ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΑΝΤΕΧΕΙ!!!
Άντεξε και θ’ αντέξει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου! Αυτό ήταν το συμπέρασμα που βγήκε από την γενική συνέλευση των μετόχων της, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο «GRAND SERAI», στην πόλη μας. Παρά την πενταετή οικονομική κρίση η Ηπειρωτική Τράπεζα απέδειξε ότι μπορεί ν’ αντέξει στους δυνατούς κλυδωνισμούς που υπέστη το Τραπεζικό σύστημα. Αυτό οφείλεται πρώτα στους Ηπειρώτες που έχουν δείξει εμπιστοσύνη στην Τράπεζα τους κι ύστερα σε όλους εκείνους που διαχειρίζονται την τύχη της, από τους εργαζόμενους και ως την Διοίκηση. Αυτό ήταν με λίγα λόγια το συμπέρασμα της συζήτησης που έγινε στην γενική συνέλευση, στην οποία καταγράφηκε η εικόνα της Τράπεζας όπως έχει σήμερα.

• Η ΣΤΗΡΙΞΗ…
Από την μεριά της Διοίκησης και των στελεχών της, ζητήθηκε από τους Ηπειρώτες να σταθούν στο πλάι της Τράπεζας τους ούτως ώστε να ξεπεράσει τον «κάβο» των δυσκολιών για να ξαναμπεί σε ρότα δημιουργίας εξυπηρετώντας τους στόχους και τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε πριν από 4 δεκαετίες περίπου και δεν είναι άλλοι από την στήριξη του Ηπειρώτη επαγγελματία και του Ηπειρωτικού νοικοκυριού γενικά.

• Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ…
Στα θετικά της πορείας των συνεταιριστικών τραπεζών υπολογίζεται και η άμεση στήριξη του θεσμού από το υπουργείο οικονομικών, όπου ο αρμόδιος υπουργός Τσακαλώτος δεσμεύτηκε και για την δική τους ανακεφαλοποίηση δημιουργώντας μία στέρεα βάση για την συνέχισή τους. Αυτή η δέσμευση επισημάνθηκε από τα στελέχη της Τράπεζας Ηπείρου στην συνέλευση, κάτι που αναπτέρωσε το ηθικό όλων όσων καθ’ οποιονδήποτε τρόπο συναλλάσσονται με την Τράπεζα Ηπείρου!

• ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…
• Το αυτονόητο αποφάσισε ο πρωθυπουργός για τους 300 της Βουλής. Έδωσε εντολή να καταργηθεί το αφορολόγητο της Βουλευτικής αποζημίωσης που ίσχυε από καταβολής Κοινοβουλίου και που κανένας δεν το άγγιξε μέχρι σήμερα. Συνήθως προτιμούσαν τα περιπλεγμένα για τον λαό αφήνοντας τα αυτονόητα και τα καλά και συμφέροντα για τον εαυτό τους. Αυτή η «διαταγή» Τσίπρα για τους Βουλευτές μας παραπέμπει σε εκλογές όπου θα γίνουν διαφόρων ειδών ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Όταν θα κατηγορείται για βαρεία φορολογία σε αγρότες, εργάτες, ανέργους και σε λοιπούς Έλληνες, θα έχει να δικαιολογείται με την φορολόγηση και των Βουλευτών! Γι’ αυτό γράφω για αυτονόητη πράξη, την οποία όμως ουδείς προκάτοχός του τόλμησε! Να δω Βουλευτές να κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις για τα κεκτημένα τους!

❁ ΚΑΠΟΤΕ…
Κάποτε στην χώρα μας υπήρχε ένα κόμμα «εθνικό», «πατριωτικό» που «κανονίζει» τα της λαθρομετανάστευσης, κυρίως στην Αττική, που το έλεγαν Χρυσή Αυγή! Αυτό λοιπόν το «κόμμα» στο οποίο έβρισκαν καταφύγιο οι κάτοικοι των παραπάνω πληττόμενων περιοχών, έχει εξαφανιστεί από τις πιάτσες και το μεταναστευτικό έχει αναλάβει να το εξαφανίσει η γιαγιά Τασία Χριστοδουλοπούλου!

■ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ;
Πού είναι οι κορώνες του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη κι όλων των άλλων «πατριωτών» που δεν ανέχονταν το «λόβιασμα» της φυλής των Ελλήνων από τους ξενόφερτους, τους οποίους κυνηγούσαν στις πλατείες και τα σοκάκια της Αθήνας σακατεύοντάς τους στο ξύλο ενίοτε; Εκείνος ο Αγ. Παντελεήμονας στην ομώνυμη πλατεία αν δεν έχει «δει» τις αγαθοεργίες των χρυσαυγιτών που σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις τις εξαργύρωσαν με υψηλά ποσοστά εκπροσώπησης στην ελληνική Βουλή, στην οποία εσχάτως προεδρεύει της Χ.Α. η Ζωή- συγγνώμη, της Βουλής ήθελα να πω!

❖ Η ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ…
Απόλυτη λοιπόν σύμπλευση Χ.Α. και πρώτης φοράς αριστεράς και στο «μεταναστευτικό» ζήτημα! Τυχαία η αποφυλάκιση δύο μέρες πριν το δημοψήφισμα στελεχών της Χ.Α. που είχαν συνταχθεί με το περιβόητο «ΟΧΙ», άσχετα αν αυτό έγινε η ταφόπλακα της κυβέρνησης;

❁ ΑΦΑΝΤΟΣ!..
Άφαντος και ο γνωστός Πάνος που είχε βάλει κάτι κόκκινες γραμμές Ναααα για την ίδια υπόθεση. Δεν θα ανεχθούμε άλλους λαθρομετανάστες, ούρλιαζε ο Πάνος, όπως έκανε και για άλλα πολλά ζητήματα εθνικής σημασίας! Τώρα… μούγκα στη στρούγκα μαζί με την Χ.Α. και την αριστερά της γιαγιάς Τασίας! Μετά την μετεγκατάσταση από το Πεδίον του Άρεως στον Βοτανικό θεωρούν όλοι ότι λύνεται μαζί με το στεγαστικό και το μεταναστευτικό, λαθραίο ή μη δεν έχει σημασία…

■ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ!
Και η Χ.Α. στο κόλπο; Βεβαίως και η Χ.Α. που είχε κάνει σημαία της τις διώξεις των πάσης φύσεως εισερχομένων στην χώρα μας! Η Χ.Α. που φαίνεται να εξαργύρωσε τη δική της ελευθερία με την σιωπή ή και την αγαστή συνεργασία με κυβερνητικές αριστερές δυνάμεις. Δέστε την ταύτιση απόψεων στο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος που το κατάπιαν αμάσητο και που σφυρίζουν αδιάφορα λες και δεν συνέβη τίποτα.

❖ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!..
Προς Θεού, μην εκληφθεί η παραπάνω καταγραφή καταστάσεων ως αποδοχή των βαρβαροτήτων της Χ.Α. προς τους «κολασμένους» όλης της γης που βρίσκουν καταφύγιο στην χώρα μας. Όμως και ο πολιτικός τσαρλατανισμός έχει τα όριά του. Το «με λένε Ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω» δεν είναι στις δικές μας αντιλήψεις και γι’ αυτό κάνουμε τις απαραίτητες επισημάνσεις και υπενθυμίσεις, διότι ούτε… χόρτο φάγαμε, ούτε το νερό της λησμονιάς ήπιαμε, όπως έκανε η γιαγιά Τασία, προστάτιδα των «κολασμένων» που λέγαμε, η οποία ξέχασε να πάρει τα 500 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για καλύτερες συνθήκες των «λιαζόμενων» στα πάρκα και τις πλατείες των νησιών πρωτίστως και της Αθήνας δευτερευόντως.
❁ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ…
Μόλις τα έκανε σ….α η γιαγιά Τασία στο ένα και μοναδικό ζήτημα με το οποίο ανέλαβε θέση υπουργού, το θέμα το ανέλαβε προσωπικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος επτά μήνες μετά ψάχνει και ο ίδιος να θυμηθεί τι είχε υποσχεθεί όχι στους Έλληνες, αλλά στους απανταχού της γης διωκόμενους και περιμένουν την σειρά τους να έρθουν στην Ελλάδα να λιαστούν πρώτα και να εξαφανιστούν στη συνέχεια. Δεν τα λέω εγώ, ο κακός, αλλά η γιαγιά που το ξεκίνησε για… μητέρα Τερέζα, αλλά της έκατσε γιαλατζί αριστερά σε μείγμα με άκρα δεξιά και χάλασαν τα σχέδια! Ποια σχέδια; Σε κουβέντα να βρισκόμαστε…

■ ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΞΕΡΞΗΣ!
Δεν ήταν ο Πεισίστρατος εκείνος που παρακολουθούσε το 480 π.Χ. την ναυμαχία της Σαλαμίνας από το όρος Αιγάλεω αλλά ο Ξέρξης, ο οποίος στρογγυλοκάθισε εκεί και είδε την πανωλεθρία του στόλου του. Είχε καταφέρει ο Θεμιστοκλής να παρασύρει τον Ξέρξη στη θάλασσα του Φαλήρου και να τον αποδεκατίσει γλυτώνοντας έτσι την Αθήνα αλλά και την υπόλοιπη Νότια Ελλάδα από την συντριβή όπως είχε γίνει στις Θερμοπύλες!
❖ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…
Η ιστορική αποκατάσταση επιβάλλεται διότι ακριβώς σε προηγούμενο σχόλιο της στήλης είχαμε «αντικαταστήσει» εντελώς αυθαίρετα και ανιστόρητα τον Ξέρξη με τον Πεισίστρατο, ο οποίος καμία σχέση δεν είχε με τα συγκεκριμένα γεγονότα, διότι είχε ζήσει σε προηγούμενη εποχή (607-527) και ο οποίος επί τρεις θητείες ήταν τύραννος των Αθηνών. Εκεί, στο όρος Αιγάλεω είχε βρεθεί εντελώς συμπτωματικά ο Λ. Καλογιάννης που εμπνεύστηκε την αξιοποίηση του Βοτανικού, όπως γράψαμε προχθές.

❁ ΣΥΝΤΟΜΕΣ…
Οι δύο πρώτες τυραννίες του Πεισίστρατου ήταν σύντομες και περιπετειώδεις κι έταξε στους πάντες τα πάντα. Μάλιστα, ο μπαγάσας σε κάποια στιγμή για να πείσει τους Αθηναίους ότι έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους θεούς, έφτασε σε σημείο να ντύσει μια Αθηναία ως θεά Αθηνά με περικεφαλαία κλπ., την ανέβασε σε άρμα και την περιέφερε περί την περιοχή της Ακρόπολης διαδίδοντας ότι η ίδια η θεά κατέβηκε από τον Όλυμπο για να τον στείλει τύραννο των Αθηνών. Το έχαψαν οι Αθηναίοι και τον έκαναν για λίγο τύραννο το 558 π.Χ.

■ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…
Είχε σκαρφιστεί και κάτι άλλο ο Πεισίστρατος για να γίνει Τύραννος. Αφού αυτοτραυματίστηκε και έτσι αιματοβαμμένος όπως ήταν βγήκε στην αγορά φωνάζοντας ότι έπεσε θύμα των αντιπάλων του, επειδή ο ίδιος υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των πολιτών της Αθήνας. Έφαγαν το παραμύθι οι Αθηναίοι και του έδωσαν μια φρουρά 50 ροπαλοφόρων για να τον προστατέψουν κι εκείνος στη συνέχεια τους αυγάτισε, έκανε στρατό και κατέλαβε την Ακρόπολη και φυσικά και την εξουσία. Για λίγο όμως. Την τρίτη και φαρμακερή φορά ο Πεισίστρατος κατάφερε να «τυραννήσει» επί 20ετία.

❖ ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ…
Αυτά λοιπόν τα λίγα ιστορικά που δεν έχουν μεγάλες διαφορές με το σήμερα και που έχουν να κάνουν με τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν και οι νεοέλληνες πολιτικοί για την κατάκτηση της εξουσίας. Μάλιστα, έφτασαν να μιλούν για Σεισάχθεια, το πήρε το «χάπι» ο λαός και τώρα υπογράφουν αβέρτα μνημόνια! Απλά… πταίσμα ο Πεισίστρατος για τα σημερινά δεδομένα…

❁ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ…
Άκουγαν Σεισάχθεια από τον Αλέξη οι Έλληνες κι ονειρεύονταν διαγραφές χρεών παντός είδους! Κι εκείνοι που έχουν ρίξει… κανόνια στην αγορά περιμένουν ακόμη να πάρει σφουγγάρι ο Αλέξης να τα διαγράψει και να τα πληρώσουν εκείνοι που μάζευαν δεκάρα τη δεκάρα, να έχουν κάτι στα σκληρά χρόνια των γηρατειών.

