ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΒΕ…
Ήθελα από πολύ καιρό να κάνω μια αναφορά σ' έναν ένθερμο πατριώτη που ανάλωσε τη ζωή του στην άδολη και εθελούσια προσφορά του στα Ηπειρωτικά πράγματα με πρώτο και καλύτερο το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών. Ο λόγος για τον Ξενοφώντα Κοντούρη, ο οποίος, αν και διανύει την δέκατη δεκαετία της ζωής του, εντούτοις εξακολουθεί να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια ζέση για το Ίδρυμα πρώτα αλλά και για άλλα ζητήματα της καθημερινότητας.

• ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ…
Ο πατριωτισμός του κ. Κοντούρη, του προέδρου του ΙΒΕ, είναι παραδειγματικός για νεότερες γενιές, οι οποίες δεν έχουν το δικαίωμα να αγνοούν ζητήματα υψίστης εθνικής σημασίας, όπως ήταν και εξακολουθεί να υφίσταται το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Ήταν εκείνος μαζί με τον Σεβαστιανό που κράτησαν ζωντανό το ζήτημα και ουδέποτε έπαψαν να ενδιαφέρονται για «κείνους» που για δεκαετίες βίωναν την απέραντη φυλακή του Χόντζα και του Αλία. Είναι εκείνοι που δίδαξαν με τις πράξεις τους, το ήθος τους, τον Πατριωτισμό κρατώντας αναμμένη τη φλόγα της ελευθερίας των σκλαβωμένων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, κάτι που δυστυχώς από πολλούς νεοέλληνες πολιτικούς κυρίως, είτε αγνοήθηκε, είτε πολεμήθηκε.

• ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, στον αγαπητό πρόεδρο Ξενοφώντα Κοντούρη, ο οποίος υπηρέτησε επάξια και τον χώρο του αθλητισμού ως πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ. Και το ευχαριστώ να το ακούσει τώρα, για να νιώσει ότι οι αγώνες του και οι κόποι του δεν πήγαν χαμένοι και ότι οι σπόροι της προσφοράς του θα βρουν γόνιμο έδαφος στους συνεχιστές του!

• Η ΟΑΣΗ
• Πιστεύει κανείς ότι με μηνιαίο τίμημα των 7.000 ευρώ και με τους κανόνες λειτουργίας τους καθορισμένους από τον αρμόδιο φορέα του Δήμου θα βρει ενδιαφερόμενους μισθωτές η ΟΑΣΗ; Θα βρεθούν άραγε επαγγελματίες που να διέπονται από συνέπεια τέτοια ώστε να πληρώνουν κανονικά όταν η υπόλοιπη αγορά ψάχνει πελάτες με το… ντουφέκι; Έτσι απλά μια επιφύλαξη εκφράζω, διότι έχουν δει πολλά τα μάτια μου τις τελευταίες δεκαετίες με την πολύπαθη ΟΑΣΗ που κάποτε ήταν μια πραγματική Όαση κι ένα σημείο αναφοράς για τους πολίτες, σε συνδυασμό με τον Τσοκάνη απέναντι… Δίπλα από την ΟΑΣΗ αναμένεται να στηθεί ένας αυτόματος πωλητής ντόπιου νωπού γάλακτος! Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πράξη κάποιων ανεξάρτητων κτηνοτρόφων της περιοχής οι οποίοι έτσι πιστεύουν ότι μπορούν να ενισχύσουν το βαλάντιό τους. Την «χρηματοδότηση» αυτού του «ΑΤΜ» την κάνει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στα πλαίσια του κοινωνικού της χαρακτήρα.

❁ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ!..
Έγινε της.. Ζωής το βενζινάδικο στην Αιδηψό και η χώρα λιάζεται... Ζούμε στιγμές απείρου κάλλους, με την πρόεδρο της Βουλής να τα έχει βάλει μ' ένα υπάλληλο βενζινάδικου και ν' αναστατώνεται ολόκληρη η χώρα στην οποία άρχισαν να σφάζονται παλικάρια για το χατήρι της.

❖ Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ...
'Έγινε μια καταγγελία για την προσωπική συμπεριφορά της προέδρου της Ελληνικής Βουλής, κι αναστατώθηκε το σύμπαν για πάρτη της. Μεγάλη η χάρη της Ζωής, που κατά το εορτολόγιο σήμερα της Ζωοδόχου έχει την ονομαστική της γιορτή.

■ ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ!!!
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την βενζιναδικομαχία της Αιδηψού η όλη υπόθεση ήταν «ενδοοικογενειακή», διότι στην Αιδηψό είναι όλα «πρώτη φορά αριστερά»! ΣΥΡΙΖΑΙΑ η Ζωή, ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ο υπάλληλος του βενζινάδικο, ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ το αφεντικό του βενζινάδικου, ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ο αυτόπτης μάρτυρας, πρώην αστυνομικός, ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ο πρόεδρος βενζινοπωλών της περιοχής και βεβαίως ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ ήταν η υποστήριξη της Ζωής από την «ΚΟΒΑ»  της περιοχής. Η μόνη εξαίρεση μη ΣΥΡΙΖΑΙΑ είναι η κυρία που δημοσιοποίησε τον «πολιτισμένο» διάλογο της προέδρου της Βουλής με τον άτυχο αλλά τσαμπουκαλή ΣΥΡΙΖΑΙΟ υπάλληλο, που έτσι γούσταρε και δεν της άλλαξε το λάστιχο!

 ❁ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ…
Έγινε ή δεν έγινε το επεισόδιο, σημασία έχει ότι η πρόεδρος της Βουλής, με τον χαρακτήρα που βγάζει στο εξής θα φταίει για ό,τι συμβαίνει. Εκείνη θα φέρνει την ευθύνη ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλύσει το ζήτημα η ίδια, αλλά οι «κύκλοι» της όπως εκείνος ο συνταξιούχος αστυνομικός που είδε τα «πάθη» της Ζωίτσας και λίγο έλειψε να βάλει τον σκουσμό από την κακοποίησή της από ένα ΣΥΡΙΖΑΪΚΙ τόσο… δα και μάλιστα ένα βενζινοπαίδι!

❖ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Συμπέρασμα: προσοχή στα κ…παιδα τ' ατίθασα που δουλεύουν στα βενζινάδικα, τα οποία όμως δεν είναι βουλκανιζατέρ! Άμα είναι κι αυτά με την «πρώτη φορά αριστερά» θέλουν μεγαλύτερη προσοχή, γιατί… δαγκώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους, κάνοντας ακόμη και τον βίο αβίωτο της Ζωής μας! Χρόνια πολλά Ζωίτσα και του χρόνου, αν είσαι εκεί που είσαι, καλύτερα!

■ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ…
Για να είμαστε εντάξει δεοντολογικά, η κα πρόεδρος της Βουλής έδωσε τη δική της απάντηση σε όσα κακόβουλα (;) γράφτηκαν λέγοντας «Να μην υιοθετούμε όσα γράφονται, η αλήθεια έρχεται και σε χτυπάει στα μούτρα». Αυτή την αλήθεια ψάχνει να μάθει ο κόσμος, την οποία δεν αποκαλύπτει η ίδια αλλά ένας συνταξιούχος αστυνομικός που το δαιμόνιό του τον έκανε να γίνει αυτόπτης και αψευδής μάρτυς του επεισοδίου της Ζωίτσας με το… κακομαθημένο και σεξιστή βενζινόπουλο της Αιδηψού.

❁ ΠΑΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ…  ΣΥΝΝΕΦΟ!
Ανακοίνωσε την επίσημη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα ο δικός μας Βαρουφάκης κι όλοι απόρησαν για την μεγάλη ιδιαίτερη τιμή με την πρόσκληση που του έγινε. Τελικά οι Αμερικανοί που δεν είναι… Αμερικανάκια πλέον, αποκάλυψαν επισήμως την «μούφα» συνάντηση στέλνοντας αδιάβαστο τον Αμερικανοτραφή Γιάνι, ανακοινώνοντας ότι καμία τέτοια ιδιαίτερη συνάντηση δεν πρόκειται να γίνει και το φυσάνε και δεν κρυώνει! Όχι άλλο τέτοιο κάρβουνο, παιδιά…

❖ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ!..
Γίναμε για λύπηση σαν χώρα και σαν λαός. Μας έφτασαν οι «μαθητευόμενοι μάγοι» της αριστεράς να μας λυπάται ο «μισητός» Σόιμπλε. «Λυπάμαι πολύ για τούτους τους Έλληνες που ό,τι έφτιαξε η προηγούμενη κυβέρνηση το κατέστρεψε η σημερινή. Κρίμα», δήλωσε προχθές και παρ' ολίγον να τραβήξει κι ένα σκουσμό έτσι όπως τον είδα.

