ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ...
Άμα είσαι ΠΑΣΟΚος παλιάς κοπής δεν κόβεις τις παλιές συνήθειες κι ένας τέτοιος που ξεχωρίζει είναι ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής. Για να εξυπηρετήσει φίλο του γιατρό στην Πάτρα αναστατώνει ολόκληρο τον χώρο της Υγείας στην Ήπειρο. Αντί να στείλει τον γιατρό στην Λευκάδα που είναι η θέση του, αναγκάζει άλλον γιατρό από το ΠΠΓΝΙ να κάνει σκάτζα βάρδια δημιουργώντας αντίστοιχο κενό εδώ, κάτι που το έκαναν βούκινο οι συνδικαλιστές.

• ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ!..
Ανάλογο ρουσφέτι πατεντάτο πήγε να κάνει με τον διορισμό σε φορέα υγείας καθηγητή Πανεπιστημίου, για να κάνει το χατήρι «συνυπηρέτησης» με την σύζυγο που υπηρετεί στον ίδιο φορέα. Τον πήραν χαμπάρι οι ΣΥΡΙΖΑίοι γιατροί και τον έστειλαν... αδιάβαστο τον κ. Υπουργό Υγείας, ο οποίος δεν εννοεί να αποχωριστεί συνήθειες του ΠΑΣΟΚικού του παρελθόντος.

• Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...
Την ίδια στιγμή τα κακά τους χάλια έχουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας και μαζί μ’ αυτά και τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Πρώτο και καλύτερο το «Χατζηκώστα», του οποίου το Ακτινολογικό λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα να μειώνονται δραματικά οι μαστογραφίες. Την καταγγελία κάνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ανακάλυψαν και τους υπεύθυνους που είναι η Διοίκηση και η Διεύθυνση του Νοσοκομείου!

• ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ...
Τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας πολλά και γνωστά, όμως η κουτοπονηριά ορισμένων «φυλάκων» της υγείας έρχεται τη στιγμή που το Υπουργείο έχει αποφασίσει τις καθαιρέσεις των Δ.Σ. και βρήκαν τον τρόπο της επίρριψης ευθυνών στους Διοικητές για να τους αναγκάσουν στην εθελούσια έξοδο. Αλλιώς, κάθε μέρα που θα περνάει θα τους φορτώνουν ένα σωρό αμαρτίες, που στο τέλος θα φταίνε εκείνοι για όλα τα κακά του συστήματος. Κάποιοι αφελείς νόμισαν ότι θα γλυτώσουν από την καρατόμησή τους επειδή μπέρδεψαν την κυβέρνηση του λαού και την κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» με συνήθειες πρασινοφρουρισμού σε νέες εκδόσεις...

• ΟΙ... ΚΡΥΑΔΕΣ!
Να δείτε πως εκείνοι που στο παρελθόν ανακοίνωναν με ύφος χιλίων πιθήκων ότι «κατόπιν ενεργειών τους» επελέγησαν ως οι κατάλληλοι για την στελέχωση της Υγείας τώρα θα τους αφήσουν να λουστούν μόνοι τους τις... κρυάδες και δεν θα ρίξουν ούτε μία ντουφεκιά για την τιμή των όπλων! Και κάτι τελευταίο: Αλήθεια, τα Νοσοκομεία μας σιτίζονται ακόμη με πέρκα των 17 ευρώ όπως είχαμε αποκαλύψει το 2012, αν θυμάμαι καλά; Δεν θεωρώ πολυτέλεια το προϊόν, αλλά πολυτέλεια την τιμή που αποφασίζονταν μετά την επιλογή του τρόπου της προμήθειας και τις προδιαγραφές που έμπαιναν!

• Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ...
•  Ένα καλό νεό έρχεται, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αυτή τη φορά. Η δημιουργία και λειτουργία Αρχιτεκτονικής Σχολής από τη νέα περίοδο είναι γεγονός, αφού θα φιλοξενήσει τους πρώτους 40 φοιτητές. Μια προσπάθεια πολλών φορέων, πολλών ετών παίρνει σάρκα και οστά και στο εξής αρχιτέκτονες θα αποφοιτούν κι από τα Γιάννενα. Από κει και πέρα, ανοίγει ο δρόμος και για την δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής κι ελπίζουμε να μη χρειαστούν κόποι και χρόνια σαν εκείνα της Αρχιτεκτονικής...
Όμως η Ήπειρος είναι μια περιοχή που έχει να κάνει με πρωτογενή τομέα κυρίως, άρα κάτι ανάλογο θα έπρεπε να απαιτήσει η Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Δηλαδή, μια Γεωπονική ή Κτηνιατρική Σχολή θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, έτσι ώστε να μπει σε μια άλλη αντίληψη η υπόθεση παραγωγή. Το έχουμε ξαναγράψει, το επαναλαμβάνουμε και το ξαναπροτείνουμε προς την Πρυτανική Αρχή, η οποία θα πρέπει να οδηγηθεί και προς μια τέτοια κατεύθυνση...