■ ΤΟ «ΠΑΡΔΑΛΟ» ΣΧΗΜΑ!
Ένας Κολομβιανός, ένας Κορεάτης και η Παναρείτη, ήταν το «παρδαλό» σχήμα του Βαρουφάκη σ’ επίπεδο συμβούλων, οι οποίοι έμειναν αμανάτι στον Τσακαλώτο και ζητούν να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα! Είναι δε τα μηνιάτικα κάμποσες εκατοσταριές χιλιάδες ευρώ για τις συμβουλές που έδιναν στον Γιάνη για να φέρει.. τούμπα την οικονομία και να γίνει της Κορέας στην Ελλάδα! Πολλά τα λεφτά για γ…κα Γιάνη!

❖ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ…
Τα ιμάτιά τους διαρρηγνύουν οι παγκοσμίως ευαίσθητοι περί την αστυνομική βία, ρίχνοντας στην… πυρά τον αστυνομικό που χαστούκισε (κακώς) έναν λαθρομετανάστη σε ώρα εργασίας του! Το ότι άλλοι καμιά εκατοσταριά λίγο πιο κει τέτοιοι «μουσαφιραίοι» αποκαθήλωναν την Ελληνική σημαία φτύνοντας κατ’ αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο μια ολόκληρη χώρα που προσπαθεί να βρει τρόπο φιλοξενίας, ούτε που ενόχλησε κανέναν και το θέμα το περνάνε στα ψιλά ακόμη και οι ντόπιοι ευαισθητούληδες.

❁ ΨΕΚΑΣΤΕ!..
Χθες η συμφωνία, σήμερα οι λεπτομέρειες, αύριο στη Βουλή! Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε! Καλωσόρισες τρίτο μνημόνιο που τύφλα να ’χουν τα δύο προηγούμενα που ήταν… πταίσματα! Δώστε μας μνημόνια και πάρτε μας και τα σώβρακα! Η υπερηφάνεια μας τρέχει από τα πατζάκια μας!

ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ…
Τα σπουδαία όμως θα έλθουν λίγο αργότερα, όταν θ’ αρχίσουν οι πληρωμές. Όπως προβλέπονται στο 3ο αριστερό μνημόνιο! Το «Τσακαλώτε δώστα όλα» το σημερινό θα γίνει κρεμάστε τον Τσακαλώτο στο Σύν­ταγμα όταν αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται. Όταν π.χ. η σύνταξη θα κοπεί κατά 50% και που, αν θυμόσαστε ήταν η προεκλογική και μετεκλογική σημαία του ΣΥΡΙΖΑ!

❖ ΤΟ ΚΟΛΑΡΟ…
Κι όλα αυτά με περασμένο κολάρο στο λαιμό το πατριωτικό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου που έγινε τελικά ΝΑΙ σε όλα, η κυβερνητική συμμαχία (ΣΥΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΑ) πορεύεται προς το μέλλον και θέλει να κάνει κι εκλογές! Τρομάρα τους! Και τρομάρα μας!

❁ ΟΙ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ…
Δεν μιλώ για την υπερηφάνεια του Πάνου Καμμένου που γράφει σελίδες δόξης, περπατώντας στα τέσσερα και μάλιστα ανάσκελα πρωτοτυπώντας! Αυτός ο μάγκας, ο ασίκης, ο ατσαλάκωτος, που θα τα έκανε όλα… Κούγκι τώρα ψάχνει φουστάνι να κρυφτεί κι από κει να κάνει τον καμπόσο ζητώντας ελεημοσύνη από τον εκλεκτό του Αλέξη, για να τον συμπεριλάβει σε λίστα, διότι σαν κόμμα έχει ξοφλήσει προ πολλού.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.