ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ!
Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό η πρωτεύουσα της Ηπείρου διεκδικεί να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2022! Σ’ αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσουν, λέει, μεγάλοι παράγοντες των Αθηνών που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν ακόμη αν χρειαστεί για την διεκδίκηση του θεσμού!

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ...
Μεταξύ των προθύμων και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Καρ. Παπούλιας που υποσχέθηκε στον Δήμαρχο της πόλης κ. Μπέγκα να βάλει πλάτη! Περισσότεροι οι πρώην από τους νυν που υποσχέθηκαν συμπαράσταση στη μάζωξη για την πολιτιστική πρωτεύουσα και κοντά σ’ αυτούς ζητήθηκε και η βοήθεια από τους ενημερωτάδες των Αθηνών να ενισχύσουν κι εκείνοι την προσπάθεια...

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ...
Απ’ όλους όσους υποσχέθηκαν συμπαράσταση κρατώ μόνο εκείνη του Λ. Γείτονα, ο οποίος χρόνια τώρα αποδεικνύει πως νοιάζεται για τούτο τον τόπο. Βρίσκει πάντοτε μια ευκαιρία να φανεί χρήσιμος κι όχι αρεστός και δεν κάνει... περατζάδα για δημόσιες σχέσεις. Για ό,τι άλλο ακούγεται κρατώ τις επιφυλάξεις μου, διότι δεν είδαμε το έντονο ενδιαφέρον για κείνους που έμειναν εδώ να φυλάνε Θερμοπύλες. Πολλοί δε απ’ αυτούς βρέθηκαν σε θέσεις - κλειδιά στο πολιτικό στερέωμα, αλλά την Ήπειρο την θυμούνται για καμιά Πασχαλιά μονάχα!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...
• Το άλλο καλό νέο έρχεται από την Κρήτη όπου ένας Ηπειρώτης διαπίστωσε το κενό που υπάρχει στην πολιτική και εξήγγειλε το δικό του κόμμα. Ο πρώην Ηπειρωτάρχης που χρόνια τώρα ήταν σε «αγρανάπαυση» είπε να ξαναδοκιμάσει να ξανασώσει τη χώρα όπως έκανε επί Ανδρέα που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος είναι ο νέος Σωτήρας μας! Δοξάστε τον...
Για να δείτε το μέγεθος της ευθύνης που αισθάνεται ο κυρ-Αλέκος για προσφορά προς την χώρα, προτίμησε να ταξιδέψει στην Κρήτη κι από κει να αποφασίσει να συμμετάσχει στη θυσία για το καλό του τόπου! Το Γηρομέρι της Θεσπρωτίας και η Ήπειρος που είναι η γεννέτειρά του ήταν πολύ μικροί χώροι για να χωρέσουν ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα! Καλοτάξιδος να’σαι, κυρ-Αλέκο, έστω κι αν σου άρεσε η τσικουδιά περισσότερο από το τσίπουρο.

❁ ΩΧΡΙΑ!..
Από το «δόξα τω Θεώ» περνάμε στο «βοήθα Παναγιά μου» με όσα ζούμε αυτό το τελευταίο διάστημα. Το Σκωτσέζικο ντουζ όπως το γνωρίζαμε ωχριά μπροστά στα βασανιστηρια που υφίσταται ο λαός μας τα τελευταία χρόνια της κρίσης με την αποκορύφωση του δράματος σ’ αυτά που ζούμε τα τελευταία 24ωρα...

■ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ...
Τα δύο είδη Αρχαίου Θεάτρου (τραγωδία - κωμωδία) παίζονται αυτό τον καιρό και τα παρακολουθεί, το μεν πρώτο ολόκληρη η υφήλιος, μη εξαιρουμένης της Ζάμπιας, το δε δεύτερο παίζεται στην Πλατεία Συντάγματος, στο περιστύλιο και στο προαύλιο της Ζωής - της Βουλής ήθελα να πω και στην Ηρώδου Αττικού!

❖ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ!
Φτάσαμε σαν χώρα να μη έχουμε ούτε ένα φίλο στην Ε.Ε., της οποίας τα μέλη μας έχουν πάρει χαμπάρι ότι είμαστε για δέσιμο και σιγά - σιγά μας δένουν χειροπόδαρα, είναι βέβαιο πλέον. Κι εδώ δεν γίνονται εξαιρέσεις. Δεξιοί - αριστεροί - κεντρώοι, όλοι στον γκουβά κι όποιος γλυτώσει!