■ …ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ  ΚΑΙ ΛΙΑΖΟΝΤΑΝΕ!
Κι αυτοί λιάζονταν κατά το «και η π…α λούζονταν». Είναι η άποψη της «γιαγιάς» της μετανάστευσης για τους εισερχόμενους λαθρομετανάστες που έτσι κι αλλιώς βαπτίζονται στα νερά του Αιγαίου (όσοι σώζονται) και ονομάζονται πρόσφυγες. Μη τους λέμε λαθρομετανάστες διότι δεν πρόκειται να πάρουμε δεκάρα τσακιστή, ξαναλέει η «γιαγιά» που έχει βάλει με το νου της να σώσει την ελληνική οικονομία από τα θαλασσοπνιχτικά των προσφύγων!

 ❁ ΟΙ ΓΥΡΙΣΤΕΣ…
Δεν τους προλαβαίνει κανείς αυτούς τους «πρώτη φορά αριστερά»! Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας κάνουν τόσες γυριστές που τύφλα να έχουν τα σουβλιστά αρνιά της Πασχαλιάς. Το πρωί ο ψεκασμένος Πάνος μιλάει για μη αντοχές της χώρας στην λαθρομετανάστευση και λίγο αργότερα την κάνει… γαργάρα δηλώνονται περί συνοχής της κυβέρνησης.

 ❖ ΠΕΤΣΕΤΕΣ  ΚΑΙ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ…
Μέχρι το τέλος του έτους περί τους 150.000 λαθρομετανάστες-πρόσφυγες θα λιάζονται στην Ομόνοια και θα ξεροσταλιάζουν στις ακρογιαλιές όταν σφίξουν οι ζέστες! Ας ετοιμάζεται η «γιαγιά» Χριστοδουλοπούλου να φτιάξει συνεργεία να μοιράζουν πετσέτες μπάνιου και αντιηλιακά μην έχουμε εγκαύματα από την ηλιοθεραπεία!

■ ΑΝΟΗΣΙΕΣ…
Άμα γράψω εγώ ότι αυτά που είπε περί… λιασίματος η «γιαγιά» είναι ανοησίες κινδυνεύω να χαρακτηρισθώ εχθρός του συστήματος! Άμα όμως τα λέει η Άννα Βαγενά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η άλλη άποψη εντός του κόμματος που διαθέτει πολυσυλλεκτικότητα!

 ❁ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!..
«Μπουμπούκι» που είχε τελειώσει την φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η γνωστή σε μας τους παλιότερους πονόψυχη συνομιλήτρια του Κουφοντίνα, Λέβα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις αρχές του '80 είχε αρχίσει την ανατρεπτική της δράση, συμμετέχοντας σε βομβιστικές πράξεις στο Πανεπιστήμιο και στο κτήριο της τοπικής ΕΛΑΣ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τότε θύματα.

  ❖ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ…
Την πρώτη της ενέργεια την είχε κάνει στο Πανεπιστήμιο στη Δομπόλη με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Σχολής της για να καταστραφούν οι βαθμολογίες, διότι εντρυφούσε περισσότερο στην παράνομη δράση και λιγότερο έως καθόλου στις σπουδές και η άλλη δράση, σε συνεργασία με ντόπιο νεαρό, ήταν στο κτήριο της ΕΛΑΣ, όπου από το πίσω μέρος (Βλαχλείδη) έριξαν την βόμβα που είχαν φτιάξει από εκρηκτικά υλικά κλεμμένα από ντόπιο λατομείο.

 ■ Η ΛΑΤΡΕΙΑ…
Προφανώς γι' αυτή την επαναστατική της δράση, τότε, αλλά και ποιος ξέρει τι άλλο έκανε στη συνέχεια όταν έφυγε από τα Γιάννενα, τιμήθηκε δεόντως από τους συμπολίτες της, οι οποίοι φαίνεται με την ψήφο τους την εξουσιοδότησαν να… λατρεύει τους τρομοκράτες τόσο που τους επισκέπτεται στις φυλακές με το πρόσχημα του ενδιαφέροντός της για την καλοπέρασή τους.

❁ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ…
Μάλιστα, η κα Λέβα προσπάθησε να συμψηφίσει την δολοφονία του «δικού» της Τεμπονέρα που έγινε σε συμπλοκή με την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη που έγινε εν ψυχρώ από «τ' αγαπημένα παιδιά» της τρομοκρατίας, τα οποία προφανώς λατρεύει για την «απονομή δικαιοσύνης» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής Φθιώτιδας.

