ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

- Με τον ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

• ΔΙΑ ΒΟΗΣ!..
Δια βοής και πανηγυρικά εξελέγη μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Αν και του είχε υποδειχτεί «άνωθεν» να πάει σ’ εκλογή από την βάση στο τέλος Αυγούστου και ο ίδιος το επιθυμούσε, εν τούτοις, επικράτησε άλλη λογική κι άλλο σκεπτικό και η δια βοής εκλογή είναι πια γεγονός.

• Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ…
Μετά λοιπόν απ’ αυτή την σύντομη διαδικασία ο νέος πρόεδρος θωρακίζεται με πραγματική εξουσία και έχει στο εξής υποχρεώσεις και δικαιώματα πραγματικού προέδρου κι έτσι θα πορευθεί μέχρι την επόμενη Άνοιξη ή Καλοκαίρι όπου θα γίνει το τακτικό συνέδριο της Ν.Δ., στο οποίο θα παρθούν άλλες αποφάσεις, αφού πρώτα γίνει ο ανάλογος απολογισμός δράσης των προηγούμενων ετών.

• Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ…
Προς το παρόν, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έβγαλε από το αδιέξοδο τη Ν.Δ. ύστερα από τις δύο αναμετρήσεις, του Γενάρη με εθνικές εκλογές και το δημοψήφισμα του Ιουλίου. Σ’ ένα αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και από την παραίτηση του Α. Σαμαρά, ο οποίος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα σε μια ταραγμένη πολιτική περίοδο που είχε να κάνει με τα μνημόνια και με την οικονομική κρίση στην χώρα…

• ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ…
Η εικόνα που παρουσίασε η Ν.Δ. κατά την «εκλογή» Μεϊμαράκη ήταν μια εικόνα που σε παρέπεμπε σε άλλες εποχές, σαν εκείνες που η Ν.Δ. δέσποζε στον κεντροδεξιό χώρο (μεσαίο τον έλεγε ο Καραμανλής) και που είναι η πραγματική θέση της παράταξης όπως την είχε προσδιορίσει ο ιδρυτής της. Σε μια περίοδο που η Ν.Δ. είχε ποσοστό 54% (επι εθνάρχη), 47% επι Μητσοτάκη, 46% επι Καραμανλή νεώτερου…

• ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ…
Ακούστηκαν κι άλλες απόψεις στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, όπως του Μ. Βορίδη, οι οποίες όμως ήταν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας παράταξης περισσότερο πατριωτικής, έτσι όπως ορίζονταν από τα χρόνια της  δημιουργίας της μήτρας που είχε να κάνει με την ΕΡΕ…

• Ο ΦΡΑΓΜΟΣ…
Η εκλογή Μεϊμαράκη αποτέλεσε φραγμό σε επίδοξους δελφίνους που σήκωσαν… μπαϊράκι αμέσως μετά την ήττα του Γενάρη ζητώντας την αλλαγή του Α. Σαμαρά και στην θέση του τοποθετούσαν τον εαυτό τους! Αυτού του είδους οι φιλοδοξίες είτε κόπηκαν μαχαίρι σε κάποιους, είτε πήραν αναβολή σε κάποιους άλλους μέχρι το επόμενο συνέδριο.

• Η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ…
Συμπέρασμα: Ο χώρος της Ν.Δ. άρχισε ν’ ανασυντάσσεται και σιγά σιγά να βρει το κανονικό του δρόμο. Φαίνεται πως ο Μεϊμαράκης αυτήν την στιγμή μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο φορτίο κι αυτό φαίνεται από τα πρώτα δείγματα που έδωσε στην Βουλή. Έδειξε ότι μπορεί να σταθεί απέναντι στον Αλέξη, έστω κι αν η διαφορά ηλικίας είναι εμφανής. Αλλά είπαμε, ο παλιός είναι αλλιώς… Οι νέοι απλώς είναι ωραίοι!

❁ ΜΠΛΕΞΑΜΕ!..
Λοιπόν, μάγκες και μάγκισσες, αν δεν το χετε καταλάβει, έχουμε μπλέξει άσχημα. Κάθε μέρα που περνάει ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην αποκάλυψη ότι έχουμε να κάνουμε με «συμμορίτες» νέας κοπής. Καβάλησαν την εξουσία και έβαλαν με το νου τους να φτιάξουν νέο Σοβιέτ εφαρμόζοντας το σύνταγμα των Κορυσχάδων, όπως έλεγε η συντρόφισσα Δούρου!

■ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ…
Μαθαίνουμε σιγά - σιγά ότι ο καπετάν Βαρουφάκης είχε αναλάβει την ευθύνη κατάληψης της εξουσίας από την πίσω πόρτα σχεδιάζοντας ακόμη και συλλήψεις και μπουκαρίσματα σε τράπεζα της Ελλάδος, νομισματοκοπείο, και Γενική Γραμματεία Εσόδων! Μιλάμε για την εφαρμογή σχεδίου τέταρτου γύρου! Τύφλα να έχει ο Παττακός που όμως εκείνος πρόλαβε τους στρατηγούς κι έδεσε με άλλους συνταγματάρχες, τους πολιτικούς, κηρύσσοντας την «επανάσταση», έτσι την ονόμασαν!

