ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ...
Να συγχαρούμε την ΕΛΑΣ που κατάφερε ένα ακόμη χτύπημα στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών. Καμιά εικοσαριά νοματαίοι είναι μπλεγμένοι στο κύκλωμα με αρχηγό «εισαγωγής» από Αλβανία, μια γη όπου η καλλιέργεια χασίς είναι προσοδοφόρα!

ΣΤΑ «ΜΠΛΕ»!..
Κάτι τέτοιες επιτυχίες της ΕΛΑΣ ανάγκασαν τον Υπουργό κ. Πανούση να ζητήσει λειτουργία Ραδιοφωνικού Σταθμού μέσα από τον οποίο θα προβάλλεται το έργο της ΕΛΑΣ και δεν θα γίνεται βορά των υπολοίπων ΜΜΕ που ψάχνουν για τα στραβά της να τα κάνουν βούκινο. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός θα ονομάζεται «μπλε» και όχι ροζ για να είναι ασορτί με την «πρώτη φορά αριστερά»!

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...
• Της Ραχήλ νέα χτυπήματα! Οι δημοσιογράφοι δήλωσε είναι όργανα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Τον χαβά της η Ραχήλ που ακόμη δεν έβγαλε τις μηχανές να κόψουν Ραχηλοχίλιαρα για να λύσουμε το χρέος της χώρας.

❁ Η ΨΕΚΑΣΜΕΝΗ...
Άλλο και τούτο! Είπε η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει ακόμη ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ σε θέση ευθύνης (ΕΦΕΤ) και της ξέθαψαν τον βίο και την πολιτεία της που είχε να κάνει με τις ψεκασμένες απόψεις και θέσεις της! Έχει εντρυφήσει στα φαινόμενα ψεκασμού η πολιτευτής των ΑΝΕΛ και πάντοτε δημοσιοποιούσε τα αποτελέσματα των «ερευνών» της! Μιλάμε για «διατριβή» υψηλού επιπέδου η οποία στηρίζονταν και ενισχύονταν από τις ίδιες απόψεις του αρχηγού της του και Πανοψεκασμένου επωνομαζόμενου!

■ ΚΑΫΜΕΝΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ!
Άνθρακες όμως ο θησαυρός για την κ. Αθανασοπούλου που η τύχη της της έκλεισε την πόρτα λίγο πριν την αξιοποίησή της στον ΕΦΕΤ. Είναι πολύ... ψεκασμένη και δεν μας κάνει, είπαν οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι και την έστειλαν να συνεχίσει τις έρευνες για τα κουνούπια - τσιπάκια - Αμερικανικές κάμερες κι άλλες τέτοιες σπουδαίες ανακαλύψεις. Καϋμένη Αθανασοπούλου, τι σού’μελλε να πάθεις!

❖ Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ...
Είναι όμως η μόνη... ψεκασμένη σ’ αυτή τη χώρα που δεν απέχει και πολύ από το να μετατραπεί σε Μπανανία; Στο παρελθόν κι άλλα πρόσωπα της πολιτικής έχουν κάνει λόγο για «ψεκασμούς» που αλλοιώνουν την διάθεση των ανθρώπων και στη συγκεκριμένη περίπτωση των νεοελλήνων. Καμμένος, Κουβέλης είναι δύο από τους πολιτικούς αρχηγούς που έχουν κατά καιρούς αναφερθεί ακόμη και στη Βουλή για τα φαινόμενα ψεκασμού! Μπροστά τους η «κομμένη» λόγω ψεκασμού Αθανασοπούλου είναι ένα απλό πταίσμα που όμως έφτασε για να αποκλειστεί από κυβερνητική θέση στα πλαίσια της συγκυβερνητικής μοιρασιάς.

❁ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΦΩΤΗΣ!
Εδώ που τα λέμε, εκείνος ο Φ. Κουβέλης πρέπει να έχει υποστεί βαρειάς μορφής... ψεκασμό αν λογαριάσουμε τον τρόπο με τον οποίο έχασε την Προεδρία της Δημοκρατίας! Μόνο ένας βαριά ψεκασμένος θα υπολόγιζε τον σοβαρό λόγο τιμής του Αλέξη ότι μαζί θα «ξεψέκαζαν» την χώρα από τα μνημόνια!

■ ΣΕ ΔΥΟ ΤΑΜΠΛΩ!..
Το είχε αποκαλύψει και ο Σαμαράς, το επανέλαβε και ο Βενιζέλος προχθές ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 πρότειναν στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη να είναι υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας κι εκείνος αρνήθηκε διότι είχε υπόσχεση από τον Αλέξη! Τελικά, έμεινε με το... δάχτυλο στο στόμα και έχει όλο το χρόνο πλέον να ασχολείται κι εκείνος με τα φαινόμενα των ψεκασμών. Τόσο λίγος και τόσο μικρός που, μετρώντας τη σκιά του το πρωί ή το απόγευμα, φάνταζε ως τεράστιος ο μπάρμπα - Φώτης!

❖ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ!..
Μεσοβέζικη η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία Πρότυπων Σχολείων και μαζί μ’ αυτά και η Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων. Μόνο το Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας θα λειτουργήσει ως Πρότυπο, ενώ το Λύκειο αποκλείστηκε χωρίς να εξηγεί τους λόγους ο Υπουργός Τ. Κοράκης.

