ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η... ΒΑΒΕΛ!
Με... Βαβέλ έμοιαζε η νέα Κυβέρνηση την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη. Οι νέοι υπουργοί ξέμπαρκα και χωρίς άδεια άνωθεν μοίραζαν... πέτσινες επιταγές ξεχνώντας ότι τώρα δεν βρίσκονται στην αντιπολίτευση αλλά έχουν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και αναμένεται η εξόφλησή τους.

ΤΑ ΔΟΣΙΜΑΤΑ...
Άρχισαν τα δοσίματα που ξεκινούσαν από την κατάργηση του ενός ευρώ στις συνταγές και των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και κατέληγαν στις επαναπροσλήψεις των απολυμένων και στις επανακρατικοποιήσεις αεροδρομίων, λιμανιών, ΟΠΑΠ και τις καταργήσεις των θρησκευτικών στα σχολεία. Πάρτε διαβόλοι βάγια, ένα πράγμα κι αυτό στα λόγια...

Ο «ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΣ»...
Τ’ «ακούει» αυτά το Χρηματιστήριο και τραβάει μια βουτιά που τους έδωσε να καταλάβουν! Ιδιαίτερα οι τράπεζες οι συστημικές έπαθαν της ψυχής τους τον τάραχο και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Έτρεχε να τα μαζέψει και να τους μαζέψει ο «παιδονόμος» Γ. Δραγασάκης, αλλά πού να ακούσει αυτό το παρακολούθημα η αγορά! Παρακολούθημα κι αφήγημα είναι οι νέες λέξεις που λανσάρονται εδώ και καιρό στη φυλή των Συριζαίων...

ΤΑ ΖΟΡΙΚΑ...
Απλά οι σημερινοί κυβερνώντες αρχίζουν να λούζονται εκείνα που μαγείρευαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Από πολύ νωρίς στα ζόρικα κι ό,τι κάτσει από δω και πέρα. Τα περί ζουρνάδων και χορών θα ισχύσουν αλλά δεν ξέρουμε από ποια πλευρά και με ποια σειρά!

❁ 40 ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ!..
Καλωσορίζουμε το νέο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα των 40 νοματαίων! Το υποσχέθηκε προεκλογικά και άρχισε να τιμά και να κρατά το λόγο του ο Αλέξης. Ούτε 39, ούτε 41. Ακριβώς 40, όπως τα «σαράντα παλικάρια από τη Λεβαδειά», οι «σαράντα κλέφτες», τα «σαράντα του μακαρίτη», οι «σαράντα βουρδουλιές» και πολλά άλλα...

■ Η ΤΙΜΗ!
Η Ήπειρος ευγνωμονούσα απευθύνει δημόσιες ευχαριστίες προς τον Ηπειρώτη Αλέξη Τσίπρα για την ιδιαίτερη τιμή υπουργοποίησης των Ηπειρωτών που μπήκαν στη Βουλή! Του είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γ. Οικονόμου να έλθει ν’ απελευθερώσει την Ήπειρο μια φορά ακόμη μετά το 1912-13 κι εκείνος το πήρε στα σοβαρά. Την απελευθέρωσε από υπουργούς και υφυπουργούς με το παραπάνω.

❖ ΟΙ ΡΙΖΕΣ...
Κάποιοι ψάχνουν τις Ηπειρώτικες ρίζες κάποιων υπουργών για να δικαιολογήσουν την εκτίμηση που έχει η νέα Κυβέρνηση στην Ήπειρο. Ψάχνουν τις ρίζες του Τσακαλώτου στην Πρέβεζα όσον αφορά την καταγωγή όχι όμως και την οικογενειακή, διότι εκεί καίγεται η αριστερά. Ο Θρασύβουλος Τσακαλώτος ήταν ο πρωτεργάτης της συντριβής των κομμουνιστών σε Γράμμο - Βίτσι τον Αύγουστο του 1949. Ο στρατηγός λοιπόν Τσακαλώτος ήταν ο αδελφός του πατέρα του σημερινού υπουργού, ο οποίος προσπαθεί να κρύψει και το σόι μαζί με την καταγωγή!