❖ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ!..
Κάποιοι θα θεωρήσετε ακραίες τις σκέψεις μου, αλλά αυτά που ζούμε όλο αυτό το διάστημα και απ’ όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κάθε σώφρονα άνθρωπο εκεί τον παραπέμπουν! Ο ίδιος ο πρώην υπουργός οικονομίας διορισμένος από τον Αλ.Τσίπρα, αποκαλύπτει ότι είχε άλλα σχέδια για το οικονομικό μοντέλο που έπρεπε να επιβληθεί στην χώρα για να βγει από την κρίση. Ο ίδιος αποκάλυψε πως σχεδίαζε να συλλάβει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, να κάνει «ριφιφί» στο Νομισματοκοπτείο, να «δέσει» την Σαββαΐδου, να χακάρει τα ΑΦΜ των Ελλήνων και να βάλει την χώρα μας στον γύψο, ποιος ξέρει για πόσα χρόνια.

❁ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ…
Δεν είναι φανταστικά τα παραπάνω, φίλοι μου. Ήταν το πρόγραμμα που ήθελε να εφαρμόσει η πρώτη φορά αριστερά στην χώρα κι αυτό το αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι «δράστες» που αυτήν την φορά δεν είναι «συνταγματάρχες», αλλά υπουργοί εκλεγμένης κυβέρνησης, της οποίας ο πρωθυπουργός δεν έχει ιδέα για όσα θα γίνονταν μετά την νύχτα του δημοψηφίσματος!

■ ΚΑΡΦΙΑ…
Λαλίστατος ο πρώην υπουργός που καρφώνει τους πάντες, αρχής γενομένης από τον επι 6 μήνες προστάτη του πρωθυπουργό! Μαζί τα λέγαμε, μαζί τα αποφασίσαμε αλλά μαζί δεν τα εφαρμόσαμε, είναι η θέση τώρα του Βαρουφάκη. Μαζί τα προγραμματίζαμε πριν τον Γενάρη κι εγώ έφτιαχνα τα προγράμματα για τις αλχημείες που ετοίμαζαν για τον λαό. Τα είπε ο Γιάνης για να τα μαζέψει για λίγο και να τα επιβεβαιώσει στην συνέχεια, θεωρώντας ότι έχασε την ευκαιρία να στείλει στην κόλαση την χώρα!

❖ ΟΙ «ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ»…
Τώρα εξηγούνται οι σωματικές και ψυχολογικές «ανωμαλίες» που λέγεται ότι υπέστη ο 40χρονος αριστερός πρωθυπουργός Αλέξης, που την μόνη πίεση που είχε μάθει στην ζωή του να υφίσταται ήταν για το σε ποια επαναστατική γυμναστική θα επέβαλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις…

❁ ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ…
Την σωματική διαταραχή την είδαμε του Αλέξη με τον έρπη που έβγαλε στα χείλη. Την ψυχολογική την καταλάβαμε όταν αναγκάστηκε να αλλάξει τον τρόπο βαδίσματος και ύστερα από τον 17ωρο ξυλοδαρμό-βασανιστήρια που υπέστη από τους Γερμανούς, με τον Γερμανοτσολιαδισμό ν’ αλλάξει στρατόπεδο!

■ ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ!
Τελικά, το τραβάει ο τάχας τους να γίνουν αριστερή παρένθεση οι ΣΥΡΙΖΑίοι και να δικαιωθεί η πρώην κυβέρνηση. Το πολιτικό κεφάλαιο που ως τέτοιο σερβίρεται η παρουσία του Αλέξη στο κόμμα και στην κυβέρνηση αρχίζει να σπαταλιέται από τα ίδια τα στελέχη της «αριστεράς» που έχουν μπει σε κατάσταση αλληλοεξόντωσης. Πώς να μην έχει πονοκεφάλους και κρίσεις πανικού ο Αλέξης, ο οποίος έμπλεξε με τους δικούς του πρώτα, δηλαδή με εκείνους του 4% και μετά με τους «μετανάστες» της φυλής των πρασίνων που άλλα είχαν στο μυαλό τους κι άλλα βρήκαν στην πράξη. Μια φυλή που τους αλλοτρίωσε και τους έμαθε τα άλλα κόλπα, όπως εκείνα με τις καταθέσεις στο εξωτερικό, τύπου Τσουκαλά ή με τις αναλήψεις των καταθέσεων λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών εκ μέρους των μαμάδων και των ξαδέλφων τύπου Νάντιας…

❖ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ…
Κυνική η ομολογία του Βαρουφάκη ότι οδηγούσε την χώρα στην δραχμή χρησιμοποιώντας διάφορα άλλα κόλπα τύπου ριφιφί, σύλληψη Στουρνάρα και Σαββαίδου κι όλα αυτά με εντολή «άνωθεν» -πιο άνωθεν από τον Τσίπρα δεν υπάρχει. Ουδέποτε δώσαμε εμείς οι άνωθεν εντολή στους «κάτωθεν» για Plan B’, λέει το Μαξίμου κι άντε να βγάλεις συμπέρασμα με αυτού του είδους τους αριστερούς.

