ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ...
Στο έλεος των αναρχικών η Αθήνα, στος έλεος των «θερμόαιμων» η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Θίγονται οι δημοκρατικοί θεσμοί και είπαν να βάλουν ένα... χεράκι να τα κάνουν όλα μπάχαλο! Και ο Πανούσης; Πού είναι ο Πανούσης που αφαιρούσε τα κάγκελα από την Πλατεία Συντάγματος για να έχουν άμεση πρόσβαση στην βεβήλωση του Αγνώστου Στρατιώτη;

ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ!
Από τον εκφοβισμό στον χουλιγκανισμό και στην εφαρμογή του νόμου του Λίντζ στην Γαλακτοκομική Σχολή. Αυτό που φοβόμουν προχθές ότι μπορεί να συμβεί! Η δήθεν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του Γιακουμάκη παρ’ ολίγον να μετατραπεί σε άλλη τραγωδία. Φτάναμε στο ομαδικό μπούλιγκ προς όλους τους σπουδαστές της Σχολής, που κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει ποια θα είναι η κατάληξη...

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ!
Πρωτοστατούν τα ΜΜΕ, κυρίως τα Αθηναϊκά, σ’ αυτήν την σαρκοβόρα επιβολή της ηθικής τάξης (;) για να γεμίζουν τον τηλεοπτικό τους χρόνο που μεταφράζεται σε διαφημίσεις, που μεταφράζονται σε κονόμες! Δηλαδή, ο θάνατος ενός παιδιού γίνεται χρήμα για τις δήθεν ενημερωτικές εκπομπές όλων των τύπων των ΜΜΕ. Βεβαίως συντηρείται και ο εκφοβισμός, ο οποίος δυστυχώς πουλάει.

Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ...
Ποιος λοιπόν και από πού αντλεί το δικαίωμα της αυτοδικίας όπως αυτό επιχειρήθηκε προχθές στην Γαλακτοκομική Σχολή; Ποιος διψάει για νέο αίμα, για να ξεπλύνει μ’ αυτό το αίμα του Βαγγέλη; Δήμος, Περιφέρεια, Πανεπιστήμιο, Διευθύντρια Εκπαίδευσης πού ήταν προχθές να προτάξουν τα στήθη τους σ’ αυτό που επιχειρήθηκε στην Σχολή με τους σπουδαστές συλλήβδην να απειλούνται ότι θα πληρώσουν εκείνοι για τον θάνατο του Βαγγέλη; Δηλαδή η υποχρέωση προς τον Βαγγέλη βγήκε την περασμένη Τρίτη το βράδυ στην συγκέντρωση της πλατείας; Και ύστερα τι;

ΕΩΣ ΕΔΩ!..
Φτάνει πια! Έως εδώ και μη παρέκει. Όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες που ψάχνουν αφορμή να τα κάνουν λίμπα κάποτε πρέπει να κάνουν κράτει. Όλοι εκείνοι που χύνουν δάκρυα για τον χαμό του Βαγγέλη είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν σε μπούλιγκ τους λίγους κι όχι όλους τους συμμαθητές του, για να ξαναρχίσει η κοινωνία να οδύρεται για το κακό που την βρήκε...

ΤΟ... ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΟ!
• Δική της κυβέρνηση έχει στήσει η Πρόεδρος της Βουλής κυρά - Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έχει στήσει... καπετανάτο, κάνει τα δικά της τρελά κι έχει ανεβάσει στα κάγκελα από τους βουλευτές μέχρι τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν ξέρει ποια τρύπα να πρωτοκλείσει. Προχθές η Ζωή έδειξε την... πονοψυχία της για μια ακόμη φορά για τα δημοκρατικά δικαιώματα της Χρυσής Αυγής και μέσα σε δέκα λεπτά έκανε την κωλοτούμπα. Μαντέψτε ποιος της τράβηξε τ’ αυτιά!

