ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!
Στην Κέρκυρα βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τον γιορτασμό του Πολιούχου Αγ. Σπυρίδωνα. Ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου πήγε ο δικός μας Μάξιμος που ήταν κι επιλογή του Ιερώνυμου. Είδατε πώς αλλάζουν κάποια πράγματα;

Η ΔΩΡΕΑ...
Είναι αλήθεια ότι κάποιοι «ενοικιαστές» - χρήστες καταστημάτων των Αγαθοεργών είχαν την «δωρεά» όχι του Κυρίου, αλλά της Μητρόπολης Ιωαννίνων και δεν πλήρωναν ενοίκια! Μάλιστα, το είχαν κάνει καθεστώς κάποιοι «ημέτεροι» με την ανοχή των «υπηρεσιών» της Μητρόπολης, που ενώ έχουν φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας τα Αγαθοεργά, εν τούτοις, κάποιοι είχαν την πολυτέλεια να μην εισπράτουν, όχι λόγω ανέχειας των χρηστών αλλά λόγω άγνοιας των υποχρεώσεων!

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ...
Έχει Γολγοθά να ανέβει ο Μάξιμος με όσα βρήκε και όσα ανακαλύπτει κάθε μέρα που περνάει. Είναι θέμα χρόνου, μαθαίνω, να κάνει αποκαθηλώσεις για να γίνει... Ανάσταση. Το Βασίλειο της Δανιμαρκίας φαίνεται να έμπαζε από παντού, γι’ αυτό έφτασε εκεί όπου έφτασε η κατάσταση και η τύχη των Αγαθοεργών που έφτασαν σε σημείο ζητιανιάς για να λειτουργήσουν.

❁ ΤΑ... ΒΑΡΔΟΥΛΑ!
Διακρίνω μία ανησυχία, μία αστάθεια, μία κιτρινίλα στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ή μήπως είναι η ιδέα μου; Φώναζε περί εκλογών τόσο καιρό και ο Α. Σαμαράς δεν της χάλασε το χατήρι. Της δίνει την δυνατότητα και την ευκαιρία να ξεσκίσει μνημόνια και τα... βάρδουλα της Μέρκελ!

■ Η ΚΑΥΤΗ «ΠΑΤΑΤΑ»...
Νάτη λοιπόν η καυτή πατάτα στα χέρια του Αλέξη για να δούμε πού θα την βάλει. Η πρώτη υποδοχή του ενδεχόμενου κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ έγινε με το Χρηματιστήριο που έκανε βουτιά 13%, κάτι που είχε να γίνει από το 1987, όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι...

❖ ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ!..
Όσο μπορούσε την κράτησε ο Α. Σαμαράς την καυτή πατάτα κι αν έλθουν έτσι τα πράγματα να μην συγκεντρώσει τους 180, τότε να δω πώς θα κυκλοφορούμε όλοι με Γερμανικές πατάτες παραμάσχαλα, όπως τότε, στην Κατοχή με την Γκεστάπο! Να δω εκείνο τον Σκουρλέτη που μέχρι τώρα όλα τα έσφαζε, όλα τα μαχαίρωνε!

❁ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ...
Από το ξέσκισμα του μνημονίου έφτασαν στην διαπραγμάτευσή του και οσονούπω γονατιστοί θα εκλιπαρούν για μία επισκεψούλα στο Βερολίνο. Έχουν αρχίσει να γίνονται ακόμη πιο αγνώριστοι από προχθές απ’ ότι ήταν πριν από κάμποσο καιρό. «Τώρα για πρώτη φορά όλα αυτά τα ζητήματα θα τα δούμε κάτω από το φως της διαπραγμάτευσης...». Το είπε ο σύντροφος Σκουρλέτης που άρχισε να φοβάται μήπως τρελαθεί ο λαός και εμπιστευθεί τον ΣΥΡΙΖΑ!

■ ΟΙ ΦΟΒΟΙ...
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, δύο μεγάλους φόβους έχει ο Τσίπρας. Ο ένας είναι να εκλεγεί Πρόεδρος, οπότε οι εκλογές αναβάλλονται με ό,τι σημαίνει γι’ αυτόν κάτι τέτοιο. Ο άλλος φόβος και μεγαλύτερος είναι να μην εκλεγεί Πρόεδρος, να οδηγηθούμε σ’ εκλογές και να εκλεγεί ο Τσίπρας Πρωθυπουργός! Εκεί θα δείτε τι έχει να γίνει με το σκηνικό που θα δημιουργηθεί, όταν οι Τροϊκανοί θα του ζητούν τα δανεικά...

