ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Κάποιος πρέπει να νοιαστεί για την λειτουργία του αεροδρομίου Ιωαννίνων που τον μισό σχεδόν χρόνο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης βοηθημάτων προσέγγισης. Σε απόγνωση η οικονομία του Νομού Ιωαννίνων από τις καθημερινές ομίχλες που εμποδίζουν τους επισκέπτες να την επισκεφτούν μέρες που είναι.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
Απομακρύνεται ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της Ιονίας Οδού διότι έγιναν κακοί υπολογισμοί στο στρατόπεδο στην περιοχή Αυγό. Καθυστερεί η ένταξη του άξονα Γιάννενα - Κακαβιά, οριστικοποιείται όμως η λειτουργία διοδίων στο Δροσοχώρι. Όταν είναι να πάρει το κράτος το επισπεύδει, όταν είναι να δώσει το καθυστερεί ή το λησμονεί εντελώς. Μ’ αυτά πότε θ’ ασχοληθούν οι πολιτικοί μας που αναλώνονται στα μού’πες - σού’πα και να περνά ο καιρός. Ποιος θα νοιαστεί για την απομόνωση της Λάκκας Σούλι με την κατάργηση των ΕΛΤΑ;

❁ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
Ζούμε πραγματικά μέρες πολιτικής εξαθλίωσης κι εξευτελισμού. Για να γίνει πρωθυπουργός μια μέρα νωρίτερα ο Αλέξης έχει βάλει λυτούς και δεμένους να τινάξουν κάθε πολιτικό πολιτισμό στον αέρα, τινάζοντας συγχρόνως και την χώρα στον αέρα.

■ ΟΙ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΕΣ...
Από την περασμένη Παρασκευή έπιασαν δουλειά οι μονταζιέρες σε πραγματικό επίπεδο κι άρχισαν το σεργιάνι οι πάσης λογής γελωτοποιοί ρίχνοντας νερό στο μύλο της ανωμαλίας. Γελωτοποιοί οι δύο πρωταγωνιστές Χαϊκάλης - Λαζόπουλος «ηλίθιος» κατά τον καρδιακό φίλο του μεσάζοντα Αποστολόπουλου στην κωμωδία «συνομωσία των ηλιθίων».

❖ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
Δύο «γελωτοποιοί» κι ένας «ηλίθιος» είναι ικανοί να «κυβερνήσουν» για ένα τριήμερο την Ελλάδα! Ο γελωτοποιός στην προκειμένη περίπτωση έγινε συνώνυμο του γελοίου κι έτσι πορευόμαστε στα φετινά Χριστούγεννα που δεν έχουν να κάνουν με τα Χριστούγεννα που γνωρίζαμε.

❁ ΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ!
Ζήσαμε την πιο κακόγουστη και πιο κακοπαιγμένη παράσταση τις προηγούμενες μέρες στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν δύο γελωτοποιοί κι ένας γυρολόγος. Μετέτρεψαν την πολιτική σκηνή σε... Καραγκιόζ μπερντέ, με την Αλεξοπαρέα να το διασκεδάζει με την καρδιά της. Σκηνοθέτης ο Π. Καμμένος που μετά το έργο «η Ξουλίδου κι ο Αλβανός» σκηνοθέτησε το έργο «πώς με 5.000 κερδίζεις 2-3 εκατομμύρια»...

■ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΑΝ!
Χαϊκάλης παρακολουθούσε Αποστολόπουλο και τούμπαλιν. Έκλεψαν την παράσταση από τις αρχές ασφαλείας που δεν πρόκανε να κάνει εκείνη τις παρακολουθήσεις! Ιστορίες για αγρίους κυριολεκτικά που όμως σου καίνε τον εγκέφαλο αν δεν έχεις μάθει να αντιστέκεσαι.