❁ ΖΗΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ;
Έναν... μισθούλη, ένα αυτοκινητάκι, ένα επιδοματάκι ανθυγειηνής εργασίας, λίγα οδοιπορικούλια, ένα γραφειάκι κι ένα σπιτάκι! Ζητάω πολλά; Άντε ντε; Ζητάει πολλά ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, βουλευτής Καστοριάς, που έδινε ραντεβού στα γουναράδικα;

■ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!
Δεν είναι αρχηγικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ κι ως εκ τούτου όσα λέει ο αρχηγός εγώ τα γράφω στα... γουναράδικα, επιμένει ο Διαμαντόπουλος που το έχει δει δημόσιος υπάλληλος το βουλευτιλίκι. Άντε να τους συμμαζέψει αυτούς ο Αλέξης, ο οποίος δεν προλαβαίνει να κλείνει τρύπες!

❖ ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ!
Αέρα κοπανιστό μας δανείσατε, αέρα κοπανιστό θα σας επιστρέψουμε. Τα είπε έτερος αριστερός αστέρας ονόματι Φλαμπουράρης! Δεν τους είπε ότι θα πάρουν «μέζεα» όπως θα έλεγε και ο Ζουράρις, διότι αυτά τα έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Έτσι, με τον αέρα δεν θα έχουμε κι ανάγκη τα 100 δισ. προίκα της Ραχήλ!

❁ ΑΕΡΑ ΜΕ...ΑΕΡΑ!
Όταν έλεγε «θα σας ξεπληρώσουμε με αέρα» δεν εννοούσε ακριβώς τον γνωστό αέρα, αλλά την υπεραξία που έχουμε αποπληρώσει όλα τα χρόνια του δανεισμού, κάτι σαν τον «άερα» που έπαιρναν παλιά οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όταν τις πουλούσαν, δηλαδή από την φήμη και πελατεία! Μου το εξηγούσε φίλος σε πρωινό καφέ της πόλης που κι εκείνος το έμαθε από ειδικό αναλυτή που γνωρίζει από δανειστές και δανειζόμενους.

■ ΟΙ ΑΕΡΗΔΕΣ
Αυτό όμως για τον «άερα» γιατί δεν μπορούν να το καταλάβουν οι Γερμαναράδες που όταν λένε «φέρτε πίσω τα δανεισμένα για να σας τα ξαναδανείσουμε» το εννοούν, διότι στην πατρίδα τους φυσάει άλλος... αέρας και τέτοιους «αγέρηδες» δεν είχαν στην χώρα τους!

❖ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ...
Είναι παρατηρημένο εν τοις πράγμασι ότι όταν πεις ένα ψέμα αναγκάζεσαι να επιστρατεύσεις κι ένα σωρό άλλα ψέματα για να δικαιολογηθείς. Τρανταχτό παράδειγμα ο δικός μας Φάκης που για να διορθώσει τη μ...ία που είπε ότι το «δάκτυλο» ήταν μοντάζ το άλλαξε και είπε πως δεν εννοούσε τους Γερμανούς όταν έκανε την άσεμνη χειρονομία! Παιδί για υιοθέτηση ο Γιάνης!..

❁ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
Κατά τ’ άλλα, μαζεύει υλικό για το βιβλίο που θα γράψει και που θα αναφέρεται στις μέρες που έκανε τον υπουργό σε αριστερή κυβέρνηση σε μια μακρινή χώρα που την λένε Ελλάδα, διότι ο ίδιος έτσι κι αλλιώς στο Μεξικό έχει την έδρα του. Μάλιστα, αυτή τη χώρα θα την φέρνει σαν παράδειγμα προς αποφυγή στους φοιτητές του, διότι θα έχει καταφέρει να την ρίξει στα βράχια...

■ ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ!
Θα το ζήσουμε κι αυτό! Με χορούς και πανηγύρια θα γιορτάσουμε εφέτος την εθνική γιορτή ύστερα από απόφαση του Καμμένου των ΑΝΕΛ και της συγκυβέρνησης. Όταν λέμε χορούς και τραγούδια δεν εννοούμε ό,τι νάναι αλλά ό,τι πρέπει για την περίσταση. Θα πάει το κλαρίνο και η φουστανέλα σ’ άλλο κόσμο, επαναφέροντας στη μνήμη ημών των παλαιοτέρων παλιότερες εποχές.