❁ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ...
Λίγοι οι χριστιανοί και οι γραβατωμένοι, περισσότεροι οι άθεοι και ξεγραβάτωτοι, στην τελετή ορκωμοσίας των υπουργών. Το ξαναγράφω ότι είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει και στον Βούδα άμα χρειαστεί. Μόνο να μη το κάνει από μόδα κι επειδή ο Αλέξης έχει λανσάρει τέτοιου είδους ζητήματα, μ’ εξαίρεση την επίσκεψη στο Άγιο Όρος και την απόλυση του περιστεριού στο λιμάνι Πειραιώς.
■ ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ...
Τι να τον κάνει τον θρησκευτικό όρκο ένας άνθρωπος που δεν τον πιστεύει ή που δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του ότι θα τον κρατήσει όσο καιρό θα διαχειρίζεται τα κοινά; Οι πειρασμοί είναι τέτοιοι και τόσοι που ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει επίορκος και να τον περιμένει η κόλαση! Όρκους είχαν κάνει οι Άκηδες και οι Σμπώκοι...

❖ ΣΩΣΤΗ!..
Σωστή η άποψη του Αγίου Αλεξανδρουπόλεως περί κατάργησης του όρκου σε τέτοιες περιπτώσεις, διότι θα είναι άνευ περιεχομένου. Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι είναι αμαρτία να ορκίζεται κάποιος σε κάτι που δεν πιστεύει και ότι εκ προοιμίου τον καθιστά αναξιόπιστο.

❁ ΟΙ ΟΡΚΟΙ...
Ο υπογράφων και ο «Π.Λ.» έζησε καταστάσεις όχι τόσο χριστιανικές, όσον αφορά την τήρηση του όρκου και μάλιστα από ρασοφόρους που ορκίζονταν στην ιεροσύνη τους για να καταδικαστούμε, επικαλούμενοι την δική τους αλήθεια! Η ίδια η εκκλησία δεν έδωσε καμία σημασία σ’ αυτή τους την πράξη, καθ’ ότι θεωρούνται εκ θέσεως «άγιοι» όσοι έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα άγια!

■ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ...
Επομένως, με το να βγαίνουν τώρα και να αναθεματίζουν τους άθρησκους ορισμένοι ρασοφόροι μάλλον στο κενό πέφτουν όσα λένε. Όταν κάποιοι απ’ αυτούς έχουν κάνει κουρέλι την πίστη τους είναι ζήτημα υποκρισίας να ζητούν από τους άλλους να κρατούν τα ιερά και τα όσια.

❖ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ...
Κάποια στιγμή και ο δικός μας Μάξιμος που φαίνεται να έχει ανοιχτά μυαλά θα πρέπει να ανοίξει τους «φάκελους» των λειτουργών της δικής του επικράτειας και να τακτοποιήσει κάποια ζητήματα που έχουν προκαλέσει την κοινωνία μας και μάλιστα τινές εξ’ αυτών φτάνουν στα όρια σκανδαλισμών τέτοιων που η αποβολή από το σώμα θα είναι το ελάχιστο...

❁ Η ΠΡΟΣΟΧΗ...
Οι μεγαλόσταυροι στους Φιλιάτες δεν έσωσαν τον Α. Σαμαρά από την ήττα που υπέστη αυτός και η Ν.Δ. στις 25/1/2015. Έχει σημασία η ώρα, ο χώρος και ο χρόνος που προσεύχεται κι επικαλείται κανείς την εξ’ ουρανού βοήθεια. Κυρίως, πρέπει να προσεύχεσαι όταν ο Ύψιστος έχει στραμμένη την προσοχή στην χώρα σου κι όχι σ’ ένα δημαρχείο όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός κατόπιν ενεργειών του υποψηφίου του για να τιμωρηθεί ο εσωκομματικός του αντίπαλος. Το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός.

■ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...
Νταούλια και ζουρνάδες θα... βαρέσουν κατά Λ. Συγγρού μεριά, όπου αναμένονται εξελίξεις. Αν δεν τ’ ακούν ορισμένοι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει αρχίσει το πατιρντί. Καζάνι που βράζει ο λαός της Ν.Δ. που πληγωμένος όπως είναι θέλει να δει να ξημερώνει μια άλλη μέρα κι αυτό είναι στο χέρι του Α. Σαμαρά κι όχι του Μπούρα που λειτούργησε αντ’ αυτού στην περίπτωση της παράδοσης του Μεγάρου Μαξίμου στον Αλέξη.

❖ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ...
Στην πολιτική η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι κι αυτό δεν είναι προς θάνατο. Από το 1974 η Ν.Δ. πέρασε από τις φάσεις της ήττας και της νίκης κι έβαλε τη σφραγίδα της στην διακυβέρνηση και στα εύκολα και στα δύσκολα. Το να σκούζουν και να μοιρολογάνε στην Λ. Συγγρού ούτε πρέπον, ούτε αντρίκιο είναι και όσο πιο νωρίς βγουν από το «πένθος» τόσο νωρίτερα θα γίνουν χρήσιμοι για την πατρίδα.

