ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ!
Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά δέκα ιερείς παραβρέθηκαν στον αγιασμό της Πανηπειρωτικής Έκθεσης που άνοιξε τις πόρτες της το περασμένο Σάββατο το βράδυ, η οποία έκθεση από εφέτος φιλοξενείται στο πάρκινγκ του Πανηπειρωτικού Σταδίου! Η παρουσία τόσων ιερέων εξηγήθηκε όταν άνοιξε η πόρτα και οι επισκέπτες αντίκρυσαν ένα τεράστιο περίπτερο, το πρώτο στον χώρο της έκθεσης, που είναι «αφιερωμένο» στις δραστηριότητες της Μητρόπολης Ιωαννίνων!

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...
Για πρώτη φορά η Εκκλησία εκπροσωπείται σε εμπορική και επιχειρηματική έκθεση, κάτι που σημαίνει αρχή αλλαγής δεδομένων και προσέγγιση περισσότερο των εγκοσμίων απ’ ότι τα επουράνια! Αυτή η πρώτη «έξοδος» της εκκλησίας προς το ποίμνιο σημαίνει και την απαρχή υλοποίησης σκέψεων και απόψεων του Μητροπολίτη Μάξιμου που κινείται και προς το «επειχειρείν» αξιοποιώντας περιουσιακά στοιχεία της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ...
Ο Άγιος Ιωαννίνων λοιπόν Μάξιμος έχει βάλει με το νου του να αξιοποιήσει τις γεωργικές εκτάσεις που έχει στον κάμπο του Καλπακίου, κάτι που θα έχει άμεση σχέση με καλλιέργειες και με κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά προϊόντα! Αυτό αποδεικνύει ότι ο Μάξιμος εκπέμπει σε άλλο μήκος κύματος και δεν αρκείται στις πενιχρές πλέον αποδόσεις των Αγαθοεργών. Για τα Αγαθοεργά και τα όσα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια της ανέχειας θα τα πούμε προσεχώς...

ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!
• Την ώρα που ο Βαρουφάκης «θωράκιζε» την Ελλάδα του ευρώ έρχεται έτερος οικονομικός εγκέφαλος ονόματι Λαπαβίτσας και κάνει λόγο για την επιστροφή στη δραχμή που θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη στη χώρα. Είναι ζήτημα δύο - τριών μηνών να συνηθίσουμε στο νέο καθεστώς και μετά θα ξανατρώμε με χρυσά κουτάλια!

❁ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ!
Λέμε και καμιά μ...α, να περνάει η ώρα! Βάλτε το δίπλα στο «σχήμα λόγου» που ξεφούρνισε προχθές η κυρά Ζωή της Βουλής και βγάλτε συμπεράσματα για το πώς κι από ποιους κυβερνάται η χώρα μας!

■ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ...
«Ήταν “σχήμα λόγου” το σκίσιμο των μνημονίων και η κατάργησή τους μ’ ένα άρθρο», ήταν η απάντηση της καπετάνισσας Ζωής, η οποία ένα καπετανάτο τόχει ξεκινήσει στη Βουλή. Τουλάχιστον, εκείνη είχε ακούσει ότι θα σκίσουν τα μνημόνια προτού γίνουν κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον Μπαλάφα ο οποίος δήλωσε «κουφός» και «γκαβός» κι έτσι δεν πήρε χαμπάρι για τους παλικαρισμούς των ΣΥΡΙΖΑίων! Προφανώς σ’ εκείνου τον σκληρό δίσκο έχει γραφτεί το σκίσιμο των... βάρδουλων των Ελλήνων που, εδώ που τα λέμε, κατά 40% πήγαιναν γυρεύοντας!

❖ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ...
Είναι «βαθειά νυχτωμένη» λέει η Ντόρα για τη Ζωή, η οποία αρνείται να εκχωρίσει τα αποθεματικά της Βουλής, όπως έγινε στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα για να πληρωθούν οι δόσεις προς τους δανειστές.

❁ Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ!
Έτσι λοιπόν με δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, με «σχήματα λόγου», με σχίζω - δεν σχίζω μνημόνια, με καταργώ το ΕΝΦΙΑ αλλά δεν το εννοώ, με δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ αλλά πληρώστε εσείς Έλληνες κι άλλα συναφή πορεύεται η χώρα προς το άπειρον!

■ Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ...
Δεν είναι κοινοβούλιο αυτό που «κλήρωσε» στις 25 Γενάρη. Έχουμε δει πολλές κυβερνήσεις από το 1974 και δώθε, αλλά σαν την σημερινή «Βαβυλωνία» δεν ματαπάθαμε! Ακόμη κι αυτό το ΠΑΣΟΚ με τους «πρασινοφρουρούς» τον είχε ένα προσανατολισμό. Είχε έναν Αντρέα στο τιμόνι που «έδερνε» και απέλυε υπουργούς εν πτήσει.