❖ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΚΟΥΝΙΑ!
Ντυμένοι τσολιάδες οι Τσιπρο-Καμμένοι και με σιγκούνια η Ζωή, η Ραχήλ και η Δούρου θα μετατρέψουν σε μια ατέλειωτη πίστα την Πλατεία Συντάγματος, όπου τ’ άσματα τύπου «καραγκούνα», «σβαρνιάρα» και «όπωπωπωπωπω...» με την Γωγώ Τσαμπά θα καίνε το πελεκούδι.

❁ ΤΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ...
Ευτυχώς που ζει και ο Στ. Παττακός ακόμη (103 ετών) για να ξαναζήσει γεγονότα όπως επί αλήστου εποχής του που τα δημοτικά ακούσματα ήταν γραμμένα και στα δικά τους μέτρα και γούστα. Είναι προφανώς ένα δώρο του ανιψιού προς τον μπάρμπα και όσοι γνωρίζετε αντιλαμβάνεστε τι εννοώ...

■ ΜΕ ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ!..
Το είπε λοιπόν και το έκανε ο Αλέξης. Θα παίζει τον ζουρνά εκείνος και θα χορεύουν οι άλλοι στους δικούς του ρυθμούς. Δεν έχει σημασία αν όλα αυτά θα γίνονται από και για τους Έλληνες. Έτσι χόρευαν και τραγουδούσαν οι Σουλιώτισσες πριν γκρεμοτσακιστούν στα βράχια του Ζαλόγγου! Εδώ που τα λέμε, το Κούγκι από το Ζάλογγο δεν απέχει και πολύ. Να δω και τον Φάκη τσολιά και τι στον κόσμο!

❖ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ... ΙΚΑΝΩΝ!
Μετά τη «σφαγή» στην τοπική ΕΛΑΣ ήλθε ο αποκεφαλισμός των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ηπείρου. Για χάρη του κόμματος της αριστεράς (χωρίς προόδου) αποστρατεύσαν τον Βασίλη Κώνστα εξ Άσσου Πρεβέζης καταγόμενο, δημιουργώντας πραγματικό κενό στα πυροσβεστικά πράγματα της Ηπείρου. Ίσχυσε και σ’ αυτή την περίπτωση ο αρεστός κι όχι ο ικανός και ο Β. Κώνστας έτυχε να είναι το δεύτερο.
❁ ΥΠΕΥΘΥΝΑ...
Όσο καιρό είχε την ευθύνη των πυρισβεστικών υπηρεσιών της Ηπείρου, ο κ. Κώνστας έδωσε μαθήματα αποτελεσματικότητας με τα ζητήματα πρόληψης να έχουν τον πρώτο λόγο. Περιορισμένα τα περιστατικά των πυρκαγιών όλο αυτό το διάστημα κι όπου υπήρξαν αυτά, αντιμετωπίστηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο, περιορίζοντας τις απώλειες στο ελάχιστο...

■ Η ΘΥΣΙΑ...
Με την αποστράτευση του Β. Κώνστα δεν χάνει ο ίδιος στον οποίο θα δοθεί η ευκαιρία πλέον, αφού κάνει τον απολογισμό του ν’ αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Η μεγάλη χαμένη είναι η Πολιτεία που στερείται τις υπηρεσίες ενός ικανού και δοκιμασμένου στελέχους, το οποίο θυσίασε η εξουσία για να εγκαθετοποιήσει τον αρεστό και πιστό ή μεταπηδήσαντα! Καλή πολιτική θητεία για τον Β. Κώνστα.

❖ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...
Βουλευτίνα των Ιωαννίνων χαρακτήρισε τραγωδία τον διορισμό στο ΚΕΕΛΠΝΟ ενός περιφερόμενου πρώην Νεοδημοκράτη υπουργού υγείας, του Θανάση Γιαννόπουλου, που μόνιμα και αγωνιωδώς έψαχνε κυβερνητική «τρύπα» να χωθεί! Στα πλαίσια της μοιρασιάς με τον Πανοκαμμένο τρύπωσε ο Θανάσης κι αναστάτωσε τους γηγενείς ΣΥΡΙΖΑίους οι οποίοι το φυσάνε και δεν κρυώνει. Να γιατί μίλησε για τραγωδία η βουλευτίνα Ιωαννίνων που μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται, υποψιαζόμαστε όμως!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.