❁ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ...
Δεν θα πεθάνει μια παράταξη που ιδρύθηκε από τον Κ. Καραμανλή και παραδόθηκε εις χείρας Μπούρα να διαχειρίζεται τα της χώρας από το Μέγαρο Μαξίμου κι αυτό φάνηκε όταν ανέλαβε να παραδώσει τα κλειδιά στον Αλ. Τσίπρα. Ένας Μπούρας που όλα αρχίζουν και τελειώνουν από τις σκέψεις και τα χέρια του! Εκείνος είχε την ευθύνη του «στρατού» που όριζε σε θέσεις - κλειδιά και φώναζε μετά τους βουλευτές να πιστωθούν το ρουσφέτι με την ένδειξη «κατόπιν ενεργειών μας».

■ ΜΕ ΤΟ «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ»!
Αυτός ο Μπούρας κανόνισε το συνδυασμό και στα Γιάννενα τον Μάιο του 2012 ορίζοντας υποψήφιο βουλευτή με το «έτσι θέλων» κολλητό του ο οποίος στις εκλογές του Ιουνίου 2012 κούνησε... μαντήλι και βρέθηκε υποψήφιος στο επικρατείας στους ΑΝΕΛ! Από τον Μπούρα πέρασαν και οι διορισμοί διοικήσεων κάποιων νοσοκομείων κι άλλων φορέων δημοσίου ενδιαφέροντος με μόνο προσόν το «κολλητιλίκι τους».

❖ ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ...
Επειδή το «δρυός πεσούσης» δεν είναι του χαρακτήρα μου κι όσοι με παρακολουθείτε όλα αυτά τα χρόνια έχετε ζήσει την αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζω όλα αυτά τα χρόνια και την από «δω μεριά». Πολλάκις έγινα δυσάρεστος προς τον πολιτικό χώρο της Ν.Δ. με τις επισημάνσεις αλλά... φωνή βοώντος! Δυστυχώς, το κράτος των Αθηνών ανακαλύπτει την περιφέρεια στα ζόρικα και ζητούν χείρα βοηθείας όταν τα έχουν κάνει μαντάρα.

❁ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ...
Μια δράκα «κολλητών» που, ένα περίεργο πράγμα, είναι οι μόνοι απαραίτητοι κλείνονται στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργεία κι όταν ο λαός τους χτυπά την πόρτα εκείνοι δεν την ακούν. Έχει άδικο λοιπόν ο λαός που κάνει τον κουφό όταν εκείνου του χτυπούν την πόρτα οι πολιτικοί και ακούν μόνο τις σειρήνες;

■ ΚΛΕΙΣΤΟΝ!..
Δέστε τι έγινε με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ όπου πάει για κλείσιμο το μαγαζί! Προς το παρόν έχει μπει ταμπέλα που γράφει «Το αφεντικό μπορεί να επιστρέψει, μπορεί και να μην επιστρέψει. Αφήστε μήνυμα»!

❖ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΚΑΙ ΜΗ!..
Καμία ενόχληση δεν έχει γίνει προς Καραμανλή μεριά για προεδροποίηση, διότι δεν ανήκει στη γενιά των «προθύμων». Αυτός ο ρόλος μόνο στον Δ. Αβραμόπουλο έρχεται κουτί, ο οποίος μοστράρει ως πολύφερνη «νύφη»! Προς το παρόν, οι Συριζαίοι κάνουν παιχνίδι εντυπώσεων για να πικάρουν την ηγεσία και το λαό της Ν.Δ.

❁ ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ!..
Λείπει από το νέο κυβερνητικό σχήμα ο Πατρινός βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος! Του έκοψε τα φτερά ο Αλέξης Τσίπρας με το αιτιολογικό ότι κάποτε αποκάλεσε «φτερού» Ευρωπαίο Πρωθυπουργό! Βέβαια, η έννοια «φτερού» στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς απαγορευτική και ως τέτοια η τύχη του Νικολόπουλου ήταν... άτυχη!

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ...
• Τα λουλούδια στην κυρία από μένα, ήταν η εικόνα που αντίκρυσε η υπό εκκόλαψη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πρώτη φορά την είδα να χαμογελάει από την χειρονομία που έκανε ο απερχόμενος Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος αποδείχτηκε ένας μπον βιβέρ άλλων εποχών! Τ’ αγκάθια για τη Ζωή θα έλθουν αργότερα...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.