❖ ΟΙ... ΠΑΡΔΑΛΕΣ  ΓΡΑΜΜΕΣ!
Κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνει στα ΜΜΕ χαράζει δικές του γραμμές, κυρίως παρδαλές, για να είναι σε όλα μέσα. Νομίζουν ότι το «αριστερός» είναι μία ιδιότητα που έχει «θεία χάρη» χωρίς να πιστεύουν σε ιερά, όσια και θεία. Μόνο για τις ανάγκες των θαυμάτων που ελπίζουν να γίνουν για να σωθούν, πάνε σε εκκλησίες και μοναστήρια, κάνουν μεγαλόσταυρους και περιφέρουν ακόμη και στα νοσοκομεία τα οστά αγίων όπως έγινε προσφάτως με την Αγία Βαρβάρα...

❁ ΤΟ ΘΑΥΜΑ...
Δεν έχει σημασία τι είπε ο περιβόητος Φίλης αλλά κι εκείνος πιστεύει μέσα του βαθειά στο θαύμα! Έτσι κι αλλιώς το ότι ακόμη γυροβολά στα ΜΜΕ και έχει διασωθεί από τους καυγάδες που κάνει, είναι μεγάλο θαύμα.

■ Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ...
Μούρλια η ομιλία του πρωθυπουργού προχθές. «Είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του και φαντάζομαι να έχει πάρει την άδεια του Μιχελογιαννάκη που είναι ο μόνος ο οποίος δημόσια λέει ότι λατρεύει τον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας παράλληλα τον ξεσηκωμό των Ελλήνων ενάντια στους συμβιβασμούς! Ας τον τάξει κάποιος στην Αγ. Βαρβάρα τον απεργό γιατρό που είναι μοναδικό φαινόμενο απεργού πείνας! Είναι ο μόνος που σε περιόδους απεργίας πείνας έπαιρνε... κιλά!

❖ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ...
Για τον έντιμο (;) συμβιβασμό ο πρωθυπουργός ζήτησε την συνδρομή και συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων! Είδατε η Αγ. Βαρβάρα τι κάνει τελικά; Ανακάλυψε ο Αλέξης ότι στο σημερινό Ελληνικό Κοινοβούλιο υπάρχουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις! μεγάλη χάρη της!

❁ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΔΟΥΣΙ...
Των οικιών ημών εμπιπραμένων εκείνοι άδουσιν! Παραφρασμένο μεν, πραγματικότητα δε! Εδώ ρημάζεται η χώρα μας, ο Υπουργός Εξωτερικών, φίλος, μέντορας του Γιωργάκη, νυν ΣΥΡΙΖΑίος τραγουδούσε πιασμένος χέρι - χέρι με τους «κατάπτυστους» εταίρους μας - δυνάστες! Είδατε τελικά που χορεύει η κυβέρνηση κατά πώς λαλούν οι ζουρνάδες των άλλων;

■ ΧΟΡΟΣ ΚΟΙΛΙΑΣ!..
Στο χορό της... κοιλιάς επιδίδονταν σκαρφαλωμένη σε πλαστική καρέκλα η Ραχήλ και το έκαναν θέμα τα μίντια. Τουλάχιστον εκείνη το γλεντάει σε εθνικό επίπεδο και στα πανηγύρια και κυρίως στα διαλείμματα που δεν καυγαδίζει με τους δημοσιογράφους στα κανάλια!

❖ ΧΩΡΙΣ ΓΩΝΙΕΣ...
Όλα στρογγυλεμένα και χωρίς γωνίες προχθές από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Στα λόγια δόθηκαν λύσεις για όλα τα ζητήματα της χώρας και είπε ότι ουδέποτε μίλησε εκείνος για ρήξεις με την υπόλοιπη Ευρωπη! Επομένως, εκείνο που ζήτησε ως βοήθεια για μετά την ρήξη στην Κρήτη ήταν σχήμα λόγου σε μια χώρα του... παραλόγου! Κι εκείνος στο ίδιο πνεύμα της Ζωής του «λέμε και καμιά μ...ία να περνάει η ώρα»!

❁ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ...
Εν τω μεταξύ, άρχισε το ξήλωμα των αρχαιοκαπήλων που έχουν ρημάξει εκκλησίες και της Ηπείρου. Προς το παρόν έχουν συλληφθεί μάνα και γιος από την περιοχή Μηλιάς Μετσόβου που φαίνεται να είναι μπλεγμένοι σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας κάνοντας χρυσές δουλειές, κάτι που αποδείχτηκε από την τρυφηλή ζωή του κανακάρη μεγαλοκτηνοτρόφου του Θεσσαλικού κάμπου, που είχε σκεφτεί να θέσει υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές σε πόλη της Θεσσαλίας. Φύλαξε ο Θεός τον αρχηγό και δεν τον απέλιπεν...

