ΤΟΛΜΗΡΑ...

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ»

• Δεν παραιτούμαι - δεν παραιτούμαι! Εν χορώ άδουν Ζωή, Λαφαζάνης, Στρατούλης και καμία σαρανταριά άλλοι σύντροφοι του Αλέξη.

Στην ίδια λογική με τον Πάνο. Το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς αλλά ο Αλέξης, άρα αυτός πρέπει να παραιτηθεί, λένε, το πιστεύουν, και είναι έτοιμοι ν’ αναλάβουν «τας τύχας της χώρας».

ΤΖΟΓΑΡΙΖΕ

Επί έξι μήνες τζογάριζε ο καθηγητής των παιγνίων Βαρουφάκης και ο Αλέξης ήθελε να δει που το πάει. Είχαν προηγηθεί μαθήματα τζόγου από τον Γιάνη στον Αλέξη σε καφετέρια των Αθηνών. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Γιάνης προχθές, ο οποίος προπονούνταν στο GREXIT και στην επιστροφή στην δραχμή. Τζογάριζε με «ψιλά» που όμως οι άλλοι ήταν επαγγελματίες κλέφτες.

ΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ

Η πιο κυνική ομολογία του «μάγου» Βαρουφάκη ήταν εκείνη που έκανε μετά το 62% του ΟΧΙ. Δεν περιμέναμε τέτοιο ποσοστό και αυτό μας χάλασε τα σχέδια που είχαμε κάνει και με τον Σόϊμπλε! Τι του λες τώρα αυτού του εγκέφαλου της οικονομίας για τον οποίο στο διάβα το πλήθος παραληρούσε!

ΚΙ Ο ΛΑΟΣ

Και ο λαός! Ο λαός ψηφίζει ΟΧΙ για να εφαρμοστεί τελικά το ΝΑΙ σε όλα. Ένα ΝΑΙ που τελικά θα μας ποτίσει φαρμάκι με την ευχή να μην είναι τόσο δυνατό και μας πειράξει μία κι έξω. Ας αποδειχτεί ως γιατρικό που θα γιατρέψει τις δέουσες πληγές μας.

Ω ΜΑΝΝΑ ΕΛΛΑΣ!

Τι τραβάς κι εσύ καημένη μάννα μου Ελλάς! Η κάποτε ένδοξη πατρίδα των φιλοσόφων και των ευεργετών έχει πέσει σε χέρια αγαρηνών. Και σκυλλεύουν το κορμί σου ως να είσαι πεντάρφανη από πατριώτες.

ΤΥΦΛΑ ΝΑ’ΧΟΥΝ...

Τύφλα να χουν η σκύλλα και η χάρυβδη μπροστά σε τούτα που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα του Αχιλλέα,του Οδυσσέα, του Μ.Αλέξανδρου, των Παλαιολόγων, του Γέρου του Μωριά, του Καραϊσκάκη, του Μπότσαρη, του Βενιζέλου(!), του Κ.Καραμανλή. Μπορεί να ακούγονταν σαν προσκλητήριο νεκρών τα παραπάνω, αλλά τούτες τις ώρες η ανάγκη επιστροφής στις ρίζες είναι επιτακτική διότι από εκεί μπορείς να αντλήσεις δύναμη για να αντέξεις πρώτα στις μπόρες και ύστερα στην αθλιότητα όλων όσων διαφεντεύουν την τύχη μας.

ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ…

Τέτοια κεφάλια τέτοια φέσια λέει ο λαός μας και προσπαθεί να καταπιεί τη γλώσσα του για να μη εκστομίσει ύβρεις, οι οποίες όμως πάλι στο πρόσωπό του γυρίζουν. Κάθε φορά που αποφασίζεις να δοκιμάσεις κάτι καλύτερο για μία καλύτερη τύχη ολοένα και κάτι γίνεται και πέφτεις στα χειρότερα και φτού και πάλι από την αρχή.

ΤΟ ΠΙΟ ΘΕΡΜΟ

Το πιο «θερμό» καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών ζει η χώρα μας. Φτάσαμε κοντά στη τραγωδία κι ακόμη φαίνεται πως δεν το έχουμε καταλάβει με την θεοποίηση ορισμένων ανισόρροπων που στους οποίους επιμένουμε να είμαστε σβερκομένοι.

Η ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ

Δεν ξέρω πολλούς Έλληνες που θα ήθελαν να είναι στη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα, ο οποίος έχει να κάνει στο μεν εξωτερικό με άγρια θηρία, στο δε εσωτερικό με τα άθλια υποκείμενα που παίζουν με την πυριτιδαποθήκη, που είναι έτοιμη να εκραγεί.