 ❖  ΛΕΤΕ!..
Πέρασε η πρωταπριλιά κι ακόμη να λειτουργήσουν διόδια στο Δήμο Παμβώτιδας! Αν καλά θυμάμαι, η σχετική σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρία του δρόμου, προέβλεπε την λειτουργία διοδίων την Πρωταπριλιά του 2015, κάτι για το οποίο είχε γίνει τόση φασαρία το περασμένο Φθινόπωρο. Λέτε να το… ξέχασαν ή να έχει αποφασίσει η σημερινή κυβέρνηση να τα καταργήσει όπως είχαν δεσμευτεί τα στελέχη της τότε, υπουργοί και βουλευτές σήμερα;

■ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ…
Αλλαγές στη Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ ετοιμάζονται από το αρμόδιο υπουργείο. Η υπό τον σημερινό πρόεδρο Γιώργο Σουκουβέλο Διοίκηση έχει θέσει την παραίτησή της στην αρμόδια αθλητική ηγεσία, προλαβαίνοντας τον όποιο «αποκεφαλισμό» τους από τους αντικαταστάτες, που, όπως δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες, θα είναι άξια στελέχη της «πρώτης φοράς αριστεράς» (Π.Φ.Α.)! Τουλάχιστον ο Γιώργος Σουκουβέλος, διέσωσε την αξιοπρέπεια του μη δίνοντας το δικαίωμα στους «αντικαταστάτες» του να απολαμβάνουν τον «αποκεφαλισμό»!

❁ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ…
Κάτι ανάλογο δεν είδαμε να γίνεται σε άλλους φορείς όπου ο διορισμός τους ήταν πολιτική και κομματική επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης και βεβαίως με υπόδειξη και μοιρασιά των βουλευτών της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Απλά παριστάνουν τ' αρνιά που ανυπομονούν να φτάσει το ΠΑΣΧΑ για να «βελάξουν» παριστάνοντας και τους διωχθέντες κι ανακαλύπτοντας τον επαναστατικό χαρακτήρα που είχαν και δεν το γνώριζαν!

 ❖ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ…
Ένας χρόνος πέρασε από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου. Το πέρασμά του από τον κλήρο και την Μητρόπολη Ιωαννίνων δεν ήταν απαρατήρητο και προς τον κλήρο και προς τον λαό. Με τις σκέψεις του, τη δράση του και τις επιλογές του πολλές φορές τάραξε τα νερά και βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κλήρου και λαού.

■  ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ…
Η ασθένειά του τα τελευταία χρόνια τον στερούσε από την δράση και φαίνονταν να είναι έρμαιο συμβούλων και παρατρεχάμενων που βρήκαν την ευκαιρία να επιβάλλουν το δικό τους «παιχνίδι» αλλάζοντας πολλά δεδομένα στην Μητρόπολη Ιωαννίνων! Πρώτα και ανυπέρβλητα τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία οδηγήθηκε η Μητρόπολη, με τον διάδοχο του Θεόκλητου, Μάξιμο να τρέχει και να μην φτάνει. Αλλά αυτά τ' αφήνουμε προς το παρόν κι ας τιμήσουμε τη μνήμη του Θεόκλητου, με τον οποίο ο υπογράφων συνδέθηκε με προσωπική φιλία για πολλές δεκαετίες. Μάλιστα, είχα την τιμή να είμαι πρώτος που συνεντευξιάστηκα μαζί του επί δίωρο το 1991 από την TVE!

❁ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ…
Για στοίχημα που κερδήθηκε κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗΣ κ. Γιάννης Βιτάλης, ο οποίος ως είναι γνωστό, είναι ο πρωτομάστορας της δημιουργίας του νέου καθεστώτος της γαλακτοκομικής αυτής επιχείρησης η οποία εξαπλώνεται σε πολλές νέες αγορές ανά την υφήλιο.

 ❖ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
Τρανό παράδειγμα αποκρατικοποίησης χρεοκοπημένης σχεδόν επιχείρησης η ΔΩΔΩΝΗ, αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο προς την ανάπτυξη και να γίνεται παράδειγμα προς μίμηση προς άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπορούν να ξεφύγουν από την αγκαλιά ενός χρεοκοπημένου κράτους. Με την συνέντευξή του ο κ. Βιτάλης στην «Καθημερινή» δίνει το στίγμα της νέας ΔΩΔΩΝΗΣ, η οποία πλέον απαλλαγμένη από κουσούρια του παρελθόντος, ανοίγει τα φτερά προς νέους ορίζοντες. Καλό ταξίδι, λοιπόν…

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.