■ ΑΠΟ ΜΕΣΑ!..
Υπάρχει ένα «αξίωμα» που θέλει τα κάστρα να πέφτουν από μέσα. Κάτι τέτοιο ψάχνουν να βρουν οι διωκτικές αρχές που διαρρέουν ότι στις κλοπές των μοναστηριών και εκκλησιών της Ηπείρου υπάρχει συνεργασία από «μέσα». Όπου «από μέσα» εννοούνται ακόμη και κληρικοί! Φαντάζεστε τι έχει να γίνει, αν κάποτε ανοίξουν στόματα τι απόστημα μπορεί να σπάσει;

❖ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ...
Έχεις και τον Αλέκο Καχριμάνη που τρέχει στα πέρατα του κόσμου να βρει τα κλεμμένα και να εξοντώσει τους κλέφτες! Πού να ήξερε ο άνθρωπος ότι ένα από τα «αγλαΐσματα» ήταν τόσο κοντά στην γενέτειρά του, το Μέτσοβο, το οποίο φαίνεται να είναι ορμητήριο κι άλλων παρόμοιων αγλαϊσμάτων!

❁ ΑΠΟΧΗ!
Δεν αντέχουν άλλο την ένδεια τα νοσοκομεία της χώρας και από σήμερα απέχουν από εργασία οι πάσης φύσεως εργαζόμενοι. Δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για την περίθαλψη των ασθενών τους και η εξαθλίωση έχει εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους υγείας.

■ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...
Πριν από κάποιο διάστημα παραιτήθηκε από την θέση του ο μοναδικός αγγειοχειρουργός του ΠΠΓΝΙ και τον ακολούθησε προχθές ένας εξαίρετος ογκολόγος! Δεν άντεξαν άλλο την εξαθλίωση και τα βρόντηξαν με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν οι διευθύνσεις των οποίων είχαν την ευθύνη οι παραιτηθέντες.

❖ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ...
Ανάλογες καταστάσεις συμβαίνουν και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, με τον Υπουργό Υγείας να μιλάει για υγεία χωρίς προβλήματα! Ιδιαίτερα μετά την περιφορά της Αγ. Βαρβάρας στον Αγ. Σάββα λύθηκαν όλα τα ζητήματα με μιας! Και ο κ. Κουρουμπλής πιστεύει στα θαύματα που όμως δεν φτάνουν να λύσουν θέματα υγείας στη χώρα μας. Το μοναδικό πρόβλημα του Υπουργού είναι το πώς θα ξεφορτωθεί τους διοικητές.

❁ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Ρώτησα φίλο μαιευτήρα πώς πάει η «δουλειά» σε κρατική μαιευτική κλινική και η απάντηση ήταν... τζίφος! «Δυστυχώς οι Έλληνες έπαψαν να γεννάνε λόγω της κρίσης κι αυτό σαν λαός θα το πληρώσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Κάτω από τις μισές γέννες έχουμε πέσει σε σχέση με την προ κρίσης εποχή», μου είπε ο φίλος και έβαλε το ζήτημα σε εθνική βάση.

■ ΠΛΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!..
Σαράντα μέρες προσφιλές μου πρόσωπο αναμένει συγκεκριμένο υλικό για να αναρρώσει σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σαράντα μέρες βρίσκεται καθηλωμένο στο κρεβάτι και οι γιατροί αδυνατούν να δώσουν λύση, με τον ασθενή ν’ αργοσβήνει περιμένοντας την ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας, το οποίο, ως είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες, πλην του Υπουργού Υγείας, πνέει τα λοίσθια...

❖ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Θ’ αλλάξει, λένε. ο Καλλικράτης κι εκτός όλων των άλλων θα γίνουν χωροταξικές αλλάγές στους Δήμους. Στη σκέψη των ανθρώπων του Υπουργείου είναι να γίνουν αλλαγές και στο Νομό μας με προεξάρχουσα αλλαγή στον Δήμο Ιωαννιτών, στον οποίο θα μπουν νέα χωροταξικά χαρακτηριστικά. Η σκέψη δε όλων στρέφεται στις παραλίμνιες περιοχές με τον πρώην Δήμο Παμβώτιδας να δέχεται τις περισσότερες αλλαγές με τις κατατμήσεις που ενδέχεται να γίνουν. Όλα τα παραπάνω είναι στη σφαίρα των προτάσεων και των σκέψεων με την προϋπόθεση ότι η Κυβέρνηση θα έχει παράταση ζωής.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.