❖ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
Τα γεγονότα γνωστά και δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε περισσότερο. Ποιος εξυπηρετείται απ’ όλη αυτή την συνωμοσία! Ο μόνος που δεν εξυπηρετείται είναι ο Καμμένος ο οποίος κάνει ό,τι είναι δυνατόν να εξευτελίσει όλους όσους τον στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές! Έχει εξασφαλίσει την μη επανεκλογή του και εδώ θα είμαστε να ζήσουμε τον πολιτικό του θάνατο, παρασύροντας και τους βουλευτές που τον ακολουθούν ως πρόβατα επί σφαγήν.

❁ Ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ
Το διάγγελμα του Α. Σαμαρά έβαλε σε άλλη διάσταση τα πράγματα αφοπλίζοντας όλους εκείνους που μιλούν για άκαμπτη στάση του. Με το άνοιγμα που έκανε προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις αφαιρεί κάθε δικαιολογία από κάθε πτέρυγα της Βουλής την άρνηση στην συναίνεση την οποία επικαλούνται όλο αυτόν τον καιρό. Το πρόβλημα είναι των αρνητών και το κρίμα στο λαιμό τους για ό,τι συμβεί στο εξής.
■ ΟΙ ΒΙΑΣΤΙΚΟΙ
Βιάζονταν το 2009 και ο Γιωργάκης να γίνει πρωθυπουργός, του ακούμπισε τα κάρβουνα στη χούφτα ο Καραμανλής και έκτοτε τον κυνηγούν και τον πετροβολούν σαν το λυσασμένο σκυλί.

❖ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ;
Και να βιάζεται ο Αλέξης ας πάει και το παλιάμπελο! Να βιάζεται η Γιαταγάνα, πρώην εισαγγελέας, αλοίμονο σ’ όσους πέρασαν από τα αριστερά χεράκια της, να βιάζεται επαναλαμβάνω να αλλάξει η Κυβέρνηση για ακαταλαβίστικους λόγους. Αυτό το πράγμα που γυροβολιάζει τα κανάλια αρλουμπολογώντας και τρελαίνοντας τους δημοσιογράφους με τις καταθέσεις της και με τις κωλοτούμπες της!

❁ ΤΟ... ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ
Απ’ όλο αυτό το τουρλουμπούκι με Καμμένους, Χαϊκάληδες, Αποστολόπουλους, Λαζόπουλους, Γιαταγάνες κρατούμε το νέο πρόσωπο που βγήκε επί σκηνής. Μιλάμε για την κ. Τζούλη σύζυγο Καμμένου και συνήγορο του Χαϊκάλη. Από τον Παρακάλαμο η καταγωγή, μάλλον την Σιταριά, έκανε ντεμπούτο και ροδάνι η γλώσσα της υπέρ του Χα(λ)ϊκάλη που πότε ήταν επενδυτής, πότε δωροδοκούμενος, πότε ηθοποιός, πότε τοκογλύφος, πότε δανειστής, πότε ντέντεκτιβ και ελάχιστα πολιτικός, πατριώτης και σοβαρός.

■ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ!
Όλα τα στάδια τα πέρασε ο κ. Χαϊκάλης ο οποίος δεν θυμόνταν γιατί είχε δανείσει τον Αποστολόπουλο 5.000 για ποιο λόγο έπαιρνε τόκο 10% το μήνα και το κυριότερο ενώ ήταν ψωμοπεινάλες και οι δυο συναλλασσόμενοι έκαναν λόγο και για εκατομμύρια ευρώ!

❖ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...
Προσέξτε τώρα! Όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν της οικογένειας των ΑΝΕΛ. Πατέρας Καμμένος, Παν. Καμμένος, Τζούλη Καμμένου σύζυγος Παναγιώτη ως συνήγορος, Αποστολόπουλος ΑΝΕΛ, Γιαταγάνα που είπε - ξείπε ήταν ΑΝΕΛ, Παύλος Σαράκης συνήγορος Αποστολόπουλου πρώην υποψήφιος βουλευτής ΑΝΕΛ τον Μάιο του 2012! Όλοι λοιπόν μια οικογένεια και σε κόντρα ρόλο συγγενή ο Λάκης η «μονταζιέρα»!..