❁ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
Λίγη ιστορία αν γνώριζε ο Ηπειρώτης Πρωθυπουργός δεν θα επέτρεπε τέτοια αλχημεία του ποιητή υπουργού του, ο οποίος έδειχνε να βάζει πάνω από τις γνώσεις και την σοβαρότητα τον λαϊκισμό. Αν διαβάσει κανείς τα «αριστουργήματα» της ποίησης του κ. Κοράκη θα αντιληφθεί το μέγεθος της απουσίας... φαιάς ουσίας από τον εγκέφαλο...

■ ΔΕΝ... ΙΔΡΩΣΕ!
Αν και επικρίθηκε σκληρά ο Υπουργός παιδείας τόσο από τον Κ. Τασούλα όσο και από την Ντόρα Μπακογιάννη, για το ανοσιούργημα της μη απόδοσης του πρότυπου χαρακτήρα στο Λύκειο Ζωσιμαίας, εν τούτοις ούτε που ίδρωσε τ’ αυτί του κι αποφάσισε κατά το πως κατεβάζει η κούτρα του.

❖ Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ...
Αν δεν κάνω λάθος, τελευταία αντικαταστάθηκαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης σ’ όλη τη χώρα με κομματικούς και κυβερνητικούς σε αριθμούς 11 ΣΥΡΙΖΑ, 2 ΑΝΕΛ. Στην Ήπειρο έλαχε καθαρή ΣΥΡΙΖΑία, που, εκτός όλων των άλλων προσόντων της, ήταν και η... αγαστή συνεργασία της με τους καταληψίες των σχολείων! Άντε τώρα να περιμένεις από ένα τέτοιο στέλεχος να προτάξει το στήθος βάζοντας βέτο για την Ζωσιμαία Σχολή που λέγαμε παραπάνω.

❁ ΞΑΦΝΙΚΑ...
Και ξαφνικά μείναμε και από δημοψήφισμα από την περασμένη Τρίτη το βράδυ. Την περασμένη Δευτέρα έπαιξε πολύ σαν υπερόπλο. Σήμερα πιθανώς να είναι η σειρά της μέρας που θα ξαναπαίξει η υπόθεση - φοβέρα για δημοψήφισμα, καθ’ότι Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή είναι οι μέρες του!

■ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ...
Μας πήρανε χαμπάρι οι κουτόφραγκοι ότι είμαστε για τα πανηγύρια κι άρχισαν να μας βαράνε τους ζουρνάδες! Σε ποιους; Σ’ εμάς που δεν σηκώναμε μύγα στο σπαθί μας! Σε μας που με τους αριστερούς ζουρνάδες θα τους βάζαμε να χορεύουν τον γανωτζή! Τώρα έχουμε καταντήσει άπαντες... αναστενάρηδες και χορεύουμε στ’ αναμμένα κάρβουνα! Χώρια που θα τους βάζαμε να πηδάνε στη Ρόδο! Τι έχει πει ο απίθανος Αλέξης με τα οποία θα μείνει στην ιστορία!

❖ ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΕΠΙΘΥΜΙΑ!
Δεν ξέρουμε αν θα είμαστε κυβέρνηση μέχρι το χειμώνα! Η μεγάλη πρόβλεψη από τον Φάκη, που, όπως και να το κάνουμε, ο άνθρωπος σκέφτεται φωναχτά. Μήπως όμως έβαλε τον χρονολογικό πήχη πολύ μακριά ο Υπουργός Οικονομικών; Μήπως θα έπρεπε να προβλέψει ξεκαλοκαίριασμα;

❁ ΟΙ ΑΣΚΟΙ...
Άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου και τώρα που έρχονται οι θύελλες... όποιος αντέξει. Δεν είναι παιδιά κατώτερου Θεού όλα όσα έχασαν τις δουλειές τους λόγω μνημονίου ώστε να εξαιρούνται από τις επαναπροσλήψεις, όπως έγινε με τα χαϊδεμένα τους παιδιά στην ΕΡΤ και τις καθαρίστριες στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο πολύς Κατρούγκαλος θα πρέπει να μεριμνήσει για την αποκατάσταση κι άλλων απολυμένων κι εκτός του 12%!

■ ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΜΑΛΑΜΑ!
Κατρούγκαλος υπουργός και πολιτικός - μάλαμα ο και κ. 12% αποκαλούμενος. «Εγώ αν ήμουν σαν τον Στουρνάρα θα είχα παραιτηθεί», ήταν η τελευταία παλικαρίσια δήλωσή του. Δηλαδή, πρέπει να παραιτηθεί ο άνθρωπος που διαπιστώνει την ασθένεια της χώρας κι όχι εκείνοι που την στέλνουν στα τάρταρα!

❖ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ...
Κουκουλοφόρων συνέχεια. Φοιτητικές εκλογές χωρίς τέτοιους δεν γίνονται. Δεν άντεξαν για μία ακόμη φορά, την 29η πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μπήκαν στα πανεπιστήμια και τα έκαναν μπάχαλο! Σε παλαιότερες εποχές δεν θα τολμούσαν να σηκώσουν χέρι στους ΔΑΠίτες γιατί τα καδρόνια είχαν τότε δύο άκρες!

❁ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...
Πρωτιά λοιπόν κι αυτή τη φορά οι νεολαίοι - φοιτητές της Ν.Δ., έστω κι αν υπήρξε μειωμένη συμμετοχή. Ενώ η νεολαία της Ν.Δ. ακόμη δείχνει τον δρόμο, πώς γίνεται το κόμμα να υπολείπεται των αριστερών δυνάμεων; Ένα ερώτημα που δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να δώσει πειστική απάντηση...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.