❖ ΠΡΟΩΡΑ...
Δεν είναι λιγότερος ο φόβος στην Κυβέρνηση, που για τους ίδιους λόγους οδηγήθηκε στην πρόωρη έναρξη διαδικασιών εκλογής Προέδρου με το νου στις πρόωρες εκλογές κι εκεί... ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Απλά η σημερινή Κυβέρνηση είτε παραμείνει για ενάμιση χρόνο ακόμη στην εξουσία, είτε ξαναεκλεγεί (!) θα έχει τον χρόνο να διαχειριστεί τα σημαντικά προβλήματα και τις διαταγές της Τρόικα...

❁ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ...
Να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο από τα σημερινά, είναι η άποψη πολλών Ελλήνων που η δυστυχία τους έχει χτυπήσει κόκκινο και δεν είναι λίγοι. Υπάρχουν όμως και οι χαβαλετζήδες που κάνουν την δική τους κατηγορία και οι οποίοι δυστυχώς μπορεί να κρίνουν την τύχη της χώρας. Αν αυτοί «ξαναχτυπήσουν», τότε καθήστε ν’ απολαύσετε την κατάσταση με τον «ξυλοδαρμό» του Αλέξη από τους Τροϊκανούς και τους ΔΝΤούδες.

■ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΦΩΤΗΣ!
Δεν αναστέλλει προς το παρόν την λειτουργία της ΔΗΜΑΡ ο μπαρμπα-Φώτης Κουβέλης, ούτε ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ομάδα των δέκα βουλευτών που του έχει απομείνει. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε μέχρι χθες. Αύριο έχουν καιρό να το σκεφτούν...

❖ Η «ΝΥΦΗ»...
Μια «νύφη» κάναμε στην Ήπειρο και την θεωρήσαμε «δική» μας όταν είπε ναι στον προϋπολογισμό. Όμως η «νύφη» τόσκασε ύστερα από πολλή σκέψη και για το καλό της χώρας δεν της αρέσει ο Στ. Δήμας που δεν είναι υπερκομματικός! Πιστεύω να το ξανασκεφτεί, αν θέλει να ζήσει Ηπειρώτικο γάμο!
❁ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ!
Ο Ρωμανός τελείωσε τη... νηστεία και αφού «ξομολογήθηκε», είναι έτοιμος να κοινωνήσει και να μετάσχει στις Πανεπιστημιακές τέχνες! Ήταν θέλημα «Θεού», έτσι λέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και νάτον τώρα να κοκορεύεται για νίκη του ο Νικολάκης, ενώ οι πολιτικοί μας μιλούν για νίκη της Δημοκρατίας! Το είπε και η Ζωή που προχθές ήταν υπέρμαχος του βραχιολακίου, ενώ πριν από κάμποσο καιρό έριχνε κεραυνούς στον Αθανασίου για το ίδιο θέμα!

■ Η ΠΛΕΡΙΑ... ΝΙΚΗ!
Όμως, αν θέλουμε να μιλάμε για πλέρια νίκη της Δημοκρατίας, πρέπει να βγουν όλα τα κλεφτρόνια, Αλβανοί, Βούλγαροι, Πακιστανοί, Ρομά, κι όλοι οι εγκληματίες, μηδέ εξαιρουμένων των μελών της 17Ν, που έτσι κι αλλιώς ό,τι έκαναν το έκαναν για το καλό της Δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισονομίας και ισοπολιτείας.

❖ ΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩ!
Ας μείνουν μέσα στις φυλακές όσοι χρωστάνε στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ για να κρατούμε τα προσχήματα και να δικαιολογούμε και την παρουσία δεσμοφυλάκων! Ας μείνουν μέσα κι εκείνοι που χρωστούν κανένα κατοστάρικο στην Εφορία.

❁ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!
Ύστερα από την καθιέρωση της Αλβανικής γλώσσας σαν δεύτερη γλώσσα στη χώρα μας μ’ εντολή Λοβέρδου, πολλά Αλβανάκια που «σπουδάζουν» στα γκιζντάνια θέλουν να βγουν να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια! Επομένως, προμηθευτείτε χιλιάδες βραχιολάκια για την ώρα την κακιά!

■ ΟΙ ΣΧΙΤΖΗΔΕΣ!
«Τα μνημόνια θα τα σκίσουμε μέσα στη Βουλή»! Απειλή ή δέσμευση του περιβόητου Στρατούλη. Σιγά μη σκίσετε και κανένα καλτσόν, σύντοφε Στρατούλη. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε όταν έλθει, αν έλθει, η ώρα της υλοποίησης της δέσμευσης. Εδώ θα είμαστε να περιγράφουμε τις κωλοτούμπες που δεν θα έχουν να μοιάζουν σε τίποτε μ’ αυτές της Κομανέντσι. Ήδη το φέτος είναι αγνώριστο μπροστά στο πέρισυ!