❁ ΚΟΥΦΗ ΚΑΙ ΓΚΑΒΗ!..
Και η δικαιοσύνη, ως είναι γνωστόν, είναι… κουφή και γκαβή και δεν ακούει ούτε βλέπει τι γίνεται σ’ αυτόν τον έρμο τον τόπο... Όταν θα το πάρει χαμπάρι θα είναι ήδη δεμένη χειροπόδαρα και ποιος ξέρει τι ύμνος θα τραγουδιέται για την επιβολή της «νέας επανάστασης» που λέγαμε παραπάνω.

■ Η ΕΓΓΥΗΣΗ…
Το στράτευμα είναι στην θέση του κι εγγυάται την ομαλότητα στην χώρα! Το είχε πει παραμονή του δημοψηφίσματος ο Καμμένος μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Πεντάγωνο ο πρωθυπουργός! Τι γνώριζε ο υπουργός Άμυνας κι έδινε τέτοιες διαβεβαιώσεις προς τον λαό μια μέρα πριν «απολυθεί» ο υπουργός οικονομίας κ. Βαρουφάκης, στον οποίο την Κυριακή το βράδυ μετά το 62% ζητήθηκε να μαζέψει τα μπογαλάκια!

❖ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ…
Σημεία και τέρατα παρακολουθούν οι Έλληνες αυτές τις μέρες, με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο… μάτι του κυκλώνα. Είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά ότι μέσα σε έξι μήνες θ’ αλλάξει την χώρα! Πράγματι, το πέτυχε με το… παραπάνω. Διέλυσε την χώρα που βαδίζει προς το άγνωστο με το χάος να βρίσκεται ante portas και διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ στα εξ’ ων συνετέθη!
❁ ΤΑ ΜΕΤΡΑ…
Αυστηρά μέτρα προτίθεται να πάρει η Δημοτική Αρχή εναντίον όλων όσων υποβαθμίζουν δημόσιους χώρους. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Θ. Μπέγκας προχθές και δεν έχουμε λόγους να μην τον πιστέψουμε και να μην συμπαραταχθούμε μ’ αυτήν την θέση και βεβαίως αναμένουμε να δούμε τις πράξεις.

■ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ -ΜΠΑΣΚΕΤ 1-0!
Καθαριότητα, αφισσορύπανση και τραπεζοκαθίσματα, είναι οι κύριοι τομείς στους οποίους θα εφαρμόσει τα αυστηρά μέτρα η Δημοτική Αρχή. Αφήνω τα δυο πρώτα και πάω στο τρίτο όπου η αυθαιρεσία έχει γίνει επάγγελμα και καθεστώς. Η ασθένεια της εξάπλωσης των καθισμάτων του κέντρου της πόλης έχει επεκταθεί και σ’ άλλες περιοχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην περιοχή Αμπελοκήπων όπου τα τραπεζοκαθίσματα «περπάτησαν» από το πρανές και κατέλαβαν το γήπεδο μπάσκετ! Το γράψαμε τις προάλλες και ή δεν το διάβασαν οι αρμόδιοι ή μας «έγραψαν» κανονικά. Με αφορμή λοιπόν τη νέα τάξη πραγμάτων που εξήγγειλε ο Δήμαρχος της πόλης, ας δει και την συγκεκριμένη περίπτωση που δεν βγάζει μόνο μάτια, αλλά στερεί από τα νέα παιδιά κι έναν χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας τους. Εκτός κι αν πρέπει να κόψουν το μπάσκετ και να το ρίξουν στις… τσιπουρομαχίες…

❖ ΜΕ ΣΥΝΟΔΙΑ ΦΙΔΙΟΥ!
Ποιος είπε ότι δεν ισχύει η αρχαία αντίληψη της προστασίας των νεκρών από φίδια; Ένα φίδι νααα βρέθηκε σε νεκροφόρα που «συνόδευσε» τον νεκρό μέχρι την εκκλησία όπου θα γίνονταν η εξόδιος ακολουθία! Το μετέφεραν στην στήλη φίλοι που είδαν το φαινόμενο κι άρχισαν να σταυροκοπιούνται, διότι το θεώρησαν και σημαδιακό. Λέτε να έχουν βάλει το… χεράκι τους οι οικολόγοι που κατά καιρούς σκορπίζουν φίδια και λύκους στην περιοχή;

• ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ!..
• Πρώτη εμφάνιση έκανε η Λαφαζανοπαρέα της δραχμής και να τον, τον σύντροφο Γλέζο πρώτη μούρη! Ένα σύμβολο αντίστασης είναι παντός καιρού! Μόνο ο Τσίπρας έχει δηλώσει ότι δεν είναι παντός καιρού πρωθυπουργός. Προς το παρόν, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει χαμηλό βαρομετρικό και αναμένονται αστραπές, βροντές, μπόρες, καταιγίδες!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.