❁ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΤΣΕΣ...
Μη τρώτε τα παχυντικά μακαρόνια, αλλά ρίξτε το σε σκέτες γαρίζες, αστακούς και αποφύγετε τις σάλτσες γιατί εκτός των άλλων δημιουργούν γαστρεντερικές διαταραχές! Την σύσταση κάνει ο γνωστός Φίλης, όχι ο Κουτσελιώτης, αλλά ο πρώην της «Πράβδας» και νυν Τσιπροφύλακας! Αυτός λοιπόν ο Φίλης άφησε την πολιτική και το’ριξε στις διαιτητικές συνταγές!

■ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑ!
Ν’ αρχίσουμε σιγά - σιγά να μπαίνουμε στο πνεύμα της λαχανίδας και της μπομπότας. Κάνουν ένα σώμα μούρλια! Ρωτείστε όσους επέζησαν την περίοδο της κατοχής από τους τότε δυνάστες Γερμανούς. Μη μιλήσουμε για κείνους που γίνονταν «συλφίδες» από το μεγάλο φαγοπότι με τις εφημερίδες που γιόμιζαν το στομάχι τους.

❖ ΣΤΟ ΧΥΜΑ...
Όχι λοιπόν στην... πολυτελή μακαρονοφαγία, ρίξτε το στα χύμα χαβιάρια για να μείνει το ΦΠΑ στο 6% κι όχι στο 23% που προτιμάει ο Φίλης, ο οποίος οπτικά αποδεικνύει ότι έχει καταναλώσει όλη την Ελληνική και ξένη μακαρονοποιΐα!

❁ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!
Δώστε χαβιάρι, αστακό, μπον φιλέ, τσιπούρες αλανιάρες στο λαό, το νέο σύνθημα της πρώτης φοράς αριστεράς, διότι αυτά θα είναι φθηνότερα από τα μακαρόνια, το ρύζι, το pumaro, που είπε και η Ντόρα, που έχουν την ατυχία να είναι «εσώκλειστα»!

ΤΑ ΚΑΛΛΗ ΚΑΙ
     ΟΙ... ΚΑΛΟΙ!
Α χα-χα! Ζούμε ημέρες απείρου αριστερού κάλλους με κάποιους «κάλους» να διαφεντεύουν και να διαπραγματεύονται την τύχη μας! Έπαιξαν τις... κουμπάρες εδώ και 150 μέρες (είχαμε επέτειο πενταμηνίτικη χθες), με τον Βαρουφάκη να γαμπρίζει πότε στας Βρυξέλλας και πότε στις Αίγινες μαζεύοντας υλικό για συγγραφή βιβλίου. Μέχρι και οκλαδόν εθεάθη να κάθεται στη Βουλή για ν’ απολαύσει τον «φύλαρχο» της φυλής της γιαλαντζί αριστεράς με μπόλικη δόση από πρασινοφρουρούς παλιάς κοπής που χρημάτισαν και στην αυλή του Άκη!

❖ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...
Από το «go home mandam Merkel» φτάσαμε στο «come του δώθε γλυκειά μου Άγγελα». Από τους Γερμανοτσολιάδες ΣαμαροΒενιζέλους φτάσαμε στο «βάλε ένα χεράκι Αγγελάκι γιατί χανόμαστε». Από την μισητή Τρόικα περάσαμε στους γλυκούληδες θεσμούς και από τα απαίσια μνημόνια περάσαμε στις γ...νες συμφωνίες που δεν κλείνουν με τίποτε.

❁ ΤΑ ΝΕΑ «ΚΑΠΕΛΑ»...
Πανηγύρισε η Κυβέρνηση για τα 8 δισ. βάρη με τα οποία θα «ελάφρυνε» τον λαό από τους προηγούμενους Γερμανοτσολιάδες - Ταγματασφαλίτες. Πού να ήξεραν ότι αυτά δεν αρκούσαν και από προχθές μπαίνει το ένα «καπέλο» πάνω στο άλλο και τελικά μπορεί και να πλησιάσουμε στην πράξη τα 15 δισ.!

■ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ...
Ακούστε τώρα και τα νέα μαθηματικά που σερβίρουν μετά για να δικαιολογήσουν το τρίπτυχο σκύψε - σκάβε - σκάσε! Τα 8 δισ. είναι μικρότερα από τα 15 δισ. που είχε προγραμματίσει το προηγούμενο σύστημα! Είναι κάτι καινούργιο που απαλύνει πλέον τον πόνο μας! Άμα στη θέση των 15 δισ. βάλουν εκατό δισ. ευρώ και βάλουν τη μηχανή της Ραχήλ να κόψει τα 100 δισ., τότε παίρνουμε και ρέστα! Τι είπατε; Δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ; Μήπως καταλαβαίνω εγώ τι εννοούν οι οικονομικοί εγκέφαλοι τύπου Φίλη που με τη σκέψη ότι θα κόψει την μακαρονάδα έχει αρχίσει να καίγεται από μέσα!