❁ ΣΤΟ ΡΑΦΙ...
Δεν βρήκε στοιχεία χρηματισμού ο Εισαγγελέας κι έβαλε την υπόθεση στο ράφι. Ξεσηκωμός από το στρατόπεδο των Καμμένων ΑΝΕΛ. Δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν δυο νομικούλια που η ντεντεκτίβικη τακτική δεν στοιχειοθετεί αδίκημα παρά μόνο το αδίκημα γνωστοποίησης προσωπικών δεδομένων.

■ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Σας γράφω τα παραπάνω από προσωπική εμπειρία όταν επί 5 χρόνια ταλαιπωρήθηκα στις δικαστικές αίθουσες του μεγάρου Ιωαννίνων, ενώ πέρασα όλους τους βαθμούς της δικαιοσύνης μέχρι τον Άρειο Πάγο για να δικαιωθώ τελικά από το Εφετείο Ιωαννίνων.

❖ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ...
Είχα στην κατοχή μου ακουστικό και τηλεοπτικό υλικό που αποδείκνυε τον λόγο της αντιπαλότητας με κληρικό της περιοχής και μάλιστα το υλικό ήταν καταγεγραμμένο από δημόσιες αναφορές, που είχαν να κάνουν με εκκλησιαστικό κήρυγμα καθώς και δημόσια τηλεοπτική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου. Εν τούτοις τα δικαστήρια αρνούνταν να παραλάβουν το υλικό διότι ακούσατε - ακούσατε δεν αποτελούσε αποδεικτικό υλικό. Αποτέλεσμα να τιμωρούμαι εγώ επειδή ήμουν ο κακός δημοσιογράφος και να δικαιώνεται η άλλη πλευρά που αρνούνταν όσα δημόσια και από άμβωνος είχε πει. Τελικά υπήρξαν Δικαστές έμπειροι που απάλλαξαν από την κατηγορία τον υπογράφοντα και τον «Πρ. Λόγο» διότι για τα όσα είχαμε κατηγορηθεί ήταν ανυπόστατα και ότι ο δημοσιογράφος έκανε αυτό που επέβαλε το καθήκον του.

❁ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ
Με τα όσα γελοία έγιναν στην υπόθεση Καμμένου - Χα(λ)ϊκάλη - Αποστολόπουλου, να δείτε που στο τέλος ο παρ’ ολίγον πλούσιος Παυλάκης θα βρεθεί κατηγορούμενος είτε για καταγραφή προσωπικών δεδομένων, είτε για τοκογλυφία, είτε για πόθεν έσχες, είτε για χρηματιστηριακές συναλλαγές. Και δεν θα είναι βουλευτής ο έρμος όταν θα εκδικάζονται οι υποθέσεις του διότι όχι μόνο δεν πρόκειται να ξαναδεί Βουλή ποτέ των ποτών, αλλά ούτε θεατή σε θέατρο θα ξαναματαδεί. Έτσι κι αλλιώς θα γελάει ο κόσμος με τα καμώματά του όταν θα θυμάται την «συνωμοσία των ηλιθίων» όπως τον κάρφωσε ο πρώην ΑΝΕΛίτης Τόμπρας! Όνομα κι αυτό σε τέτοιους καιρούς που θυμίζουν έναν άλλο Τόμπρα του ΟΤΕ που παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα επί μακαρίτη Ανδρέα γράφοντας ιστορία.

■ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ
Άγιες μέρες που είναι φτάνει το δηλητήριο που πίνει ο λαός και δεν χρειάζεται άλλο. Αντί να μαζέψουμε τα συντρίμια μας ο καθένας και να δει πώς θα πορευτεί, έχουμε μπει όλοι στο τρυπάκι να παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου και μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με πρωταγωνιστές πολιτικούς και πραγματικούς γελωτοποιούς.