ΤΑ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ...
•  Αν σταθεί κανείς στις κηπευτικές δραστηριότητες στο χώρο του Πανεπιστημίου αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι το Ίδρυμά μας διαθέτει την τεχνογνωσία για στελέχωση Τμήματος Γεωπονίας. Ειλικρινά σας λέω, φτιάχνουν κάτι ζαρζαβατικά στο χώρο του πανεπιστημίου που θα τα ζήλευαν και οι καλύτεροι καλλιεργητές!

❁ ΤΑ’ΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ;
«Τα’μαθες τα νέα, πατέρα; Οι πρώην σύντροφοί μου στο ΠΑΣΟΚ που τώρα έχουν μεταναστεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ με καθίζουν στο σκαμνί! Φταίω εγώ που έσπρωξα τη χώρα στα μνημόνια το 2010 με φόντο το Καστελλόριζο! Μαύρη η ώρα κι η στιγμή που έγινα πρωθυπουργός και δεν άφησα τη βόμβα της χρεωκοπίας να σκάσει στο Καραμανλέικο»! Δεν τα είπε ακόμη, αλλά τα σκέφτεται ο Γιωργάκης τότε, ΓΑΠ σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να συστήσει εξεταστική επιτροπή για όσα έγιναν από εκείνη την αποφράδα ημέρα του ΑϊΓιωργιού του 2010 και δώθε.

■ ΤΟ ΣΟΟΥ...
Σας ξανάγραψα ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε μ’ αυτή την αριστερή κυβέρνηση που όλα θα τα μαχαιρώσει, όλα θα τα σφάξει, με μαχαίρι ή το γάντι, θα το δούμε στη συνέχεια. Προς το παρόν και μετά από το σόου της περασμένης Δευτέρας το βράδυ στην Ελληνική Βουλή, καπάκι την άλλη μέρα το πρωί ανακοινώθηκε η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που προαναφέραμε.

❖ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ...
Θ’ αρχίσει, λέει, η εξεταστική επιτροπή να εξετάζει τους υπεύθυνους για την παράδοση της χώρας στην Τρόικα από το 2010 και μετά. Από δω αρχίζει το μεγάλο παράπονο του Γιωργάκη πρώτα κι όλων των άλλων «υποψηφίων» στη συνέχεια, που έχει να κάνει με την ασυλία της περιόδου Καραμανλή - Σημίτη - Παπανδρέου Ανδρέα, την παρένθεση Μητσοτάκη, Εθνάρχη, Βενιζέλου Ελ., Χαρ. Τρικούπη και πάει λέγοντας.

❁ Η ΡΟΥΚΕΤΑ...
Με το νου στραμμένο στον Α. Σαμαρά αλλά και στις συνιστώσες τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι κι εν όψει των όσων προαλείφονται να δεσμευτούν στο εγγύς μέλλον, η ρουκέτα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής είναι επιβεβλημένη για να στραφεί αλλού η κοινή γνώμη.

■ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Δηλαδή, θα παραπεμφθεί ο Γιώργος και θα μείνουν απ’ έξω οι σύμβουλοί του που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση και οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο; Θα μείνει στο απυρόβλητο η Παναρίτη που διαπραγματεύεται σήμερα το μέλλον της χώρας, που ήταν κι εκείνη ανάμεσα στους νόες που έστειλαν τον Γιώργο στο Καστελλόριζο, ενώ λίγους μήνες πριν του ανακάλυπταν το «λεφτά υπάρχουν»;

❖ ΣΤΟ... ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ!
Αναρωτιούνται τώρα γιατί μένει στο απυρόβλητο ο Καραμανλής κι αρχίζει το «πανηγύρι» της εξεταστικής από το 2010, όταν είναι γνωστό ότι λεφτά βρήκε ο Γιώργος τον Οκτώβριο του 2009 και μάλιστα άρχισε να μοιράζει τα 500 πρώτα εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

❁ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ...
Αφήνει, λένε, στο απυρόβλητο την περίοδο Καραμανλή ο Τσίπρας, διότι κάτι άλλο μυστικό συμβαίνει μεταξύ των δύο ανδρών! Μάλιστα, διαρρέουν ένα σωρό μυστικές συμφωνίες μεταξύ τους, με τον πρώην πρωθυπουργό να είναι θαυμαστής και ένθερμος υπερασπιστής της πολιτικής Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπράβο στον μικρό που σηκώνει το ανάστημα απέναντι στους ισχυρούς της Ε.Ε., κάτι που δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι»!

■ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ!
Υπάρχει και η «συμφωνία» Καραμανλή - Τσίπρα στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που κατά τους ίδιους πάντοτε κύκλους «δένει» την αμοιβαία συμπάθεια και κατανόηση, οπότε γίνεται πιο πιστευτή η συμπάθεια των δύο αυτών πολιτικών προσώπων!
❖ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ...
Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι αυτά που κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό και τις τελευταίες μέρες γίνεται πιο έντονη η παρουσία φημών για να δικαιολογηθούν κάποιες καταστάσεις και κυρίως για να βολεύτεί η σημερινή κυβέρνηση που βλέπει παντού εχθρούς!

❁ ΟΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ...
Ανενόχλητοι οι αναρχικοί μπαίνουν στα Πανεπιστήμια και κάνουν καταλήψεις, ανενόχλητοι οι αναρχικοί καταλαμβάνουν δημαρχεία, ανενόχλητοι έφτασαν σε κατάληψη της Βουλής, ανενόχλητη η Βίκυ Σταμάτη και σαν κυρία πέταξε στην ελευθερία!

■ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...
Ποια εισβολή στο κοινοβούλιο. Στο σπίτι τους μπήκαν τα παιδιά και εμείς οι αχάριστοι ούτε νερατζάκι, ούτε ένα περγαμόντο δεν τα τρατάραμε! Κάτι τέτοιο είπε η γνωστή Ζωή, που εννοεί να κάνει δύσκολη τη ζωή των βουλευτών όλων των πτερύγων και να ομορφαίνει τη ζωή όλων ημών των ιθαγενών. Όσοι είχαν την φαεινή ιδέα και την ψήφησαν για Πρόεδρο τώρα αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που έκαναν τέτοιου μεγέθους μ...α!

❖ ΤΟ...ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σπίτι του λαού λοιπόν το κ(υ)νοβούλιο και το «μπάτε σκύλοι αλέστε» αρχίζει να λαμβάνει σάρκα και οστά! Μην εντυπωσιαστείτε και μη σας κακοφανεί αν καμιά μέρα αυτός ο «λαός» στρογγυλοκαθίσει με το έτσι θέλω στο Προεδρείο της Βουλής!

❁ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ!..
«Αλλού τους περίμενα εγώ τους αντεξουσιαστές, απ’ αλλού άρχισαν οι μπαγάσηδες. Τους περίμενα στην Κατεχάκη κι εκείνοι μπούκαραν στη Βουλή ξευτιλίζοντας το πολιτικό μας σύστημα». Τα είπε αυτά ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλιας, ο οποίος δημόσια εξευτέλισε αξιωματικούς στην Πάτρα για να πουλήσει καουμποϊλίκι μπροστά στις κάμερες ως δήθεν υπερασπιστής των απλών αστυνομικών.

■ ΑΦΑΝΤΟΣ!..
Άφαντος ο Πανούσης, ο Υπουργός, ο οποίος κανονικά έπρεπε να βάλει τους αστυνομικούς να υποδεχτούν το «λαό» με γλαδιόλες για να πετύχει απόλυτα ο νέος σχεδιασμός δράσης της ΕΛΑΣ! Ούτε ένας αστυνομικός, έστω της «γειτονιάς» του Κολωνακίου ή του Εθνικού Κήπου, δεν βρέθηκε για την «υποδοχή» προχθές. Γιατί να το κάνουν άλλωστε! Για να βρουν και τον μπελά τους από την «εσώκλειστη» Ζωή που δεν είδε καμιά εισβολή;

❖ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ... ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ!
Πέντε φορές ζήτησε την άδεια του κράτους να πάει στο παιδί της η Βίκυ Σταμάτη και δεν της δόθηκε από την δικαιοσύνη! Σαν λαός που είναι και η Βίκυ αποφάσισε μόνη της να πάρει την τύχη της στα χέρια της. Άνοιξε την πόρτα του απέραντου Δρομοκαΐτειου και έκανε το αυτονόητο! Σιγά μη περιμένει τα νομοσχέδια του Παρασκευόπουλου για απελευθέρωση των τρομοκρατών Κουφοντίνα, αδελφών Ξηρών, Γιωτόπουλου και να της βγει και κανένα όνομα!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.