ΣΤΟ ΚΟΥΓΚΙ

Τα ήθελε και ο τάχας του Αλέξη να μπει στο «Κούγκι» και δεν τον έβαλε κανένας με το ζόρι, όταν δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί τους προηγούμενους συγκυβερνώντες. Ήταν τότε που χαρακτήριζε προδότες και Γερμανοτσολιάδες τους Σαμαροβενιζέλους κι ότι εκείνος θα ήταν ο Μεσίας που θα έσκιζε τα μνημόνια, θα τα έκανε κομφετί και θα τα μοίραζε στα καρναβάλια, που κι εκείνα με τη σειρά τους θα τα σκορπούσαν στα πανηγύρια.

Ο ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ!

Μάζευε κι ένα σωρό ψευτο προφήτες μαζί του ο Αλέξης, με πρώτον και καλύτερο τον ογκόλιθό της οικονομίας και μεγαλο τζογαδόρο της πολιτικής κι άρχισε να σώζει την χώρα μετά την 25η του Γενάρη του 2.015. Μάζεψε κι ένα σωρό άλλους παρόμοιους, τους μοίρασε ρόλους κι επί ένα εξάμηνο έπαιζαν με τα σπίρτα ως γνήσια παιδική χαρά. Αποτέλεσμα διακυβέρνησης ένα απόλυτο μηδέν.

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ

Κυνική ομολογία του πρωθυπουργού πριν από είκοσι μέρες όταν είπε ότι τώρα ξεκινάμε την διαπραγμάτευση! Προχθές όμως στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι κάναμε επί έξι μήνες σκληρή διαπραγμάτευση! Ας συντονιστεί πρώτα με τον εαυτό του και μετά ας συντονίσει και τους συνεργάτες του. Τον λαό έτσι κι αλλιώς τον έχει αποσυντονίσει εντελώς, αφού στο περιβόητο άχρηστο δημοψήφισμα άλλο ψήφισαν κι άλλο τελικά εφαρμόστηκε στη πράξη.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ

Τώρα! Τι γίνεται τώρα! Τώρα θα γίνει αυτό που δεν έχει ξαναματαγίνει. Θα ψηφίσει η αντιπολίτευση τις συμφωνίες και οι κυβερνητικοί θα κάνουν τους καμπόσους. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε αν κατάλαβα καλά ο περιβόητος αντιμνημονιακός της πλάκας Πάνος Καμμένος.

Η ΣΚΕΨΗ

Ψηφίστε εσείς το νέο μνημόνιο διότι η «θρησκεία» μας δεν το επιτρέπει, κι εμείς θα συγκυβερνάμε με ότι απομείνει στον «σέμπρο» μας τον Αλέξη! Αυτή ήταν η σκέψη που δημοσιοποίησε ο Πάνος κι αυτό διότι λόγω σωματότυπου δεν μπορεί να σκύψει στα τέσσερα! Γι’ αυτές τις ανάγκες θα χρησιμοποιήσει τον μεγιστοτεράστιο Ν. Νικολόπουλο από τας Πάτρας που παράγει και ωραία λουκούμια.

ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ…

Τετράγωνη λογική αυτή του Καμμένου η οποία δένει με το σώμα του. Πολεμήστε εσείς να δοξαστούμε εμείς, δηλαδή, ο Κουίκ, η Ξουλίδου, ο Χαϊκάλης κι ότι άλλο κινείται στο κόμμα των «ψεκασμένων». Ύστερα από τέτοιες πολιτικές πώς να μην ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

ΣΥΡΘΗΚΕ

Κανένας Έλληνας, αλλά και πολλοί άλλοι Φιλέλληνες ανά τον κόσμο, δεν αισθάνθηκε καλά με την εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η χώρα μας και στο εσωτερικό της και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν αισθάνεται κανένας Έλληνας υπερήφανος που σύρθηκε ο πρωθυπουργός στα τέσσερα ενώπιον των δήμιων του, που ετοίμαζαν την γκιλοτίνα κι ήταν έτοιμοι να την δοκιμάσουν αν δουλεύει σωστά! Κι αυτό για έναν επιπλέον λόγο! Να δουν το θέαμα οι άλλοι επίδοξοι τζάμπα επαναστάτες Ευρωπαίοι και να ξεχάσουν τέτοιου είδους πράγματα.

ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Επί 17 ώρες υπέβαλλαν σε μαρτύρια οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τον υπερήφανο Έλληνα πρωθυπουργό, για να ομολογήσει. Τελικά τα ξέρασε όλα και έτσι τον «αποφυλάκισαν» την Δευτέρα το πρωί, αφού ανέλαβαν να πληρώσουν τα λύτρα οι Έλληνες που έτρεχαν σαν τρελοί να ψηφίσουν υπερήφανα ΟΧΙ κατά 62% και οι «Γερμανοτσολιάδες» και «Νενέκοι» να πούν κατά 38% ΝΑΙ.

ΠΟΝΗΡΕΣ ΩΡΕΣ

Οι ώρες και οι μέρες είναι σκληρές και πονηρές. Αυτή τη στιγμή αναζητείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από το λαό και ιδιαίτερα από εκείνους που διαφεντεύουν την τύχη του. Οι κατσαμπατισμοί και οι λεονταρισμοί δεν οφελούν κανένα κι αν συνεχιστούν, μας περιμένουν τα τάρταρα. Όσοι έχουν τ’ άντερα ας πάρουν αποφάσεις με γνώμονα το αύριο που όπως και να το κάνουμε δεν θα έχει και πολλά κοινά στοιχεία όπως εκείνα που ξέραμε μέχρι τώρα.

ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ

Και τώρα ένας σχολιασμός στο σχολιασμό της στήλης από τον Λ.Καλογιάννη. Τσόπλενες και σκανταλιάρα για να πιάσει κοκκινολαίμια έστησε με το Δημοψήφισμα ο Τσίπρας και έφτασε εδώ που έφτασε. Έστησε παγίδα κι έπιασε ένα ΟΧΙ νααα που γύρισε μπούμερανγκ. Κάπως έτσι αναλύει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο πρώην Βουλευτής Λ. Καλογιάννης σ’επιστολή που έστειλε στον «Π.Λ.» δίνοντας απάντηση στο ερώτημα της στήλης για τον λόγο που έγινε αυτό!

Η ΑΦΟΡΜΗ

Με απλά λόγια και απλούς συλλογισμούς ο κ. Καλογιάννης βρίσκει την αφορμή να δώσει την δική του απάντηση στο τι έγινε όλο αυτό το διάστημα στη χώρα και να προβληματιστεί για το που πάει τελικά αυτός ο τόπος για όλα όσα περνάει αυτό τον καιρό.

Ο ΛΟΓΟΣ

Άλλος ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στο δημοψήφισμα κι άλλο είχαν στο νου τους οι Έλληνες όταν κατά 62% είπαν ΟΧΙ. Θέλετε άλλη λιτότητα, άλλη μείωση συντάξεων, άλλο αυξημένο ΦΠΑ, άλλο ΕΝΦΙΑ… Σ’αυτά απάντησε ο λαός μας λέει ο Λ. Καλογιάννης και πώς να το κάνουμε ποιος θα έλεγε ΝΑΙ σε κάτι τέτοιο. «Όμως ήταν μια καλοστημένη παγίδα στην οποία έπεσε ο λαός και νόμισε πως με ένα ΟΧΙ θα θεράπευε όλες τις πληγές που έστειλε ο Μωυσής στους Φαραώ» μας γράφει ο Λευτέρης και προτρέπει τον λαό «ν’αποκτήσει πλούτο» μέσω της καλλιέργειας πατάτας, σκόρδων, κρεμμυδιών και γενικά άλλων εγχώριων προϊόντων.

Η ΤΙΜΗ

Απλά πράγματα επισημαίνει ο Λ.Καλογιάννης, ο οποίος μας κάνει τιμή όταν ασχολείται αφενός με γραφόμενα στη στήλη και αφετέρου δίνει τις δικές του απαντήσεις στους προβληματισμούς μας, που θεωρώ ότι ήταν και προβληματισμοί πολλών άλλων Ελλήνων που έτρεχαν να ψηφίσουν ΟΧΙ ή ΝΑΙ πριν από δέκα μέρες. Αυτό το ΟΧΙ όμως πήρε παραμάσχαλα ο Αλ.Τσίπρας, πήγε στις Βρυξέλλες κι εξαιτίας αυτού του ΟΧΙ τον έδερναν, τον βασάνιζαν, του έβαζαν αυγά βρασμένα στις μασχάλες, του έβγαζαν τα νύχια, για να ομολογήσει ότι δεν είναι τόσο αριστερός, όσο οι ΛαφαζονοΣτρατούληδες και ότι δεν θα ξανακάνει παρέα με την Ζωή και προπάντων ότι δεν θα ξαναπεί παραμύθια χωρίς δράκους στους Έλληνες, οι οποίοι έχουν μια ροπή στην εξάρτηση από μεγάλα και καλά λόγια.

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.