❖ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ
Όταν έχεις προβλήματα επιβίωσης είναι πολυτέλεια να δηλητηριάζεσαι με τα καμώματα εθνοπατέρων και εθνομητέρων που τους αφορά το φαγοπότι και το τομάρι τους. Κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί για τους μη έχοντες που τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα. Γι’ αυτούς κάποιο κράτος δικαίου πρέπει να νοιαστεί κι όχι  ν’ αναλώνεται στην αλληλοεξόντωση μέσω δολοπλοκιών και ίντρικας.

❁ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
Και το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει αυτές τις μέρες η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» με τις κοινωνικές δράσεις που οργανώνει για πρώτη φορά στην πόλη μας. Με δική της πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Δήμο βρήκε έναν δικό της τρόπο να βοηθήσει τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» και του «Χαμόγελου του Παιδιού» κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει από το καθεστώς που επικρατούσε στο παρελθόν.

■ ΜΙΑ ΕΥΧΗ...
Με μια ευχή στο τσουβάλι του Αϊ-Βασίλη στο χριστουγεννιάτικο δέντρο (πραγματικό) τα φωτάκια του οποίου θ’ ανάψουν σήμερα στις 6 το απόγευμα θα εξασφαλίζεται ένα ζεστό ποτήρι γάλα στα παιδιά! Όλοι μπορούμε να το κάνουμε και πρέπει να το κάνουμε αν θέλουμε να πούμε πως αυτά τα Χριστούγεννα κάναμε κάτι και για τ’ άλλα τα παιδιά που δεν είναι τόσο προνομιούχα όσο τα δικά μας. Στερούνται ακόμη κι ένα ποτήρι γάλα.

❖ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Αυτή λοιπόν η πρωτοβουλία της «Δωδώνης» δείχνει πως υπάρχει και το άλλο πρόσωπο το κοινωνικό κι όχι μόνο το επιχειρηματικό και το εμπορικό στο οποίο εδώ και δύο χρόνια δίνουν εξετάσεις και τα έχουν καταφέρει με το παραπάνω. Άλλες εποχές επί άλλων «καθεστώτων» τα χριστουγεννιάτικα δώρα κι όχι μόνο, τα γεύονταν οι φτωχούληδες του Κωλωνακίου και των Βορείων προαστίων διότι οι διοικούντες την συνεταιριστική εταιρία είχαν από κει την καταγωγή τους ή από κει διορίζονταν. Αυτά για να μην ξεχνούμε τι γίνονταν προτού περάσει στο σημερινό καθεστώς το οποίο τόσο πολύ πολεμήθηκε απ’ όσους έβλεπαν την «Δωδώνη» ως καλοάρμεχτη αγελάδα από την οποία «βύζαινε» το κράτος των Αθηνών.

Η ΣΦΑΓΗ...
• Είτε βγει είτε όχι Πρόεδρος Δημοκρατίας οι εθνικές εκλογές δεν θ’ αργήσουν να έλθουν. Εκεί θα γίνει η σφαγή των αμνών κι όποιος σωθεί σώθηκε. Τα επιτελεία των κομμάτων ετοιμάζουν τα πουλέν τους που θα ρίξουν στην εκλογική μάχη που θα είναι σκληρή μέχρι εξόντωσης. Η επόμενη Βουλή δεν πρέπει να έχει Χα(λ)ϊκάληδες, Καμμένους, ψεκασμένους κι άλλους τινες τυχοδιώκτες που είδαν την πολιτική σαν βιοποριστικό επάγγελμα ή σαν τζόγο.

❁ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Με αυτά και με όλα όσα θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου ή στο τέλος του Γενάρη ας πορευτούμε κι αυτά τα Χριστούγεννα Χριστιανικά και Ειρηνικά. Χρόνια Πολλά σε όλους!..

 

Ο τολμηρός
Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.