❖ ΠΟΛΥ... ΞΥΛΟ!
Ενοχλήθηκαν οι συγκυβερνώντες από τις περατζάδες των Τροϊκανών στα Υπουργεία, διότι το πατριωτικό φιλότιμό τους δεν τους επέτρεπε τέτοια ταπείνωση. Τώρα κάθε λίγο και λιγάκι οι ιεροεξεταστές της Τρόικας καλούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον κλείνουν σε κλειστά θεοσκότεινα δωμάτια και τον «δέρνουν» αλύπητα με την ελπίδα ότι θα τον απεξαρτήσουν από το σύνδρομο της πρώτης φοράς αριστεράς. Άνθρωπος είναι, πόσο ν’ αντέξει κι αυτός. Θα τα ομολογήσει όλα και προ πάντων ότι δεν θα ξαναβάλει στο στόμα του μακαρονάδα με σάλτσα!

❁ ΠΟΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ;
Από κοντά και ο ψεΚα(σ)μμένος να σβήνει τις κόκκινες γραμμές που είχε χαράξει στη συνεργασία του με την αριστερά! Άφησε τις εξαιρέσεις του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και το’ριξε στη διαγραφή του χρέους! Στο τέλος όλες οι γραμμές θα έχουν χαραχθεί για να σβήνει η μία πίσω από την άλλη και σαν να μην υπήρχαν ποτέ!

■ Η ΗΠΕΙΡΟΣ...
Αλλά την επιβολή του ΦΠΑ στο 23% γιατί πρέπει να την πληρώνει η Ήπειρος, η οποία δεν έχει Μύκονες και Σαντορίνες για ξεσαλώματα; Γι’ αυτή την πιο φτωχή γωνιά της Ε.Ε. ποιος νοιάστηκε να γίνει πιο φτηνός τουριστικός προορισμός; Όλος ο καυγάς του μειωμένου ΦΠΑ γίνεται για τα νησιά του Αιγαίου όπου η Αθηναϊκή υψηλή κοινωνία γυροβολάει τους θερινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα. Όταν λέμε νησιά εννοούμε την Μύκονο, την Σαντορίνη, την Ρόδο κι άντε κάνα δυο ακόμη...

❖ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ!
Τα μάθατε τα νέα; Όσοι γιατροί πιάστηκαν με φακελάκια και έχουν καταδικαστεί γι’ αυτή τους την πράξη επανέρχονται στις θέσεις τους φροντίζοντας και γι’ αυτούς ο «άγιος» Κατρούγκαλος, που θυμείστε του τι δουλειά έκανε πριν! Όλοι αυτοί οι «ποντικοί» της υγείας ουδεμία ευθύνη φέρουν για τον εκβιασμό και παραδίδονται ως... λευκές περιστερές (βοηθά η μπλούζα) στην κοινωνία να συνεχίσουν το έργο τους!

❁ ΟΙ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ...
Εκείνοι όμως που δεν θα συνεχίσουν το έργο τους στο χώρο της υγείας είναι οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων που δεν έπαιρναν φακελάκι. Για την «χειρουργική» επέμβαση επιλήφθηκε ο μεγιστοτεράστιος Υπουργός Υγείας Κουρουμπλής που σε ρόλο... χασάπη και χωρίς αποζημιώσεις τους καρατομεί για να «φυτέψει» δικά του «προϊόντα»!

■ Η ΤΣΙΠΡΟΦΥΛΑΚΗ...
Καμιά πενηνταριά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν δική τους ομάδα μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μεταξύ αυτών η Όλγα Γεροβασίλη από Άρτα, ο Μπάρκας από Πρέβεζα, ο Στέφος και ο Καραγιάννης από Γιάννενα. Πρόκειται για την «Τσιπροφυλακή» που στήνεται εν όψει εξελίξεων, αναταράξεων, ευθυγραμμίσεων, λοξοδρομίσεων, άλλων συντρόφων.

❖ Η ΣΗΜΑΣΙΑ...
Σ’ αυτή την ομάδα δεν έχει πολύ σημασία ποιοι συμμετέχουν αλλά εκείνοι που απουσιάζουν. Δέστε γνωστούς απόντες για να δείτε ότι κάποιοι την έχουν δει αντιρρησίες κρατώντας αποστάσεις για ενδεχόμενες φουρτούνες.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.