❖ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ...
Κάτι σαν Αλβανικό οικονομικό μοντέλο εποχής Χότζα θα μοιάζει η οικονομία μας που κάποτε από την πλατεία των Ιωαννίνων είχε θαυμάσει ο Αντρέας. «Εμείς θα ζήσουμε με ό,τι θα βγάζουμε...», δεσμεύτηκε προς τους ξένους ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα Ν. Παππάς. Τα ίδια έκαναν και οι Αλβανοί επί 40 χρόνια. Και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να πάρουμε μονομερείς αποφάσεις αλλά θα διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους». Και τα σκισμένα καλτσόν, συγνώμη μνημόνια, του Στρατούλη ποιος θα τα μπαλώσει, σύντροφε;

❁ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ!..
Δικαίωση για τον Ν. Ρωμανό η κυκλοφορία του με βραχιολάκι, μούφα η απεργία πείνας του Μιχελογιαννάκη στο Σύνταγμα. Γελούνε και τα περιστέρια με τα καραγκιοζιλίκια ενός γυρολόγου της πολιτικής! Σ’ αυτόν ταιριάζει ένα βραχιολάκι πολιτικού τσαρλατανισμού και με εντολή Προέδρου Δημοκρατίας να στηθεί ανάλογος ανδριάντας στην Πλατεία Συντάγματος! Έτσι κι αλλιώς, ο Πρόεδρος λίγο πριν την αναχώρησή του από την Προεδρία έχει αρχίσει τα... συγχωροχάρτια!

■ ΟΙ ΟΡΕΞΕΙΣ...
Είχε περίεργες ορέξεις Γιαννιώτισσα εκπαιδευτικός στην Άρτα και από προχθές απολύθηκε για απρεπή συμπεριφορά προς μαθήτριά της που είχε να κάνει με σεξουαλική παρενόχληση. Την καταγγελία έκαναν οι γονείς που «τσίμπησαν» διάλογο μεταξύ δασκάλας - μαθήτριας στο καταραμένο F/B. Η Πολιτεία έκανε αυτό που επέβαλαν οι νόμοι και ορθώς...

❖ ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ!
Με το που «έσκασε» το όνομα του Στ. Δήμα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να δούμε αν κάνει ή δεν κάνει για Πρόεδρος, αυτή τη στιγμή κάποιοι άρχισαν το ξεθάψιμο. Θυμήθηκαν τον «έντονο διάλογο» που είχε με την αείμνηστη Μαρίκα Μητσοτάκη σε ταξίδι τους στη Ρωσία, όταν ήταν Υπουργός του Μητσοτάκη! Κάτι άλλο πιο σοβαρό έχουν να του φορτώσουν;

❁ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ...
Μετά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τώρα η Περιφέρεια ζητά και την παραχώρηση της διοίκησης και της διαχείρισης των υποδομών υγείας, όπως προβλέπει ο νόμος, ο οποίος έπρεπε να εφαρμοστεί από το 2012. Ποιος όμως είναι τρελός να παραχωρήσει αυτή την εξουσία όταν σ’ αυτή επενδύουν και μ’ αυτή σπεκουλάρουν οι πολιτικοί μας; Είναι οι μόνοι διορισμοί σε διοικήσεις που μπορούν να κάνουν για να συντηρήσουν το «κατόπιν ενεργειών μου»!

■ Η ΝΤΟΡΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ...
Στα Γιάννενα την Δευτέρα 15 του μηνός η Ντόρα Μπακογιάννη. Εν μέσω εκλογικών ταραχών οι Νεοδημοκράτες θα γιορτάσουν τα 40χρονα από την ίδρυση της Ν.Δ. από τον Κων/νο Καραμανλή κι αυτή την υπευθύμιση θα κάνει η Ντόρα στις έξι η ώρα το απόγευμα στο «Grand Serai». Ο γιορτασμός θα έχει να κάνει περισσότερο με τον «απλωμένο τραχανά» που έχει η Κυβέρνηση αυτή την ώρα και λιγότερο με την διαδρομή της παράταξης που άρχισε με το 54% του Εθνάρχη το 1974, βρέθηκε στο 47% του Κων/νου Μητσοτάκη, στο 45% του Καραμανλή Β’ και έφτασε στο σημερινό του 22%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2014. Άλλα ήθη, άλλοι καιροί, θα πει κανείς, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν, λέω αν, πάμε σε εκλογές στους επόμενους δύο μήνες, τότε θα δούμε πόσοι καλαμοκαβαλημένοι θα μείνουν με το καλάμι στα χέρια! Την ευθύνη γι’ αυτό πλέον θα έχει ο λαός που αργεί αλλά δεν λησμονεί.

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ...
• Παίζεται η καταγωγή του Τσίπρα αν είναι από τα Τζουμέρκα. Αυτό μου γράφει φίλος της στήλης απαντώντας σε σχόλιο της στήλης. Οι γενήτορες του Αλέξη είναι από Καβάλα, κάτι που το παίζουν και οι Ανατολικομακεδόνες, καταλήγει ο φίλος αναγνώστης, αποκλείοντας την Ήπειρο από απόκτηση δεύτερου πρωθυπουργού μετά τον Κωλέττη!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.