.

■ Η ΠΟΡΤΑ...
Το άλλο «ευχαριστώ» ήταν προς τον Κ. Καραμανλή που του άνοιξε την πόρτα επανόδου στη Ν.Δ., η οποία τον έκανε Πρωθυπουργό. Τέλος, ένα κρυφό «ευχαριστώ» ήταν η πρόσκληση στον Θ. Ρουσόπουλο, ο οποίος είχε μεσολαβήσει στον Κ. Καραμανλή για την επιστροφή του Α. Σαμαρά στη Ν.Δ. και την αξιοποίησή του σε υπουργικό πόστο.
❖ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ...
Όσον αφορά για τον Θ. Ρουσόπουλο που αποδέχτηκε την πρόσκληση και παρέστη στα 40χρονα της Ν.Δ., ήταν γι’ αυτόν μια δικαίωση, αφού η δικαιοσύνη τον απέδωσε λευκό σε ότι αφορά το Βατοπέδι. Δεν έχει σημασία αν δεν έχει και τόσο μεγάλη σχέση με τα 40χρονα της Ν.Δ., αλλά ο ίδιος όταν χρειάστηκε μπήκε στην «φωτιά» με τις πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 και ο Κ. Καραμανλή έγινε πρωθυπουργός για δεύτερη φορά. Ήταν τότε που τα πρωτοπαλίκαρα του Κοντομηνά ανακάλυπταν σκάνδαλα επειδή είχε τολμήσει ο Ρουσόπουλος να μπει στα φορολογικά οικόπεδα του Ομίλου...

❁ ΑΡΓΗΣΑΝ...
Μια βδομάδα πέρασε από την σύλληψη του συνεργάτη του Μαζιώτη κι ακόμη οι Διαμαντόπουλοι του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλουν... φετφά στήριξης του λαϊκού αγωνιστή, που απόκτησε συνήθειες απαλλοτρίωσης περιουσιών και ζωών, αν χρειαστεί.

■ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Αλλαγές στην Αποκεντρωμένη με την κάλυψη τη θέσης της Γενικής Διεύθυνσης. Μετά την αποχώρηση του εκ Κοζάνης κ. Τζάρου, η θέση καλύφθηκε δια χειρών Ευταξά από «αριστερές» δυνάμεις που την πολιορκούσαν επί διμήνου. Κατά τ’ άλλα, η κ. Ευταξά κόπτεται για την... ευταξία της Ν.Δ.!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.